fcsteaua.ro

Amintiri despre o glorie uitata

73 posts in this topic

@Il Soldatino

Eu nu te-am numit un om limitat.Stiu si eu unele proverbe,dar nu despre asta vorbim aici.Daca esti redactor nu inseamna ca imi esti superior cu ceva."I-am forfecat" si pe altii atunci cand am crezut ca e cazul,asa cum si altii m-au forfecat pe mine....deci pentru mine esti un user precum sunt si altii,nu e nimic special,nu e vorba de carente sau furie.

Spui ca am sarit de la persoana a treia la a doua.Am vorbit mereu la persoana a doua, termenul de "domnule" fiind tot la persoana a doua.Nu mai incerca sa ma faci pe mine sa par ridicol si sa pari mai destept decat esti.

Eu am si acum ziarele din acea perioada.Inaintea meciului din etapa 32 Bacau-Rapid,Pro-sport a titrat...Cu ochii pe voi...Cu alte cuvinte orice rezultat in afara victoriei Bacaului sau a egalului era catalogat drept blat.Repet,Ioanitoaia dorea doar sa-si vanda ziarul cat mai bine...ii era indiferent cine va castiga.Eu nu imi amintesc ca presa sa fi fost ostila Stelei,asa ca lasa la o parte termenul de "gogomanie".

Mie nu mi se pare deloc ca noi mimam fotbalul acum.Poate ca in 98-99,rezultate precum 1-3 si 0-3 cu Rapid,1-5 si 1-4 cu Petrolul,0-4 cu Arges,0-4 cu Bistrita,3-6 la Atena s.a. faceau cinste Stelei.Asemenea rusini Steaua nu a patit in perioada Becali.Deci faptul ca Steaua juca mai bine acum 10 ani e doar o parere si atat,pe care eu nu o impartasesc.

pentru proverbe,hai sa facem un alt topic.

Multumesc!

Cand vad cate unul care scrie asa cum o faci tu, si stiu precis ca la fel ca tine gandesc multi , imi dau seama de ce a reusit media din Romania sa aduca in prim planul vietii noastre personaje ca magda ciumac, tarchi, sexi braileanca, etc si sa fie lideri de piata cand le gazduiesc in emisiuni. Esti asa usor de convins, de manipulat , incat probabil ca daca te-ar vedea un tolontan ti-ar face un abonament pe viata, de merit , la ziarul pe care il creeaza !

Pentru stiinta ta exacta insa, fara a intra amanunte prea adanc , te informez ca NICIODATA, DAR NICOIDATA nici atunci nici acum nu exista vreun ziarist tanar care nu il sufara pe Lucescu . Ba din contra, sunt in stare sa ii faca pantofii cu limba. Si stii de ce ? Chiar daca, asa cum spui tu, au crescut la umbra performantelor Stelei si ale cainilor (atatea cate au fost ) ei au intrat intr-un sistem care i-a preschimbat radical . Acest sistem a fost creat de un ioanitoaia, un chirila, un serban ionescu, un laurentiu Dumitrescu ( ii stiu pe toti, am avut neplacerea sa-i citesc si inainte de 89) , elefanti ai presei TOTI prieteni la catarama cu tiganul, TOTI punand umarul dupa 90 sa-l scoata basma curata, ba chiar dizident ,iar pe Steaua echipa asupritoare (apropo, ai citit vreu ziar de sport din per 90-91 ?) In plus, ca informatie suplimentara , Lucescu chiar l-a nasit pe ioanitoaia.

Alte argumente nu-ti aduc , din lipsa de timp, dar poti sa ma crezi ca acest sistem de care iti vorbesc il cunosc , pentru ca am incercat sa patrund il el cu multi ani in urma si exact asa se petreceau lucrurile (si alti prieteni pe care ii am in presa imi confirma ca treburile stau exact la fel ) . De Lucescu si de echipa lui nimeni nu poate scrie nasol fiindca acesta ,un fanatic preocupat in viata asta sa aiba in ochii lumii o imagine impecabila( ceea ce a si reusit) , imediat pune mana pe telefon si il mustra pe "razvratit" si apoi puna o vorba buna si la sef.

