Sign in to follow this  
Followers 0
fcsteaua.ro

Motivul Pentru Care Mircea Lucescu Uraste Steaua

22 posts in this topic

Il Luce a devenit cel mai aprig adversar al roș-albaștrilor dupã ce în '84 s-a autopropus ca antrenor în Ghencea, dar a fost refuzat de Valentin Ceaușescu și de Ion Alecsandrescu. Pînã acum, se credea cã antipatia dintre Il Luce și roș-albaștrii s-a nãscut din simplul fapt cã antrenorul de acum al lui ªahtior a fost un simbol al lui Dinamo, mai întîi ca jucãtor și apoi ca tehnician.

 

Gazeta Sporturilor are mãrturia unuia dintre cei mai importanți oameni ai acelor vremuri, spusã însã sub protecția anonimatului:

 

"Prin toamna lui '84, simțind cã Steaua construiește o mare echipã, Lucescu s-a autopropus antrenor acolo. Pe-atunci era selecționer și tocmai fusese cu «naționala» la Campionatul European din Franța. A discutat cu Ion Alecsandrescu și cu Valentin Ceaușescu, care începuse sã controleze clubul. Le-a spus cã ar veni oricînd la Steaua, dar a fost refuzat. Atunci s-a nãscut ura lui împotriva Stelei!".

 

Explicația lui Lucescu:

 

"Cînd Valentin Ceaușescu a-nceput sã se ocupe de Steaua, eu eram selecționer. Participam la toate antrenamentele Stelei, mergeam cu el acasã și discutam despre jocul echipei, dar niciodata nu m-am autopropus la Steaua".

 

Sursele gsp povestesc cã Lucescu își pregãtise bine terenul.

 

"Înainte de a se autopropune la Steaua, l-a convins pe Boloni sã semneze cu roș-albaștrii. El l-a convins, nu Halagian, așa cum se știe! Loți era poate cel mai bun jucãtor din provincie și nu dorea sã plece de la ASA. Lucescu l-a adus la Steaua în vara lui 1984". Il Luce confirmã dezvãluirile surselor gsp!

 

Explicația lui Lucescu:

 

"Da, eu l-am obligat pe Boloni sã meargã în Ghencea, chiar dacã el nu dorea. De ce? Pentru cã mi-am dorit tot timpul o putere și un echilibru între primele douã echipe ale țãrii! Concurența aduce performanța și am vrut sã ajut Steaua în acea perioadã pentru cã am simțit cã poate face performanțã mare".

 

Dupã acel episod, Lucescu a declarat, practic, rãzboi Stelei. Tot ce a urmat susține faptul cã între Il Luce și gruparea din Ghencea n-a mai fost loc de prietenie:

 

1. A ocolit steliștii la "naționalã"

Selecționer al României la acea vreme, Lucescu a început sã nu-i bage în seamã pe unii jucãtori ai Stelei. ªi-a fãcut scheletul "naționalei" pe Craiova, Dinamo și Sportul, ocolind Steaua, cea care avea sã domine Europa între '85 și '89. Cele mai bune exemple? Tudorel Stoica, Lãcãtuș, Belodedici, Balint sau chiar Iovan. În locul lor, tehnicianul miza pe jucãtori ca Negrilã, Iorgulescu, Gabor, Mateuț sau Coraș.

 

2. L-a decapitat Valentin de la "naționalã"?

Tocmai pentru cã relația dintre "naționalã" și Steaua era foarte încordatã, clubul din Ghencea refuzînd chiar sã-și mai lase jucãtorii la lot, Lucescu a fost dat afarã. Surse de încredere susțin cã l-a debarcat chiar Valentin Ceaușescu, care controla Federația la acea vreme. Iordãnescu a fost pus "principal" la Steaua, iar Ienei numit la "naționalã", în locul lui Il Luce. ªi embargoul impus fotbaliștilor din Ghencea a fost ridicat.

 

3. Rãzboaiele Dinamo - Steaua

A doua jumãtate a anilor '80 a însemnat apogeul luptei dintre Steaua și Lucescu, ajuns în '85 la Dinamo. El a creat o echipã de top în ªtefan cel Mare și lupta la baionetã cu cei din Ghencea, dar a cîștigat un singur trofeu intern din 9 posibile.

