fcsteaua.ro

Forma Gigi si fondul Becali

22 posts in this topic

Cei mai buni înainte de '89! De departe cei mai valoroși în anii '90! Dupã 2003, de unii singuri aproape, am readus fotbalul românesc în atenția Europei!

 

Farmecul Stelei poartã numele lui Ion Alecsandrescu. Seniorul a evoluat în magica formație a CCA-ului, a prins în acest club schimbarea numelui în Steaua, a avut o contribuție titanicã la acoperirea în roșu și albastru a Cupei Campionilor Europeni, a apucat sã vadã ieșirea Stelei de sub tutela Armatei, a decedat în anul în care Gigi Becali și-a fãcut funesta intrare în Templu.

 

Cu alte cuvinte, Sfinxul a creat, atât din postura de jucãtor, cât și din cea de conducãtor, o mare parte din Magia, Mãreția și Copleșitorul Farmec al Stelei. Nici nu este de mirare faptul cã roș-albastrul erau cele mai respectate culori ale României fotbalistice atâta timp cât Seniorul a avut zile de la Cel de Sus!

 

Începând cu "domnia" lui Marcel Pușcaș, Steaua a avut deseori probleme financiare și de imagine. Chiar dacã ultimele fãrâme ale Farmecului și ale bucuriei de a juca și de a vedea Fotbal în Templu au dãinuit pânã la rocada Victor Pițurcã - Emerich Jenei pe bãncile tehnice ale Naționalei și a Stelei, strãlucirea exterioarã a rezultatelor sau falnica și demna prezențã a Sfinxului în fruntea cerului fotbalului românesc ne lipsea tot mai mult.

 

ªi tocmai când credeam cã Viorel Pãunescu este cea mai nenorocitã molimã care a lovit Steaua de la înființare, națiunea roș-albastrã a simțit pe propria piele toate profunzimile zicalei "Nu-l cãuta pe dracu', sã nu dai de tac-su'!".

 

Ca orice diavol veritabil, Becali și-a fãcut intrarea în Templu afirmând cã nu va fi decât motorul financiar al clubului și nimic mai mult. Apoi, ca orice diavol care se respectã, Becali și-a însușit - cu largul concurs al lui Viorel Pãnescu și Victor Pițurcã - Casa care îl scosese din anonimat. Cine ar fi crezut, în acea vreme, cã Steaua valoreazã doar aproximativ 5 milioane de dolari?

 

Ce ironie! Câtã vreme "Satana" Victor Pițurcã l-a ținut din scurt pe adevãratul diavol - uneori și cu tãioase "Taci, bãi, Gigi, cã tu nu te pricepi!" - Templul a pãrut un organism sãnãtos, cu excepția fotbalului jucat de elevii unui tehnician într-o continuã cãutare nereușitã de sisteme de joc, de jucãtori, de culoare spre porțile adverse, de simpatie a suporterilor.

 

Imediat dupã ce Satana a fost șutuit în mod grosolan de becalÎngeraș, Templul a început sã duhneascã. Viermele prinsese rãdãcinã, se hrãnise suficient cu cea mai sãțioasã sevã din fotbalul românesc și a ieșit la atac.

 

Dramatic pentru Farmecul Templului aveau sã se dovedeascã rezultatele europene obținute dupã ce Satana a fost exorcizatã cu un Romeo, jucãtor, culmea, mai mult decât Pãdureț pentru postul pe care juca, în comparație cu aproape toți predecesorii și succesorii sãi pe acel post.

 

Episodul Valencia, fenomenala dovadã de atașament a Frãției Roș-Albastre la meciul cu Villarreal, fantasticul parcurs european început excepțional de Oleg Protasov, continuat când superb, când împiedicat și încheiat dramatic de Cosmin Olãroiu, cele trei calificãri consecutive în Liga Campionilor, Supercupa câștigatã în fața eternelor croncãneli alb-vișinii frustrate de raza roș-albastrã a Stelei, cele douã titluri de campioanã din sezoanele 2004/2005 și 2005/2006 (doar noi am gustat, dupã anul 1989, bucuria a douã titluri consecutive!).

 

Toate aceste povești de succes, alãturi de modernizarea stadionului și a gazonului au repoleit din nou Templul, Viermele creându-și astfel o crustã cu care a orbit - și continuã sã orbeascã - foarte, foarte multã lume.

 

Mai mult, mai nou, Templul este îmbrãțișat de numeroase bannere care ne readuc aminte de Magicienii care au înãlțat acest club la statutul de cel mai strãlucitor Astru al României fotbalistice: miticii jucãtori ai CCA-ului, Ilie Dumitrescu, Marcel Rãducanu, Ion Voinescu, Gicã Hagi, Gheorghe Constantin, Marius Lãcãtuș și numeroase echipe excepționale ne întâmpinã cu privirile, trofeele și zâmbetele lor înaintea meciurilor.

