Posted April 7, 2009 · Report post Asa cum sunt numai 99% din restul natiunilor de pe pamant. Ce treaba avem noi, romanii, cu Basarabia ? Lasati prostiile alea cu "pamant romanesc" si "poduri de flori" ca nu tin de foame si nici nu tin loc de civilizatie. Ce valoare are Basarabia in afara de un santaj sentimental ? Pai cam zero, industrie n-au, resurse idem, datorii cat carul, saracie cat cuprinde. Ce dracu ne pot aduce astia in afara de mai multi clienti la ajutoare sociale ( aka bani degeaba de la stat ) ? Pentru JJ s-au adunat jegurile din clanul lui si vreo cativa fomisti gata sa pupe orice cur pentru 100 de lei ( e criza ). Nu se poate compara. Una din marile frustari ale comunicarii virtuale asta este. Pt ca daca ne-ai fi avut in fata nci nu ai fi avut curajul sa scoti o silaba. Si daca totusi ai fi avut as fi avut grija sa iti inghiti cuvintele pe nemestecate. Oameni ca tine ar trebui izolati pe motiv de prostie nepermisa. Share this post Link to post Share on other sites
Posted April 7, 2009 · Report post Basarabia e Romania! Share this post Link to post Share on other sites
Posted April 7, 2009 · Report post @streza Propun, pe cale de consecinta, sa renuntam si la judetele Botosani, Vaslui, Giurgiu si Hunedoara. Ne trag in jos tare de tot. Si cine le-ar vrea ? PS : Protasov, pacat ca apreciem acelasi antrenor. IN rest, observ ca esti un nationalist adevarat, gata sa dea cu pumnul in cap oricui nu e de aceeasi parere. Noroc cu protestul. Share this post Link to post Share on other sites
Posted April 7, 2009 · Report post de ce nu au acceptat sa se alature noua cand au avut ocazia?acum sa se descurce singuri. Frate pune mana si citeste inaitne de a arunca cu vorbe aiurea, stiu ca manipularea este in floare dar ai sanse mari sa iesi din intuneric. Spre suprinderea ta tovzarasul ilici iliescu a REFUZAT Unirea Basarabiei cu Romania in 1991. www.romanism.net www.gid-Romania.com http://paulgoma.free.fr/ Share this post Link to post Share on other sites
Posted April 7, 2009 (edited) · Report post si ma gandesc ca Ion Ilescu, Presedintele in functie de atunci al Romaniei, era si presedintele Frontului Salvarii Nationale ... Basarabia este pamant romanesc. Edited April 7, 2009 by dee Share this post Link to post Share on other sites
Posted April 7, 2009 · Report post Eu sunt convins ca se poate discuta si fara jigniri sau amenintari. Nici macar nu e vorba de Becali... @streza Sa inteleg ca, daca ai avea cumparator, le-ai vinde. Share this post Link to post Share on other sites
Posted April 7, 2009 · Report post Manifestație pentru susținerea basarabenilor si in Cluj...clujenii sunt și ei așteptați la ora 18.00, în piața Avram Iancu. Share this post Link to post Share on other sites
Posted April 7, 2009 · Report post Pentru strezahuzum Iti recomand Ard Malurile Nistrului scrisa de Virgil Constantin Gheorghiu si Saptamana Rosie scrisa de Paul Goma. Am citit aceste carti cu lacrimi in ochi, am plans ca un copil. Te las singur sa descoperi de ce. Cum ai reactiona daca ai sti ca in 1989 fratii nostri de peste aces Prut blestemat au strans bani si ne au trimis ajutoare????? Erau pregatiti sa ne vina in ajutor. Pai aceata informatie nu a rasuflat ca nu avea cum....tovarasul ilici a "condus" Romania dupa Revolutie..nu putea sa se dea de gol. Cum poti folosi frate aspectul economic, cum poti????? Pentru cunostitnele tale despre Basarabia, peste 500 000 de romani basarabeni au murit ucisi de comunisti dupa ce Basarabia a fost luata in 1945 de urss. In jur de 300 400 mii au fost omorati prin infometare restul auc cunoscut "viata calda" a siberiei. In total peste 1 mil de romani au murit din cazua comunistilor, marea lor majoritate in Basarabia. Share this post Link to post Share on other sites
Posted April 7, 2009 · Report post PS : Protasov, pacat ca apreciem acelasi antrenor. IN rest, observ ca esti un nationalist adevarat, gata sa dea cu pumnul in cap oricui nu e de aceeasi parere. Noroc cu protestul. Imi pare rau pt iesirea mai violenta mai cu seama ca scopul nu era asta. Adica mi-ar fi placut sa intelegi si genul de reactie pe care l-am avut sigur nu ajuta. Pot sa spun doar ca o ramura a familiei mele a trebuit ca in '44 sa puna tot ce incape in cateva bocelute, sa paraseasca in graba Chisinaul inghesuindu-se intr-un tren al disperarii. Nu spun mai multe trag nadejde ca ai sa intelegi. Share this post Link to post Share on other sites