 

4. Adversar și dupã Revoluție

Aproape de fiecare datã cînd a comentat performanța Stelei din sezonul '85-'86, Lucescu și-a înțepat rivala: "Ce echipe mari a întîlnit Steaua în acel sezon? A jucat un singur meci tare, finala. A avut parte de un traseu ușor, englezii nu erau în cupele europene".

 

Duelul a continuat și dupã Revoluție. Antrenorul a acuzat în dese rînduri modul în care roș-albaștrii beneficiaserã de protecția familiei Ceaușescu. Rãmîne de referințã episodul cînd Hagi a venit de urgențã din Turcia la București pentru a-l pune la zid pe Lucescu.

 

Lucescu contraatacã: "Dacã nu eram eu, Steaua nu mai avea performanțe!"

 

- Domnule Lucescu, sursele Gazetei susțin cã v-ați propus antrenor la Steaua cu 2 ani înainte ca roș-albaștrii sã cîștige Cupa Campionilor. Adevãrat?

- Nu mi-am dorit niciodatã sã ajung antrenorul Stelei, deci nu m-am autopropus. Cînd eram la Hunedoara, cei din Ghencea m-au chemat de douã ori la Ministerul Apãrãrii. Am venit special la București sã discutãm, dar le-am explicat clar cã eu îmi doresc sã rãmîn la Corvinul pentru cã îmi fãcusem o echipã omogenã, pe care nu am vrut sã o trãdez. M-a ajutat foarte mult și Nicolae Ceaușescu cînd eram la Corvinul.

 

- Ați discutat cu Valentin și cu Ion Alecsandrescu despre venirea la Steaua?

- Nu îmi mai aduc aminte sã fi discutat fațã-n fațã cu ei ... Cînd eram la Corvinul, Alecsandrescu era la FRF și n-avea de ce sã-mi zicã de Steaua. Apoi, dupã ce s-a dus în Ghencea, eu am ajuns la "naționalã".

 

- Deci n-a avut loc o asemenea discuție?

- Domnule, e posibil sã fi avut loc, pentru cã am fost la Ministerul Apãrãrii, la ministrul Olteanu, unde s-a discutat despre venirea mea la Steaua. Dar repet ce v-am spus, eu am fost cel care i-am refuzat!

 

- Mulți vã acuzã și acum cã evitați sã convocați steliști la "naționalã", motiv pentru care s-a ratat calificarea la Mondialul din Mexic '86.

- Dupã ce m-au dat pe mine afarã de la echipa naționalã, și-au adus jucãtorii de la Steaua. S-a vãzut ce mari performanțe au fãcut ei ... În 1990 erau în echipa reprezentativã 10 jucãtori de la Dinamo, promovați de mine. Dupã aceea a mai promovat cineva tineri? Nimeni!

 

- Atunci de ce sînteți perceput ca un dușman al Stelei?

- Pentru cã am bãtut Steaua în finala Cupei României imediat dupã episodul Sevilla. Am bãtut-o cu Dinamo.

 

"Cînd am semnat cu Dinamo, am devenit principalul rival pentru toți steliștii, chiar și pentru Valentin, cu care eram prieten. Am început sã cîștig meciuri cu o echipã în formare și tot timpul s-au fãcut presiuni ca eu sã renunț" - Mircea Lucescu.

 

- Ce pãrere aveți despre Valentin Ceaușescu, protectorul Stelei din acele vremuri?

- El a fãcut foarte multe lucruri bune la viața lui pentru Steaua, a fost conducãtorul perfect, pentru cã avea puterea în mînã, putea sã schimbe toate deciziile federației în favoarea Stelei. A fost OK pînã în momentul în care a început sã prindã gustul popularitãții, apoi a avut reacții nedorite. Nu e corect ca un fotbalist în stare de suspendare sã fie lãsat sã joace. La fel cum nu e corect cînd în transferul lui Hagi la Steaua sînt acte false.

 

- ªi de aici aversiunea dumneavoastrã fațã de Steaua?

