Lari

Valentin Ceausescu

58 posts in this topic

Valentin Ceaușescu s-a nãscut pe data de 17 februarie 1948, fiind fiul cel mai mare al lui Nicolae Ceaușescu și al soției sale, Elena. In ciuda zvonurilor avansate de presã, Valentin este fiu natural al cuplului si nu a fost adoptat.

 

Între anii 1967-1970, a urmat cursurile Imperial College din Londra. În 1970 s-a reîntors în țarã, angajându-se la Institutul de Fizicã Atomicã, unde lucreazã și în prezent. La Congresul al XIV-lea al PCR a fost ales membru supleant al CC al PCR.

 

Pe data de 3 iulie 1970, s-a cãsãtorit cu Iordana Borilã, cu care are și un fiu, Daniel Valentin, nãscut în 1981. A divorțat în 1988, iar în 1995 s-a recãsãtorit. Valentin Ceaușescu mai are o fetițã, Alexandra, nãscutã în 1996.

 

Unul dintre regretele lui Valentin Ceaușescu rãmâne faptul cã nu a apucat sã însoțeascã echipa naționalã la “Coppa del Mondo” în 1990. “Dacã aș fi fost cu ea în Italia, am fi reușit mai mult. Armata aceea de impresari care roia prin cantonamentul lor i-a deconcentrat. Fotbaliștilor nu le mai stãtea gândul decât la sumele amețitoare care se tot vehiculau. Pãcat, am avut o echipã extraordinarã, care putea sã obținã mai mult!”. Ceaușescu a dezvãluit și faptul cã Lãcãtuș și Hagi aveau oferte de la Bernard Tapie, patronul lui Marseille, încã dinainte de Revoluție, dar cã oricum s-ar fi retras din fotbal în 1990, indiferent de situația politica.

 

Interviu cu Valentin Ceausescu in cotidianul ProSport, pe data de 29 mai 2006:

 

PS: Domnule Ceaușescu, ați jucat vreodatã fotbal?

Valentin: Cred cã orice copil are o pasiune pentru acest sport. Am jucat fotbal, întâi pe maidan, ca toatã lumea, apoi la o echipã din campionatul orãșenesc. Eram portar.

PS: Statutul de fiu al...

Valentin: Care statut, oameni buni?! Eram un copil în anii aceia...

PS: Când ați vãzut primul meci de fotbal pe viu?

Valentin: Cred cã aveam vreo 7-8 ani. Am fost la un amical al naționalei cu Ungaria, care s-a lãsat cu scandal. Nu îmi mai amintesc exact scorul (n.r. - 1-2 în fața a 90.000 de spectatori dupã ce tricolorii au condus cu 1-0 pânã în minutul 76), dar știu cã arbitrul, parcã era rus, și echipa oaspete au plecat de pe teren pe la tribuna oficialã a Stadionului “23 August”.

PS: Un prim contact tumultuos cu fotbalul...

Valentin: Cred cã întotdeauna acest sport a fost cel mai urmãrit și a nãscut mari pasiuni.

PS: A fost el un prilej de etalare a orgoliilor demnitarilor înainte de ‘89?

Valentin: Se poate spune cã era un astfel de prilej. Dintotdeauna a nãscut ambiții mai mult sau mai puțin mãsurate. Tocmai datoritã acestui fapt s-a dezvoltat atât de mult. Totuși, faptul cã oamenii cu putere s-au implicat a adus și ceva bun. Se strângeau bani care veneau în fotbal.

PS: Au apãrut în acea perioadã unele echipe artificiale: Flacãra Moreni, Victoria...

Valentin: Nu numai ele. ªi Steaua, și Rapid, și Dinamo... Dinamo e și acum club departamental dacã nu mã înșel. E adevãrat cã erau și formații create oarecum artificial. Rolul lor era sã încurce echipele mari, în funcție de interese. De aceea erau create.

PS: Așa-numita Cooperativã... Când ați auzit prima oarã de cuvântul “blat”?

