Posted February 15, 2009 · Report post Mai tineti minte finala Cupei Romaniei din anul 1999? Erau ultimile momente ale unei echipe de fotbal cu personalitate, un ultim zvacnet al unei grupari sportive ce dominase timp de aproape sapte ani prima divizie din Romania. Inaintea meciului, Rapid se autoproclamase drept "cea mai puternica echipa de fotbal din Romania", mai ales prin gura antrenorului Lucescu, idée cultivata de sleahta echipei ziaristilor parasutati dintr-un trust in altul. "Echipa momentului" dupa Nae Manea, declaratie contrazisa de rezultatul finalei si taxata agresiv de capitanul Lacatus, un adevarat luptator ce nu inghitea obraznicia si mizeriile din Giulesti. Adevarat este faptul ca feroviarii veneau dupa un sezon excelent, iar Steaua, ca orice echipa mare, reprezenta o garnitura cu jucatori sleiti, cu vedete impovarate de ani si per ansamblu, reprezenta trecutul tinand cont de simpatia de care beneficia Rapidul in cadrul articolelor media. A fost o batalie magnifica. Echilibru total pe teren, tribunele erau incinse la maximum, 55.000 de microbisti fiind impartiti in doua tabere. Se astepta ingenuncherea titanului ros albastru, un expert in castigarea trofeului si triumful unei grupari ce se remarcase printr-un fotbal placut in acel an dar si scandaluri la Procesul Etapei. Stadionul a luat foc in minutul 67 cand Steaua a deschis scorul prin Ciocoiu. Uluitor pentru unii, Steaua TRAIA. Atacul purtat in mare viteza in sanul unei aparari supraaglomerate - Atentie, atunci nu functiona spaima autobuzului pus in fata portii si nici nu se scoteau la nesfarsit baloanele in margine - mingea a plecat de la Lacatus pana la Lutu, acesta a patruns pe stanga si a centrat in fata portii, iar Ciocoiu nu a iertat. Pe final de meci, dupa atacuri surde si cu o aparare condusa magistral de cel mai mare libero al lumii - Miodrag Belodedici - ros albastrii loveau primii. Dupa secundele de bucurie nebuna, au urmat minute de groaza pentru suporterii vitezistilor, pentru ca rapidistii, mai proaspeti, au reusit sa intoarca scorul prin Barbu prin doua goluri frumoase in minutele 72 si 82. Cu 8 minute inainte de fluierul final, stelistii erau condusi de o echipa cu mai mult entuziasm, mai odihnita si purtata pe un val de simpatie de presa centrala, proprii suporteri si microbistii din tara ce se saturasera de dominatia Stelei din ultimii ani. Cu orgoliul ranit si cu disperare vitezistii din Ghencea s-au aruncat asupra adversarului. O echipa mare se scutura de praf si incerca sa respire fotbal. Si asa s-a ajuns in minutul 90 la celebra lovitura libera de pe partea dreapta. Lacatus cu aceleasi gesturi de parca jocul abia incepuse, si-a asezat balonul. ........................ A fost un moment unic, vechea garda glorioasa din Ghencea nevrand sa paraseasca fotbalul plecandu-si capul. A fost un moment unic, o semnatura apasata a unor adevarati maestri ce au adus candva o Cupa a Campionilor Europeni in Romania. Centrare Lacatus, cap si Goooolll Belodedici, cu Lobont trimis sa-si cumpere tigari si un Lucescu expediat sa retraiasca un cosmar cu nume de astru. Poate pentru ultima data spiritul stelist - adevarata superioritate a Stelei - ne-a facut sa radem, sa fim mandri, sa nu plecam capul. Concluziile presei de a doua zi? Steaua are ceva care lipseste tuturor celorlalte echipe romanesti: mentalitate de invingatoare. Desi nu stiu nemteste, militarii lupta pina in ultima secunda, izbind cind nu se mai asteapta nimeni. Iar la loviturile de la 11 metri, Ienei a trimis roboti in fata unor rapidisti deja resemnati. Rezultatul nu mai are nici o importanta. Pentru ca, asa cum recunostea cu franchete Stoichita, la conferinta de presa, "nu exista nici un invingator. Invingator a fost fotbalul. " Era vremea cand Steaua nu avea nevoie de valize si nici ziaristi platiti ca s-o apere. Ba isi permitea luxul de a sfida criticile pentru ca juca fotbal adevarat. Steaua vorbea doar pe teren inchizand guri, stopand venin si facandu-se sa fim mandri ca suntem stelisti. Era vremea cand lui Becali i se arata locul ordonandu-ise sa nu-si mai dea cu parerea pentru ca nu se pricepea la fotbal, iar Cupa Romaniei nu era o pierdere de timp. Din pacate era si timpul ce preceda izgonirile lui Danciulescu, Linkar, Miu, Danilescu, Vladoiu si a multor altora. Inainte de renuntarea la spectacol, personalitate, demnitate si onoare... Catalin Asavoaei Share this post Link to post Share on other sites
