fcsteaua.ro

"Cetãțenii": noțiune, forme, elemente caracteristice

152 posts in this topic

E tardiv, inutil și repetitiv sã vin și sã spun și eu cã ceea ce s-a întâmplat asearã în Ghencea a fost incredibil și jenant. Dizgrațios. Becalioții au triumfat parcã pentru prima oarã, pe fondul unei majoritãți tãcute. Huiduielile lor, asezonate cu gesturile de maimuțã ale liderului lor informal de la tribuna întâi și cu aplauzele tuturor celorlalți "suporteri de bine" au arãtat pecetea lãsatã de Gigi Becali asupra corpului de suporteri roș-albaștri. De-aici înainte, e clar cã Ghencea nu mai e ce-a fost și cã, dacã ne vom închipui cã vorbim despre aceiași oameni care populau stadionul în anii '80 sau chiar '90, suntem pasibili de naivitate și ignoranțã. Cine sunt de fapt acești oameni, care populeazã astãzi tribunele din Ghencea?

 

1. Fanaticii

 

E vorba de membrii comunitãților de tipul Zãbrãuți, Bolintin, ªtefãnești, Tunari. Nu e vorba de comunitãțile geografice, ci de cele mentale, pentru cã un "fanatic de tip Zãbrãuți" poate locui foarte bine și la Unirii sau în Griviței. Ca regulã, n-au de-a face nici cu fotbalul și nici cu Steaua. Au apãrut pe Ghencea o datã cu pãrintele lor spiritual. Au fost la Judecãtoria sectorului 1 în noaptea de joi spre vineri, sau dacã n-au fost regretã teribil cã n-au putut sã ajungã. L-au așteptat de nenumãrate ori pe nea Gigi în spate "la oficialã" sau la Universitate, pe Maybach. Dacã nu pentru 100 de euro, mãcar ca sã respire același aer împreunã. Ieri au venit cu tricouri cu "Free Gigi", oferite gratuit de alții. Asta pentru cã fanaticul de Zãbrãuți nu face nimic pe gratis! Deși îl iubește sincer pe Becali, nu va face nimic dacã cineva nu-i dã pe gratis un tricou, nu-l plimbã cu un microbuz, nu-i oferã un banner deja fabricat.

 

Cei din peluze sunt niște scursuri pentru ei, dintr-un motiv simplu: așa a zis nea Gigi. De mai multe ori.

 

2. Puii de interlopi

 

Cefoși, "lucrați", cu zgarda de aur la gât, vin la stadion (de obicei însoțiți de câte o pițipoancã mai de mâna a doua) nu atât pentru fotbal, cât pentru a-și exhiba forța. Pentru a putea sã împingã la rând și sã observe cã nimeni n-are curaj sã-i împingã înapoi. Pentru a putea sta cu picioarele pe scaunul din fațã fãrã ca cineva sã le zicã ceva. Pentru a scuipa semințe și a-și afișa telefonul "ultimul model". Mai știu și ceva fotbal, dar se complac sã preia din zbor idei lansate de alții. Îl susțin pe Becali nu cu sufeltul, ci dintr-o...afinitate de idei. Puii de interlopi ar bãga oricând în portbagaj pe cineva care le-a invadat teritoriul (dacã n-au fãcut-o deja) și nu apeleazã niciodatã la "autoritãți": e sub demnitatea lor și le stricã numele.

 

Nu-i suportã pe cei din peluze pentru cã sunt singurii care le-ar putea crea probleme: nu fiindcã ar fi mai cefoși decât ei, ci fiindcã sunt mulți. E strict o problemã de putere la mijloc.

 

3. Relativiștii

 

Aceștia sunt microbiști împãtimiți, genul celor care discutã toatã ziua fotbal (sau toate sporturile), la table, în fața blocului. Sau în Cișmigiu, dacã-s mai selecți. ªtiu fotbal, vin la stadion de multã vreme. Pot sã-ți spunã lejer și echipa din '86 și câte titluri are Steaua în anii '70. N-au repere morale și relativizeazã totul. Atâta timp cât "echipa câștigã", pentru ei totul e bine. Dacã-i întrebi, Becali a fãcut și multe rele, dar și multe bune. Nu sunt susținãtorii lui fervenți, dar nici nu l-ar schimba pentru "mofturi" precum onoare, imagine pãtatã, legende jignite. Dacã-i întrebi pe ei, un blat e perfect, cât timp nu e descoperit. Pentru cã oricum toți fac blaturi, important e ce rãmâne pe hârtie. În plus, ei cred sincer cã o echipã trãiește strict din bani, cã dragostea trece prin stomac și cã fãrã Becali n-avem nicio garanție cã "vom avea rezultate". Așa cã la ce bun sã-l schimbãm?

 

Pe cei din peluze nu prea-i suportã, pentru cã sunt convinși cã sunt niște puști care nu se pricep la fotbal. N-au ceva cu violența în particular (e probabil sã fi fãcut la rândul lor parte din vechile galerii ale Stelei), e vorba doar de pricepere la fotbal. Unde sunt convinși cã dețin adevãrul absolut.