Valentin: Cred cã aceastã noțiune face parte din fotbal de când s-a inventat el. Nu știu sã vã rãspund exact, dar, pentru a anticipa o întrebare, am asistat la astfel de jocuri... Îmi amintesc cã înainte sã mã implic la Steaua, am fost la un meci al ei la Târgoviște. Stadionul mic, tribunele arhipline, eu am mers cu un prieten și ne-am așezat în tribunã. Primul-secretar m-a reperat și a venit la mine. «Tovarãșu’ Ceaușescu, de ce ați venit?! Oricum ai noștri o sã învingã, pentru cã am vorbit înainte sã scãpãm și noi de retrogradare». Nu l-am crezut, am stat la tot meciul și mai era și o ploaie torențialã... Bineînțeles cã a bãtut FC Târgoviște.

PS: Arbitrajele cum erau? Puneați presiune asupra celor care “fluierau”?

Valentin: Pe mine nu mã interesa cine arbitra. Au fost cazuri când, știind cã sunt în tribunã, un arbitru sau altul se simțea obligat sã favorizeze Steaua, dar sã știți cã dupã meci mergeam și le ceream sã nu mai facã asta pentru cã, efectiv, Steaua nu avea nevoie.

PS: Nici în meciurile cu Dinamo?

Valentin: În meciurile cu Dinamo, ce sã mai pun eu presiune? Puneau destul “generalii” de la Securitate pentru dinamoviști. Nu cã și alți generali (de-ai noștri) nu ar fi procedat la fel dacã ar fi avut aceeași putere.

PRO: Se spunea despre Crãciunescu cã era arbitrul Stelei.

Valentin: ªi acum are Crãciunescu sã îmi dea o sticlã de whisky pentru cã nu ne-a acordat un penalty la un meci în “ªtefan cel Mare”. Bumbescu a fost împins în careu, dar n-a dat nimic. Dupã meci m-am vãzut cu el și i-am spus: «Dacã îmi spui cã ți-a bãtut soarele în ochi, e în regulã, dar sã știi cã a fost 11 metri clar». Am fãcut pariu, s-a uitat la casetã și mi-a recunoscut cã a greșit. Mai târziu, dupã ‘90, mi-a recunoscut ce presiuni se fãceau... Soția lui era economistã și era amenințatã cã își pierde serviciul... Chestii din astea.

PS: Cine fãcea astfel de presiuni?

Valentin: Generalii de Securitate. Nu are rost sã mai dau acum nume.

PS: Era mai puternicã Securitatea decât fiul președintelui?

Valentin: Glumiți?! Securitatea conducea în acea vreme. Câte transferuri nu am ratat noi la Steaua pentru cã îmi era ascultat telefonul și când voiam sã luãm un jucãtor ne trezeam cã l-a luat Dinamo!

PS: ªi dumneavoastrã aveați telefonul ascultat?

Valentin: Pãi îl ascultau pe taicã-meu și nu mã ascultau pe mine?!

PS: Rivalitatea Steaua - Dinamo era mai puternicã decât s-ar fi crezut.

Valentin: Asta spre sfârșitul anilor 80, când la conducerea lui Dinamo a venit cine a venit, v-am spus cã nu vreau sã dau nume, și, dupã ce m-am implicat eu mai mult la Steaua. Dar sã știți cã în ‘83, de exemplu, eu am fost la meciul dinamoviștilor cu cei de la Hamburg. Le-am și prezis cã se vor califica și am fost la un pas sã anticipez scorul corect, dar și desfãșurarea lui. Mulțescu a ratat în ultimul minut și nu mi-a ieșit pronosticul de 3-3, dar le-am zis cã o sã fie conduși cu 3-0 și se calificã.

PS: De ce v-ați implicat totuși în fotbal? Ați auzit, probabil, legenda cum cã orice echipã care ar fi avut sprijinul dumneavoastrã ar fi avut aceleași performanțe.

