fcsteaua.ro

Romania, Steaua are nevoie de tine!

54 posts in this topic

Extraordinarii artiști din corurile Templului au început în forțã teribila muncã a deparazitãrii numelui și a curãțirii emblemei Stelei. Fenomenalul spectacol l-a fãcut pe creditorul Gigi Becali sã înțeleagã faptul cã, pentru cei care au onoarea de a sluji culorile roș-albastre de la înãlțimea Peluzelor și Tribunelor, el este un diavol care trebuie exorcizat cu orice preț.

 

Creditorul a înțeles sã se apere afirmând cã doar Bucureștiul îi este ostil, precizând cã este iubit în restul țãrii. Mai mult, spune cã acesta este motivul pentru care nu vinde Steaua.

 

Indiscutabil, fiorul roș-albastru este un sentiment care unește milioane de români, pe întreg teritoriul țãrii. Vor rãmâne în istorie opririle campionilor din sezonul 2005/2006 în toate orașele mari, pe data de 7 iunie, precum și emoționantele ieșiri în stradã ale fanilor din mai toate satele, comunele și orãșelele prin care a trecut autocarul cu Olãroiu&comp. de la Vaslui spre București.

 

Ei, bine, așa cum atunci ați fost atât de mândri cã prin venele voastre curgea un sânge roș-albastru, trebuie ca și acum sã fiți mândri cã veți pune umãrul la îndepãrtarea din Templu a omului pentru care Steaua nu reprezintã sub nicio formã rațiunea de a fi, ci doar modul în care încearcã sã rãmânã în atenția publicã.

 

Dacã v-a fãcut o imensã plãcere sã jubilați pe strãzi dupã atâtea victorii în cupele europene, mai ales în sezonul cu semifinala de Cupa UEFA, dacã ați simțit cã atingeți luna și astrele de extazul a vedea din nou cum Steaua strãlucește pe bolta fotbalului european, acum aveți posibilitatea sã ajutați acest club, aflat în metastazã moralã.

 

Cum vã simțiți, ca Steliști, atunci când semianalfabetul Gigi Becali grungunește despre subiecte diverse, de la DNA, la fotbal și oierit?

Cum vã simțiți, atât ca oameni, cât și ca Steliști, când vi se spune cã îl iubiți pe Gigi Becali?

Cum v-ați simțit, ca Steliști, când, în loc sã încerce construirea unei relații civilizate, Gigi Becali a intenționat sã-l ia la un mișto țigãnesc pe unul dintre cei mari președinți ai fotbalului european, Jean-Michel Aulas?

Cum v-ați simțit, ca Steliști, când, în loc sã fie un demn reprezentant al unei foste campioane europene, Gigi Becali s-a manifestat ca la țâța oii cu șeful Realului din Madrid, Ramon Calderon?

Cum vã simțiți, ca Steliști, când Gigi Becali afirmã cã Dumnezeu a vrut ca Steaua sã fie a lui, pentru ca prin aceastã echipã sã promoveze credința ortodoxã? În opinia voastrã, creditorul clubului este un model în materie de creștinism?

Cum vã simțiți, ca Steliști, când vedeți cã acest personaj stã în loja unde Seniorul Ion Alecsandrescu impunea absolut tot ce acest individ nu reprezintã?

 

Vã amintiți modul în care rãspundea "Sfinxul" întrebãrilor ziariștilor? Dar modul în care era tratat de mass media? ªtiați cã Seniorul era unica persoanã cãreia i se permisese sã fumeze în studioul "Procesului Etapei"? Pânã nici Ovidiu Ioanițoaia, primul jurnalist sportiv de dupã 1989 pentru care scandalul a devenit filozofie profesionalã, nu avea curaj sã îl înfrunte. Când Ion Alecsandrescu (nici pânã în ziua de azi nu i se scrie întotdeauna numele corect în presa româneascã!) era prezent, niciun Ivanovici, niciun Ioanițoaia, niciun Banciu și nici mãcar Ioan Chirilã nu îndrãzneau sã punã Steaua într-o luminã proastã!

