fcsteaua.ro

Mai putem?

40 posts in this topic

Ce ironie ca Becali sã fie ținut în arest printr-un abuz nici mãcar motivat, modalitate prin care el însuși a preluat Steaua!

 

Ce ironie ca Becali sã fie ținta unui circ de toatã jena, exact așa s-a comportat și el la aproape fiecare apariție publicã din 2004 încoace!

 

Ce ironie ca Becali sã fie ținut în arest printr-o mișculație nici mãcar motivatã, modalitate prin care el însuși a pus mâna pe deja legendarele terenuri ale Ministerului Apãrãrii, una dintre afacerile sale de cãpãtâi!

 

Ce ironie ca Becali sã fie ținut în arest printr-un gest de incredibilã aroganțã a procurorilor, care nici mãcar nu și-au motivat decizia, atitudine prin care el însuși credea cã poate controla cea mai formidabilã națiune fotbalisticã a României!

 

Ce ironie ca Becali sã fie ținut în arest printr-o tãcere scandaloasã, același tip de liniște care a înconjurat incredibil de scabroasa lui ascensiune în mass-media! Așa cum oamenii decenți s-au retras din fața tâmpeniilor lui, tot așa s-a retras din fața sa un sistem care ar fi trebuit sã fie garantul decenței publice în România!

 

Ce ironie cã Becali a vrut sã-și spele imaginea cu simboluri ale mizeriei sociale, umane și intelectuale și a sfârșit prin a fi ținut "la rãcoare" printr-o atitudine care este caracteristicã exact unor astfel de bipezi mononeuronali!

 

Ce ironie ca Becali sã nu poatã vorbi prea mult dupã arestarea sa, precum nici suporterii nu au avut multe șanse reale sã vorbeascã și sã-și expunã public motivele pentru care creditorul clubului lor atât de drag este un cancer pentru Spiritul Templului!

 

Ce ironie ca fanfaronul României sã fie ținut în arest printr-o obrãznicie a Justiției unei țãri destul de puțin civilizatã, însã cu arogante aere de culturã a valorilor!

 

Ce ironie ca un interlop, dar unul care și-a exprimat public în dese rânduri încrederea în Justiția din România, sã fie ținut la beci printr-un abuz!

 

Ce ironie ca Becali, nume ce a devenit un simbol al mârlãniei, țopârlâniei, mojiciei și țigãnismului din România, sã fie ținut la zdup printr-un abuz al unor becalioți ai sistemului juridic din aceastã țarã!

 

Ce ironie ca cel care nu a știut sã aibã grijã civilizat de cea mai largã majoritate din România, cea roș-albastrã, sã aibã parte de cele mai importante proteste adresate vreodatã unui om de fotbal din țarã exact atunci când ar fi avut mai mult nevoie de susținere!

 

Ce ironie cã celui mai titrat jucãtor al Stelei, Marius Lãcãtuș, ar trebui sã-i fie rușine pentru halul în care îi aratã echipa!

 

Ce ironie și ce rușine, în același timp, ca unul dintre cei mai înflãcãrați fotbaliști din istoria Stelei sã antreneze o echipã ce joacã mai timorat decât multe dintre candidatele la retrogradare!

 

Ce rușine ca echipa care a adus poporului român una dintre cele mai uriașe satisfacții înainte de 1989 sã alunece în obscuritate, în haos fotbalistic și degradare pe mâna unei Fiare ce credeam cã este simbolul grandorii Templului!

 

Ce rușine pe echipa datoritã cãreia România este o națiune fotbalisticã europeanã sã ajungã sã fie condusã din pușcãrie!

 

Ce rușine pe țara asta ca o "maimuțã curentatã" (sau "pãduche"; cum preferați!) și un "cancer veninos" sã pozeze în cei mai mari patrioți ai României!

 

Ce rușine pe țara asta ca un interlop sã mulțumeascã pentru libertatea României unor indivizi precum Sorin Ovidiu Vântu și Dan Voiculescu!

 

Ce rușine pe țara asta ca, în momentele în care Frații de peste Prut, înecați de atâta amar de vreme în rahatul bolșevic, sã aibã nevoie de noi ca de aer, iar presa sã batã apa-n piuã cu cazul unui interlop!