Lucescu este unul din principalii vinovati pentru neatingerea unei semifinale de campionat european sau mondial de catre aceea generatie extraordinara

Lucescu este unul din principalii vinovati pentru neatingerea unei semifinale de campionat european sau mondial de catre aceea generatie extraordinara

Asta chiar e ceva incredibil! Lucescu a calificat nationala la Euro din cea mai grea grupa in care a fost vreodata nationala Romaniei in preliminarii...Italia,Cehoslovacia si Suedia..lasand acasa campioana mondiala.La Euro am fost in grupa cu Spania,RFG si Portugalia.

Oameni buni...singurii care se pot compara cu Lucescu ca antrenor sunt Jenei sau Boloni.Atat. Lucescu insa antreneaza la un nivel inalt,fara pauze de aproape 30 de ani. Nu inseamna ca sunt mai putin stelist daca sunt de parere ca este cel mai bun antrenor roman.

Redondo

Iarasi vorbesti fara sa stii.

La ce echipa avea Steaua in 86, zi-mi si mie de ce Nationala nu a facut nimic in acel an?

Nu jucau atunci la Steaua macar 11 jucatori romani?

stralucescu a fost si este anti-Steaua. Atunci, refuza sa aduca stelisti la nationala. Mergea doar pe mana corvinenilor,oltenilor si dinamuistilor lui. De fapt, a si recunoscut ca a fost o gresala alegerea lui augustin in locul lui Balint.

Ca despre Tudorel Stoica a zis ca nu avea valoare.

Serios acum, de ce nu au jucat pe vremea stralucelului la nationala si jucatori ca: Balint, Lacatus, Belodedici, Iovan,etc?

Pai perioada de care vorbim era 82-84....si atunci Craiova era clar nr. 1.Daca era lasat si din 86,poate ca ar fi mers pe scheletul Stelei.

Lucescu a antrenat Romania pana in 86. Daca nu iti dai seama de niste valori in cei 4-5 ani cat a stat la Nationala, asta spune multe despre tine.

In 86 Steaua a castigat CCEul dar Nationala a lipsit de la Europene...ups!!!

Si cica de ce nu a mai continuat stralucescu dupa 86?! :D

Edited by Adrian

Pai ia spune-ne tu echipa cu care mergea Lucescu in Preliminarii, daca Universitatea era numarul 1 si stam de vorba.

Ti-am mai spus: la ce generatie exista atunci, o calificare, obtinuta cu curu'n poarta, este foarte putin.

Si cine zici ca era selectioner in anul 1985, pana in toamna lui 1986? Ce jucatori avea Romania in perioada aia? O sa te rog sa nu provoci acum, sa-ti insir echipe, ca nu am timp.

Da, Lucescu este cel mai experimentat antrenor roman. Exista alti antrenori romani cu performante mult, mult mai mari decat ale lui.

Ia spune-le tu baietilor cum de a ajuns el sa antreneze in Italia, ca este foarte important. Normal ca stand in Serie A si B atata vreme iti creezi cunostinte si relatii. A avut si bafta si talent si dragoste de fotbal, sa nu-ti imaginezi ca am alte convingeri.

Asta chiar e ceva incredibil! Lucescu a calificat nationala la Euro din cea mai grea grupa in care a fost vreodata nationala Romaniei in preliminarii...Italia,Cehoslovacia si Suedia..lasand acasa campioana mondiala.La Euro am fost in grupa cu Spania,RFG si Portugalia.

Oameni buni...singurii care se pot compara cu Lucescu ca antrenor sunt Jenei sau Boloni.Atat. Lucescu insa antreneaza la un nivel inalt,fara pauze de aproape 30 de ani. Nu inseamna ca sunt mai putin stelist daca sunt de parere ca este cel mai bun antrenor roman.

echipa Stelei de atunci putea atinge fara probleme sferturile campionatului mondial , belgia si urss au facut performanta cu jucatori care proveneau de la echipe invinse de catre Steaua

Lucescu a antrenat Romania pana in 86. Daca nu iti dai seama de niste valori in cei 4-5 ani cat a stat la Nationala, asta spune multe despre tine.

Adrian de la mondiale

@Piturca

Astea sunt pareri...n-avem de unde sa stim.Chiar daca Steaua a batut pe Anderlecht atunci nu inseamna ca eram peste ei.In acelasi an,in toamna ne-au fript ei pe noi.Iar in 87 cand am batut Kievul,plecasera multi dintre jucatorii care luasera Cupa Cupelor in 86.