 

Unde eram în momentul decesului Seniorului (21 iunie 2000) din punct de vedere al imaginii și unde suntem acum?

 

Cum credeți cã s-au simțit Steliștii de pretutindeni pe la mijlocul anilor '90 când, în timpul unui "Proces al Etapei", aproape toți invitații au atacat Steaua cu vehemențã pentru un arbitraj într-adevãr favorabil. Sfinxul n-a scos un cuvânt în acest rãstimp, i-a lãsat pe toți sã spumege în timp ce fuma calm, iar când Ioanițoaia i-a oferit cuvântul a stins la fel de calm țigara în timp ce se uita încruntat prin tot studioul și nu a spus decât atât, pe un ton rãstit, ceea ce nu îi stãtea în fire: "Voi de Steaua sã nu vã mai luați niciodatã!". S-a așternut liniștea! Dupã câteva secunde, Ioanitoaia, încurcat, își revine și rostește salvatorul: "Publicitate, vã rog!"

 

Nu vã este dor de o astfel de prezențã impunãtoare? Cum sã nu vã revoltați gândindu-vã cine este urmașul sãu, un biped care are tupeul jegos sã afirme cã fãrã el Steaua nu ar fi fost nimic?

 

Toți Steliștii din România care nu se simt reprezentați de Gigi Becali, toți Steliștii din România pentru care imaginea clubului este mult mai importantã decât rezultatele imediate, toți Steliștii din România care sunt revoltați de faptul cã Seniorul Ion Alecsandrescu nu are un urmaș demn în fruntea Stelei fotbalului românesc sunt așteptați la toate meciurile din deplasare ale clubului nostru drag!

 

Steaua are nevoie de fiecare respirație roș-albastrã, de toți ochii pentru care roș-albastrul reprezintã totul în materie de fotbal românesc, de toate urechile pentru care cuvântul "Steaua" reprezintã cea mai frumoasã muzicã din lume și, mai ales, de toate corzile vocale pentru care cutremurãtorul "Ciobane, pleacã din Ghencea" a însemnat, mai înseamnã și va însemna pentru totdeauna strigãtul de independențã al Steliștilor fațã de tirania mojiciei lui Gigi Becali.

 

Iatã unde vã așteaptã Steaua în acest retur:

 

- pe 8 martie, la Brașov,

- pe 21 martie, la Pitești,

- pe 11 aprilie, la Târgu Jiu,

- pe 22 aprilie, la Mediaș,

- pe 2 mai, la Ploiești, cu CS Otopeni,

- pe 13 mai, la Buzãu,

- pe 30 mai, la Timișoara,

- pe 13 iunie, la Urziceni.

 

Așa cum ați fost mândri de cele vãzute în Templu, de atâtea ori, în meciurile cu Dinamo sau Rapid, așa cum v-au cutremurat de atâtea ori mesajele de dragoste ale galeriei pentru foști jucãtori uriași, așa cum v-au trecut fiorii auzind și vãzând atmosfera la meciuri precum Steaua - Beșiktaș: 2-1, Steaua - Valencia: 2-0, Steaua - Lens: 4-0 ori Steaua - Middlesbrough: 1-0, așa cum ați rãmas fãrã glas când Peluza Nord a scris "Pieri din Ghencea, satanã!", ESTE RÂNDUL VOSTRU SÃ FACEÞI CEVA PENTRU A AJUTA Steaua sã scape de cel mai prost crescut om din aceastã țarã.

 

ªi voi, dragi Steliști, faceți parte din Sufletul Stelei!

ªi voi, dragi Steliști, puteți sã aratați cã Gigi Becali nu vã reprezintã!