 

4. Indiferenții

 

Aceștia n-au, sãracii, nicio vinã. Vin, mãnâncã semințe, se bucurã la goluri, în rest își vãd de treabã. Cel mult vibreazã la câte-un "pe ei, pe mama lor". Vin de obicei cu familia, pentru cã e week-end, afarã e frumos, iar fotbalul "e un spectacol". Þin cu Steaua, dar la modul detașat - nu sunt oricum genul care sã se certe cu colegii de serviciu pentru atâta lucru.

 

Nu-i înghit pe cei din peluze pentru cã știu de la televizor cã sunt golani și drogați, eventual cei care-ți zgârie mașina în parcare. De altfel, îi vãd cu ochii lor cum merg numai în haitã, poartã toți șepci și glugi și se manifestã zgmotos. Pentru niște adepți ai liniștii cum sunt indiferenții, nici Becali nu e bun, da' nici golanii ãia nu se cuvine sã dea lecții. Fotbalul trebuie ținut la un nivel cât mai superficial, nu teoretizat și principializat, cum o fac fandosiții de pe tot felul de situri ale suporterilor. Le place însã când galeria le dã câte un steag cu care participã la câte-o coregrafie.

 

 

Declicul s-a produs când fanaticii au început sã fie mai mulți decât relativiștii. Când vechii cunoscãtori de fotbal, așa fãrã principii cum erau ei, au început s-o mai rãreascã cu venitul la stadion. Coincidențã, asta s-a întâmplat pe mãsurã ce Steaua lui Becali se ridica. Fanaticii în schimb erau pe val. Beneficiind ba de un abonament gratis de la Pe-Ne-Ge, ba de un microbuz plãtit de "cine trebuie", ei au început sã se coaguleze. Ca orice vietãți, s-au mirosit unii pe alții și au vãzut cã sunt în creștere. Au mai dat vorbã și prin familiile lor (de obicei, numeroase) și au venit și mai mulți. Așa cum necredincioșii fug de tãmâie, s-au ținut și ei departe de peluze, pe cât posibil.

 

Astãzi, de la tribune, ei fac legea și dau tonul. Arestarea lui Becali i-a rãnit profund și sincer, iar fiecare înjurãturã a Sudului le-a rãsucit cuțitul în ranã. Au ripostat înjurând, huiduind, strâmbându-se. Sã zici ceva de Becali e ca și când i-ai înjura de mamã. Steaua oricum n-ar fi nimic fãrã Becali.

 

Fanaticii de Zãbrãuți se înmulțesc liniștiți și așteaptã ziua când Steaua se va muta în Pipera, "golanii" vor fi interziși pe stadioane, iar nea Gigi va ajunge, Doamne-ajutã, președinte.

 

 

Ovidiu

 

P.S.

 

i) Categoria celor din tribune care gândesc mai degrabã precum peluzele, gen membrii AISS sau bãieții din Ultimi Ribelli, e prea neînsemnatã numeric, ca sã conteze într-o astfel de luptã.

 

ii) "Cetãțenii" care s-au simțit bãgați în aceeași oalã și înjurați de "derbedeii" de la Sud sau fãcuți "sclavi" de aceiași, deși nu îl susțin pe Becali, n-au dreptate când se plâng. Dacã lângã tine unul cu tricou "Free Gigi" rãcnește și se schimonosește la fiecare înjurãturã pe care o aude la adresa idolului, iar tu taci și nu-i zici nimic (sau te-amuzi și aplauzi), atunci meriți sã fii în aceeași categorie cu el.

 

iii) Nici peluzele nu sunt omogene și nici nu sunt formate din "adevãrații pãstrãtori ai sfintelor tradiții". În acest rãzboi însã, ele au dreptate.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Partea buna e ca "cetatenii" nu merg in deplasare, pentru ca, nu-i asa, e prea mare efortul si oricum nu se merita, asa ca macar acolo se poate continua protestul la adresa "finantatorului".

Share this post


Link to post
Share on other sites

Au fost la tribuna 1 niste machedoni ai ciobanului care strigau si dupa ei s-au luat o gramada de sclavi, oi sau cum vreti voi sa ii numiti. La tribuna a doua era afisat un baner IDENTIC cu cel care au intrat jucatorii pe stadion, oare nu e totul facut de cineva din interiorul clubului ?

Le dau dreptate tiganilor si spurcatilor care ne spun ca suntem niste oi.

 

Acum un an am inceput sa nu mai vin pe Ghencea tocmai din cauza "ultrasilor" cu goarne si cu provizii de nutline. Am mers la meciul cu Bistrita in PN si constat cu stupoare ca nu doar tribunele sunt pline de oi... sunt si la peluze destule.