Posted February 15, 2009 · Report post cum iti place sa dezgropi trecutu era prea frumoasa perioada aia. perioada '95-'01 a fost una din cele mai frumoase de pe Ghencea.(pt mine) Share this post Link to post Share on other sites
Posted February 15, 2009 · Report post O zi unica, un success total. Episodul "Potcoava" de dinainte de meci va ramane un moment istori si glorios pentru Titan Boys. Dominatie pe gazon, in tribune si pe strazi. Ce vremuri.... Share this post Link to post Share on other sites
Posted February 15, 2009 · Report post Steaua nu va muri niciodata. Tocmai spiritul de lupta o defineste, si nu stiu daca acel moment a fost ultimul zvacnet al acelei generatii. Oricum s-a demonstrat inca o data ca Steaua e Steaua , iar rapid e rapid... Share this post Link to post Share on other sites
Posted February 15, 2009 · Report post Imi aduc aminte cu placere de "transformarea" lui tomberon de la penalty-uri si de paradele lui Ritli. Share this post Link to post Share on other sites
Posted February 15, 2009 · Report post Memorabil meci! L-am vazut pe o terasa, in Brasov (unde si stau, de altfel) iar in minutul 90 imi aduc aminte ca ma refugiasem in interiorul barului, la tejghea, unde am comandat o vodca mare si deplangeam infrangerea alaturi de un alt consumator si de chelner. Cand a marcat Belodedici... pai aia bucurie, tata! Mare lucru ca ai amintit meciul asta, Catalin! Era altceva cu Steaua pe vremea aia. Din cate imi aduc aminte pe stadion a fost infinit mai mare galeria Stelei! Voi ce parere aveti? Share this post Link to post Share on other sites
Posted February 15, 2009 · Report post cum iti place sa dezgropi trecutu ) era prea frumoasa perioada aia. perioada '95-'01 a fost una din cele mai frumoase de pe Ghencea.(pt mine) Si pentru mine. Oare o sa mai retraim emotiile si bucuria fotbalului de atunci? Share this post Link to post Share on other sites
Posted February 15, 2009 · Report post De la meciul ala imi amintesc doar golul lui Belo. Parca s-a inaltat peste toti jucatorii, parca zbura. Pe vremea aia eram obijnuit cu campionate si cupe, cu performanta. Daca stiam atunci ca momentele alea vor fi tot mai rare... Share this post Link to post Share on other sites
Posted February 15, 2009 · Report post Meci senzational, atmosfera senzationala , i-am dominat pe garoi tot timpul meciului atat la coregrafie cat si la mesaje si repertoriu , desi FRF-ul jegos a facut o imparteala curioasa a stadionului : noi peluza I si Tribuna I ,iar gunoierii Peluza II si Tribuna II ( mult mai mare ). La sfarsit, pana si jucatorii lor isi acuzau voalat suporterii , ca "cea mai iubita galerie" fusese pusa la colt intr-un meci atat de important, cu o asa desfasurare de forte ! Share this post Link to post Share on other sites
Posted February 15, 2009 (edited) · Report post Ãsta e cam primul meciuri al Stelei, pe care le-am vãzut cap-coadã, și pe care mi-l aduc aminte. Aveam 11 ani, și, pânã atunci, chiar nu-mi plãcea sã mã uit la fotbal. Edited February 15, 2009 by 1on Share this post Link to post Share on other sites
Posted February 15, 2009 · Report post a fost odata , ca niciodata...ce pacat sa traim din amintiri Share this post Link to post Share on other sites