 

Ce rușine ca în "Grãdina Maicii Domnului" unu' care "nu a absolvit decât școala de corecție" și unu' care "nu ar trebui sã vorbeascã decât cu pisicile și câinii" sã fie cei mai zgomotoși ortodocși ai țãrii!

 

În România gãsim la orice pas motive sã roșim de zeii la care se închinã "câinele de pazã al democrației" - devenit "sconcsul de serviciu al spațiului public" - sau sã zâmbim amar la scandaloasele ironii care ne rãnesc ochii și urechile.

 

De la sofiști încoace, lumea și, odatã cu ea, normalitatea, este relativã. Dar ce bine ar fi ca aceastã lipsã de limpezime sã nu mai miroasã în halul ãsta! N-ar fi rãu ca, atunci când mai vedem în jurul nostru oameni care încearcã, așa cum știu și cum pot, sã spele jegul care-i înconjoarã, sã dãm o mânã de ajutor. Așa cum știm și așa cum putem!

 

Asta doar dacã mai putem sã ducem o viațã în care sã roșim din nou de rușinea de a vedea cã oamenii de lângã noi duc o viațã ironic de urâtã, ținând cont de discursul lor aproape civilizat.

 

Lari

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mai putem? Cum ar zice Giovanni, puti tu ba jurnalistule, puti, ptiu! :spank:

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mai putem Lari. Sunt sigur de asta.Cu tineri ca tine,ca axl,Marius,Stanici,Virgil,LSD,Adrian,C.Ronaldo,Korina,Dee,....si,imi pare rau ca nu-i pot enumera pe toti,am dat cateva nume la intaplare,care gandesc la modul prezentat de tine,PUTEM.In tineri ca voi sta puterea noastra si asta ma face sa sper ca intr-o buna zi ,,Romania" si ,,Roman" vor fii rostite cu respect oriunde in lume.In voi sta speranta ca epoca ,,epigonilor"ce traim acum sa apuna!

Edited by JDERUL

Share this post


Link to post
Share on other sites

Super articol Lari. Ma inclin in fata talentului tau de a scrie si a mintii tale sclipitoare. Ai perfecta dreptate. Viata iti plateste prin metodele de care te-ai folosit pentru a parveni. Raului ii plateste cu mai rau. Sa fie dreptatea divina? Mai mult ca sigur.

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Impreuna sigur putem. Nu se poate sa ne "predam" exact acum! :steag_cruce_invers:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Intr-adevar ai condei, felicitari. Insa vad ca si tu , din pacate, om cu mintea deschisa, ai picat in capcana "jignirile m-au adus aici". Pe la televizor apar tot felul de farisei care se erijeaza in juristi si spun niste aberatii care fac subiectul, mai nou, seminariilor de la Facultatea de drept.

 

Toate masurile procedurale si procesuale au fost luate legic! Niciun jurist obiectiv nu poate argumenta ca s-a comis vreo greseala in acest caz, va rog sa intelegeti asta...

 

Ah, ca sunt zeci de alte cazuri care s-au judecat cu alta masura, ca multi fac asta si nu sunt nici macar urmariti penal... Faptul ca legea nu s-a aplicat pana acum nu ne indreptateste sau nu indreptateste sustinatorii lui Becali sa ceara neaplicarea ei. Ca cetateni intr-un stat de drept foarte subred si gaunos, ar trebui sa salutam aplicarea legii!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Eu pot sa-ti apreciez articolul. E f bine scris!

Si imi permit sa mai adaug 2 ironii apocaliptice:

 

Ce ironie ca butonul stingerii totale a Stelei in mana unui tembel, ajuns acum ca o fiara turbata, ranita si iresponsabila in cusca.

Cum stinge? Retrage echipa din campionat, vinde jucatorii si inchide firma cu tot cu palmares si brand.Nici nu o vinde, nici nu o lasa. Doar o omoara, de "dragul" suporterilor.

 

Ce ironie a sortii ca nebunul poate apasa pe buton oricand, fara ca nimeni sa mai poata face ceva. Steaua nu mai reprezinta acum colacul lui de salvare. Dimpotriva, o piatra legata de gat si financiar si ca imgine, prin proteste si joc.