 

Muzeul proaspãt inaugurat este un loc și mai cutremurãtor pentru iubitorii aerului roș-albastru: trofee fabuloase pentru fotbalul din România, poze mai vechi și mai noi, trofeul de golgheter al lui Victor Pițurcã, balonul pe care uriașul Helmuth l-a dresat în noaptea Stelelor fotbalului românesc, Supercupa cuceritã de Nobilii Templieri în orașul aristocraților, Monte Carlo...

 

Tot acest înveliș orbitor pentru întreg estul și centrul Europei adãpostește o creaturã aflatã la polul opus Spiritului de sacrificiu, și de muncã ce au fãcut ca acest muzeu sã existe, ce au fãcut ca acest incredibil scut, al unui vierme care nu a creat nimic în viața lui, sã fie atât de rezistent în timp, atât de strãlucitor, atât de Magic.

 

Ce s-a întâmplat cu Steaua sub domnia lui Gigi este ilustrarea perfectã a teoriei formelor fãrã fond, realitate de care mai toate personalitãțile uriașe ale României s-au plâns de dupã perioada pașoptistã. Am evoluat atât de puțin, încât spațiul public de la noi din țarã adoptã într-o hãrmãlaie veselã astfel de indivizi... ªi îi hrãnește, și îi perpetueazã, și îi premãrește, și îi binecuvânteazã!

 

Gigi Becali este un tip vierme inteligent: chiar dacã a supt aproape întregul Farmec al Templului, a știut sã gãseascã modalitatea de lua ochii oamenilor care se încred total în simțul vederii, în detrimentul tuturor celorlalte simțuri.

 

L-a dat afarã pe Pițurcã? A venit Zenga, care a dat nu numai un nou suflu echipei, dar care a mai și zguduit Europa prin fabuloasa victorie contra Valenciei. L-a dat afarã pe Zenga? Mihai Stoica l-a gãsit pe Oleg Protasov, tehnician ce a readus în Templu magia fotbalului. Nu l-a pãstrat pe Protasov? I-a dat echipa lui Olãroiu, tehnician care ne-a condus pânã într-o semifinalã de Cupa UEFA, înecându-ne, totodatã, într-un Riverside ce a însemnat motivul ca toți gândacii sã ne ia în tãbârcã. A urmat o participare aproape demnã în Liga Campionilor. A plecat fratele Oli? Suporteri, lãsați-mã în pace, cã vi-l dau pe Hagi? Marș, Hagi? Vai, dar ia uitați-l pe Lãcãtuș! Nu vedeți ce fac eu pentru voi? Uite, încã douã pariticipãri în Liga Campionilor! UITAÞI-VÃ, DE CE NU VÃ UITAÞI?

 

Noi vedem, problema e cã noi mai și auzim și mirosim foarte bine! Iar ce vine de la tine în aceste simțuri reprezintã o adunãturã informã de scârnã și de gâli.

 

Niciodatã nu vom vorbi aceeași limbã cu Gigi Becali! NICIODATÃ! Cum sã te înțelegi un om care vrea sã-ți vândã o cioarã vopsitã în papagal, scârnã într-un staniol aurit, un ou putrezit, dar vopsit ca pentru Paște, un Maybach cu motor, interior și caracteristici de Dacie anteoptzecistã?

 

ªi mãcar vierme de-ar fi fost... Aceste vietãți au rolul de a aerisi pãmântul. El?!

 

Becali, te vrem AFARÃ DIN TEMPLU pentru cã nu avem nevoie de vopsitori, ci de arhitecți!

 

Becali, te vrem AFARÃ DIN Ghencea pentru cã tu nu vei fi niciodatã în stare sã înalți Templul, ci nu vei face decât sã-l cufunzi într-un ocean de lãturi și de mizerie!

 

Becali, te vrem AFARÃ DIN TEMPLU pentru cã tu nu numai cã nu ai fãcut ca numele Stelei sã fie mai respectat, ci, dimpotrivã, ai izbutit rarissima contraperformanțã ca acest club sã depãșeascã Dinamo și Rapid ca imgine negativã și ca nivel de antipatie!

 

Becali, te vrem AFARÃ DIN TEMPLU pentru cã tu nu ai adãugat valoare Stelei, ci doar o poleialã vremelnicã, fãrã fundament!

 

Becali, te vrem AFARÃ DIN TEMPLU pentru cã farmecul tãu și al perioadei în care ai condus Steaua este exclusiv bucuria celor care nu cred în nimic altceva decât în ceea ce vãd! Halal creștini! Halal Oameni!

 

Becali, te vrem afarã din TEMPLU pentru cã nu ai fost, nu ești și nu vei fi în stare nici într-o 100 de vieți sã creezi un sistem în care marea performanțã sã vinã de la sine!

 

BECALI, te vrem AFARÃ DIN TEMPLU pentru cã Steaua nu mai are același Farmec, aceeași Magie, aceeași Mãreție, aceleași nuanțe de Roșu și Albastru de când Templul duhnește a Gigi!

 

BEEECCCAAALLLIII, AFARÃ DIN TEMPLU!

 

Lari

Share this post


Link to post
Share on other sites

Forma și fondul fecalei:

Putoarea, duhoarea de scârnã,

Izul fetid al haznalei,

Al omului crescut la stânã...