Posted April 7, 2009 (edited) · Report post Da', sincer, nu-i credeam în stare. Când mã gândesc cã și-n 2004 și-n 2008 PSD-ul a ieșit cu majoritate lejerã în CJ Vrancea, iar Oprișan președinte ales uninominal (lucru care sa întâmplat peste tot, în afarã de Ardeal), nu mi se pãrea nimic neobișnuit ca și moldovenii de dincolo sã fi ales voioși tot comuniștii (cã dupã aia s-a vãzut cã mare diferențã nu-i între PSD-ul 2000-2004 și cei care au câștigat la nivel național dupã aia, asta-i altã treabã). Bine, cã majoritatea electorilor comuniștilor erau dintre țãrani. Cei care au ieșit în stradã sunt studenți. Edited April 7, 2009 by 1on Share this post Link to post Share on other sites
Posted April 7, 2009 · Report post meciul din seara asta chiar nu mai conteaza! In seara asta sa fim toti la TNB! Share this post Link to post Share on other sites
Posted April 7, 2009 · Report post @streza Sa inteleg ca, daca ai avea cumparator, le-ai vinde. Nu, nu le-as vinde, le-as acorda "autonomia regionala" dupa care se plange atata si le-as lasa sa se descurce. Bugete constituite la nivel local, in loc sa se planga dupa portia mai mare sau mai mica de ciolan aruncata de la Bucuresti. Imi pare rau pt iesirea mai violenta mai cu seama ca scopul nu era asta. Adica mi-ar fi placut sa intelegi si genul de reactie pe care l-am avut sigur nu ajuta. Pot sa spun doar ca o ramura a familiei mele a trebuit ca in '44 sa puna tot ce incape in cateva bocelute, sa paraseasca in graba Chisinaul inghesuindu-se intr-un tren al disperarii. Nu spun mai multe trag nadejde ca ai sa intelegi. Inteleg ca o ramura a familiei a avut de suferit acum 60 si ceva de ani probabil din cauza sovieticilor/comunistilor. Fara indoiala, ai motive serioase sa nu-i iubesti, dar interesele Romaniei de azi ar trebui sa primeze in fata razbunarii pentru ce s-a intamplat in perioada razboiului. Daca baietii aia de la Chisinau sunt seriosi (si daca le da voie mama Rusie) vor castiga si fara sa ne agitam noi degeaba. In rest, Moldova si Romania pot coexista foarte bine, asa cum fac Austria si Germania de exemplu. Share this post Link to post Share on other sites
Posted April 7, 2009 (edited) · Report post ... Edited April 9, 2009 by dee Share this post Link to post Share on other sites
Posted April 7, 2009 · Report post faza asta pica la tanc.acum tembeliziunile sunt cu ochii pe chisinau si nu mai varsa lacrimi de crocodil pentru jijel. in rest daca SUA&UE sau inteles cu rusii pentru cedarea republicii moldova in sfera de influenta a UE,deja totul e stabilit,daca nu...o sa mai fie tambalau pe acolo ceva vreme. Share this post Link to post Share on other sites
Posted April 7, 2009 · Report post super tare. Bafta baieti, trageti-o la m.. comunistilor Share this post Link to post Share on other sites
Posted April 7, 2009 · Report post Manifestații anticomuniste au loc marți și la Ungheni și Bãlți, douã orașe importante ale Republicii Moldova, tinerii în special ieșind în stradã pentru a acuza fraudarea alegerilor. Pe de altã parte, potrivit unor surse politice, autocare cu susținãtori ai opoziției - care voiau sã participe la mitingul convocat pentru marți dimineața în Piața Marii Adunãri Naționale - au fost blocate la intrarea în Chișinãu. Circa 30.000 de persoane s-au strâns marți dimineața în centrul Chișinãului pentru a cere repetarea alegerilor, considerând cã acestea au fost fraudate de comuniștii aflați la putere. Acțiunile au degenerat însã în ciocniri, soldate cu rãniți, iar liderii opoziției și-au chemat din nou simpatizanții în Piața Marii Adunãri Naționale și le-au spus cã violențele sunt provocãri puse la cale de regimul președintelui Vladimir Voronin, al cãrui mandat expirã marți, 7 aprilie. newsin Share this post Link to post Share on other sites
Posted April 7, 2009 · Report post Inteleg ca o ramura a familiei a avut de suferit acum 60 si ceva de ani probabil din cauza sovieticilor/comunistilor. Fara indoiala, ai motive serioase sa nu-i iubesti, dar interesele Romaniei de azi ar trebui sa primeze in fata razbunarii pentru ce s-a intamplat in perioada razboiului. Daca baietii aia de la Chisinau sunt seriosi (si daca le da voie mama Rusie) vor castiga si fara sa ne agitam noi degeaba. In rest, Moldova si Romania pot coexista foarte bine, asa cum fac Austria si Germania de exemplu. Ei, mai asta este politica doar, nu simtire. Nu stiu daca vom mai avea sansa sa mai traim vreodata alaturi de basarabeni in aceleasi granite. Atat doar ca atunci cand sunt in necaz macar atat putem face - sa punem o vorba buna, fara dojeana. Sunt de-ai nostri. Ultima oara cand am mers la Chisinau am ramas interzis - duminica in amiaza mare oameni langa statuia lui Eminescu luau rand in a recita sau canta romaneste. E greu de inteles suferinta lor. Nu ma astept ca vreun politician vreodata sa rezolve aceasta situatie, insa noi intre noi putem arata macar un pic de solidaritate. Share this post Link to post Share on other sites