Edited by xray_rom

Share this post


Link to post
Share on other sites
Toate masurile procedurale si procesuale au fost luate legic! Niciun jurist obiectiv nu poate argumenta ca s-a comis vreo greseala in acest caz, va rog sa intelegeti asta...

 

Mai toti jurisitii care s-au pronuntat in acest caz au afirmat ca judecarea lui Becali in libertate era cea mai corecta decizie.

 

Ca sa nu mai spun ca procurorii au fost de-o nesimtire crasa neoferind nicio explicatie pentru care Gigel se afla la beci.

 

Nu mi-am facut o parere despre acest caz ascultand ziaristi, ci juristi.

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

xray ai zis asta si pe alt topic... Cred ca suntem totusi ambii de acord ca multe din actiunile lui au ratiuni pur financiare. Or nu si-ar permite sa ignore cele cateva (zeci?!) de milioane pe care le-ar putea primi pe echipa.

 

Mai toti jurisitii care s-au pronuntat in acest caz au afirmat ca judecarea lui Becali in libertate era cea mai corecta decizie.

 

Ca sa nu mai spun ca procurorii au fost de-o nesimtire crasa neoferind nicio explicatie pentru care Gigel se afla la beci.

 

Nu mi-am facut o parere despre acest caz ascultand ziaristi, ci juristi.

 

 

Care juristi? Pavelescu, Mateut si Dancu? Pavelescu este total pe langa in dreptul penal si se rade de el prin toate cercurile juridice, Dancu este angajatul lui Gigi. In schimb , profesorul Mateut, singurul penalist roman din Cercul de dezbateri penale international, a recunoscut ca este pacat ca romanii cred ca Becali nu a gresit cu nimic si ca inca nu avem constiinta colectiva a infractiunilor.

 

Eu expun aici nu numai parerea(ile) personale ale unei familii de juristi ci si cele exprimate de cei mai titrati profesori in drept penal si procedura penala. Pentru orice jurist minim instruit, acest caz nici nu comporta dezbatere! Insa eu va inteleg pentru ca fara o pregatire juridica puteti cadea prada foarte usor bombardamentului TV la care suntem supusi.

 

Arestarea preventiva este , in Romania, raportat la lit.F , un pronostic dat de judecator, exact cum s-a exprimat in incheiere JS1. Insa lipsa unor reglementari mai clare a facut , pentru a limita factorul decizional uman, obiectul unor dezbateri la nivel de magistrati si astfel s-a creat o cutuma. Pentru invinuitii de anumite infractiuni cu violenta se dispune, mereu, arestarea preventiva! (nu uitati ca lipsirea de libertate in mod ilegal este una dintre cele mai aspru sanctionate infractiuni -mai ales in forma agravanta-).

 

Iti explic asta nu din ratiuni meschine sau pentru ca m-as bucura ca e Gigi acolo, insa vreau sa intelegi ca de data asta , chiar daca "i-au facut-o", i-au facut-o legal, fara discutii.

 

Putem discuta daca vrei si spune ca este un abuz faptul ca Domn costel sau cum il cheama pe pdl-istul ala care a legat niste tineri de gard este cercetat in libertate. ALA E UN ABUZ, NU ASTA!

Edited by Adrian

Share this post


Link to post
Share on other sites

 

 

Da, Lari, caruselul ironiilor s-a pornit...si din pacate suntem si noi prizonierii lui.

 

Iti voi raspunde si eu:

 

Trebuie sa putem ! Dar este imperativ sa gasim solutiile care sa arate lumii ca noi suntem cei care avem de partea noastra si ratiunea, atat de necesara pe langa patosul firesc al oricarui suporter.

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
xray ai zis asta si pe alt topic... Cred ca suntem totusi ambii de acord ca multe din actiunile lui au ratiuni pur financiare. Or nu si-ar permite sa ignore cele cateva (zeci?!) de milioane pe care le-ar putea primi pe echipa.

Cand pierzi 2 miliarde, ce mai conteza 10-20 mil?

Hai sa-ti dau si niste motive financiare:

1) O parte consistenta (70-80%) recupereaza prin vanzarea jucatorilor.