Edited by LDS

Share this post


Link to post
Share on other sites
(doar noi am gustat, dupã anul 1989, bucuria a douã titluri consecutive!)
.

totusi ar fi bine ca CFR-ul din Cluj sa ne calce pe urme la sfarsitul campionatului, avand in vedere ca Steaua noastra nu mai are nici o sansa la titlu, dar totusi sa se opreasca la doua, ca pana la 6 deja e prea mult. oricum, nu asta era ideea, ci faptul ca din toata inima imi doresc ca Becali sa plece AFARA DIN TEMPLU

Share this post


Link to post
Share on other sites

Becali afara din Templu ! Cine vine in loc ba prostilor ? Stiti voi ceva ? Aveti vreo solutie ? Pana acum , de cateva luni nu aud/vad decat afara cu Becali . Cine plm vine in loc ? Spiritul de turma va duce spre prapastie . Niciun prost care scrie pe aici nu mai stie de ce il injura pe Becali . Stie doar ca trebuie sa injure . Berbecu' e proprietar . Punem mana de la mana sa cream o societate gen FC Bracelona si Real Madrid ? Aveti vreun proiect prin care sa ii faceti lui Becali o oferta ? KKT , nu aveti nimic , stiti doar sa urlati . Dobitocilor , suntem 5 milioane de suporteri in toata tara ! Cu 10 Euro de fiecare , ii luam Steaua lui Becali si organizam alegeri la fiecare 2 ani . Dar nu cred ca exista vreun prost care sa se fi gandit la asa ceva printre toti urlatorii si bocitorii de aici . Injurati ba ca Becali si o sa ajungeti ca el .

 

O sa raman cu Steaua pe viata . Dar nu cred ca o sa mai raman cu suporteri care se cred destepti cand scriu jdemii de articole cu **** si inca jdemii de articole in care dezgroapa mortii , si catrene de folosit in romante sau manele , fara sa se gandeasca sa faca cu adevarat ceva .

 

5.000.000 x 10 EUR = 50.000.000

S-a gandit cineva la o strangere legala de fonduri ? AISS stie ca e asociatie si ca poate face asta ?

Stati si injurati ca orice roman prost . La munca !

Share this post


Link to post
Share on other sites

@threat

 

Ce inteligent esti ma puiule si pun pariu ca n-ai capul mare. Acum fugi la scoala ca e tarziu.

Share this post


Link to post
Share on other sites
@threat

 

Ce inteligent esti ma puiule si pun pariu ca n-ai capul mare. Acum fugi la scoala ca e tarziu.

 

Lasa-l saracul...si-a uitat tratamentul pe noptiera...mai ales dupa noaptea de cosmar pe car a avut-o!!

Share this post


Link to post
Share on other sites

threat e plecat dupa capsuni in Spania, de accea a prins tupeul asta. mai sunt o gramada de ingusti la minte care'i plang de mila ciobanului...de abia astept sa ma duc diseara sa le fac in ciuda. mai sunt unii cu drepturile omului incalcate, loooool, sper sa fie si violat in cur prin puscarie ciobanul, 29 de zile la rand si sa-i fie incalcate cele mai elementare drepturi.

 

Lari, articol impecabil, ca de obicei.

 

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

@threat

 

Proiectul tau este imposibil tocmai datorita celor ca tine; celor care cred ca fara Jiji o sa fie mai rau. Intrebarea e: ce poate sa fie mai rau decat acum?

Share this post


Link to post
Share on other sites

@Lari -iti sunt recunoscator pt ca nu ne lasi sa uitam nici o clipa cine este adevaratul rau la Steaua!

Protestele trebuie sa continue!

Mai ales acum...

Becali,afara din Ghencea!!!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Acum mai multi ani, cand antrenor era Mihai Stoichita, a fost intr-o dimineata invitat la Andi Moisescu, la Pro TV. A fost intrebat care sunt obiectivele Stelei. Raspunsul a fost ceva de genul: "Oooo, dar credeam ca deja le stie toata lumea...Cupa si Campionatul!". Acum, in Cupa particpam doar pentru ca suntem bagati in urna, iar in campionat nu mai conteaza locul; daca locul 10 ar duce in preliminariile Ligii, conducerea probabil ar fi multumita...

Victoras Iacob spunea la un moment dat ca atmosfera din vestiarul Stelei este una speciala, insa ma tem ca si asta va dispare. Jucatorii si antrenorii sunt laudati sau facuti albie de porci in public, in functie de toanele patronului. Transferurile si titularizarile la fel; asadar, daca esti in gratiile patronului, ce rost are sa te stresezi prea mult, ca oricum esti bagat, daca nu, ce rost are sa te agiti, ca tot degeaba.