ªi voi, dragi Steliști, puteți continua teribila muncã de aerisire a Templului, de curãțare a emblemei, de eliberare a numelui Steaua din iadul scandalurilor care mãcinã cel mai glorios nume al fotbalului românesc în ultimii ani!

 

Dragul nostru Stelist, oricare ar fi colțul de țarã în care te afli, gândește-te cã fiecare respirație pe care o vei dãrui Stelei îți va rãsplãtitã înmiit de toți Steliștii pentru care Gigi Becali reprezintã cel mai cumplit blestem abãtut asupra suflãrii roș-albastre, dar și de toți Steliștii încã nenãscuți, care se vor putea uita în urmã cu mândria unor oameni care aparțin unei istorii, unei tradiții unice în fotbalul românesc!

 

Noi ne mândrim astãzi cu performanțe și Sportivi unici în România sportului cu balonul rotund.

Noi ne mândrim astãzi cu Oameni care au fãcut ca numele Stelei sã stârneascã în Europa un respect și o admirație uluitoare pentru aceste vremuri.

Noi ne mândrim astãzi cu Suporteri care au fãcut sã tremure coloși ai fotbalului european pe Ghencea și pentru care figura unui, de exemplu, Tudorel Stoica, Ladislau Boloni sau Emerich Jenei erau, sunt și vor fi în eternitate simboluri titanice ale Stelismului.

 

Români, Steaua de astãzi are nevoie ca voi sã creați în mințile și în sufletele copiilor voștri mândria de a fi Stelist!

 

SPRE STADIOANE!

 

Ciobaneee, pleacã din Ghencea!

 

Lari

Share this post


Link to post
Share on other sites

Foarte bun articolul, Lari. Felicitari.

 

Din pacate, nu toti stelistii sunt incarcati cu aceeasi energie pozitiva de care ai dat dovada in textul de mai sus, cu atat mai mult cei din provincie, care intra in contact cu ceea ce inseamna conflictul Steaua - Becali, mult mai putin, fata de cei care traiesc in capitala. In special, stelistii din vechea garda si care au ajuns la varste ceva mai inaintate ca noi, fie se multumesc sa priveasca Steaua la TV, fie asista pe stadion in mod impasibil, vis-a-vis de ceea ce se petrece in sanul echipei. Pana anul trecut am mers la toate meciurile Stelei disputate in orasul meu natal si observam cu scarba, cum Becali era aclamat la scena deschisa de majoritatea cetatenilor, multumiti ca "Mesia din Ghencea" a pasit pe poarta stadionului. Pana si simpatizantii altor echipe erau entuziasmati de aparitia lui Becali printre ei. O uriasa greseala de perceptie din partea lor, in ceea ce-l priveste pe Becali, acesta fiind vazut mai inainte de toate ca un "salvatore della patria" pentru acele case construite, pentru donatiile facute, etc., iar abia apoi in calitate de patron al celei mai iubite echipe din Romania. Nu conta jocul, nu contau rezultatele (mai bine zis, lipsa acestora) sau transferurile facute pentru ca existau destule motive, fara legatura cu sportul in sine, motive ce starneau ropote de aplauze in favoarea lui.

Pe de alta parte, lucrurile s-au mai schimbat intre timp, Steaua a ajuns pe 6, jocul e unul foarte prost, in traducere : o mare parte din acei suporteri de rezultat vor adopta o alta strategie, preferand sa-si incurajeze echipa locala, iritati fiind de prestatiile asa-zisilor "preferati" de mai dinainte. In ceea ce-l priveste pe creditor, mai mult ca sigur ca si capitalul sau de simpatie a inregistrat o scadere drastica (in special dupa circul cu Hagi), insa, cred eu, nu atat de semnificativa, incat provincialul stelist sa reactioneze in vreun fel la adresa lui.