- Nu am avut niciodatã un conflict cu suporterii Stelei sau cu jucãtorii în acea perioadã. Eu l-am apreciat foarte mult și-l apreciez pe Valentin pentru tot ce a fãcut, chiar dacã era adversarul meu. El și Steaua se luptau doar cu mine. Tot timpul s-au luptat cu mine. Eu ce sã fac? Oricum, dacã eu nu eram eu, Steaua se concura singurã și cu siguranțã nu mai avea rezultatele pe care le-a avut!

 

"N-am putut sã mã bat cu nomenclatura și cu o putere politicã redutabilã, care decidea rezultatele" - Mircea Lucescu.

 

Il Luce spune cã a fost stelist de mic!

 

Antrenorul lui ªahtior a respins ideea cã dușmãnește Steaua:

 

"Ceea ce nu știe lumea este cã eu am fost stelist de mic! La primul meu meci pe un stadion mi-am rupt cãmașa, cînd m-am bãgat pe sub un gard cu sîrmã ghimpatã. Era un Steaua - Inter, iubeam acea echipã care era, de fapt, CCA-ul. Niciodatã nu am fost împotriva acestei echipe, împotriva jucãtorilor sau a suporterilor. Nu aveam de ce. Eu i-am apreciat tot timpul pentru performanțele pe care le-au avut. Nu am fost, nu sînt și nu o sã fiu împotriva Stelei".

 

"Ce mare fotbalist a fost Tudorel Stoica?"

 

Lucescu a comentat și acuzația cã, pe vremea cînd era selecționer, l-a ocolit pe Tudorel Stoica:

 

"Fals! L-am chemat, dar el nu voia sã vinã. ªi, pînã la urmã, ce mare jucãtor a fost? Mai lãsați-mã-n pace! A fost cãpitanul Stelei și atît, nimic mai mult! Nu știa sã accepte concurența din echipã. A fost mai bine cã nu a mai vrut sã vinã, pentru cã Mateuț era mult peste el".

Edited by Fane

Share this post


Link to post
Share on other sites

Este incredibil acest personaj!!!!!!!!!!!!!

 

Ce mare fotbalist a fost Tudorel Stoica?

 

Daca nu era el, Steaua nu avea performante???????

 

BAAAAAAAA, TU ESTI NORMAAAAAAL?????????????????????????

Share this post


Link to post
Share on other sites
"Fals! L-am chemat, dar el nu voia sã vinã. ªi, pînã la urmã, ce mare jucãtor a fost? Mai lãsați-mã-n pace! A fost cãpitanul Stelei și atît, nimic mai mult! Nu știa sã accepte concurența din echipã. A fost mai bine cã nu a mai vrut sã vinã, pentru cã Mateuț era mult peste el".

 

 

Lucescu contraatacã: "Dacã nu eram eu, Steaua nu mai avea performanțe!"

 

Si cand ma gandesc ca acest jeg a fost aplaudat pe Ghencea....

Share this post


Link to post
Share on other sites

Si cand ma gandesc ca exista pampalai printre noi care se intreaba intr-un mod candid vecin cu prostia : "da' de ce il injurati, e un antrenor bun si un om civilizat". Sa il iau taras si pe el si pe puradelul de fi-sau!

Share this post


Link to post
Share on other sites
Este incredibil acest personaj!!!!!!!!!!!!!

 

Ce mare fotbalist a fost Tudorel Stoica?

 

Daca nu era el, Steaua nu avea performante???????

 

BAAAAAAAA, TU ESTI NORMAAAAAAL?????????????????????????

 

Cum, inca mai contesti faptul ca (virgula) marele Cosmin moti e cel mai tehnic fundas din lume, cateva clase peste Rio Ferdinand? Ce blasfemie la adresa mentalitatii axiomatice impuse de emeritul muc...ããã, Lucescu! :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

v-ati convins in sfarsit cat de jegos e mucea asta de Lucescu? il roade invidia de moare, si arunca cu noroi cat poate, doar doar o parea si jegul lui mai luminos!

 

Tudorel Stoica ajunsese in perioada 86-89 unul dintre cei mai buni mijlocasi din lume, iar boul asta cu muci in creier zice ca mateut era mai bun?

 

cred ca de acum trebuie sa le dam muhhe intandem la fiecare meci: si lui mucescu, si lui Gigi!

