Sign in to follow this  
Followers 0
fcsteaua.ro

Discuții Jandarmerie – suporteri pe tema violenței pe stadioane (TVR)!

3 posts in this topic

Conducerea Jandarmeriei Române s-a întâlnit marți searã cu reprezentanții grupurilor de suporteri ai mai multor echipe din Liga profesionistã de fotbal, pentru a discuta pe tema Legii numãrul 4/2008 privind combaterea violenței pe stadioane, informeazã agenția Rompres.

 

Reprezentanții suporterilor au cerut sã li se permitã intrarea la competițiile sportive cu fumigene și torțe a cãror greutate nu depãșește trei grame, precum și posibilitatea de acces pe stadion cu bețe de steaguri din material plastic subțire, care nu prezintã pericol.

 

La discuții, reprezentanții grupurilor de suporteri au mai ridicat și problema sancționãrii acelor jandarmi care nu respectã prevederile legale pe timpul desfãșurãrii competițiilor sportive.

 

"Am convenit cu reprezentanții Jandarmeriei sã fie sancționați numai cu amenzi cei care vor introduce pânã la modificarea legii în vigoare materiale pirotehnice cu un conținut exploziv de maximum trei grame. Conducerea Jandarmeriei a promis cã va analiza și sesizãrile noastre și cã va lua mãsuri împotriva jandarmilor care nu respectã normele prevãzute de lege", a declarat reprezentantul suporterilor echipei de fotbal Dinamo București, Adrian Degen.

 

La rândul sãu, generalul Olimpiodor Antonescu, prim-adjunct al comandantului Jandarmeriei Române, a recomandat suporterilor sã ia legãtura cu organizatorii competiției, singurii abilitați sã ia o hotãrâre în ceea ce privește doleanța suporterilor de a intra la competițiile sportive cu materiale pirotehnice din clasa I de risc.

 

Totodatã, oficialul le-a sugerat suporterilor prezenți la întâlnire sã elaboreze o inițiativã legislativã privind modificarea legii actuale de prevenire și combatere a violenței în sport și sã sesizeze în scris conducerea Jandarmeriei despre comportamentul abuziv al forțelor de ordine, prin intermediul unei adrese de e-mail: [email protected].

 

Nu în ultimul rând, generalul Olimpiodor Antonescu a mulțumit suporterilor prezenți la întâlnire pentru deschiderea manifestatã și dorința acestora de a purta un dialog pe tema combaterii violenței pe arenele sportive și a îndemnat la un parteneriat deschis și la respectarea prevederilor legilor în vigoare de cãtre toți participanții la manifestãrile sportive: forțe de ordine, organizatori, cluburi, suporteri, ligã și federație.

 

Jandarmii au întocmit, pe parcursul disputãrii meciurilor din turul Ligii I de fotbal, 52 dosare premergãtoare începerii urmãririi penale, pentru infracțiuni precum folosirea obiectelor pe bazã de amestecuri pirotehnice, port ilegal de arme albe, loviri sau alte violențe.

 

Printre cele mai sancționate cluburi de fotbal pentru nerespectarea prevederilor legislației în vigoare se numãrã Oțelul Galați - cu 13 sancțiuni, Dinamo București și Rapid București - câte cinci, Steaua București - douã.

Share this post


Link to post
Share on other sites

E bine ca au avut loc niste discutii dar in acelasi timp sunt sceptic ca se va schimba ceva prea curand. In tara asta face fiecare ce vrea si interesele personale ale unora primeaza ...

Share this post


Link to post
Share on other sites
Sign in to follow this  
Followers 0