Ati ramas la nord 10% sclavi ai lui Gigi , 50% sub 18 de ani, 10% femei, 10% persoane cu copii sub 10 ani care stau in colturi datorita faptului ca e biletul mai ieftin decat in alta parte. Cati mai sunteti ultrasi ? Calculati.

Imi e groaza cand privesc inapoi si vad pentru ce mi-am luat pulane pe spate, am fost gazat, s-a tras dupa mine ... Nu mai e un lider de pe timpul lui Jean Pavel.. cati din "ultrasi" ati prins un meci in peluza cu el ? mai sunt 50 pe aici ? Cati din voi ati fost intr-o deplasare ? nu vorbesc de cei de la tribune, ca aia vin in deplasare si pe Ghencea, vin de la tara unii iar restul gandesc ca si cum ar trai acolo.

la meciul cu Bistrita imi venea sa sar in tribuna si sa mor cu voi de gat, nu mai sunteti ultrasi de mult baieti. Singurii care sunt intr-adevar ultrasi sunt cei de la sud, daca va trece prin cap ca spun asta pentru caeu as fi de acolo va inselati. Nu ma mai identific de ceva timp cu Steaua, ca multi dintre voi de altfel.

Va dau un exemplu, pana in 2007 presedintele clubului Partizan Belgrad a fost Zeko Lopov, in 2005 Grobari au inceput un protest impotriva lui, au boicotat toate meciurile echipei pana in 2007 cand nu a mai rezistat si si-a dat demisia, indiferent de rezultatul partidei.

<a href="

Uitati un filmulet la scorul de 3-0 pentru Partizan la un meci din deplasare </a> , <a href="
va mai atasez unul sa auziti mai bine, cine il vrea tradus sa dea un PM. </a> Cand veti fi in stare sa faceti si voi ceva de la care sa nu dati inapoi ? Ati uitat ca acum 3 ani erati in piata universitatii si cantati cu Becali ? anul trecut cand echipa a avut victorii uitaseti de razboiul cu Becali Sa presupundem doua lucruri, tineti cu doua echipe din europa, Steaua si altcineva, locuiti la jumatate de ora de Ghencea, si pur si simplu nu mai vreti sa veniti pe staion, dar totusi va e dor de atmosfera, de trairile pe care le aveam inainte si in timpul meciului, de vanatoarea dupa trofee, ce ati face ?

Scarbit fiind de samantarii de la tribuna a 2-a , de machedonii de la a-1-a de oierul din loja, de jegul de Argaseala... am ales sa fiu ultras in continuare, chiar daca asta presupune drumuri de 1500 de kilometri pentru fiecare meci. Usor, usor in Ghencea vor ramane doar gornistii si machedonii..

Asa ca fie va gasiti un lider fie va mutati la sud pentru a fi un grup unit. Credeam ca in sfarsit nefiind ciobanul la meci o sa vedeti si voi ca intr-o oarecare masura v-ati atins scopul, m-am inselat.

 

In incheiere nu vreau de cat sa va doresc luciditate, pentru ca duceti lipsa... daca nu va uniti v-as recomanda sa mergeti la tribuna a 2-a, semintele vi le platesc eu, goarne se gasesc...

 

Samo jedno ime znam, Partizan Beograd.

Share this post


Link to post
Share on other sites

INDIFERENTII :"Aceștia n-au, sãracii, nicio vinã. Vin, mãnâncã semințe, se bucurã la goluri, în rest își vãd de treabã. Cel mult vibreazã la câte-un "pe ei, pe mama lor". Vin de obicei cu familia, pentru cã e week-end, afarã e frumos, iar fotbalul "e un spectacol". Þin cu Steaua, dar la modul detașat - nu sunt oricum genul care sã se certe cu colegii de serviciu pentru atâta lucru". asa trebuie sa arate fotbalul,asa e in occident unde fotbalul e frumos,in tribune e spectacol (cazul Liverpool)si in teren la fel.

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Vreau sa imi spui tu, frumoasa Zaraza, daca ai parerea asta, atunci de ce ti-ai mai pus la avatar emblema grupui ultras?

Share this post


Link to post
Share on other sites

toti nesimtitii aia din tribune sau apucat sa huiduie peluzele INCREDIBIL nu imi venea sa cred ce se intampla ar trebui sa nu mai mearga nimeni din peluze unu doua meciuri sa vedem cum plm o sa fie pe stadion ...o sa se auda un cor de spart semintze mai il auzi pe cate unu care il injura pe x si pe y sa vedem ce atmosfera o sa fie pentru ca ei nu realizeaza FARA PELUZE NU EXISTA SPECTACOL lor le place cand vad o coregrafie sau cand canta galeria ....atat am avut de spus eram trist de ceea ce se intampla la Steaua acum sunt si mai trist de ceea ce am vazut aseara

