Posted April 8, 2009 · Report post În aproape un sfert de veac de când urmãresc meciurile Stelei nu-mi amintesc sã fi prins o perioadã atât de grea în viața echipei. Si spun asta pentru cã ceea ce am vãzut în meciul cu Pandurii a fost o imagine a deznãdejdii...o imagine a durerii. O durere dincolo de nervi, frustrare, revoltã. O imagine a neputinței care m-a fãcut sã mã-ntreb obsesiv: oare Steaua mea a fost pe teren? Iar rãspunsul vine cutremurãtor: DA! Steaua mea! Echipa pe care o susțin de copil, care mi-a adus atâtea bucurii, care m-a întristat uneori și care, mai presus de toate, m-a fãcut sã iubesc frumusețea jocului de fotbal. Da, Steaua mea a fost pe teren, dar și-a aratat chipul pe care eu unul nu-l zãrisem niciodatã. Chipul de Stea pãrãsitã. Poate cã alții l-au mai vãzut, poate cã am fost eu orb...în trecut. Dar a venit și rândul meu sã vãd acest chip trist, oglindindu-mi sufletul în el. Pentru cã aceasta este Steaua sezonului 2008/2009. Un astru muribund. O Stea pãrãsitã de spirit și spectacol, cu distrugãtori dar fãrã artiști în teren, cu o fiarã domesticitã pe banca grea a antrenoratului. Of, Lacã, daca-ai știi cât mã doare asta! O Stea pãrãsitã de lumina performanței, strãinã într-un univers revoltat, cu fani dezbinați, management defectuos și jucãtori lipsiți de valoare. O Stea pãrãsitã (secatã) de energie, stoarsã de sens și semnificații în paginile unor fițuici care alcãtuiesc presa sportivã (!?) sau pe sticla rece și fadã a nișelor de sport cu mãscãrici dresați pe post de cãlãi mediatici. O Stea pãrãsitã de noroc, cu abonament „la barã”, unde Fortuna a fãcut un perfid striptease cu speranțele noastre, care au alunecat apoi printre mãnușile sau picioarele lui Zapata. O Stea pãrãsitã de un creditor cu statut ascuns de patron, jertfitã fãrã remușcãri pe altarul profitului în anii flãmânzi ai crizei globale. O Stea pãrãsitã (cu riscul de a-mi atrage antipatii) de suporterii care, deși o iubesc, au uitat sã cutremure Ghencea cu acel „Luptã Steaua” care fãcea sângele sã fiarbã, angrenându-se într-un rãzboi hidos și devastator cu un finanțator prea orgolios și absurd, și cu siguranțã vremelnic. O Stea pãrãsitã de toți dar râvnitã de toți deopotrivã, într-o cãutare de sine prin mantia falnicã a trecului, umbra grea a prezentului și speranța viitorului. Cãci dacã e ceva care nu a pãrãsit Steaua, acel ceva este speranța. ªi chiar așa pãrãsitã, Steaua este la fel de frumoasã. ªi poate cã pentru anii de glorie trebuie sã plãtim și prețul umilinței. Odatã plãtit, sper sã am ocazia sã scriu și despre Steaua Regãsitã. Pãnã atunci nu pot decât sã spun: Haide Steaua ! Azazello Share this post Link to post Share on other sites
Posted April 8, 2009 · Report post Locul pe care il ocupam in clasament este rezultatul meritat al felului in care intelege Jiji Becali fotbalul.Declinul nostru a inceput de acum 3 ani si coincide cu momentul in care creditorul-infractor a inceput sa creada ca se pricepe la fotbal.Daca voi mai stiti in lumea asta vreo echipa care sa fie condusa in felul in care este condusa Steaua,sa ma anuntati si pe mine.Cu valize, circ, scandaluri, umiliri in public a jucatorilor, suporterilor sau antrenorilor,cu marionete si verisori in functii de conducere,cu jucatori cumparati pe gustul creditorului nepriceput la fotbal,etc. ... Voi,cei ce inca nu puteti vedea prea departe ar trebui sa intelegeti odata pt totdeauna ca Jiji Becali este responsabil pt decaderea Stelei.Steaua a ajuns din cauza lui o echipa hulita, oricine joaca cu noi are prima sansa pe teren propriu, Steaua nu mai sperie pe nimeni si straluceste doar prin scandaluri...Singura solutie este sa plece Becali! Becali,pleaca din Ghencea!!! Share this post Link to post Share on other sites