Posted April 7, 2009 · Report post Revolutia lor, treaba lor. Nu ma simt in niciun fel legat de aceasta tara. Share this post Link to post Share on other sites
Posted April 7, 2009 · Report post DON'T FREE Gigi, FREE BASARABIA! Share this post Link to post Share on other sites
Posted April 7, 2009 (edited) · Report post Cand vad oameni care se declara romani cum spun cu seninatate ca nu ar fi bine sa ne unim cu Basarabia sau ca nu avem nici o legatura cu tara asta ma trece un sentiment de greata. Imi provocati sila nenorocitilor. Pai milioane de basarabeni si-au dat viata in cele 2 razboaie mondiale pentru Romania; dupa al doilea razboi mondial aproximativ un milion de romani au fost deportati in Siberia, vietile lor au fost distruse pentru ca erau romani. Macar pentru memoria lor trebuie sa fim solidari cu romanii din "Republica Moldova". @strezazhum Ce ar fi ca numai apartamentul tau/casa ta sa fie Romania si restul sa il vindem? LE: Alte manifestari de solidaritate cu romanii din Republica Moldova: Astazi:Iasi, Piata Unirii, ora 20.00; Petrosani - ora 18.30; Cluj, ora 18.00 Piata Avram Iancu. Maine, Timisoara, ora 19.00 Daca auziti ca se organizeaza ceva si la Brasov, anuntati-ma si pe mine printr-un mesaj privat Edited April 7, 2009 by MoWeed Share this post Link to post Share on other sites
Posted April 7, 2009 (edited) · Report post Revolutia lor, treaba lor. Nu ma simt in niciun fel legat de aceasta tara. Aceasta "tara" e pamant romanesc. Daca i ai cunaoste istoria ai simti altfel din pacate noi romanii am fost ajutati din plin dupa 89 si inainte de 89 sa nu ne stim istoria. Iti recomand si tie www.romanism. net si mai ales pe Paul Goma, http://paulgoma.free.fr/. Legat de Basarabia iti recomand din tot sufletul Saptamana Rosie. La fel de util este si site ul www.noidacii.ro De aici poti descarca foarte multe carti utile pentru a descoperi cine esti. Edited April 7, 2009 by greenyes Share this post Link to post Share on other sites
Posted April 7, 2009 · Report post Si la Iasi se va organiza o adunare la ora 20 in Piata Unirii. Share this post Link to post Share on other sites
Posted April 7, 2009 · Report post Sa mergem sa le dam in gura! Aici nu mai e vorba de infractori, mafioti, tigani si alte gunoaie. E vorba de niste tineri ca si noi care s-au saturat de comunisti. Mori in puscarie ciobane!!! Share this post Link to post Share on other sites
Posted April 7, 2009 · Report post Din pacate o sa bage Armata si nu cred ca o sa iasa prea bine. NU se compara cu revolutia de la noi. La ei sunt mari sanse sa intervina si rusii...Oricum, respect celor care au iesit in strada pentru curaj si atitudine. Share this post Link to post Share on other sites
Posted April 7, 2009 (edited) · Report post Revolutia lor, treaba lor. Nu ma simt in niciun fel legat de aceasta tara. Foarte rau. Actuala Republica Moldova este un stat artificial ce reprezinta mai putin de jumatate din Moldova istorica (si din care cea mai mare parte este in componenta Romaniei, iar alte doua halci se afla actualmente in componenta Ucrainei). Daca cineva se simte legat de tara sa in care intra Suceava, Iasii sau Vasluiul, atunci trebuie sa stie ca in aceeasi tara a sa se afla implicit si Chisinau, Orhei sau Balti. Ca se afla vremelnic intr-un stat separat de Romania e un alt dat al prezentului, nu si al trecutului, nu neaparat si al viitorului. In rest, Moldova si Romania pot coexista foarte bine, asa cum fac Austria si Germania de exemplu. Coexistenta (desi ridicola in sine) poate fi eventual acceptabila la nivel politic, insa situatia nu este comparabila in nici un fel cu exemplul Austria/Germania, state divizate de istorie si partial de religie. Ar fi fost poate comparabila daca o parte a Austriei ar fi decis Unirea cu Germania iar cealalta parte, creata ad-hoc printr-o ocupatie externa, ar fi intreprins toate demersurile de a se constitui ca "o stana si trei judete" cu identitate culturala deliberat non-germana (in realitate, e cam invers). Un exemplu ceva mai bun ar fi fosta R.D.G. fata de R.F.G., insa nici acesta nu este comparabil in toate aspectele esentiale cu situatia singulara a bucatii de Moldova actualmente chipurile independenta. Edited April 7, 2009 by mdionis Share this post Link to post Share on other sites