In Bucuresti, spre exemplu, situatia e usor diferita. Oamenii din tribune, chiar daca nu sunt de acord cu fenomenul Ultras, prezent in tribune, cu siguranta nu pot digera atat de usor anumite scandaluri si batai precum acelea de la Steaua - Timisoara, comandate dinspre loja, cand oameni obisnuiti de la tribuna 2-a au fost atacati, fie de jandarmi, fie de agentii de paza. Mai mult decat atat, si-au facut aparitia si acele suplimente (Steaua suntem noi!) care cu siguranta vor da de gandit multora dintre ei, iar la tot pasul, in Bucuresti, se zaresc mesaje anti-Becali.

Nu contest in vreun fel iubirea provincialilor pentru Steaua, pentru ca si eu am fost pana in urma cu cateva luni, unul dintre ei, insa venind in Bucuresti, esti mai conectat la ceea ce se intampla in jurul echipei.

Sper din suflet ca si altii sa constientizeze ca Steaua noastra si a lor, este una bolnava, macinata de acest cancer, pe nume Becali si ca singura cale de insanatosire e inlaturarea actualei conduceri, indiferent de consecinte. Vreau ca meciurile din retur sa il contrazica pe slugarnicul de serviciu, Argaseala, care invoca acest imens capital de simpatie de care Steaua se bucura in afara capitalei si ca ura spectatorilor sa se indrepte DOAR spre personalul din loja.

Mi-e frica totusi ca lumea sa nu perceapa aceste meciuri doar ca pe niste motive de sarbatoare, multumindu-se sa vada la lucru niste fosti jucatori de Liga Campionilor si sa uite de situatia care ne macina sufletele. E momentul sa strigam intr-un singur glas, de la cel mai mic, la cel mai mare si indiferent de scaunul ocupat in stadion, impotriva lui Becali. Nu neaparat injurii, ci deja traditionalul "Becali, pleaca din Ghencea!".

Milioanele de euro nu pot cumpara simpatia si onoarea stelistilor CAPABILI sa observe raul cel mai mare in acest moment. Pentru ce-a facut la Steaua, ciobanului i s-a multumit cu varf si indesat si doar prostia de care a dat dovada l-a adus aici.

Vreau ca toate buletinele de stiri sa transmita ca fanii stelisti il doresc afara din Ghencea, nu doar ultrasii.

Edited by cristian014

Share this post


Link to post
Share on other sites

Bravo Lari, trebuie sa-i aratam acestui jeg ca nu numai 20-30 de "bagabonti" din Bucuresti il detesta.

Sper ca la meciul de duminica, jegul sa fie injurat de toti stelistii de pe stadion!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Daca acest discurs ar fi fost citit in fata a 28.000 de spectatori in Templu, sunt convins ca ar fi reusit sa starneasca ropote de aplauze. E un discurs electrizant, plin de patima pentru Steaua si pentru cei de ieri, care au reusit sa duca Steaua pe cele mai inalte culmi, si impotriva ciobanului pe care soarta potrivnica Stelei i l-a adus in chip de demon.

 

Felicitari Super Lari! Ce repede te infierbanti omule, din dragoste pentru Steaua si pentru inaintasi!

Share this post


Link to post
Share on other sites

@Virgil ,

Mi-au luat vorbele din gura cu privire la patima lui Lari.

@Lari,

Ma bucur din tot sufletul ca scrii pe acest site.Tine-o tot asa! Te felicit.

Edited by vlad

Share this post


Link to post
Share on other sites

@ Vlad

 

Gand la gand cu bucurie. Experienta noastra in Stelism ne inspira trairi si ganduri foarte apropiate. :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Excelent articol Lari. Sper sa inteleaga cat mai multi "stelisti" de ce trebuie inlaturat Gigi Becali din Ghencea. Fiecare trebuie sa-si arate simpatia fata de acest club, care trebuie sustinut si la bine, si la greu, iar acesta este un moment foarte greu. Pana nu scapam de cioban nu putem avea liniste!