Posted February 15, 2009 · Report post De la finala Cupei Romaniei din '99, imi aduc aminte urmatoarele evenimente: concertul No Mercy inainte de meci, superba galerie a Stelei condusa magistral de catre Jean Pavel si spectacolul creat prin acele torte rosii, jocul de lasere din pauza meciului si bucuria de dupa loviturile de la 11 metri. Imi mai amintesc , cum jurnalele de a doua zi incepeau cu rrapidisti plangand prin spitale si povestind, cum si-au furat-o ei de la stelisti, si inainte, si dupa meci. Share this post Link to post Share on other sites
Posted February 15, 2009 (edited) · Report post Aveam 11 ani atunci.Eram un copil.Tin minte ca am suferit enorm in acel sezon,pentru ca stiam,Steaua nu va mai cuceri titlul.Dar asemeni unei pasari Pheonix,Steaua a demonstrat in acea finala senzationala ce spirit are aceasta echipa.Senzational.Pana la acel meci eram indragostit de Steaua.Dupa acel meci,am fost de-a dreptul inamorezat.De Steaua adevarata...nu de gluma nereusita de acum... Edited February 15, 2009 by DelPiero10 Share this post Link to post Share on other sites
Posted February 15, 2009 · Report post @Domnule Asavoaei Ai talent de a scrie dar prea iti place sa dramatizezi.Nu e deloc "glorie uitata".Cine a uitat? Eu unul nu, si ma-ndoiesc ca ar fi uitat vreun stelist adevarat. Imi aduc aminte ca a fost un meci in care am fost dominati in multe momente si am avut si noroc.Era o echipa care juca frumos dar avea o aparare slaba,iar ca performante e mult sub echipa din 2006 spre exemplu.Luasem 6 goluri la Atena si 3 in Giulesti in numai o saptamana. Presa nu era deloc ostila Stelei,din contra era ostila lui Lucescu.Tinerii ziaristi crescusera cu performantele Stelei,nu ale Rapidului si in general nu era acceptata ideea ca dominatia Stelei de 6-7 ani sa fie stopata de Lucescu,care desi era un antrenor bun era foarte ingamfat si avea impresia ca fotbalul in Romania a inceput si se va termina cu el. Orice esec major al Rapidului din acea perioada era "sarbatorit" de presa si orice victorie a Stelei era supra-apreciata. Te-ai referit la un moment frumos din istorie...foarte bine...dar nu inteleg de ce iar introduci termenul de "valiza" care inca o data nu a insemnat coruptie.Steaua era atunci condusa de un alt mafiot,Paunescu,si se aranjau si atunci meciuri numai ca nu era o presa precum cea de azi.Cele mai multe blaturi le facea trioul Lucescu-Vama-Copos,deci Rapid,dar este totodata adevarat ca in acea perioada in care erau antrenati de Lucescu nu i-am batut pe teren nicioadata,ei in schimb ne-au invind de 2 ori,3-0 si 3-1. La tine orice articol loveste la final in aceeasi directie si asta da de gandit. Share this post Link to post Share on other sites
Posted February 15, 2009 · Report post @redondo Steaua-Rapid: 4-0 in Supercupa. I-am invins deci, cu Lucescu la timona. Si ei ne-au mai batut si cu 5-0 in Supercupa urmatoare. Ma doare-n cot de acele infrangeri. Lucescu s-a facut de rahat cu Rapidul in cupele europene, asta este cel mai important lucru. Desi el se credea carmaciul fotbalului romanesc. Presa era contra lui Lucescu? Cred ca nu stii ce vorbesti: atunci cand a venit la Rapid, toata presa a afirmat ca de-abia de acum inainte se poate vorbi de fotbal profesionist in Romania. Iar "nea Mircea" era nelipsit din studiourile televiziunilor. Aceste lucruri se uita, pentru ca multi oamenii care au fost in tribune la acele meciuri, in acea perioada, prefera sa stea deoparte de fenomen, tocmai pentru ca Becali a sufocat spiritul acelei echipe. Este foarte bine sa se scoata in evidenta ce inseamna Steaua pentru noi, pentru ca presa continua sa ne bata obrazul: bai, de ce il contestati? Ca, fara el, nu mai aveati performante! Trebuie sa explicam, altfel nimeni nu-si va aminti acele meciuri, acea stare de spirit. Tu crezi ca daca stai in fata calculatorului o sa se intample un miracol, iar presa va spune: da, bai, Steaua nu inseamna doar performante, ci si o stare de spirit? Share this post Link to post Share on other sites