Share this post


Link to post
Share on other sites

Eu cred ca se scapa unele lucruri din vedere. In primul rand, la un meci al Stelei, stadionul este ocupat de o masa de oameni si e greu sa controlezi asta, asa cum e greu si sa-ti dai seama de multe ori mesajul ce incearca sa-l transmita unii. Aseara, mare parte din tribune au huiduit peluzele la fiecare scandare impotriva ciobanului. Lasam la o parte faptul ca probabil si in peluze sunt persoane care nu sunt de acord cu scandarile anti-Gigi (sau n-au fost aseara) asa cum si in tribune sunt persoane care cantau anti-Gigi, pentru ca, repet, e vorba de mase de oameni si nu poti face delimitari precise intre cele 2 categorii, plasandu-i in zone ale stadionului. Insa in tribune, considerand ca majoritatea celor de acolo au huiduit scandarile anti-Gigi, daca intrebi 10 oameni alesi random de ce au huiduit, vei afla probabil vreo 3 pareri:

 

- unii au huiduit pentru ca sunt mari fani ai ciobanului, oameni care sunt demni de tot dispretul si oameni care sper sa fie din ce in ce mai rar intalniti in Ghencea. Am aflat ulterior ca multi de la tribuna 2 ar fi fost adusi din nu stiu ce sat, le-a fost platit biletul, ceea ce e imbucurator, zic eu, pentru ca asta nu se va mai repeta.

- unii care sunt impotriva ciobanului, insa au fost "atinsi" de ce i se intampla (ca deh, asa-i romanul) si nu li se pare normal sa striga impotriva lui cand nu e acolo si cand "sufera".

- unii care sunt impotriva ciobanului insa s-au saturat de scandarile care fac rau (sa recunoastem) echipei si le e dor de atmosfera pe care doar noi, suporterii stelisti, stim sa o facem.

 

Pe cei din urma nu pot sa zic ca nu-i inteleg. Daca asta, doar asta, a fost motivul pentru care au huiduit, ii inteleg ca vor sa se scandeze pentru echipa si nu pot sa-i condamn.

Ideea e ca pe stadion vin si oameni dornici de a vedea fotbal, de a asista la o atmosfera placuta, lucru care nu s-a mai intamplat de ceve vreme in Ghencea.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Vreau sa imi spui tu, frumoasa Zaraza, daca ai parerea asta, atunci de ce ti-ai mai pus la avatar emblema grupui ultras?

 

________________________________________________________________________________

_____

bai fratilor voi sunteti mai rai decat prevede legea,ce treaba are avatarul cu comentariul ca nu inteleg? daca este emblema grupului ultras nu am voie sa o postez? vreau si eu un raspuns oficial al unui administrator de site? este ilegal ce fac? eu poza asta o am de ani buni pe telefon,gps,messenger..etc.

P.S.: am primit amenintari pe privat:

 

________________________________________________________________________________

________

individul asta antigigi crede ca eu sustin ciobanul,vede doar ce vrea din comentariile mele,pe mine ma deranjeaza ca totul ia o turnura nefavorabila pentru suporteri datorita in mare masura acestor scandari. simt ca mi se pune \"pumnul\" in gura, ca nu am voie sa am o parere a mea. Doresc si eu o lamurire de la un administrator cu ceea ce se intampla.Multumesc

 

Edited by Adrian
nu ne intereseaza mesajele private.

Share this post


Link to post
Share on other sites
asa trebuie sa arate fotbalul,asa e in occident unde fotbalul e frumos,in tribune e spectacol (cazul Liverpool)si in teren la fel.

 

Si in Occident se intampla ca patronul echipei sa fie si antrenor, si cel care face transferuri si cel care isi bate joc de glorii si suporteri?

Ce spectacol fac fanii lui Liverpool? Ca se canta mereu la inceputul si sfarsitul meciului "You'll never walk alone"? Spectacol inseamna o coregrafie, un steag, o torta/fumigena. Suntem popoare cu mentalitati diferite, niciodata nu va fi la fel intr-o tara din Estul Europei cum e in Marea Britanie.

Va lasati toti impresionati de comentariile lui alde Mironica sau Topaila..

Share this post


Link to post
Share on other sites
Si in Occident se intampla ca patronul echipei sa fie si antrenor, si cel care face transferuri si cel care isi bate joc de glorii si suporteri?

Ce spectacol fac fanii lui Liverpool? Ca se canta mereu la inceputul si sfarsitul meciului "You'll never walk alone"? Spectacol inseamna o coregrafie, un steag, o torta/fumigena. Suntem popoare cu mentalitati diferite, niciodata nu va fi la fel intr-o tara din Estul Europei cum e in Marea Britanie.

Va lasati toti impresionati de comentariile lui alde Mironica sau Topaila..

________________________________________________________________________________

_____

fratele meu da cine a zis ca e de acord cu ce a facut sau face Becali ??? ok suntem mentalitati diferite,dar nu avem dreptul la o parere? uite subscriu la ce a spus user-ul Ovidiu,citez "unii care sunt impotriva ciobanului insa s-au saturat de scandarile care fac rau (sa recunoastem) echipei si le e dor de atmosfera pe care doar noi, suporterii stelisti, stim sa o facem.