Posted April 8, 2009 · Report post suntem parasiti de noi!!!protestu anti jegali trebuie sustinut pana ne vom scapa de el si toata Armata de rude din cadrul Stelei dar tot o data si acei scafandrii de pe teren trebuie incurajati si sa incercam sa ii exorcizam...tot nu pot intelege de ce nu sunt in stare de o finalizare de o actiune pe cont propriu la scor de 0-0 imi doream din toata inima si sufletul de stelist sa nu mai traiesc momente de groaza gen booro...am crezut ca am varsat destule lacrimi in acele momente dar se pare ca nu au fost decat clipele celui mai dureros preludiu,acum la fiecare meci urlu de durere si NEPUTINTA n-avem conducere....avem cativa jucatori valorosi dar care au fost trasi in jos scuze au fost inecati in penibil datorita mediului inconjurator!acum numai de o dezbinare intre NOI nu duceam lipsa,daca ne tot mandrim ca:Steaua SUNTEM NOI!!!pai haideti fratilor sa fim demni si sa ne luam si asupra noastra cel putin o parte din esecuri,pana la urma noi l-am facut mare pe jegali noi il iubim pe Laca si ne este rusine sa ii cerem demisia...noi injuram cand echipa merge prost...NOI DUCEM Steaua SUS PE CER!!!NOI SUNTEM STELISTI MAI PRESUS DE TOATE NOI STIM SA LUPTAM PE TOATE FRONTURILE IMPOTRIVA MIZERILOR DIN CONDUCERE SI IMPOTRIVA CELOR CARE PROTESTEAZA PENTRU LIBERTATEA UNUI...SCUZE NU MAI AM CUVINTE... IMPOTRIVA ADVERSARILOR SI PRO ECHIPA PT AI IMPINGE DE LA SPATE!DOAR NOI SUNTEM A-L-12-LEA JUCATOR!!!SUNTEM NOI Steaua SUNTEM NOI!!!DESTEAPTATE ROMANEEE!!!SINGURII CAMPIONI SUNTEM TOT NOI!!! DE LA NASTERE LA MOARTE SI DINCOLO DE EA Steaua VA RAMANEA IN INIMA MEA!!! Share this post Link to post Share on other sites
Posted April 8, 2009 · Report post cred ca "Steaua dezbinata" era un titlu mai sugestiv pentru articolul asta, pentru ca toti o sustinem, gandim diferit la ceea ce ar trebui facut ca lucrurile sa mearga bine la echipa. Share this post Link to post Share on other sites
Posted April 8, 2009 · Report post Tin cu echipa asta de 22 de ani dar meci mai prost ca asta nu mi-a fost dat sa vad.E perioada cea mai grea din ultimele doua decenii.Pentru mine Lacatus inseamna Steaua si Steaua inseamna Lacatus,din aceasta cauza mai bine imi tai o mana decat sa-l critic pe actualul antrenor al echipei.Dar incepand de astazi o sa incerc sa nu ma mai gandesc ca undeva in aceasta lume ar exista un antrenor pe nume Lacatus. Share this post Link to post Share on other sites
Posted April 8, 2009 · Report post Propun la modul cel mai concret ca la urmatorul meci de acasa sa fie stadionul plin , si 90 minute sa cantam cantecele nostre , sa cutremuram Ghencea precum altadata ! Nu vom canta pentru conducatori si pentru leshinatii nostri ,ci pentru culorile ros-albastre ! pentru Steaua nostra draga ! Ce va renaste intr-o zi ! Haideti baieti , sa fim 20 000 pe stadion si sa strigam doar pentru culori ! Share this post Link to post Share on other sites
Posted April 8, 2009 · Report post Nu am vazut niciun mesaj de barbatie pe site. Niciunul care sa recunoasca. "Da ma, Steaua se afla aici si din cauza noastra, ne asumam acest fapt. L-am injurat pe Becali, am ignorat echipa, e si vina noastra, dar alta cale nu mai era." Dar nu cred ca voi vedea pe unul sa faca asta. Toti sunt de vina in afara de ei. Ei sunt perfectiunea si inocenta intruchipata. Share this post Link to post Share on other sites