Valentin: Nimic mai fals. Nu cred aceastã teorie. Atunci când am venit eu la Steaua, era deja o echipã puternicã cu un conducãtor (n.r. - Ion Alecsandrescu) priceput - poate cel mai bun din istoria fotbalului nostru - și cu un antrenor extraordinar, Emeric Ienei. M-am implicat în fotbal pentru cã îmi plãcea și pentru cã am considerat cã este un domeniu de activitate în care puteam sã fac ceva bun. Am simțit momentul...

PS: De ce la Steaua?

Valentin: Pentru cã de mic am ținut cu Steaua și pentru cã am vrut sã protejez aceastã echipã sã nu aibã soarta Craiovei, care a fost distrusã de Dinamo. A contat și revenirea la echipã a lui Imi Ienei, cu care mã cunoșteam de mai mult timp și nu neapãrat din fotbal.

PS: Ați adus jucãtori cu forța în Ghencea?

Valentin: V-am spus și mai devreme cã tot ce voiam sã luãm noi era interceptat de Dinamo... Dupã ce a plecat Pițurcã, am ajuns chiar în situația sã luãm un fotbalist, Negrãu, cu dezlegare de la dinamoviști. Cât am fost eu, nimeni n-a venit cu forța. Radu II mi se pare cã a cam fost luat pe sus de Halagian și a mai fost Bãrbulescu, deturnat dinspre Baia Mare. Mã amuz și acum pentru cã fugise de la Scornicești de Halagian și, pânã la urmã, s-au trezit și el, și Bumbescu la Steaua sub comanda aceluiași Halagian.

PS: Ați fost refuzat de fotbaliști precum Sabãu și Gicã Popescu.

Valentin: Am vrut sã îl luãm și pe Lupu, și pe Vaișcovici și nu s-a putut. Cu Sabãu era aproape rezolvat transferul, dar l-a luat Dinamo pentru cã mutarea lui a garantat salvarea Clujului de la retrogradare. Era o întreagã încrengãturã în care erau implicate mai multe echipe, și Corvinul parcã... În orice caz, știu cã însuși Cornel Dinu i-a recomandat atunci sã vinã la Steaua.

PS: Gicã Popescu s-a ascuns prin Craiova de dumneavoastrã?

Valentin: Povești. El era în armatã și l-am întrebat dacã rãmâne la noi. Inițial mi-a zis cã da, dupã care a plecat fãrã sã spunã “la revedere”. Se vorbise deja pentru ca la Craiova sã ajungã, la schimb, Iovan și încã un jucãtor tânãr. Ulterior, am auzit cã “prietenii” noștri au scos un dosar cu taicã-su, care avusese un accident și Gicã Popescu a fost amenințat. Atunci a fugit. I-am reproșat doar cã nu a venit sã-mi spunã cinstit despre ce era vorba. Oricum, n-aș mai vrea sã creez și eu alte legende noi.

PS: Pe Hagi, în schimb, nu l-ați ratat.

Valentin: Despre Hagi jucãtorul, nu are rost sã vorbim. S-au spus prea multe. Ion Alecsandrescu l-a dorit dintotdeauna la Steaua, trebuia sã îl ia de la Constanța pentru cã el voia sã joace la noi, dar frate-miu a spus la insistențele lui Mac Popescu: Pe ãla tânãr, lãsați-l la Sportul. Mai târziu, în primãvara lui 1986, Ion Alecsandrescu mi-a propus sã încercãm transferul lui Hagi, dar în acel moment am ezitat pentru cã mã temeam de influența pe care Gicã ar fi putut s-o aibã asupra jocului echipei. Dar Gicã s-a dovedit un adevãrat stelist și cred cã dacã ar fi venit de la început, atât el, cât și Steaua ar fi avut de câștigat.

PS: Dar a rãmas la Steaua fãrã acordul Sportului...