Dupa parerea mea, asta e raul cel mai mare facut de Becali: distrugerea mentalitatii de invingator, a dorintei de performanta pe termen lung, a dorintei de a fi mereu cel mai bun. Din acest motiv, eu unul am incetat demult sa mai critic jucatorii si antrenorii, pentru ca intr-un astfel de climat nu cred ca cineva isi poate arata adevaratele calitati sau defecte.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Becali a facut destul rau Stelei.. dar sa nu uitam ca daca nu ar fi fost Becali nu am fi ajuns sa jucam in CL , nu am fi luat 2 titluri consecutive, nu am fi jucat o semifinala de cupa europeana. Chiar daca a facut multe tampeni cred ca are si el multe merite. Chiar si calificare nationalei la Euro se datoreaza in mare masura Stelei. Ceea ce se intampla acum cu el este facut la comanda si asta se vede de la o posta. Ar trebui ca sambata la meciul cu Bistrita stadionul sa fie alaturi de el... nu neaparat ca il iubim de nu mai putem.. dar pentru a atrage atentia fata de felul in care autoritatile isi fac treaba. adica daca mie imi fura cineva masina.. si ma santajeaza sa mio dea inapoi.. eu il bat tot eu fac puscarie.. ganditiva voi ce ati fi facut in locul lui? :steagcruce:

Share this post


Link to post
Share on other sites

cu toate ca ne-am calificat de 3 ori in Ch League si am atins o semifinala de Cupa UEFA (performante pt care m-am bucurat foarte mult), as fi preferat totusi ca ele sa nu vina atata timp cat se afla un asemenea patron la echipa, deoarece au fost foarte multe acele momente cand imi era rusine sa ies din casa doar din simplu motiv ca tin cu Steaua. lucru ce inainte se intampla numai si numai cu ciorile si dinamovistii (iar acum si cu cei din Timisoara care spun ca ei nu sunt mitici, in timp ce mitica este cel ce ii scoate din rahat). singurul lucru mai rau decat atat ar putea fi falimentarea echipei de catre acest infractor... si daca stam sa ne gandim, nu ar fi atat de rau deoarece intr-o buna zi Steaua se va naste din propria sa cenusa.... oricum este inutil sa vorbim despre asa ceva acum. eu astept noul patron, un patron care totusi sa nu fie un interlop, iar daca totusi o sa fie asa, sper totusi ca acel patron sa fie un om educat

Share this post


Link to post
Share on other sites

EEEEEEEEEE. Toti romanii ne bricepem la bla-bla -bla. Hai sa il injuram pe Becali cu galeria aia formata din vreo 300 de p[utoi de 13 ani, condusi de marele lider care nu mai poate profita si el de pe urma clubului. Ceva bisnita, ceva parai...Becali e un monstru, creat de noi , de societatea noastra , diferenta dintre el si noi fiind aceea de numarul EUR> Ca moral>>>>haida de... cind nu avem bani, toti suntem buni si sfinti. Dar daca prindem gustul banilor si a puterii.... Uitati-va si voi la analfabetii deveniti satrapii Romaniei, primari analfabeti, consilieri locali si judeteni penali, curve intrate ministri si alte functii...Hai sa nu vedem diavolul numai din Becali... care nu va renunta niciodata la club. Pentru ca il salveaza , ii da notorietate si show...gratis. E peste tot, ziare radio, televiziuni...Dar e creatia noastra, inclusiv a voastra, cei ce il pupati CUR cind se uita ca Mihai Viteazu cu mainile in sold urcat pe capota masinii. V-a dat un pic de glorie , erati suporterii echipei de C.L. DAr, daca sunteti suporteri, trebuie sa incurajati echipa, ca eu nu i-am auzit pe englezi cerind patronilor sa plece si sa le dea clubul lor, pe gratis.

Am vazut multe scene cu suporterii (DEh>>>) LA TELEVIZOR SI TE APUCA PLANSUL DE MILA. dE MILA LOR SI A ECHIPEI.

Share this post


Link to post
Share on other sites
cu toate ca ne-am calificat de 3 ori in Ch League si am atins o semifinala de Cupa UEFA (performante pt care m-am bucurat foarte mult), as fi preferat totusi ca ele sa nu vina atata timp cat se afla un asemenea patron la echipa, deoarece au fost foarte multe acele momente cand imi era rusine sa ies din casa doar din simplu motiv ca tin cu Steaua. lucru ce inainte se intampla numai si numai cu ciorile si dinamovistii (iar acum si cu cei din Timisoara care spun ca ei nu sunt mitici, in timp ce mitica este cel ce ii scoate din rahat). singurul lucru mai rau decat atat ar putea fi falimentarea echipei de catre acest infractor... si daca stam sa ne gandim, nu ar fi atat de rau deoarece intr-o buna zi Steaua se va naste din propria sa cenusa.... oricum este inutil sa vorbim despre asa ceva acum. eu astept noul patron, un patron care totusi sa nu fie un interlop, iar daca totusi o sa fie asa, sper totusi ca acel patron sa fie un om educat

 

 

1. E usor sa spui asta DUPA ce aceste performante au fost obtinute !

2. Cu Steaua nu are cum sa-ti fie rusine. NU este voie sa-ti fie rusine ! Asta e cea mai mare aberatie pe care am auzit-o ! Sa-ti fie rusine ca esti stelist!? Cum vine asta ?