Ma bucur ca ai adus vorba si de Ion Alecsandrescu (odihneasca-se in pace), un om caruia ii simtim lipsa :( si un om de care multi dintre "noii" stelisti abia acum au aflat cine a fost!

forzateaua

Share this post


Link to post
Share on other sites

Pe mine nu ma intereseaza de Alecsandrecu (nici nu stiu cine e) sau ca ne bate dinamu sau raped. Io vreau UCL! Sunt o pitipoanca stelista care vrea sa se plimbe cu maibacul pana pe Bernabeu. Port si fularul potailor la gat, impreuna cu domnul George, daca e necesar! Multumesc lu' Jiji ca a facut toate astea posibile si fac ceva pe spiritul ala pe care il tot invocati voi! Eu vreau sa ma simt bine datorita Stelei, clar?!! Steaua s-a infiintat sa imi provoace mie satisfactii, nu sunt eu acum dispusa sa renunt la fundul lui Beckham doar ca sa apar traditia celui mai frumos club din Romania. Eu vreau doar sa ma laud in fata prietenelor mele ca "Steaua e numai una" .

 

Poop u!

 

 

Va regasiti, pitiponcilor?

Edited by Stanici

Share this post


Link to post
Share on other sites

impresionant articol intr-adevar

 

 

dar...e adevarat ce scrie in prosport???

Share this post


Link to post
Share on other sites

foarte frumos articolul, plin de pasiune, exact asa cum trebuie sa fie.

bravo Lari!

Share this post


Link to post
Share on other sites

sa nu va mire daca ce scrie in articol e adevarat,prietenii stiu de ce

Share this post


Link to post
Share on other sites

Daca nu poate fi citit in fata a 28.000 de spectatori macar poate fi postat in urmatorul numar al revistei ce sper ca va aparea la meciul cu Iasul.

Lari ,despre episodul cu Sfinxul la Proces ar trebui sa precizezi si sursa. Peter Clement, cel care a povestit acest episod in Fanatik, ii stie pe de rost viata lui Nea Ion , fiind si bun prieten cu fiul acestuia, Mihai Alecsandrescu, pe care l-a si convins sa apara acum cateva luni intr-o emisiune. De la el , insusi Vochin si-a tras toate informatiile cand a scris Super Steaua.

Share this post


Link to post
Share on other sites

@THE RADICAL

Intr-adevar, imi cer scuze pentru faptul ca nu am precizat sursa. Din "Fanatik" m-am inspirat, este adevarat, numai ca si eu tin minte acea emisiune. Articolul din Fanatik se numeste "Omul secolului 20 la Steaua, Sfinxul" si a fost publicat pe data de 9 februarie, anul curent. Autorul este Peter Clement.

 

Tin minte si o alta emisiune in care a fost invitat Seniorul, dupa acel cosmar incredibil, Steaua - FCM Bacau: 1-5, cand Presedintele a cerut scuze "tuturor spectatorilor si tutoror suporterilor echipei Steaua pentru rezultatul rusinos". A promis ca acest lucru nu se va mai repeta.

 

Dupa o etapa sau doua am batut in Giulesti cu 2-0, fara drept de apel.

Share this post


Link to post
Share on other sites

De ce ne este nevoie de Romania? Mai exista oameni valorosi si romanii cultivati in tara asta? Nu vedeti ca Romania e o tara moarta cu viburi de maneleisti,cocalari si pitipoance?

Share this post


Link to post
Share on other sites
Mai exista oameni valorosi si romanii cultivati in tara asta?

DA.

Nu toti suntem tigani, nu toti suntem cocalari, nu toate femeile sunt pitipoance. Chiar daca momentan aceste specimene par majoritare, nu trebuie sa ii lasam sa ne acapareze total.

 

Daca tot crezi ca tara asta e moarta ce mai cauti in ea?

 

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Felicitari Lari!..Speechless...Sa-l hulim pe cioban pana in ultima zi...

