Sign in to follow this  
Followers 0
fcsteaua.ro

Meciul decisiv al Basarabiei (GSP)!

10 posts in this topic

Vreți un meci tare? Unul în care se luptã pe viațã și pe moarte? O partidã în care arbitrii nu pot fi recuzați, refuzați și returnați?

 

Luați-vã ochii de la fotbal o vreme! Abandonați-l pe Piți cu șansele lui matematice de a fi penibil pînã la capãt, uitați-l pe Mircea Sandu, apostolul fotbalului mixt, lãsați-l pe Gigi sã se descurce cu echipa lui de 11 avocați plus 3 rezerve! ªi aveți rãbdare, derbyul din Bãnie se va juca. Ne-gre-șit. Dar uitați-vã neapãrat la ce se petrece în Moldova! Moldova aceea de peste Prut, cu moldovenii ei de care nu prea ne pasã și despre care vorbim cu un sentiment de superioritate, ca despre niște rude sãrace pe care e bine sã le eviți.

 

Nu știu dacã puștii care dau nãvalã pe Ygsp au vreo emoție atunci cînd vãd imaginile de la Chișinãu. Poate n-ar strica sã le explicãm noi, cei care în urmã cu 20 de ani eram tot atît de singuri ca oamenii aceia care își strigã dreptatea în Basarabia. Doar cã noi am fost mai norocoși, fiindcã România nu era invenție kaghebistã, ca aceastã oroare denumitã Republica Moldova, cu graiul moldovenesc aferent, patente rusești în spatele cãrora se gãsește o parte de Românie. În afarã de babele analfabete din Dubãsari și bunicii cu pedigree de colaboratori NKVD, au mai votat pentru comuniștii președintelui Voronin 183.000 de morți. Conform tradiției, strada arde, iar televiziunea de la Chișinãu transmite un program de divertisment. Dansatoare cu șerpi contra libertate. Așa se falsificã alegerile, așa se furã viitorul unor oameni care au avut ghinionul de a fi doar niște români nãscuți prea la est de București. La care noi ne cam uitãm de sus. Regãțenii sînt miticii ardelenilor. Basarabenii sînt miticii regãțenilor. ªi tot așa. Probabil cã gãgãuzii sînt miticii basarabenilor.

 

Ca de obicei, primii au ieșit în stradã studenții. La fel ca la București în '89, ca la Paris în '68. Ei au totul de pierdut și totul de cîștigat. Fiindcã la ei coeficientul disperãrii se mãsoarã în aspirații, nu în salarii compensatorii. Sã nu vã închipuiți cã tinerii aceia au creierul mai mic decît noi, cã nu își doresc sã trãiascã decent, sã cãlãtoreascã, sã facã shopping, sã stea ore în șir la taclale pe mess, sã joace zi-luminã WOW în rețea. Dar înainte de toate astea ei au de rezolvat o problemã. Nu sînt liberi. Ca sã faci toate lucrurile acelea enumerate mai sus, nu toate foarte inteligente, trebuie sã fii liber. Poate o sã vã povestesc odatã cum e și chestia asta numitã libertate. Pînã atunci, rețineți atît, dragi copii: oamenii aceia care își spun comuniști sînt niște oameni rãi. Foarte rãi.

 

OK, man, situația e de kkt, și noi cum îi putem ajuta? Simplu. Sã fim alãturi de ei. Cu sufletul. Vor simți cã nu i-am abandonat. Pentru cã urmeazã ore grele. O noapte lungã și urîtã. Comuniștii se simt bine pe întuneric. ªi nu au nevoie de laptopuri ca sã îți stîlceascã oasele. ªtim, pentru cã înainte de Google motorul de cãutare se numea Securitate.

 

Cristian Geambașu

blogsport.gsp.ro/geambasu

Share this post


Link to post
Share on other sites

Chapeau!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Frumoase vorbe, de aici din Anglia sunt alaturi de fratii nostri de peste Prut!!!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Bine ca suntem cu totii alaturi de ei, dar cati dintre voi ati fost sa-i sustineti la Universitate sau in oricare oras din tara unde s-au tinut manifestatii?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Daca n-ar fi scris de un ziarist, acest articol ar avea, poate, o anumita valoare.

Dar hai sa ne gandim putin cine e Geambasu....un angajat al unui trust de presa, care are un sef ca Nistorescu (asta pe unde o mai fi, dupa ce l-a nenorocit pe moticiclist in Piata Romana?), Sorin Rosca Stanescu (asta e turnator dovedit) sau Ion Cristoiu (asta a inventat, la propriu, in presa romaneasca, stirile de kkt).

 

Toti cei trei au trait ca belferii sub regimul comunist, "formand opinii" cum le place lor sa spuna, opinii care spuneau cat de bine e sa traiesti in "epoca de aur" si cat de decadent e capitalismul.

 

Acum, ei si slugile lor gen Geambasu ne dau lectii de patriotism. Si de democratie, si de capitalism, si de economie de piata, si de politica, si de fotbal.

 

Aceasta este cel putin o dovada de oportunism, ca sa nu fiu prea dur.

Imi dati voie sa nu ma intereseze un articol scris de asemenea oameni, chiar daca, teoretic, ar trebui sa insemne ceva?

 

 

Complet falsa ideea cu iesirea studentilor primii la revolutie. Poate ca nu va mai amintiti, dar in 1989 si la Timisoara, si la Bucuresti, cei care au iesit primii pe strazi au fost muncitorii (pentru ca atunci aveam industrie, acum avem "capitalisti" si "oameni de afaceri", desigur, cu totii democrati).

Mai mult decat atat, marile rebeliuni impotriva comunismului (Valea Jiului 1977 si Brasov 1987) au fost datorate iesirii in strada a muncitorilor.

Sigur ca au fost si proteste de mai mica anvergura, apartinand studentilor, dar ele nu au atins niciodata, din diverse motive, anvergura celor ale muncitorilor.

 

Daca ar fi sa privim atenti, dintre categoriile sociale lipseste cu desavarsire categoria intelectualilor, ca forta marcanta la un astfel de protest.

Nici nu este de mirare: Romania se zbate in aceasta mocirla democrata de 20 de ani pentru ca intelectualitatea, altfel in general foarte bine pregatita profesional, prefera sa nu raspunda sub nici o forma angajamentelor sociale pe care ea insasi ar trebui sa si le asume in primul rand.

 

Si, ca o idee, o ultima observatie: politicienii si ziaristii nu sunt intelectuali, ci ratati din diverse domenii (unii cu diplome universitare), care si-au gasit linistea sufleteasca si mai ales financiara la adapostul acestor doua ocupatii mizerabile.

Mai mult decat atat, marile

Edited by Tupac Amaru

Share this post


Link to post
Share on other sites

Un articol bun,foarte frumos si ce ar trebui sa insufleteasca tineretul asta de la noi indobitocit de Mac si Mess.

P.S. Pacat ca e scris de geambasu, ca-si pierde astfel foarte mult din veridicitate.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Sign in to follow this  
Followers 0