Posted April 8, 2009 · Report post Inainte sa se inceapa protestele, galeria l-a anuntat pe Marius Lacatus ca nu se vor lua de jucatori. Inaintea returului, se stabilise compromiterea acestui sezon pentru darea unui shpitz in coor lui Becali. Cum Mustata a condus galeria la Targu-Jiu, bineinteles ca lucrurile au stat altfel... Share this post Link to post Share on other sites
Posted April 8, 2009 (edited) · Report post Propun la modul cel mai concret ca la urmatorul meci de acasa sa fie stadionul plin , si 90 minute sa cantam cantecele nostre , sa cutremuram Ghencea precum altadata ! Nu vom canta pentru conducatori si pentru leshinatii nostri ,ci pentru culorile ros-albastre ! pentru Steaua nostra draga ! Ce va renaste intr-o zi ! Haideti baieti , sa fim 20 000 pe stadion si sa strigam doar pentru culori ! Ce frumos ar fi sa se poata realiza ce spui. Macar odata. Ar fi o palma morala tuturor: incepand cu Becali si continund cu jucatorii si chiar rivalele. Din pacate chiar si eu cred ca e utopic. Ma tem sa nu asistam din nou la aceeasi imagine a dezbinarii. @RedStar, asta e idea! Sa avem puterea sa recunoastem ca toti avem partea noastra de vina. Si sa suportam unde am ajuns cu speranta ca vom reveni. Edited April 8, 2009 by Azazello Share this post Link to post Share on other sites
Posted April 8, 2009 (edited) · Report post Si apropos de cat de jos am ajuns.... Oltenii au venit cu un banner in seara asta prin care ii sustineau pe moldoveni, ai nostri bravi au venit acum nu mai putin de o saptamana cu unul in care-l sustineau pe ordinar. E adevarat, sunt angajatii clubului si daca li se ordona nu prea au ce face. Dar diferenta de atitudine ramane. Bannerul ala cu freejiji sau ce scria pe el va ramane in istoria noastra aproape la fel de rusinos precum cel al giulestenilor din '46, cand au jucat cu soarele PMR-ului pe piept Edited April 8, 2009 by leoc980 Share this post Link to post Share on other sites
Posted April 8, 2009 (edited) · Report post Tin cu echipa asta de 22 de ani dar meci mai prost ca asta nu mi-a fost dat sa vad.E perioada cea mai grea din ultimele doua decenii. Du-te frate si culca-te... Au fost perioade mai grele, cand te batea Petrolul acasa cu 5-0 si noi jucam doar din pase laterale. Ce tot aberezi in puii mei, auzi la el, 20 de ani. Stelistii lu' peste prajit, va uitati la un meci pe an. Edited April 8, 2009 by Joga Bonito Share this post Link to post Share on other sites
Posted April 8, 2009 · Report post Locul pe care il ocupam in clasament este rezultatul meritat al felului in care intelege Jiji Becali fotbalul.Declinul nostru a inceput de acum 3 ani si coincide cu momentul in care creditorul-infractor a inceput sa creada ca se pricepe la fotbal.Daca voi mai stiti in lumea asta vreo echipa care sa fie condusa in felul in care este condusa Steaua,sa ma anuntati si pe mine.Cu valize, circ, scandaluri, umiliri in public a jucatorilor, suporterilor sau antrenorilor,cu marionete si verisori in functii de conducere,cu jucatori cumparati pe gustul creditorului nepriceput la fotbal,etc. ... Voi,cei ce inca nu puteti vedea prea departe ar trebui sa intelegeti odata pt totdeauna ca Jiji Becali este responsabil pt decaderea Stelei.Steaua a ajuns din cauza lui o echipa hulita, oricine joaca cu noi are prima sansa pe teren propriu, Steaua nu mai sperie pe nimeni si straluceste doar prin scandaluri...Singura solutie este sa plece Becali! Becali,pleaca din Ghencea!!! subscriu in totalitate Share this post Link to post Share on other sites