Pe cei din urma nu pot sa zic ca nu-i inteleg. Daca asta, doar asta, a fost motivul pentru care au huiduit, ii inteleg ca vor sa se scandeze pentru echipa si nu pot sa-i condamn.

Ideea e ca pe stadion vin si oameni dornici de a vedea fotbal, de a asista la o atmosfera placuta, lucru care nu s-a mai intamplat de ceve vreme in Ghencea."

Eu nu v-am huiduit si nu as face asa ceva,suntem o familie,deci ma abtin. doar ca a devenit totul deranjant...la fiecare meci injuraturi...pe stadion si la televizor numai asta se aude...incepe sa zgarie la ureche. DA va dau dreptate la razboiul purtat cu Becali,dar faceti in asa fel incat sa nu suferim noi ceilalti: echipa si suporteri.

Share this post


Link to post
Share on other sites

@Zaraza, te-am intrebat pentru ca poza aia reprezinta ceva ce nu are nici cea mai mica legatura cu indiferentii pe care i-ai sustinut mai sus, "genul care sã nu se certe cu colegii de serviciu pentru atâta lucru"

 

LE: nu te opreste nimeni sa pui ce poza vrei la avatar. Am intrebat doar ca sa aflu daca tu stii ce reprezinta poza.

Edited by john_86

Share this post


Link to post
Share on other sites
@Zaraza, te-am intrebat pentru ca poza aia reprezinta ceva ce nu are nici cea mai mica legatura cu indiferentii pe care i-ai sustinut mai sus, "genul care sã se certe cu colegii de serviciu pentru atâta lucru"

 

________________________________________________________________________________

____

nu stiu daca zici bine ca un om e indiferent ca nu se cearta cu colegii la serviciu,nu se poate numi asta indiferenta,zic bine? Imi cer iertare,dar crede-ma ca avatarul nu are nici o legatura cu afinitatea mea pentru galerie si echipa. tin la ei,numindu-i familia mea,dar critic acele injuraturi care par ca nu se mai sfarsesc. a critica e gresit?

Share this post


Link to post
Share on other sites
DA va dau dreptate la razboiul purtat cu Becali,dar faceti in asa fel incat sa nu suferim noi ceilalti: echipa si suporteri.

 

Echipa are de suferit mai mult din cauza lui Becali decat din cauza atitudinii peluzelor.

Nu cred ca din cauza ca se striga impotriva ciobanului sunt cu moralul la pamant, ci din cauza ca dupa un meci valoreaza 10 milioane, iar dupa urmatorul sunt buni numai la echipa a 2-a.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Echipa are de suferit mai mult din cauza lui Becali decat din cauza atitudinii peluzelor.

Nu cred ca din cauza ca se striga impotriva ciobanului sunt cu moralul la pamant, ci din cauza ca dupa un meci valoreaza 10 milioane, iar dupa urmatorul sunt buni numai la echipa a 2-a.

 

________________________________________________________________________________

____

bine,nu-i bun nici asa,atunci ce e de facut ? cautati o solutie in care sa incetam cu circul asta.

Share this post


Link to post
Share on other sites

schimba bai avatarul,ce nu intelegi,numai induce lumea in eroare,tu nu faci parte din grupul ultras....

Share this post


Link to post
Share on other sites

Sunt curios in ce categorie ma incadrez eu?! Am 27 de ani, vin la stadion de mic, adus de taica-miu. In anii '90 am stat la peluza (actuala Nord), in anii 2000 ne-am mutat la tribuna a 2-a. Am cantat cat si cand am putut (singur nu pot, nici chiar 2-3 indivizi, cand esti inconjurat de 'tacuti'). Sunt abonat de cand s-au introdus abonamentele (6-7-8 ani nici nu mai tin minte...), nu am scandat nici contra lui Gigi nici pro Gigi. Ieri totusi am simtit ca nu sunt de acord cu baietii din peluze, adica poate nu stiu eu dedesubturile, metodele lui Gigi folosite in conflictul cu peluzele dar preferam o reactie de genul 1-2 bannere afisate si in rest sustinerea echipei. Chiar nu m-au impresionat nici gesturile lor sa vina sa ne bata, nici indivizii care d-abia se tineau pe picioare de drogati sau beti ce era si veneau la gardul dintre Peluza Sud si tribuna a 2-a si injurau 'cetatenii'. Ce puteau sa-mi faca, daca sareau gardul si eu stateam pe loc (probabil eram un caz rar la tribuna a 2-a...), 1 pumn, 2-3 suturi, asta e, se mai intampla...Din punctul meu de vedere sunt cateva lucruri triste: calitatea galeriilor din peluze (si aici nu are rost sa intram si despicam firul in 4, am prins vremurile Armata Ultra, Titan Boys si parca era altceva) dar si calitatea oamenilor din tribune care vin ca la teatru, seminte, suc, tigarica. Repet: eu incep strig o data, de 2 ori dar singur sau singuri (ca suntem un mic grupulet) ne stingem treptat. Intr-o vreme imi erau simpatici cei de la Sud, in special Ultras (unde mai cunosc si eu pe cativa). Am fost la Rapid-Steaua in tur, am stat vizavi de galeria Stelei (chiar am fost mandru de organizarea si coregrafia lor) si vreau sa va zic ca desi e un stadion la pamant din toate punctele de vedere (tribune, cale de acces, etc), cand am ajuns in tribuna, am intepenit, toata lumea dar absolut toata lumea canta, oameni in varsta, copii mici, fete, femei (si nu erau toti romi!). Tot meciul au cantat, eu imi muscam buzele, aplaudam, ce naiba sa fac?! Cand oare o sa ajungem si noi ca ei? Si nu-mi spuneti ca era derby si d-aia s-a cantat tot timpul, toata lumea, pentru ca eu ca un 'chirias' la tribuna a 2-a, va garantez ca nici in Ghencea la derby-uri nu se canta tot timpul si nu canta toata lumea!