2) Prin inchidere "salveaza" si pierderi de ~600 mii E/luna, ce reprezinta numai cheltuielile cu salariile.

 

 

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Asta daca tu consideri ca un club pe lichidare de stoc va reusi sa vanda jucatorii la preturile lor reale (cel putin) sau la cele umflate care se vehiculeza pe la noi. Nu ma pricep sincer la contabilitate, marketing, managementul afacerilor... chiar sunt pe din-afara asa ca te cred pe cuvant. Eu insa mizez pe zgarcenia lui Gigi... intr-un moment cand are nevoie de CASH.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Asta daca tu consideri ca un club pe lichidare de stoc va reusi sa vanda jucatorii la preturile lor reale (cel putin) sau la cele umflate care se vehiculeza pe la noi. Nu ma pricep sincer la contabilitate, marketing, managementul afacerilor... chiar sunt pe din-afara asa ca te cred pe cuvant. Eu insa mizez pe zgarcenia lui Gigi... intr-un moment cand are nevoie de CASH.

Nu confunda jucatorii cu o marfa din raft! E drept, ca este una sa-l vinzi pe Goian jucand in CL si alta luand-o pe coaja de la Pandurii. Nu iei 7-8, dar 3-4 tot iei.

El are nevoie de cash mult numai pentru Steaua. Ti-am spus, 600.000 E/ lunar!

Nevoile lui personale (inclusiv familia) nu cred ca trec de 20-30.000 E/ luna.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Sper sa te inseli, e o perspectiva sumbra si nu sunt pesimist de fel, eu sper in celelalte solutii, mai bune pentru noi.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Sper sa te inseli, e o perspectiva sumbra si nu sunt pesimist de fel, eu sper in celelalte solutii, mai bune pentru noi.

Eu nu am spus-o ca o certitudine, ci ca o ironie a sortii ca acest butun nuclear se afla la mana unui nebun. Toate celelalte solutii depind de un singur om. Becali. Daca o va vinde sau nu.

Share this post


Link to post
Share on other sites

..nu m-ar mira sa nu vanda clubul , ci sa-l "inchida" ca pe o baraca . La cat il duce mintea pe acest individ ...

Share this post


Link to post
Share on other sites

bai voi astia,care le stiti pe toate,in loc sa va vaicariti atata de Becali,mai bine ati face ceva concret!deja incep sa cred ca numai gura e de voi!prin intermediul vorbelor mestesugite as zice ca voi puteti muta si muntii din loc in schimb sunteti la fel de slabi si de inferiori ca si Becali!poate ca sunteti voi suporterii care cred ca il pot schimba pe Becali doar injurandul,dar ma indoiesc de capacitatea voastra de a oferi in schimb o alternativa viabila!faceti ceva concret,AISS,si nu mai dati comunicate infantile!urmatorul vostru comunicat ar trebui sa fie ceva de genul,azi am fost la Becali si am propus cedarea clubului pentru suma de 50 de milioane de euro!comnicat catre suflarea stelista din tara si strainatate,trebuie in 2 saptamani sa strangem aceasta suma pentru a scapa de clanul Becali!daca vreti va voi spune si urmatorii pasi numai sa vad ca va miscati!lansati mesajele in presa la TV,pe internet,aici pe site,faceti ceva nu va mai plangeti de Becali,stand doar cu mana in buzunare!

Edited by mad79

Share this post


Link to post
Share on other sites

cu inchiderea baracii cred ca ajungeti prea departe. n-are chef sa tina in curte 10000 de oameni suparati

Edited by joseph

Share this post


Link to post
Share on other sites

Desi am cam obosit,eu zic ca mai pot. Pana la urma ceva se va intampla .