Posted April 9, 2009 (edited) · Report post Propun la modul cel mai concret ca la urmatorul meci de acasa sa fie stadionul plin , si 90 minute sa cantam cantecele nostre , sa cutremuram Ghencea precum altadata ! Nu vom canta pentru conducatori si pentru leshinatii nostri ,ci pentru culorile ros-albastre ! pentru Steaua nostra draga ! Ce va renaste intr-o zi ! Haideti baieti , sa fim 20 000 pe stadion si sa strigam doar pentru culori ! Ce frumos ar fi sa se auda iar pana la Favorit: Steaua! Steaua! Eu cred ca e posibil. Poate ca asta este. Adica ne trebuia sutul asta in fund ( acest analfabet pe capul nostru ) sa pricepem niscavai lucruri. Poate reusim si noi sa facem asa cum fac timisorenii sau oltenii adica sa cantam asa de bucurie ca am umplut un stadion, sa aratam ca noi suntem acasa acolo si ca ne simtim bine impreuna. Nu stiu cine spunea ca nu am incurajat echipa. Eu nu am prins toate meciurile dar la cate am fost echipa a fost incurajata. Protestul nostru este mai degraba un semn de intoleranta la prostie, diletantism, prost gust si minciuna - acest australopitec nu este interesat decat sa apara in fata camerelor de vederi cu orice ocazie i se ofera - Steaua reprezinta doar o oportunitate pt acest accident nefericit al naturii. Edited April 9, 2009 by Protasov Share this post Link to post Share on other sites
Posted April 9, 2009 (edited) · Report post Nu am vazut niciun mesaj de barbatie pe site. Niciunul care sa recunoasca. "Da ma, Steaua se afla aici si din cauza noastra, ne asumam acest fapt. L-am injurat pe Becali, am ignorat echipa, e si vina noastra, dar alta cale nu mai era." Dar nu cred ca voi vedea pe unul sa faca asta. Toti sunt de vina in afara de ei. Ei sunt perfectiunea si inocenta intruchipata. Nu inteleg.Cum adica "din cauza noastra"?Nu cred ca vreunul dintre cei care comenteaza pe acest site face parte din conducerea,stafful sau lotul echipei Steaua.Deci,nu vad cum vreunul dintre noi ar putea fi vinovat pentru situatia deplorabila in care se afla Steaua acum.Cu ce suntem noi,ca simpli suporteri,vinovati ca Steaua este condusa intr-o maniera dezastruoasa,ca echipa nu are nici cea mai mica idee de vreo tactica de joc sau ca jucatorii sunt niste nesimtiti care isi bat joc de culorile ros-albastre?Noi doar incercam sa facem ceva ca Steaua sa ajunga din nou pe drumul cel bun.Insa se pare ca la Steaua parerea suporterilor nu este importanta.Totul se face doar pe placul unei singure persoane.Steaua a ajuns sa fie parasita,dar nu de noi.Pentru ca "Steaua suntem noi"! Pleaca din Ghencea,jeg ordinar!!! P.S.:Chiar daca am incuraja echipa probabil nu ne-am auzi deloc din cauza gornistilor.Am vazut si asta seara la Craiova ca desi suporterii olteni isi incurajau echipa tot ceea ce se auzea era sunetul acela enervant de goarna.Ar trebui interzise pe stadion.Strica toata atmosfera. Edited April 9, 2009 by ssilviu_19 Share this post Link to post Share on other sites
Posted April 9, 2009 · Report post Asta e clubul pe care vi-l doriti? Cu un patron parnaias ce declara ca il doare in cot de Steaua, cu un patron ce flutura fularele rivalelor Rapid si Dinamo in foame de voturi, cu o echipa ce mananca pe la bordeluri (calul face popas si-apoi o ia la pas), cu suporteri ce se bucura la 1-0 cu Bistrita de parca ar castiga Champions League. Eu unul zic un mare NU! AFARA din Ghencea Becali si acolitii lui!! Share this post Link to post Share on other sites