Semnat,

'Cetateanul' Victor.

Share this post


Link to post
Share on other sites
DA va dau dreptate la razboiul purtat cu Becali,dar faceti in asa fel incat sa nu suferim noi ceilalti: echipa si suporteri.

 

Ca sa fie inteles pentru toti: Decizia de a contesta conducerea a fost luata de o majoritate, in urma unor discutii ample. Ca un corolar al discutiei iti pot spune ca s-a considerat ca este mai important pentru echipa sa o purifici (chiar daca uneori medicamentele au efecte adverse de scurta durata) pentru viitor. Mai simplu, ca poate nu ma fac inteles, s-a considerat ca e mai bine sa se produca un mic rau echipei acum (ca daca sustineam echipa poate eram cu 2-3 locuri mai sus, dar pe primul loc tot nu eram) pentru binele ce va urma. O echipa curata, care impartaseste valorile de necontestat in care cred TOTI stelistii si sunt convins ca si tu.

In fond, cum ziceam si mai sus ... daca am fi sustinut echipa tot de rasul campionatului eram. Sunt STELIST, vreau mereu sa fiu cel mai bun. Nu vad mare diferenta intre locul 5 si locul 8. Cat de mult am fi sustinut echipa nu puteam sa transformam niste martoage in armasari!

 

 

PS:

Cetatene Victor, citeste articolul asta http://www.fcsteaua.ro/index/section/articles/article/6020 . Sau macar finalul! O sa intelegi in ce categorie te incadrezi!

Edited by noname_fu

Share this post


Link to post
Share on other sites
schimba bai avatarul,ce nu intelegi,numai induce lumea in eroare,tu nu faci parte din grupul ultras....

 

________________________________________________________________________________

___

am facut notificare ca nu fac parte din grupul ultras,am scris acolo,nu te fa ca nu vezi.am facut asta la insistenta ta,dar nu ma pune sa schimb un avatar care imi place si il am pe telefon,gps,messenger,desktop,tricouri....etc. il am de ani de zile si imi place.:) nu fi rautacios,te-am inteles si te rog sa ma intelegi.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Buna seara tuturor indiferent de parere ar avea am si eu o parere si citeva intrebari (cred ca nu prea buna pentruunii) dar e o opinie care ar trebui luata in considerare pt binele Stelei nu a unora

 

1.Citzi dintre voi a facut arest ? de ce intreb asta ! pt ca nu si-ar dorii nimeni sa simta pe pilea lui ce-nseamna sau cum te simtzi acolo (aviz nestiurorilor)

2.Omu asta care e acum la greu de ce trebuie tratat in halul asta mai ales ca este acolo?

3.Nu uitatzi ca in ultimii 5 ani am fost acolo unde nimeni nu visa !!!! si unde suntem acum? ne uitam la JAVRE cum defileaza la olteni cum zburda la CIORI cum si fara bani joaca si noi ce facem? ne huiduim jucatorii ne huiduim conducerea ne huiduim stadionul pe care ne mai bucuram din cind in cind mai dam si noi un gol si nici atunci nu mai stim cum sa ne bucuram suntem de tot risul

4.Unii si cind spun UNII ma refer chiar la UNII nu-l mai vor pe Becali e opinia lor nimic de zis traim intr-o tara libera (zic eu) dar sa vedem consecintzele care se pot intimpla sau chiar se-ntimpla in momentul de fatza oameni buni

a)suntem pe locul care suntem (mi-e si rusine sa ma uit la clasament)

b)in vara no sa fim nici macar in Intertoto ca s-a desfiintzat

c)rid toate ciorile si javrele de noi

d)Gigi nu mai cumpara jucatori

e)jucatorii sunt cu moralul la pamint

f)o sa lase clubul de izbeliste poate la cum se joaca sa nu ne batem la RETROGADARE

5.Voi nu v-ati pus intrebarea : Daca Gigi nu mai sponzorizeaza clubul si nici nu-l vinde ce urmeaza? LICENTZA RETRASA SI POATE CHIAR DESFIINTZAREA oameni buni nu te pune cu DRAQ cind e cazut ca inplicit ne facem noi rau si clubului la care tzinem ne-am nascut cu el si vom murii cu el in suflet dar oare daca o tzinem asa vretzi sa murim de tineri

In incheere as dorii sa atrag atentzia ca nu-i de joaca cu ce urmesza sa se-ntimple in viitorul apropiat dar sa dea bunul Dumnezeu sa fie de bine pt Steaua si pt NOI ca daca nu o sa fie jale nu untatzi asta ...................................