Echipa ucrainienilor din Supercupa:

Viktor Chanov, Volodymyr Bessonov, Vasiliy Rats, Oleg Kuznetsov, Sergei Pavlovich Baltacha, Andriy Bal, Pavel Yakovenko, Alexei Mikhailichenko, Aleksandr Zavarov, Igor Belanov, Oleg Blokhin.

Echipa care a castigat Cupa Cupelor:

Chanov; Baltacha (Bal), Bessonov, Kuznetsov, Demianenko; Rats, Yakovenko, Yaremchuk, Zavarov (Yevtushenko); Belanov, Blokhin.

Care sunt aia multii plecati? Si cine a venit in locul lor?

Intrebare: pe cine si cu ce scor a eliminat Dinamo Kiev in drumul spre castigarea Cupei Cupelor?

Edited by Lari

Tu joaca si lasa prostiile!

Ia uite, bah, ce materialisti sunt unii... :ce_oameni:

:bananadance:

@Lari

Corect,am facut o confuzie...au plecat dupa acea jucatorii importanti.

Au eliminat pe FC Utrecht (5-3 la general), U.Craiova (5-2), Rapid Viena (9-2), Dukla Praga (4-1) si in finala Atletico Madrid 3-0.Aveau o echipa fantastica.

Daca te referi la eliminarea Craiovei...nu s-a produs in 82-83,ci mai tarziu cand echipa imbatranise. In 82-83 Craiova a eliminat echipe mari si probabil ar fi eliminat si Kievul.

D-F.C.Utrcht 5-3

D-UNIV.Craiova 5-2

D-Rapid Viena 9-2

D-Dukla Praga 4-1

D-Atletico Madrid 3-0 in finala

Belanov a fost ulterior ales jucatorul anului in Europa

Toate astea vi le spun,cu mare sinceritate,din memorie... :hypocrite:

Stiu ca eliminarea Craiovei s-a petrecut in sezonul '85/'86, ca doar atunci au castigat aia Cupa Cupelor.

Totusi, Universitatea avea si atunci o echipa excelenta, care reusise sa elimine pe AS Monaco in prima runda. Ba mai mult, a facut un 2-2 extraordinar in Banie, dupa un meci fantastic, contra echipei lui Lobanovski. Pacat ca a pierdut cu 3-0 (parca) in deplasare.

Daca Balaci&comp. ar fi putut elimina Kievul? Tot ce-i posibil. Dar prefer sa nu speculez, ci sa port discutii pe fapte palpabile.

Ei bine, asa cum oltenii se gandesc cu multa nostalgie la Craiova Maxima, asa si acest articol, pe marginea caruia am "off-topicat" destul, incearca sa rememoreze lucruri foarte dragi stelistilor.

LE: DaniMarcu, daca pe bune esti sincer, atunci meriti o :drunk: din banii nostri :)

Edited by Lari

Corect...suntem offtopic....iti mai spun insa ceva referitor la Dinamo Kiev.Tatal meu a fost la toate meciurile Craiovei din Europa si mi-a spus ca pana atunci nu vazuse live o echipa atat de valoroasa...practic asa spun toti cei mai in varsta din Craiova...Kiev a impresionat in acel meci.

Pai si atunci nu-ti vine sa-i crapi capu' lu' Lucescu cand spune ca Steaua a avut mult noroc intre '85-'89?

revenind la acea finala de cupa cu rapid.................au fost atunci multe incidente prin tot bucurestiul ,era perioada noastra de glorie,eram niste pustani foarte rai,cred ca la acel meci nu ne a interesat meciul ci mai mult cum sa ne rafuim cu gunoierii,m am intors atunci si cu un suvenir:un tricou capturat pe trecerea de pietoni de la vatra luminoasa......erau alte vremuri si alti oameni prin galerie.....il salut pe Dan din titan :wave:

Imi mai amintesc , cum jurnalele de a doua zi incepeau cu rrapidisti plangand prin spitale si povestind, cum si-au furat-o ei de la stelisti, si inainte, si dupa meci.

rrapidisti plangand prin spitale....

Asta e ideea?

Asta este spiritul stelist?

Asta va doriti?

Asta va face fericiti?

rrapidisti ajunsi la spital dupa intalnirea cu cativa dintre "suporterii" stelisti?