Posted April 9, 2009 (edited) · Report post @Azazello Mi-a placut mult "cum" ai scris. La fel de mult cum ma doare "ce" ai scris. Asa este, prietene! Steaua noastra este parasita si prafuita pentru ca in jurul ei graviteaza un nor de praf pentru care intelepciunea este doar un cuvant gaunos. Am ajuns sa ne acoperim ochii cu palmele date pe obrazul ei, pentru a o (re)visa cum am avut-o si probabil nu o vom mai avea niciodata. Traim o ciudata euforie a urii topaind-o pe trupul Stelei. Ne imbatam iluzoriu cu o luminita de la capatul unui tunel al timpului, cu speranta ca va veni un Fat-Bogat si ne va oferi pe tava o noua Stea, in locul celei pe care au stalcit-o toti in batai. Inclusiv noi. Dar, vom sfarsi in a ne consola cu purul adevar: La Steaua visurilor noastre, E o cale atat de lunga, Cu milioane rosh-albastre, ... si fara bani in punga. Si ne vom trezi spunand cu sarcasmul mintii d'apoi a romanului:"ce-am avut si ce-am pierdut!" Era pe cand o "ignoram", Azi o mai vreau, dar nu e. Nu stiu cati au sesizat un aspect. Niciodata perspectiva stingerii totale a Stelei nu a fost atat de eminenta, pentra ca niciodata nu a a avut in frunte un tembel, tulburat acum la creier ca o fiara turbata si ranita. Pune lacatul pe firma/club, pe palmares si brand. O retrage din campionat si vinde echipa. Si cu asta basta! Nimeni din lumea asta nu mai poate face nimic. Nici macar un mega protest de "n" ani. De ce ar face asta?De nebunia razbunarii a celui care nu mai are nimic de pierdut! Edited April 9, 2009 by xray_rom Share this post Link to post Share on other sites
Posted April 9, 2009 (edited) · Report post @Azazello Mi-a placut mult "cum" ai scris. La fel de mult cum ma doare "ce" ai scris. Asa este, prietene! Nu stiu cati au sesizat un aspect. Niciodata perspectiva stingerii totale a Stelei nu a fost atat de eminenta, pentra ca niciodata nu a a avut in frunte un tembel, tulburat acum la creier ca o fiara turbata si ranita. Pune lacatul pe firma/club, pe palmares si brand. O retrage din campionat si vinde echipa. Si cu asta basta! Nimeni din lumea asta nu mai poate face nimic. Nici macar un mega protest de "n" ani. De ce ar face asta?De nebunia razbunarii a celui care nu mai are nimic de pierdut! Multumesc pentru aprecieri. Intr-adevar este teribil unde am ajuns si sa pare ca nu vrem sau nu mai putem sa ne oprim. Sper din suflet sa nu ajungem in stadiul realmente infricosator care il descrii la final. Si ar fi bine sa ne trezim cu totii, de la cel tulburat de furie si orgolii la noi cei care ne-am rasfirat in cele patru colturi ale Stelei de azi, dupa cum foarte frumos ai scris intr-un articol. Edited April 9, 2009 by Azazello Share this post Link to post Share on other sites
Posted April 9, 2009 · Report post Pana la urma e un sezon ratat.Multe mari echipe europene patesc asa ceva la un anume interval de timp.Asta e...o luam de la capat la anul. Share this post Link to post Share on other sites
Posted April 9, 2009 · Report post Pana la urma e un sezon ratat.Multe mari echipe europene patesc asa ceva la un anume interval de timp.Asta e...o luam de la capat la anul. Noi doi o putem lua de la capat cu speranta, dar echipa/clubul cu cine?Asta-i mare dilema a viitorului! Share this post Link to post Share on other sites
Posted April 9, 2009 · Report post X-Ray, nu-ti mai face atata probleme. Mai tii minte ce-a zis Puscas, ca au vrut niste englezi sa cumpere Steaua la sfarsitul anilor '90? Si atunci Romania era mult mai inapoiata ca legislatie si ca economie. Pe bune daca-mi fac vreo grija! Share this post Link to post Share on other sites