Share this post


Link to post
Share on other sites
@THE RADICAL

Intr-adevar, imi cer scuze pentru faptul ca nu am precizat sursa. Din "Fanatik" m-am inspirat, este adevarat, numai ca si eu tin minte acea emisiune. Articolul din Fanatik se numeste "Omul secolului 20 la Steaua, Sfinxul" si a fost publicat pe data de 9 februarie, anul curent. Autorul este Peter Clement.

 

Tin minte si o alta emisiune in care a fost invitat Seniorul, dupa acel cosmar incredibil, Steaua - FCM Bacau: 1-5, cand Presedintele a cerut scuze "tuturor spectatorilor si tutoror suporterilor echipei Steaua pentru rezultatul rusinos". A promis ca acest lucru nu se va mai repeta.

 

Dupa o etapa sau doua am batut in Giulesti cu 2-0, fara drept de apel.

Asa e, imediat in etapa urmatoare, imi aduc aminte perfect meciul cat si bataile de dupa! Dupa parerea mea , atat echipa de aur cat si echipa anilor 92-98 sunt exclusiv creatia sa. Cu tot respectul pentru marele sau f. marele jucator ce a fost Lacatus, daca nu era "eminenta cenusie" in spate nu mai vorbeam azi de atatea trofee in palmaresul sau. Dupa parerea mea, tot de la noi, suporterii, ar trebui sa plece o initiativa ca stadionul Steaua sa-i poarte numele. Sigur, Nemernicia Sa nici nu vrea sa auda ( cunosc asta din surse sigure, si ciobanul si MM aveeau alergie cand ,mai in gluma mai in serios , se aducea in discutie numele Sfinxului) , dar atunci cand vor veni vremuri mai bune (si speram curand) aceasta chestiune va trebui adusa serios in discutie.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Este pentru prima data cand aflu ca MM are/avea alergie la numele Seniorului. Of, Doamne! De la alalalt, nu am la ce sa ma astept.

 

Ar fi senzational ca stadionul nostru sa-i poarte numele. De fapt, am intra in randul lumii civilizate...

 

Fara Ion Alecsandrescu, cu siguranta nu ar fi existat nici perioada 1985-1989, nici primele trei participari in Liga.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Problemele personale le discutati prin PM/mail/Y!M/etc/blabla

Share this post


Link to post
Share on other sites

Excelenta antiteza dintre Ion Alecsandrescu si gibon.Stelistii din provincie sa-l faca pe oier sa simta ostilitatea SUPORTERULUI STELIST!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Becali si Alecsandrescu sunt cele mai mari antonime din istoria omenirii.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Vai de zilele noastre. Chiar credeti ca romanii in sine, ii urasc pe Becali? Inca nu ati inteles ca noi l-am facut pe Becali? Becali este imaginea noastra, reflectul nostru. Cu toti avem un Gigi in noi. Nu mai ne reprezinta oameni ca Eminescu, Liviu Rebreanu, Amza Pellea, Richard Wurmbrand, HERTHA MULLER, ci Gigi Becali - (fiindca nu mai exista oameni valorosi in Romanica). El reprezinta Romania, ca persoana. Nu ma credeti? Uita-te la vecinul tau, ce mananca si ce bea: Branza de oaie si o pahar de palinca.

Edited by SteauaB

Share this post


Link to post
Share on other sites
Cu toti avem un Gigi in noi. Nu mai ne reprezinta oameni ca Eminescu, Liviu Rebreanu, Amza Pellea, Richard Wurmbrand, HERTHA MULLER, ci Gigi Becali - (fiindca nu mai exista oameni valorosi in Romanica). El reprezinta Romania, ca persoana.

Pai daca romanul de rand gandeste ca tine rau am ajuns

Eu nu am un Gigi in mine, nu ma indentific in nici un fel cu acest jeg avid de bani si imagine. Nu mai vorbi tu in numele tuturor romanilor. Daca tu te consideri un Gigi mai mic, asta nu inseamna ca toata lumea e la fel

Share this post


Link to post
Share on other sites