 

Lucescu o sa moara de inima rea intr-o zi, lua-i-as nora si nevasta in...

 

daca nu era Lucescu, nu facea Steaua performanta? asta saracu' e dus rau de tot.

 

el aranja toate meciurile cooperativei lui dinamooie, de-aia facea Steaua performanta, ca se luptau aia contra Stelei mai ceva ca la Marasesti si asa se pregateau stelistii sa bata tot in Europa!

 

mooistul ala de Lucescu stie ca majoritatea jucatorilor belgieni snopiti in Ghencea in semifinala, dupa nici doua luni luau locul 4 la mondialul din Mexic? sa ramana Lucescu cu gura plina toata viata!

Edited by mountytoma

Share this post


Link to post
Share on other sites

Lucescu a castigat cu Dinamo campionatul in 90 si cupa in 86 si 90.Deci 3 trofee,nu 1.

In rest....nu putem noi sti cu exactitate ce s-a intamplat in vremea aceea. Dar un bun antrenor este.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Intre 85 si 89 a luat doar 1 trofeu: Cupa.

In rest stralucescu a mai luat doar gheata de aur :))

 

Are boala pe Steaua de cand lumea.Si acum stim si de ce.

 

Ca antrenor e varza. Stie doar cu blaturi si arbitrii. Atat.

S-a si vazut de fapt. In Europa a luat doar supercupa Europei. Si aia a luat-o pt ca Fatih Terim a castigat cu Galata Cupa UEFA.

 

cuvantul "Lucescu" e sinonim cu "frustrat" si "hot".

Share this post


Link to post
Share on other sites
am zis Lucescu si am tras apa.

 

PUNCT :)) 

Share this post


Link to post
Share on other sites
Si cand ma gandesc ca exista pampalai printre noi care se intreaba intr-un mod candid vecin cu prostia : "da' de ce il injurati, e un antrenor bun si un om civilizat". Sa il iau taras si pe el si pe puradelul de fi-sau!

macar bine ca nu mai apar cu comentariile lor aia!!! eu stiu unul care chiar scrie pe acest site si are convingeri de-astea!!! subscriu la absolut tot ce ai scris!!! de fapt nu numai tu... :steag_cruce_invers:

Share this post


Link to post
Share on other sites
Si cand ma gandesc ca acest jeg a fost aplaudat pe Ghencea....

innebunesc cand rememorez clipele alea...aia care l-au aplaudat n-ar mai lua interdictii...sa scapam de ei...

Share this post


Link to post
Share on other sites

si eu stiu unul de scrie pe aici si care m-a atacat ca am indraznit sa zic urat de mucescu, exact dupa ce fusese aplaudat in Ghencea la meciul ala caritabil. am spus ca nu-i normal ca Marcel Raducanu sa fie ignorat pe stadionul unde el a fost ca acasa, iar acest frustrat,laudaros si mincinos care a lovit in Steaua ori de cate ori a putut sa fie aplaudat desi nu facuse nimic special fata de ceilati. M-a durut acest lucru si l-am expus aici pe site, iar unul dintre cei care scriu aici m-a jignit pt asta, zicandu-mi ca eu nu stiu ca mucescu a facut lucruri bune. m-am simtit rau sa vad ca un stelist jigneste alt stelist pt acest nesimtit de mucescu! RESPECT, Gica Hagi! respect pt Gicanu ca atunci cand a vazut ca Steaua e atacata a venit de la istanbul sa apere aceasta echipa pe care el, "marele si valorosul"antrenor o atacase in cel mai mizerabil fel.

Share this post


Link to post
Share on other sites
si eu stiu unul de scrie pe aici si care m-a atacat ca am indraznit sa zic urat de mucescu, exact dupa ce fusese aplaudat in Ghencea la meciul ala caritabil. am spus ca nu-i normal ca Marcel Raducanu sa fie ignorat pe stadionul unde el a fost ca acasa, iar acest frustrat,laudaros si mincinos care a lovit in Steaua ori de cate ori a putut sa fie aplaudat desi nu facuse nimic special fata de ceilati. M-a durut acest lucru si l-am expus aici pe site, iar unul dintre cei care scriu aici m-a jignit pt asta, zicandu-mi ca eu nu stiu ca mucescu a facut lucruri bune. m-am simtit rau sa vad ca un stelist jigneste alt stelist pt acest nesimtit de mucescu! RESPECT, Gica Hagi! respect pt Gicanu ca atunci cand a vazut ca Steaua e atacata a venit de la istanbul sa apere aceasta echipa pe care el, "marele si valorosul"antrenor o atacase in cel mai mizerabil fel.