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
1.Citzi dintre voi a facut arest ? de ce intreb asta !

Of, Doamne, GENIAL!!!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Recunosc ca ieri la meci eram atat de enervat de reactia tribunelor incat nu am reusit sa gandesc o astfel de distinctie cu privire la cei ce populeaza acele locuri din stadion,am avut atunci parca un fel de revelatie:razboiul pe care il ducem nu este cu creditorul!Stim cu totii ce este acest om,care sunt consecintele prezentei sale la clubul nostru si motivul pentru care protestam,nu este cazul sa le mai enumar si eu.DAR nu el este marele rau din Ghencea ci cei care fac posibila existenta acestui individ. Becali este in loje sau la TV insa cei pe care i-ai enumerat tu in articol sunt in stadion poate chiar la doua scaune de mine,au goarna ,seminte si o energie teribila atunci cand idolul lor este atacat.Eu sincer de ei vreau sa scape Steaua, cu ei imi este intradevar mie rusine,iar repulsia pe care o simt este fara margini si asta pentru ca acest cretin ne mananca zilele din cauza lor a celor enumerati de tine indiferent de categorie.Ciobanul ar fi putut fi indepartat mult mai usor daca nu ar fi existat ei fatarnicii si puii de interlopi cat despre relativisti si indiferenti...

Defapt sti ceva Ovidiu? eram tentat sa spun ca relativistii si indiferentii au cazut la misloc DAR am sa fac o martursire:PE EI II URASC CU TOATA INIMA!Astfel de oameni intalnesc eu in tara asta nu numai in stadion si m-am satutat!Oameni care au educatie,au puterea de a gandi cu capul lor si au puterea( cred asta cu toata taria) de a lua atitudine atunci cand observa ca se face o nedreptate si aleg sa fie neutrii,sa inchida ochii.

Ma adresez acum voua celor care scrieti pe acest forum si afirmati ca alegeti tribuna pentru a vedea meciul,ca aveti ani buni de peluza (cel mai grav),voi cei care prin felul cum va exprimati dati dovada de educatie si inteligenta.Voi sunteti veriga lipsa;peluzele au luat atitudine si au ales partea de care sunt in acest conflict,fatarnicii si puii de interlopi prin natura lor nu pot fi decat de partea creditorului insa voi...PUTE pamantul sub voi de puturosi si lenesi ce sunteti,va folositi de inteligenta pentru a scuza inactiune, folositi argumente elevate pentru a nu va ridica de pe scaun si educatia ca scuza pentru a nu lua atitudine.Voi sunteti cei care priviti in tramvai cum sunt furati ceilanti calatori si nu FACETI nimic,voi sunteti cei care afla ca se discuta sau chiar s-a aprobat cate o lege nedreapta dar nu numai ca nu luati atitudine dar vi se pare chiar normal,voi sunteti cei care aflati de cate un abuz din partea statului (ex:puscatie pentru un tarus infipt aiurea) dar inchideti ochii sub pretextul ca "pai ce pot sa fac eu,adica am terminat o facultate,am un servici decent,poate o familie dar asta nu imi foloseste la nimic tot o leguma sunt".Asta simt eu si va spun:M-AM SATURAT DE VOI PUTORILOR,NU VA MAI SUPORT INAPTILOR.Stati daracului pe scaunele alea,umpleti-va gurile cu seminte si TACETI dracului din gura.Daca nu sunteti instare sa luati atitudine cand un cretin va sodomizeaza,daca va tremura curul de frica desi aveti doua peluze de partea voastra macar TACETI DRACULUI DIN GURA,fiti plante pana la capat si nu mai fluierati peluzele.

Oidiu,uite eu propun o pedeapsa pentru acesti oameni:la meciurile cu rivalele sa nu venim.Sa le dea cateii si aviarii prin gura iar ei ca niste buni crestini sa inghita 90 de minute,sa se prezinte rivalii cu coregrafii iar ei tribunarii cu balonase inpartire de nea`Vali,sa cante cateii iar ai nostri cetateni sa strige pe ei pe mama lor si eventual hotii!hotii!.Poate ca atunci vor simti ce inseamna lipsa peluzelor.

 

 

PS:un cuvant pentru baietii de la Nord:eu ca suporter aflat la Peluza Sud, atunci cand ambele tribune ne huiduiau iar voi taceati m-am simtit singur (ati reactionat cu greu spre sfarsitul meciului).Atat am vrut sa stiti.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Omule, exact asa m-am simtit si eu aseara, si eram in Nord! Este exact ce am spus mai devreme azi despre atitudinea din PN fata de cea din PS.