Edited by Azazello

Share this post


Link to post
Share on other sites

frumos articol Lari dar din pacate te zbati degeaba...daca si acum cand ciobanul e in arest toti sar in ajutorul lui chiar si jucatorii si antrenorul Stelei atunci totul e in zadar...n-am spus niciodata nimic de Laca dar acum trebuie sa spun ca ar trebui sa-i fie rusine ca il apara pe jijiot...deja vad cum in trei patru etape se vor opri injuraturile si vom ramane in continuare cu acest buboi pe fata Stelei....

pana azi am fost optimist dar cand vezi ca jucatorii si conducerea echipei tale apara un mafiot care si-a batut joc de ei de atatea ori ce speranta sa mai ai?

Share this post


Link to post
Share on other sites
Becali afara din Templu ! Cine vine in loc ba prostilor ? Stiti voi ceva ? Aveti vreo solutie ? Pana acum , de cateva luni nu aud/vad decat afara cu Becali . Cine plm vine in loc ? Spiritul de turma va duce spre prapastie . Niciun prost care scrie pe aici nu mai stie de ce il injura pe Becali . Stie doar ca trebuie sa injure . Berbecu' e proprietar . Punem mana de la mana sa cream o societate gen FC Bracelona si Real Madrid ? Aveti vreun proiect prin care sa ii faceti lui Becali o oferta ? KKT , nu aveti nimic , stiti doar sa urlati . Dobitocilor , suntem 5 milioane de suporteri in toata tara ! Cu 10 Euro de fiecare , ii luam Steaua lui Becali si organizam alegeri la fiecare 2 ani . Dar nu cred ca exista vreun prost care sa se fi gandit la asa ceva printre toti urlatorii si bocitorii de aici . Injurati ba ca Becali si o sa ajungeti ca el .

 

O sa raman cu Steaua pe viata . Dar nu cred ca o sa mai raman cu suporteri care se cred destepti cand scriu jdemii de articole cu **** si inca jdemii de articole in care dezgroapa mortii , si catrene de folosit in romante sau manele , fara sa se gandeasca sa faca cu adevarat ceva .

 

5.000.000 x 10 EUR = 50.000.000

S-a gandit cineva la o strangere legala de fonduri ? AISS stie ca e asociatie si ca poate face asta ?

Stati si injurati ca orice roman prost . La munca !

 

vere,ia vezi,nu ti-a fugit vaca pe tarla?

in alta ordine de idei,tara era mai linistita cu un cretin in minus!toti cacatii care se uita la otv isi dau parerea pe site-ul asta si,da,esti unul dintre ei!nu intru in detalii referitor la prostia ciobanului,aceasta e expusa in multe articole!cind o sa ai iq-ul necesar iti recomand sa cauti pe site!

 

 

 

Becali a facut destul rau Stelei.. dar sa nu uitam ca daca nu ar fi fost Becali nu am fi ajuns sa jucam in CL , nu am fi luat 2 titluri consecutive, nu am fi jucat o semifinala de cupa europeana. Chiar daca a facut multe tampeni cred ca are si el multe merite. Chiar si calificare nationalei la Euro se datoreaza in mare masura Stelei. Ceea ce se intampla acum cu el este facut la comanda si asta se vede de la o posta. Ar trebui ca sambata la meciul cu Bistrita stadionul sa fie alaturi de el... nu neaparat ca il iubim de nu mai putem.. dar pentru a atrage atentia fata de felul in care autoritatile isi fac treaba. adica daca mie imi fura cineva masina.. si ma santajeaza sa mio dea inapoi.. eu il bat tot eu fac puscarie.. ganditiva voi ce ati fi facut in locul lui? :steagcruce:

 

citeva cuvinte la adresa ta:du-te invirtindu-te,cu cioban cu tot!ti-ai cumparat fular cu chl?ai caciula cu emblema?semintele sunt la locul loc,la fel si goarna?jobenul?bravo.esti suporter!

Edited by Adrian

Share this post


Link to post
Share on other sites
Cu Steaua nu are cum sa-ti fie rusine. NU este voie sa-ti fie rusine ! Asta e cea mai mare aberatie pe care am auzit-o ! Sa-ti fie rusine ca esti stelist!? Cum vine asta ?

nu am zis ca imi este rusine ca sunt stelist, fiindca daca era asa nu mai eram stelist si gata. problema este ca Jiji a reusit sa ma faca sa imi fie rusine sa ies din casa odata cu toata scandalurile in care a fost implicat tragand numele Steaua dupa el. de aceea imi doresc ca el sa sa plece de la echipa.

poate ca acum nu i-a sechestrat pe acei oameni care i-au furat masina, dar el a sechestrat o peluza intreaga punand badigarzii (inclusiv oamenii lui mustata) sa ii bata pe cei de acolo scotand toti jandarmii din peluza si nelasand pe nimeni sa iasa (desi nu stiu cum este posibil asa ceva), asta in vremea lui Protasov la meciul cu Otelul Galati. deci, si asta este un sechestru... pt care trebuie sa plateasca si pt care il urasc din toata inima. chiar daca asta era singurul lucru negativ ce il facea la echipa, sentimentele fata de el erau aceleasi (sau mai bine zis, chiar daca nu facea asa ceva, sentimentele fata de el erau aceleasi)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Bravo Lari! articolul tau imi aduce aminte de o reactie mai dura a mea la niste afirmatii legate de generalii care au condus Steaua. cativa useri (printre care ...) au indraznit sa-l atace intr-un mod sau altul pe Maestrul Ion Alecsandrescu! si culmea aveau pretentii ca sunt stelisti! tu ce zici?