Valentin: Cred cã așa a fost pentru cã Mac Popescu a refuzat sã primeascã vreun jucãtor la schimb în perioada cât Hagi trebuia sã rãmânã la noi. Îmi amintesc cã a fost un scandal și Comitetul Federal a decis sã se respecte voința fotbalistului. Gicã a spus cã vrea sã rãmânã la Steaua cu o singurã condiție: sã nu fie dat afarã din facultate!

PS: Așadar, fotbalul nu v-a fãcut o impresie prea bunã la primele contacte.

Valentin: Rãmân la pãrerea cã oamenii de fotbal nu au fost în regulã niciodatã. Pe la începutul anilor 80, când a fost un scandal cu bani negri și cu arbitraje îndelung contestate, s-a pus serios problema trecerii la profesionism, dar primii care s-au opus au fost tocmai oamenii de fotbal de atunci.

PS: În plin sistem comunist se punea așadar problema unei organizãri de tip occidental. A fost un vot democratic?

Valentin: Acum, nu vã închipuiți cã s-au opus direct. Au dirijat astfel lucrurile încât sã nu se schimbe nimic pentru a-și putea continua activitatea dupã bunul lor plac. Sã știți cã nu era mare diferența fațã de ceea ce se întâmplã acum. Se spunea cã Jean Pãdureanu trãgea sforile în Divizia A, fiind cu Gloria, în “B”.

PS: Dumitru Dragomir este un alt “supraviețuitor” al acelei epoci...

Valentin: Nu îmi cereți sã dau nume și sã mã refer la persoanele din fotbalul de azi pentru cã nu am s-o fac. Pot sã spun despre Dumitru Dragomir doar cã Ion Alecsandrescu a vrut sã-l aducã la Steaua la un moment dat și eu i-am zis cã Dragomir e bãiat de treabã, dar cã e mai bine sã stea la treaba lui.

PS: Despre meciurile cu cântec, când echipele conduse de el învingeau cu scorurile astronomice de care aveau nevoie sau despre meciurile prelungite la nesfârșit...

Valentin: Nu urmãream decât partidele Stelei. Auzeam și eu despre toate acestea, dar nu pot spune cã am asistat la vreun astfel de joc. Nu mã interesa echipa Victoria. Le aveam pe ale mele la Steaua...

PS: Cât la sutã din performanțele Stelei vi se datoreazã?

Valentin: Aceastã întrebare mã enerveazã cel mai tare. Meritul este al antrenorilor și al jucãtorilor. Eu nu am fãcut decât sã stau alãturi de ei. Sã vorbesc foarte mult cu ei, sã-i sfãtuiesc... Nu vã închipuiți cã intram eu pe teren.

PS: Pãi și faptul cã erați lângã ei constituie un ajutor.

Valentin: Da, dar nu se mãsoarã în procente. Dupã ce Steaua a cucerit Cupa Campionilor, Mircea Lucescu a venit la mine și mi-a spus: E meritul tãu 80 la sutã!. Nu mi-a convenit, mi s-a pãrut cã încearcã sã umbreascã performanța lor...

PS: Suntem, de altfel, în mijlocul unei polemici pe tema acestei rivalitãți istorice...

Valentin: O polemicã pe care nu vreau s-o alimentez și care, credeți-mã, nu mã intereseazã. Nu vreau sã spun nimic de nimeni. Mircea Lucescu este un mare antrenor, dar eu personal am considerat cã e mai bine sã nu mai continuu o relație de prietenie pe care, la un moment dat, am avut-o dupã ce frate-miu (n.r. - Nicu Ceaușescu) ne-a fãcut cunoștințã...