 

Respect!

Share this post


Link to post
Share on other sites
PS:un cuvant pentru baietii de la Nord:eu ca suporter aflat la Peluza Sud, atunci cand ambele tribune ne huiduiau iar voi taceati m-am simtit singur (ati reactionat cu greu spre sfarsitul meciului).Atat am vrut sa stiti.

 

Mentionez ca nu fac parte din nicio grupare dar vin la toate meciurile de acasa in PN si atata nepasare nu am vazut niciodata in PN... Pur si simplu nu vroia nimeni din niciun grup sa cante...Am ramas oripilat vazand ca doar cei ca mine care nu sunt in niciun grup, dar care vin in Peluza pentru ca acolo se simt cu adevarat suporteri cantau.

 

Dar acum nu mai sunt asa mirat de faptul ca cei din brigazi nu au cantat. Am vazut declaratia "Liderului de galerie" care a spus in mare (pentru ca nu stiu declaratia cuvant cu cuvant), ca nu trebuia sa se strige anti-Gigi si ca se va incerca identificarea celor care au cantat.

 

Bun si daca nu trebuia sa se strige anti-Becali, de ce persoanele care fac parte din brigazi au stat si au privit meciul fara sa cante orice altceva???

 

O atitudine care lasa de dorit. Daca cei din gruparile din PN vor continua sa aiba aceasta atitudine delasatoare, ma gandesc serios sa renunt la abonamentul pe care il am la PN si sa imi cumpar bilete la fiecare meci in PS , iar la anul sa imi fac abonament acolo.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Sunt curios in ce categorie ma incadrez eu?! Am 27 de ani, vin la stadion de mic, adus de taica-miu. In anii '90 am stat la peluza (actuala Nord), in anii 2000 ne-am mutat la tribuna a 2-a. Am cantat cat si cand am putut (singur nu pot, nici chiar 2-3 indivizi, cand esti inconjurat de 'tacuti'). Sunt abonat de cand s-au introdus abonamentele (6-7-8 ani nici nu mai tin minte...), nu am scandat nici contra lui Gigi nici pro Gigi. Ieri totusi am simtit ca nu sunt de acord cu baietii din peluze, adica poate nu stiu eu dedesubturile, metodele lui Gigi folosite in conflictul cu peluzele dar preferam o reactie de genul 1-2 bannere afisate si in rest sustinerea echipei. Chiar nu m-au impresionat nici gesturile lor sa vina sa ne bata, nici indivizii care d-abia se tineau pe picioare de drogati sau beti ce era si veneau la gardul dintre Peluza Sud si tribuna a 2-a si injurau 'cetatenii'. Ce puteau sa-mi faca, daca sareau gardul si eu stateam pe loc (probabil eram un caz rar la tribuna a 2-a...), 1 pumn, 2-3 suturi, asta e, se mai intampla...Din punctul meu de vedere sunt cateva lucruri triste: calitatea galeriilor din peluze (si aici nu are rost sa intram si despicam firul in 4, am prins vremurile Armata Ultra, Titan Boys si parca era altceva) dar si calitatea oamenilor din tribune care vin ca la teatru, seminte, suc, tigarica. Repet: eu incep strig o data, de 2 ori dar singur sau singuri (ca suntem un mic grupulet) ne stingem treptat. Intr-o vreme imi erau simpatici cei de la Sud, in special Ultras (unde mai cunosc si eu pe cativa). Am fost la Rapid-Steaua in tur, am stat vizavi de galeria Stelei (chiar am fost mandru de organizarea si coregrafia lor) si vreau sa va zic ca desi e un stadion la pamant din toate punctele de vedere (tribune, cale de acces, etc), cand am ajuns in tribuna, am intepenit, toata lumea dar absolut toata lumea canta, oameni in varsta, copii mici, fete, femei (si nu erau toti romi!). Tot meciul au cantat, eu imi muscam buzele, aplaudam, ce naiba sa fac?! Cand oare o sa ajungem si noi ca ei? Si nu-mi spuneti ca era derby si d-aia s-a cantat tot timpul, toata lumea, pentru ca eu ca un 'chirias' la tribuna a 2-a, va garantez ca nici in Ghencea la derby-uri nu se canta tot timpul si nu canta toata lumea!

Semnat,

'Cetateanul' Victor.

 

 

Foarte trist si foarte adevarat ce spui.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Am vazut declaratia "Liderului de galerie" care a spus in mare (pentru ca nu stiu declaratia cuvant cu cuvant), ca nu trebuia sa se strige anti-Gigi si ca se va incerca identificarea celor care au cantat.

 

Care lider si ce declaratie ? Poti sa dai un copy/paste aici ? Sau cel putin sa detaliezi.

Share this post


Link to post
Share on other sites