Share this post


Link to post
Share on other sites
bai voi astia,care le stiti pe toate,in loc sa va vaicariti atata de Becali,mai bine ati face ceva concret!deja incep sa cred ca numai gura e de voi!prin intermediul vorbelor mestesugite as zice ca voi puteti muta si muntii din loc in schimb sunteti la fel de slabi si de inferiori ca si Becali!poate ca sunteti voi suporterii care cred ca il pot schimba pe Becali doar injurandul,dar ma indoiesc de capacitatea voastra de a oferi in schimb o alternativa viabila!faceti ceva concret,AISS,si nu mai dati comunicate infantile!urmatorul vostru comunicat ar trebui sa fie ceva de genul,azi am fost la Becali si am propus cedarea clubului pentru suma de 50 de milioane de euro!comnicat catre suflarea stelista din tara si strainatate,trebuie in 2 saptamani sa strangem aceasta suma pentru a scapa de clanul Becali!daca vreti va voi spune si urmatorii pasi numai sa vad ca va miscati!lansati mesajele in presa la TV,pe internet,aici pe site,faceti ceva nu va mai plangeti de Becali,stand doar cu mana in buzunare!

cat de usor e sa dai din gura...ma rog.. din degete

Edited by bodanelu

Share this post


Link to post
Share on other sites
bai voi astia,care le stiti pe toate,in loc sa va vaicariti atata de Becali,mai bine ati face ceva concret!deja incep sa cred ca numai gura e de voi!prin intermediul vorbelor mestesugite as zice ca voi puteti muta si muntii din loc in schimb sunteti la fel de slabi si de inferiori ca si Becali!poate ca sunteti voi suporterii care cred ca il pot schimba pe Becali doar injurandul,dar ma indoiesc de capacitatea voastra de a oferi in schimb o alternativa viabila!faceti ceva concret,AISS,si nu mai dati comunicate infantile!urmatorul vostru comunicat ar trebui sa fie ceva de genul,azi am fost la Becali si am propus cedarea clubului pentru suma de 50 de milioane de euro!comnicat catre suflarea stelista din tara si strainatate,trebuie in 2 saptamani sa strangem aceasta suma pentru a scapa de clanul Becali!daca vreti va voi spune si urmatorii pasi numai sa vad ca va miscati!lansati mesajele in presa la TV,pe internet,aici pe site,faceti ceva nu va mai plangeti de Becali,stand doar cu mana in buzunare!

 

http://www.AISS.ro/2007/03/06/cum-va-puteti-inscrie-in-AISS/

Share this post


Link to post
Share on other sites

Un articol bun,obiectiv.In aceste momente extrem de delicate, cand clubul nostru trece prin cea mai grava criza,e nevoie ca noi sa fim mai uniti ca oricand,sa avem o mentalitate solida,o singura voce,sa fim mai maturi,mai cerebrali prin atitudine.E adevarat ca avem o conducere imuna de aici propaganduse toate.... pana la degringolada in toate taberele(suporteri,foste glorii,peluze si tribune,vestiar), lipsa de rezultate,pozitia rusinoasa din clasament,recorduri negative,imagine patata.E adevarat ca cea mai mare victorie pentru majoritatea stelistilor adevarati din Romania,ar fi indepartarea acestui patron,si venirea unui investitor savator,ar fi cel mai frumos si cel mai fericit lucru care se poate schimba,odata cu schimbarea acestuia sa vina un presedinte adevarat,la fel si un manager s.a.m.d,dar cum toatea acestea nu se vor intampla niciodata peste noapte nu inteleg mentalitatea unora care il tot injura pe ala pe forumuri,in peluri,il iau la mishto,ii doresc pana si moartea.Nu inteleg de ce tribunele injura peluzele(lucru imposibil de imaginat vreodata),nu inteleg de ce altii au ajuns sa il batjocoreasca pe Lacatus, nu numai atat,sa il jigneasca ca pe un mercenar(acest om care chiar este simbol pt noi,fara nicio indoiala nu ar trebui nici macar criticat de cei care iubesc aceste culori...nici daca ar duce echipa in B...NICIODATA), nu inteleg de ce unii dintre noi din la meciuri fara sa aibe pic de interes pt fotbal, pt faptul ca am ajuns sa fim subict de mishto pt cei din partea cealalta,pt situatia in care e echipa,cand am fi putut impreuna,toti sa o sustinem, sa cantam ca pe vremuri pt ca echipa nu sufera doar de lipsa de valoare ci mai grav in perioada asta are psihicul la pamant.Nu inteleg de ce protestele la adresa patronului sunt continue,numai in timpul meciului,si intr'o maniera de maidan,golaneasca,care nu aduce decat compasiunea oamenilor d fotbal pt acesta...cand puteau fi facute in multe alte moduri mai eficiente.Cred ca cea mai mare degringodala in ultima perioada este intre noi suporterii echipei,cei care am fi trebuit sa fim coloana vertebrala al acestui imperiu ros'albastru,iar pana nu vom fi toti uniti,nu vom avea toti un numitor comun,nu vom avea cu totii acelasi punct de vedere ci pareri diferite,nu vom putea face decat sa privim caderea libera a clubului perioade lungi de acum inainte.