sper sa fie acelasi cu care am avut si eu contre pe aceeasi tema...deja,daca ar fi mai multi...n-ar fi in regula...a aprecia un astfel de om,inseamna a nu cunoaste istoria noastra...ca si cand as aprecia un individ care mi-a denigrat tot timpul membrii familiei si a incercat sa le faca rau...incredibil...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Il muce, il muce, pe p*** el se duce. t*gan imputit

Share this post


Link to post
Share on other sites

uitati acest c.rrom, el t.gan si ma-sa c.oara, tac-su canta din vioara, la mai la poarta! lu puradelu dati-i crema de zahar ars!

Share this post


Link to post
Share on other sites
"Ceea ce nu știe lumea este cã eu am fost stelist de mic! La primul meu meci pe un stadion mi-am rupt cãmașa, cînd m-am bãgat pe sub un gard cu sîrmã ghimpatã. Era un Steaua - Inter, iubeam acea echipã care era, de fapt, CCA-ul. Niciodatã nu am fost împotriva acestei echipe, împotriva jucãtorilor sau a suporterilor. Nu aveam de ce. Eu i-am apreciat tot timpul pentru performanțele pe care le-au avut. Nu am fost, nu sînt și nu o sã fiu împotriva Stelei".

 

aicea este adevarat,auzisem undeva chiar pe el spunand k atunci cand era mic a dat probe la Steaua(vroia sa se inscrie la acest club) dar a fost refuzat...si cred k de aceea spune pe aicea unii k Lucescu uraste Steaua

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tupeul acestui tzigan este propriu etniei din care face parte. In plus, avand si o oarescare valoare ca antrenor (l-as numi insa "antrenorul kurului"), este plin de frustrari. Frustrari pe care i le creeaza Steaua si stelismul, bineinteles.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Lucescu a castigat cu Dinamo campionatul in 90 si cupa in 86 si 90.Deci 3 trofee,nu 1.

In rest....nu putem noi sti cu exactitate ce s-a intamplat in vremea aceea. Dar un bun antrenor este.

 

ma bucur ca exista si oameni cu capul pe umeri pe acest site. daca scopul acestui articol a fost sa stimuleze ura, se pare ca a fost atins. Pacatul lui este invidia in ceea ce priveste rezultatele Stelei, ceea ce i-a adus multa antipatie din partea stelistilor. Mai degraba cred ca articolul trebuie privit ca o informare a ceea ce s-a intamplat de-a lungul istoriei Stelei pentru cei care pe acele vremuri nu urmareau fotbalul sau erau prea tineri sa o faca.

 

Sa spui insa ca nu e valoros ca antrenor mi se pare cam deplasat...

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
daca scopul acestui articol a fost sa stimuleze ura, se pare ca a fost atins. Pacatul lui este invidia in ceea ce priveste rezultatele Stelei, ceea ce i-a adus multa antipatie din partea stelistilor. Mai degraba cred ca articolul trebuie privit ca o informare a ceea ce s-a intamplat de-a lungul istoriei Stelei pentru cei care pe acele vremuri nu urmareau fotbalul sau erau prea tineri sa o faca.

 

Sa spui insa ca nu e valoros ca antrenor mi se pare cam deplasat...

 

Acest articol a avut un scop pur informativ.

 

Ura si-o atrage singur, afirmand ca Steaua nu ar fi castigat CCE fara el. El s-a bagat in seama in ceea ce priveste Steaua, nu invers. Deci cauza urii trebuie cautata oriunde in alta parte, nu aici.

 

Nu a afirmat nimeni ca nu este un antrenor valoros. Dar s-a facut o comparatie intre rezultatele lui cu Dinamo si ale Stelei cu Jenei si Iordanescu la timona.

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
Sign in to follow this  
Followers 0