Posted February 15, 2009 · Report post @Lari Nu m-am referit la Supercupe...si ai dreptate cu faptul ca s-au facut de ras in Europa. Era normal sa se bucure presa cand a venit Lucescu deoarece automat crestea ratingul.Era normal sa fie chemat la TV.Vrei nu vrei,a antrenat omul si pe Inter Milano,nu statul Panama sau Armenia precum Stoichita.Dar presa era anti-Lucescu...toti doreau ca Steaua sa castige titlul in 98 sau Dinamo in 99. Share this post Link to post Share on other sites
Posted February 15, 2009 (edited) · Report post Presa nu era deloc ostila Stelei,din contra era ostila lui Lucescu. Deci, tu vrei sa spui ca ioanitoaia, finul lui bucescu, ii era ostil nasului? Mai sa fie! De parca atunci nu era aceeasi presa care in 98 l-a scos pe acelasi il buce la un date ca sa poata spune supraantrenorul cum Steaua din 86 a mers pe bulan, nu pe valoare! Edited February 15, 2009 by Adrian trebuie sa facem cumva sa nu mai apara numele frustratului cu litera mare :D Share this post Link to post Share on other sites
Posted February 15, 2009 · Report post Dinamo a platit Pro TV-ul pentru campania lor "Dinamo, echipa tutoror". Aia transmiteau Liga I atunci. Normal ca trebuiau sa para bucurosi ca potaile castigau ceva. In '98, Steaua era singura echipa care contase cu adevarat - PE MERIT! - atat in Liga I, cat si in Europa dupa 1990. Da, oficialii nostri au umblat si la arbitri si, cateodata, si la adversari, in special atunci cand se apropiau meciurile din cupele europene, sa se evite accidentarile. Cu toate astea, la Bistrita ne-au rupt aia de foarte multe ori. Vrei nu vrei, Lucescu a fost doar cu numele antrenor la Inter. Niciodata nu s-a putut impune acolo. Stoichita si-a legat numele de un joc fantastic al Stelei in acea perioada. Cu Stoichita la timona, Steaua a invins cu 3-2 un PSG la care evoluau niste fotbalisti uriasi. Ca dup-aia s-a dat meciul retur, este alta discutie. Ma opresc aici, momentan, cu meritele lui Stoichita la Steaua. Sau sa aduc vorba si un Steaua-Aston Villa: 2-1, dupa ce lasasem pe drum, cu un fotbal extraordinar, niste echipe ca Fenerbahce sau Bastia? Share this post Link to post Share on other sites
Posted February 15, 2009 · Report post Deci, tu vrei sa spui ca ioanitoaia, finul lui Lucescu, ii era ostil nasului? Mai sa fie! De parca atunci nu era aceeasi presa care in 98 l-a scos pe acelasi il buce la un date ca sa poata spune supraantrenorul cum Steaua din 86 a mers pe bulan, nu pe valoare! Eu citeam zi de zi ziarele sportive in acea perioada.Nu numai Ioanitoaia reprezenta presa romana atunci.Presa a sarbatorit "minunea de la Craiova" din 98 sau acel Rapid-Dinamo 1-4. Share this post Link to post Share on other sites
Posted February 15, 2009 · Report post Presa a sarbatorit acea minune de la Craiova pentru ca era clar ce se incerca. Share this post Link to post Share on other sites
Posted February 15, 2009 · Report post Domnule Redondo Acum 10 ani in Romania se citea doar prostsportul. gazeta prosturilor era intr-un con de umbra foarte mare. Si eu stiu asta pt ca eram depedent de ziare de sport. Obijnuiam sa cumpar prostsportul zilnic, cam pana in 2002. Dupa, am trecut la gazeta prosturilor. Stii oare de ce? Cred ca Stii. Pana prin 2005 cumparam atat gazeta prosturilor cat si prostsportul zilnic!!!! (ce fraier eram!!! Cum stricam eu banii!!!) Din 2005 nu am mai luat ca nu mai avea rost. A inceput Steaua sa faca performanta si, in loc sa se bucure, astia isi bagau picioarele si scriau numai rahaturi. Ca s-au bucurat in 98 cand Craiova nu a facut blat...pfff. Bravo lor. Asta nu inseamna nimic. Ce voiai? Sa se dea cu cei care voiau blatul? Share this post Link to post Share on other sites