Astea sunt amintirile "placute" pe care le pastrati dupa 10 ani de la disputarea unui meci de fotbal?

Nu pot sa nu imi amintesc de postarile unor suporteri stelisti pe acest site postari dupa un meci de-al Stelei in Cupa UEFA, suporteri care, dupa meci, odata ajunsi la metrou si-au furat-o rau de tot de la niste rrapidisti....

Nu erau deloc placute acele mesaje....

Erau niste oameni pasnici, care se intorceau de la meci, si care se trezeau intr-un raport de forte de 1 la 20 cu niste bestii adunate pentru a-i bate pe unii cativa singuratici ...

Urat, foarte urat....

Ma intreb ce ar fi spus acest KERATOCONUS daca EL ar fi fost cel ajuns la spital dupa un simplu meci de fotbal.....

Ca sa nu spun de mai rau, deoarece sunt (din pacate) destule cazuri cand suporterii mor injunghiati inainte sau dupa cate un meci de fotbal...

Cumva moderatorii acestui site ii pot da un avertisment acestui utilizator (KERATOCONUS)?????

la meciu ala aveam 10 ani dar imi aduc aminte meciu si ce s-a scris in articolul asta,parca am retrait momentele alea cand am citit articolul si in special mi-am adus aminte de un jucator care era absolul fantatitc si anume Miodrag Belodedici.ce echipa frumoasa avea Steaua inainte DIN FERICIRE am ramas macar cu amintirea...macar asta sa ne ramane :steag_cruce_invers:

In 1986 a fost Campionatul mondial din Mexic, de la care Romania a lipsit....

1986 FIFA World Cup Mexico '

* Teams: 24

* When: 31 May 1986 to 29 June 1986

* Final: 29 June 1986

* Matches: 52

* Goals: 132 (average 2.5 per match)

* Attendance: 2393331 (average 46025)

+ Winner: Argentina

+ Runners-Up: Germany FR

+ Third: France

+ Fourth: Belgium

+ adidas Golden Ball: Diego MARADONA (ARG)

+ adidas Golden Shoe: Gary LINEKER (ENG)

# FIFA Fair Play award: Brazil

Overview

Maradona lights up the world – with a helping hand

The FIFA World Cup' returned to Mexico for a tournament marked by the mastery of Diego Maradona. Argentina overcame West Germany in an exciting Final but the defining match was a quarter-final against England featuring two of history's most famous goals: the 'Hand of God' followed by the dribble of a genius. Michel Platini's France again lost out in the semi-finals before beating surprise package Belgium to third place.

:D

Am gresit, mea culpa. Mi s-a atras deja atentia. A fost o gresala facuta din graba.

Ideea era un raspuns in ceea ce il priveste pe Lucescu.

De ce nu a dus Romania la CM daca era asa bun antrenor?

De ce nu a dus Romania la CM daca era asa bun antrenor?

Pentru ca era un frustrat si isi convoca fostii elevi de la Corvinul sau dinam0 in loc sa ia jucatori de la castigatoarea CCE. Pentru ca a pus niste antipatii personale mai presus de interesul tarii si al echipei pe care o antrena

E o chestie pe care o aflu in premiera. Eu, asemeni altora de aici, stiam ca nea Mircea a fost dat afara dupa 4-0 cu Austria ( ce nedreptate !) , ca el l-a reconditionat pe Boloni ca sa-l ia apoi Steaua , ca ignora jucatorii ros-albastri la nationala de fapt pentru a-i proteja pentru ceea ce avea sa vina ( un alt merit al maestrului la episodul Sevilla ).

Nu cred ca ai dreptate, din tot ce a reiesit din presa post decembrista eu mi-am dat seama ca el a facut numai bine inainte, iar Steaua l-a prigonit si a profitat de pe urma lui. Ca el a avut mereu ghinion iar Steaua mereu noroc.

Crede ce ti se spune si nu cerceta !

Daca toata presa din Romania il numeste "cel mai mare antrenor roman" inseamna ca asa o fi, doar nu va trece prin cap ca ar fi doar un slogan gaunos fara acoperire logica si in fapte ?

Edited by Adrian

Fiecare om are pacatele lui. Lucescu este un antrenor de valoare, care a si recunoscut realizarile Stelei, exista si un articol in care mentiona ca dinamu trebuie sa continue performantele Stelei din Europa in perioada 85-89.