Share this post


Link to post
Share on other sites
Becali a facut destul rau Stelei.. dar sa nu uitam ca daca nu ar fi fost Becali nu am fi ajuns sa jucam in CL , nu am fi luat 2 titluri consecutive, nu am fi jucat o semifinala de cupa europeana. Chiar daca a facut multe tampeni cred ca are si el multe merite. Chiar si calificare nationalei la Euro se datoreaza in mare masura Stelei. Ceea ce se intampla acum cu el este facut la comanda si asta se vede de la o posta. Ar trebui ca sambata la meciul cu Bistrita stadionul sa fie alaturi de el... nu neaparat ca il iubim de nu mai putem.. dar pentru a atrage atentia fata de felul in care autoritatile isi fac treaba. adica daca mie imi fura cineva masina.. si ma santajeaza sa mio dea inapoi.. eu il bat tot eu fac puscarie.. ganditiva voi ce ati fi facut in locul lui? :steagcruce:

fac pariu ca pe tine te putem gasi in poza de pe sport.ro!esti unu dintre sclavii care tin panoul cu "free Gigi",daca nu atunci stai in zabrauti sigur.... unde Gigi (alias scarface) a zis "sa fie lumina si se facu"........nu???....hmmmm....atunci esti sigur unul dintre suporterii care cunosc Steaua la fel de bine de bine cum o cunoaste Gigi(alias scarface),te compatimesc pe tine dar si pe cei ca tine,ODIHNITI-VA IN PACE!!!!!apropo sa nu uit :alo ALO ALOOOOOOO hmmm nu raspunde nimeni MODERATORULE K.O.I.T.Z.E.E.E.E. NU DORMI CA NE INVADEAZA OITELE.....FORZZA Steaua!!!!IAR Gigi A AJUNS IN SFARSIT ACOLO UNDE I-AM TOT URAT SA AJUNGA,SAU S-A UITAT?ce mai conteaza mijloacele,atata timp cat aduci infractoru' acolo unde-i e locul,nu?(da prietene ai citit bine INFRACTOR pt modul abuziv in care a preluat Steaua si modul cum a achiziotionat terenuri in jurul bucurestiului precum si de la guvern etc.....)

Share this post


Link to post
Share on other sites
Cei mai buni înainte de '89! De departe cei mai valoroși în anii '90! Dupã 2003, de unii singuri aproape, am readus fotbalul românesc în atenția Europei!

 

Jucatorii Stelei au oscilat intotdeauna intre buni , foarte buni si cei mai valorosi. Steaua a fost valoroasa inca din momentul nasterii ,in 1947, fiindca a fost "mosita" de oameni cu calitati si virtuti de necontestat. A devenit buna, foarte buna, iar in 1952 devine si cea mai valoroasa echipa castigand primul titlu. Din 1952 si pana in 1986 Steaua s-a inscris intr-o miscare ondulatorie continua, cu momente de apogeu in care si-a demonstrat valoarea castigand titluri si cupe ale Romaniei si momente de recul, in care au demonstrat ca sunt buni, insa totusi, sunt oameni. Tocmai pentru ca n-au castigat Campionatul in fiecare an, au demonstrat ca sunt valorosi, ca lupta s-a dat intotdeauna numai pe teren. Oamenii, oricat de inzestrati sunt,nu pot sa se mentina pe culmile inalte ale performantei ca nu sunt roboti, insa pot sa dea stralucire unui nume, unei echipe, facand-o cea mai titrata din tara.

 

7 mai 1986 ramane momentul unic al fotbalul romanesc, un "scurtcircuit" in care timpul s-a oprit pentru o zi. Oricat m-as stradui sa-mi amintesc ce s-a intamplat exact in ziua de 7 mai 1986 nu reusesc , nu stiu cu cine am vazut meciul, stiu ca eram adunati mai multi vecini, nu stiu la care eram sau la ce ora pentru ca aveam doar 5 ani si jumatate. Subcontientul meu a pastrat o singura imagine: clipa in care Duckadam a aruncat mingea in aer si strigatul ala infiorator de puternic al victoriei care a zguduit toti peretii apartamentelor, toate blocurile, tot Clujul si cu siguranta toata tara .

7 mai a fost un big-bang, care a dus la explozia universului comunist si transformarea Stelei intr-o leganda vie. Suflul exploziei a dus la desprinderea rosului de albastru, care au cuprins la mijloc pe toti romanii ce se regaseau in celelalte culori, formand un curcubeu ce a aprins speranta in sufletele romanilor, ce traiau intr-o lume gri si mohorata. Steaua a devenit pentru o zi echipa NATIONALA a romanilor, nu doar cea mai buna echipa din campionatul Romaniei!