Share this post


Link to post
Share on other sites
In schimb , profesorul Mateut, singurul penalist roman din Cercul de dezbateri penale international, a recunoscut ca este pacat ca romanii cred ca Becali nu a gresit cu nimic si ca inca nu avem constiinta colectiva a infractiunilor.

 

Daca am lasat senzatia ca Becali este nevinovat, imi asum acest lucru si imi cer scuze!

 

Am vrut sa spun doar ca este nedrept ca Becali sa fie tinut inchis fara macar ca aia sa-si argumenteze decizia.

 

Un alt lucru pe care am vrut sa-l spun a fost ca am auzit spunandu-se (regret ca nu am retinut numele celor care sustineau acest lucru!) ca Becali ar fi trebuit judecat in libertate.

 

Pe de alta parte, ESTE EVIDENT ca Becali ESTE VINOVAT! Nu am nicio indoiala!

 

Ai perfecta dreptate ca toata aceasta polologhie idioata din jurul cazului sau induce impresia ca el ar fi o victima, chestiune condamnabila! Fara dubiu!

 

Sper ca nu asta s-a inteles din randurile de mai sus...

Edited by Lari

Share this post


Link to post
Share on other sites

mad79

 

50 de milioane de euro... e o suma incredibil de mare,in conditiile in care asociatia are vreo 200 de membri activi, care dau 10 ron pe luna. Si la cum ii stii tu pe romani, crezi ca ar da vreun euro pt Steaua?

 

ar fi prea frumos sa realizam asta,dar practic, e imposibil...

Share this post


Link to post
Share on other sites

@ Bun articol, bravo Lari, scris din inima!

 

Din pacate , eu n-am vazut-o pe Steaua niciodata in halul asta, si slava Domnului o vad din 1958! Exista un singur vinovat: Gigi Becali, care a distrus incet , incet, aceasta echipa; de vina sunt si cei din jurul lui, care chiar daca ereau pentru a pune o piine pe masa copiilor(exceptie Zenga, Protasov) , trebuiau sa incerce sa-l "duca" pe cretinel (ca Olaroiu , sau MM). Din pacate Lacatus, cel care ne-a adus atitea bucuri, nu are fata de antrenor, si dovedeste si ca nu-l prea duce nici mintea (mi' aduc aminte de declaratia lui Mircea Mucescu, care nu vroia sa-l convoace la Nationala pe Laca,pe motiv ca ...."Lacatus nu are educatie". Erea adevarat, dar nu erea interesant, parerea venea de la un 'maidanez'rosu', s-apoi fotbalul, boxul , nu e joc de sah, desi au mai fost si exceptii, marele Boloni e un exemplu!).

Lacatus are sansa sa arate un pic de caracter , daca in meciul cu Farul va schimba intreaga echipa ( i-as trimite la echipa a -2-a, PE TOTI), cu cei tineri, inclusiv cu Vali Badea; Lacatus a fost responsabil de aceste transferuri in vara, a fost de acord cu ele, si trebuie sa arate responsabilitate, NU POATE RAMINE ANTRENOR NUMAI CA A FOST MARE JUCATOR!

 

Schimbarea nu va veni, decit cu masuri extreme, cu schimbari radicale: PATRON, MANAGEMENT, JUCATORI, ....altfel, mai bine ne uitam la "regina'! Personal cred ca se poate, nimeni nu credea ca Ceausescu nu va disparea, si s-a intimplat.

 

P.S. Daca Lacatus nu va schimba echipa , sa i se ceara demisia pe stadion, iar jucatorilor sa li se vopseasca masinile, asa cum au facut suporterii maidanezi, TREBUIE SA-I TREZITI, o freaca pe bani, si pe nervii nostri !!!

Share this post


Link to post
Share on other sites