Posted February 15, 2009 · Report post Ca s-au bucurat in 98 cand Craiova nu a facut blat...pfff. Bravo lor. Asta nu inseamna nimic. Ce voiai? Sa se dea cu cei care voiau blatul? Ei se bucurau ca puteau sa vanda tot mai multe ziare. Sa stii ca si eu am citit prostportul zilnic ani de zile. Apoi am citit gsp dupa ce s-au inversat practic redactiile intre cele 2 ziare. Ori eram eu mai mic si nu-mi dadeam seama, ori pe vremea aia totusi unii de la cele 2 ziare mai erau ziaristi adevarati... Share this post Link to post Share on other sites
Posted February 15, 2009 · Report post Presa a sarbatorit acea minune de la Craiova pentru ca era clar ce se incerca. Pai ma omule,ce sa se incerce? Craiova jucat contra ei si asta e adevarul...daca pierdea ,ca si juca sigur in Europa.Putea sa bage cativa juniori in teren...si gata.Rapid credea dupa cum era normal ca si oltenii isi vor urma interesul...e logic. Ce a facut atunci Craiova nu va mai face nimeni in fotbalul romanesc...e ceva unic.Iar apoi in sezonul urmator,la prima etapa,Craiova-Steaua 2-2,Lacatus a aruncat inspre suporterii olteni (eram si eu acolo) cu o sticla. Share this post Link to post Share on other sites
Posted February 15, 2009 · Report post Rapid credea pe dreaq. N-ai citit presa in ultima luna? N-ai aflat ca si Rapidul le promisese marea cu sarea craiovenilor? Lacatus a facut un gest reprobabil la adresa unor suporteri care nici nu l-au injurat, nici n-au aruncat cu nimic in directia sa... Share this post Link to post Share on other sites
Posted February 15, 2009 (edited) · Report post Presa nu era deloc ostila Stelei,din contra era ostila lui Lucescu.Tinerii ziaristi crescusera cu performantele Stelei,nu ale Rapidului si in general nu era acceptata ideea ca dominatia Stelei de 6-7 ani sa fie stopata de Lucescu,care desi era un antrenor bun era foarte ingamfat si avea impresia ca fotbalul in Romania a inceput si se va termina cu el. Orice esec major al Rapidului din acea perioada era "sarbatorit" de presa si orice victorie a Stelei era supra-apreciata. Cand vad cate unul care scrie asa cum o faci tu, si stiu precis ca la fel ca tine gandesc multi , imi dau seama de ce a reusit media din Romania sa aduca in prim planul vietii noastre personaje ca magda ciumac, tarchi, sexi braileanca, etc si sa fie lideri de piata cand le gazduiesc in emisiuni. Esti asa usor de convins, de manipulat , incat probabil ca daca te-ar vedea un tolontan ti-ar face un abonament pe viata, de merit , la ziarul pe care il creeaza ! Pentru stiinta ta exacta insa, fara a intra amanunte prea adanc , te informez ca NICIODATA, DAR NICOIDATA nici atunci nici acum nu exista vreun ziarist tanar care nu il sufara pe Lucescu . Ba din contra, sunt in stare sa ii faca pantofii cu limba. Si stii de ce ? Chiar daca, asa cum spui tu, au crescut la umbra performantelor Stelei si ale cainilor (atatea cate au fost ) ei au intrat intr-un sistem care i-a preschimbat radical . Acest sistem a fost creat de un ioanitoaia, un chirila, un serban ionescu, un laurentiu Dumitrescu ( ii stiu pe toti, am avut neplacerea sa-i citesc si inainte de 89) , elefanti ai presei TOTI prieteni la catarama cu tiganul, TOTI punand umarul dupa 90 sa-l scoata basma curata, ba chiar dizident ,iar pe Steaua echipa asupritoare (apropo, ai citit vreu ziar de sport din per 90-91 ?) In plus, ca informatie suplimentara , Lucescu chiar l-a nasit pe ioanitoaia. Alte argumente nu-ti aduc , din lipsa de timp, dar poti sa ma crezi ca acest sistem de care iti vorbesc il cunosc , pentru ca am incercat sa patrund il el cu multi ani in urma si exact asa se petreceau lucrurile (si alti prieteni pe care ii am in presa imi confirma ca treburile stau exact la fel ) . De Lucescu si de echipa lui nimeni nu poate scrie nasol fiindca acesta ,un fanatic preocupat in viata asta sa aiba in ochii lumii o imagine impecabila( ceea ce a si reusit) , imediat pune mana pe telefon si il mustra pe "razvratit" si apoi puna o vorba buna si la sef. Edited February 15, 2009 by THE RADICAL Share this post Link to post Share on other sites