 

Pana in '86 Provincia privea in general Steaua si Dinamo ca pe doua echipe ale regimului,care beneficiau de sprijin material, intr-o vreme in care lipsurile erau la ordinea zilei, intr-o vreme in care celelalte echipe jucau din placere, mai putin pentru performanta pentru ca nu aveau sustinerea financiara suficienta, jucatorii din provincie erau oameni obsinuiti, cu aceleasi probleme pe care le avea toata lumea in perioada regimului. Cam asa percepeau romanii aceste doua echipe din Bucuresti, si de acestea nu prea aveau simpatizanti in afara Bucurestiului. Chiar si in Cluj, din cate imi mai amintesc, lumea tinea evident cu echipa locala, insa simpatizau si cu Craiova sau cu Rapid, pentru ca le simteau mult mai aproape de oamenii obisnuiti, erau percepute ca si echipe anti-regim. Dupa Sevilla Steaua a castigat simpatizanti, insa nu datorita performantei unice, ci pentru ceea ce a insemnat acea performanta unica pentru oameni. Adica abia in acel moment Provincia a simtit Steaua aproape de ei, a simtit ca indiferet de cine apartine, oamenii aceia, jucatorii Stelei, au luptat pentru ei, pentru toti romanii ,nu pentru regim, nu pentru Bucuresti, au luptat pentru Romania. Multi sunt acuzati ca au devenit stelisti pentru performanta Stelei din '86 si da, asa si este, pentru acela a fost momentul de "trezire" a constiintei nationale. Steaua a fost culoarea televizoarele noastre alb-negru Diamant, pentru ca in 7 mai a stralucit pentru toti romanii care s-au bucurat la unison.

 

Toti cei care au vazut meciul acela si au trait clipa pastreaza in subconstient Steaua si semnificatia ei, deci oricine care nu e stelist, care au o alta afinitate pentru o alta echipa, vor critica mult mai dur si mai violent evolutiile jucatorilor, pentru ca oamenii aceia stiu ce a inseamnat Steaua, iar subconstientul colectiv inca functioneaza si nu poate accepta ceea ce contientul vede. Steaua a ramas la nivelul subconstientului echipa romanilor care a cucerit Occidentul, in timp ce constientul i-a facut sa continue sa sutina cu toata suflarea echipa locala proprie. Ne-stelistii care nu au prins 7 mai 1986 critica la randul lor Steaua, insa critica lor e de o alta factura, ei prin critica jucatorilor sau a antrenorilor lovesc direct in Steaua, in semnificatia ei, pentru ca pentru ei Steaua e o alta echipa, o adversara de temut, de care nu-i leaga absolut nimic la nivelul subcontientului. Cazurile extrem de rare, in care cineva neaga momentul '86 ( gen Lucescu), se nasc tocmai din faptul ca momentul acela unic al bucuriei i-a afectat dupa extrem de mult, cand au constientizat ca nu ei au produs acel "boom" , pe care orice jucator isi doreste sa-l traiasca .Astfel au coborat momentul Sevillia in inconstient, deci subconstientul lor pastreaza invidia, meciurile pierdute in fata Stelei, asa zisele piedici pe care conducatorii Stelei le-au pus in calea lor, iar constientul ii determina sa critice si sa loveasca, fiind convinsi ca au dreptatea de partea lor.

 

Timpul si-a reluat cursul firesc incepand cu 8 mai 1986 cand culorile s-au desprins, cand am pasit in constient si fiecare a continuat sa-si sutina propria echipa. Steaua s-a inscris iarasi in miscarea acea ondulatorie, continua, asa cum evidentia si autorul: valorosi in anii '90, unicii romani buni in Europa in anii '00, deci momentul Sevilla, a deschis granitele tarii, Steaua fiind recunoscuta si in Europa.

 

Azi avem televizoare color, insa Steaua pe care o vedem e de un gri intunecat, aproape negru, doar stelistii nascuti dupa '86 o mai percep in rosu si albastru, insa pentru restul e un gri mohorat. Suntem foarte aproape de un alt moment unic, asemeni lui 7 mai '86, cand "scurtcircuitul" va elimina si ultima picatura de alb si Steaua va deveni neagra. Subconstientul colectiv va pastra mereu "negrul" si-l va asocia cu Steaua. Gigi Becali, cu toate ca nu are un suflet negru, deci nu-l suspectez ca a dorit sa faca rau in mod constient Stelei, a reusit in cativa ani prin faptele sale, prin vorbele sale spuse in mod inconstient, sa transforme treptat rosul (ce inseamna sange, deci viata) si albastrul (profunzime, subconstient, nemurire) Stelei in griuri colorate. Insa griul e o iluzie amagitoare pentru toti cei care nu stiu sa-l perceapa, pentru toti cei care cred ca acesta se poate obtine doar din alb si negru si nu si din combinatii de culori, fie si din rosu si albastru. Unii stelistii au continuat sa traiasca in rosu si albastru si sa se imbete cu gloria efemera a unei Supercupe a Romaniei si a unei semifinale de Cupa UEFA, altii au constientizat inca de pe atunci pericolul.