Posted April 9, 2009 (edited) · Report post X-Ray, nu-ti mai face atata probleme. Mai tii minte ce-a zis Puscas, ca au vrut niste englezi sa cumpere Steaua la sfarsitul anilor '90? Si atunci Romania era mult mai inapoiata ca legislatie si ca economie. Pe bune daca-mi fac vreo grija! 1) Puscas a fost un slujbas, nu proprietarul. In '90 nu bantuia criza de acum prin vest. 2) Nu am spus ca este exclus sa gaseasca cumparatori. Pur si simplu sa nu vrea sa o vanda de al dracului. 70-80% recupereaza din vanzarea jucatorilor si apoi o inchide. Edited April 9, 2009 by xray_rom Share this post Link to post Share on other sites
Posted April 9, 2009 · Report post xray, eu sunt optimist in priviinta lui "fri Jiji" .. nu mai are nimic de pierdut decat ..sa vanda Steaua ..vede si el ca-i aduce mari pierderi economice ..iar daca ar "inchide-o" , cum spui tu , s-ar alege cu 20-30000 de mii de oameni pe cap ..care l-ar vrea mort .. Share this post Link to post Share on other sites
Posted April 9, 2009 · Report post Cred ca parte din vina ne apartine si noua suporterilor...Declinul a inceput cu Hagi si s-a terminat cu Lacatus. Pur si simplu nu este un antrenor potrivit pentru ambitiile Stelei...Este prea slab cu jucatorii, le cauta in coarne. Nu pot sa uit cum dupa dezatsrul cu Argesul le-a dat trei zile de ....concediu(!!!!!!!!!!!!!!) de parca sarcii se spetisera jucand. Cred ca la Steaua ar trebui sa vina unu ca Halagian sa le mai care cate un sut in cur la leprele care mimeaza fotbalul pe teren... Ce ma mira este ca sunt destui de multi baieti tineri care nu freaca nici macar banca de rezerve si care ar merita o sansa. Ochirosii, Bicfalvi, Andrei Ionescu si mai cati...De asemenea eu unul m-am plictist sa ii dau m**** lui Becali. Si nici nu am sa mai strig ca dementul La-ca-tus...Pentru ce? Nu stiu de ce am sentimentul ca in momentul de fata Steaua nu va fi capabila sa depasesaca criza prin care trece nici sezonul viitor. Chiar daca bunul D-zeu ar face un miracol si Jiji ar pleca toata sleahta lui si cu Lacatus in frunte reconstructia unei noi Stele mai dureaza cel putin doua seszoane. Pentru ca si in fotbal ca peste tot lucrurile bine facute cer timp si rabdare...iar noi rabdarea ne-am cam pierdut-o. Share this post Link to post Share on other sites
Posted April 9, 2009 · Report post xray, eu sunt optimist in priviinta lui "fri Jiji" .. nu mai are nimic de pierdut decat ..sa vanda Steaua ..vede si el ca-i aduce mari pierderi economice ..iar daca ar "inchide-o" , cum spui tu , s-ar alege cu 20-30000 de mii de oameni pe cap ..care l-ar vrea mort .. Ca sa o mierleasca e suficient 1 sau 2. Unul sa-l tina si altul sa-i dea. La cati "meseriasi" sunt acum pe urma lui, sa-l faca la libertate, la bani si la "viata", cred nu mai conteza cat s-ar ingrosa coada vanatorilor:) Share this post Link to post Share on other sites
Posted April 9, 2009 · Report post Cu riscul de a fi offtopic. Lacatus ar trebui sa aiba o ultima farama de demnitate! Sa plece, sa recunoasca faptul ca e depasit, si sa lase pe altcineva in locul lui (o, Doamne nu Piturca). Sau macar sa mizeze pe tineri, macar asa ne-ar face o bucurie. E timpul sa`i vedem titulari pe Lungu, Filip, Tudose, A.Ionescu, Ochirosii, Bicfalvi, Rusu, Lazar etc.. Ce mai avem de pierdut? O participare in Europa League de pe locul 6? Sa ne pisam pe ea!!! suntem Steaua si nu am ajuns asa sarmani si nu vom ajunge niciodata, macar ca demnitate daca nu ca realitate! Macar sa vedem ce pot baietii astia ca pe ceilalti ii stim, ei sunt niste inapti! Asa ca Laca, baga-i pe ei, macar ei or sa joace cu sufletul! deja nu mai conteaza campionatul asta cu exceptia meciului cu Dinamo Share this post Link to post Share on other sites