 

Lari a exprimat foarte bine motivele pentru care Becali si toti cei care se aseamna cu el trebuie sa paraseasca Templul, pentru ca un Templu e un loc sfant, pur si nu putem permite ca aceste doua culori pure : rosu si albastru sa fie saturate! Becali probabil ca iubeste in sinea lui Steaua si nu doar o iubeste pentru capitalul de imagine pe care i l-a adus, insa chiar daca as presupune prin absurd ca Gigi s-ar schimba, ca ar investi enorm, ca am castiga CL 5 ani consecutiv, deci stelistii ar jubila, pentru restul romanilor, Steaua va ramane doar o echipa care a castigat CL, deci o echipa foarte buna insa care nu straluceste, care poate fi atacata, criticata, judecata de toti, pentru ca o vor compara mereu cu Steaua'86 si ceea ce a inseamnat ea: bucuria unanim impartasita si recunoasterea valorii absolute. Eu am presupus doar prin absurd, insa sincer, nu cred ca Gigi, poate ridica vreodata Steaua atat de sus, chiar daca isi doreste, pentru ca inconstientul lui e negru (adica nu-l percepe deloc) si tot timpul va face ceva care sa murdareasac numele Stelei, fara ca sa-si dea seama. Becali TREBUIE SA PARASEASCA Ghencea PENTRU CA NU POATE SA INALTE Steaua ACOLO UNDE II ESTE LOCUL, ci doar sa o afunde in mediocritate, sau sa o distruga definitiv. Cu cat va dori sa faca bine, cu atat va face mai mult rau Stelei, pentru ca lumea o sa-l judece si pentru ceea ce transmite si nu doar prin ceea ce face efectiv.

 

Becali, te vrem AFARÃ DIN TEMPLU pentru cã Steaua nu mai are același Farmec, aceeași Magie, aceeași Mãreție, aceleași nuanțe de Roșu și Albastru de când Templul duhnește a Gigi!
Edited by dee

Share this post


Link to post
Share on other sites
vere,ia vezi,nu ti-a fugit vaca pe tarla?

in alta ordine de idei,tara era mai linistita cu un cretin in minus!toti cacatii care se uita la otv isi dau parerea pe site-ul asta si,da,esti unul dintre ei!nu intru in detalii referitor la prostia ciobanului,aceasta e expusa in multe articole!cind o sa ai iq-ul necesar iti recomand sa cauti pe site!

 

 

 

 

 

citeva cuvinte la adresa ta:du-te invirtindu-te,cu cioban cu tot!ti-ai cumparat fular cu chl?ai caciula cu emblema?semintele sunt la locul loc,la fel si goarna?jobenul?bravo.esti suporter!

 

sincer nu mi-am luat fular nam nici goarna sau joben si seminte mananc mai rar.. cred ca tu esti mai cioban decat Gigi si cum am spus o fi facut Becali mult rau Stelei dar daca nu erau bani lui nu mai ziceam ca noi am jucat in cl.. chiar daca am facut-o cum am facut-o... cine crezi ca ar mai fi bagat atatia bani cat a bagat Becali? Becali din prostia lui baga bani.. altu mai destept cand ar fi vazut ce e in Romania ar fi plecat demult!

Share this post


Link to post
Share on other sites
EEEEEEEEEE. Toti romanii ne bricepem la bla-bla -bla. Hai sa il injuram pe Becali cu galeria aia formata din vreo 300 de p[utoi de 13 ani, condusi de marele lider care nu mai poate profita si el de pe urma clubului. Ceva bisnita, ceva parai...Becali e un monstru, creat de noi , de societatea noastra , diferenta dintre el si noi fiind aceea de numarul EUR> Ca moral>>>>haida de... cind nu avem bani, toti suntem buni si sfinti. Dar daca prindem gustul banilor si a puterii.... Uitati-va si voi la analfabetii deveniti satrapii Romaniei, primari analfabeti, consilieri locali si judeteni penali, curve intrate ministri si alte functii...Hai sa nu vedem diavolul numai din Becali... care nu va renunta niciodata la club. Pentru ca il salveaza , ii da notorietate si show...gratis. E peste tot, ziare radio, televiziuni...Dar e creatia noastra, inclusiv a voastra, cei ce il pupati CUR cind se uita ca Mihai Viteazu cu mainile in sold urcat pe capota masinii. V-a dat un pic de glorie , erati suporterii echipei de C.L. DAr, daca sunteti suporteri, trebuie sa incurajati echipa, ca eu nu i-am auzit pe englezi cerind patronilor sa plece si sa le dea clubul lor, pe gratis.

Am vazut multe scene cu suporterii (DEh>>>) LA TELEVIZOR SI TE APUCA PLANSUL DE MILA. dE MILA LOR SI A ECHIPEI.

 

dar tu ai vazut in Anglia "patroni" de echipa cu acelasi comportament ca la noi?

Pana una alta, diferenta e ca in Anglia se joaca FOTBAL!

Share this post


Link to post
Share on other sites