 

Într-un material publicat pe data de 2 februarie 2009, Gazeta Sporturilor a prezentat mai multe pareri ale oamenilor care l-au cunoscut in calitatea sa de manager al clubului Steaua:

 

Valentin era mai mult decît un manager. Era un scut între echipã și putere. Era un tip deosebit de timid. Nu vorbea niciodatã în favoarea unui grup de oameni. Nici mãcar în vestiarul jucãtorilor. În schimb, Valentin lua fiecare fotbalist deoparte și îl sfãtuia, îl certa sau îl îmbãrbãta. Vorbea puțin, dar fãcea mult. Era un tip despre care eu cred cã ar fi mare nevoie și în fotbalul de azi - Emerich Jenei

 

Eu nu eram un prieten al lui, așa cum erau cei mai în vîrstã din lot, ca Pițurcã, Tudorel Stoica, Boloni, însã modul lui de a fi m-a motivat incredibil. De multe ori îl gãseam la stadion la 8:30 dimineața. Se ocupa de tot ce aveam nevoie, de tot ce însemna problemã personalã. Sã ai sprijin de la bãiatul președintelui era un stimulent fantastic! Ne suplimenta primele cu 1.000-2.000 de lei, aveam încredere în el, era un garant financiar. Venea la noi și ne vorbea ca un frate mai mare. El ne repeta aproape obsesiv: Trebuie sã cîștigați toate meciurile pentru cã numai așa o sã aveți respectul adversarilor și al oamenilor din tribunã!. - Miodrag Belodedici

 

1. "Se pricepea foarte bine la fotbal. Nu era unul dintre cei care sã dea vina pe arbitri dacã echipa juca prost".

2. "Nu fãcea mãgãrii. E adevãrat, ne apãra, dar ne apãra sã nu fim furați. Sincer vã spun, dacã n-ar fi fost el, Dinamo ne-ar fi mãcelãrit în campionat. El ne-a protejat, pentru cã Dinamo ne-ar fi tocat cu arbitrii pe unde ne-ar fi prins. Cu el în tribunã însã, nu-și permitea nimeni sã facã ceva necurat".

3. "Valentin ne cîștiga meciurile în campionat? Fals! Ai am un argument solid. Tot el ne ajuta sã învingem și în Europa? Tot el ne-a blãtuit meciurile ca sã luãm Cupa Campionilor? Tot el ne-a adus Supercupã, tot el ne-a calificat într-o altã finalã de Cupa Campionilor?"

4. "Pe Valentin îl acuzã doar dușmanii de-o viațã ai Stelei, unii de pe la Dinamo. Inventeazã prostii pentru a-și justifica eșecurile în fața noastrã". - Tudorel Stoica

 

Spun doar atît, de fapt îi reamintesc lui Valentin Ceausescu cã mi-a cerut de douã ori sã fug din România ca sã ramînã în fotbalul românesc o singurã forțã, Steaua, care era echipa familiei Ceaușescu.

ªtiam cã toți oamenii din federație sînt controlați de Valentin, așa cã eu îmi luam mãsuri de siguranțã la fiecare meci direct cu Steaua. :) Puneam camere TV pe linia de 16 metri. Așa am fãcut rost de acele imagini ale finalei din 1988, în care se vedea clar cã a fost ofsaid la golul lui Balint.

Steaua lui Valentin Ceaușescu este clubul care a luat jucãtori din Craiova Maxima. Nu Dinamo, nu altcineva! Cu ajutorul lui Valentin l-au luat pe Silviu Lung cînd era titular în echipa naționala și la Craiova, ceea ce eu n-am fãcut cu Balaci și Camataru, pe care i-am salvat cînd erau într-o perioadã de decãdere. Steaua a mai luat apoi de la Craiova piese grele, cum ar fi Ungureanu și, mai tîrziu, Gicã Popescu. - Mircea Lucescu

 

Normal cã dacã el era cu Steaua, automat era anti-Dinamo. Pentru cei de la Steaua a fost bine, i-a susținut, i-a sprijinit financiar, i-a ajutat cu tot. Era prea sus sã se bage în toate prostiile, însã nu era ușã de bisericã. Eram antrenor la UTA și, în 1988, Steaua dorea sã-l transfere pe Negrãu. Eu m-am opus, clubul la fel, dar a intervenit probabil el și totul s-a rezolvat în favoarea Stelei - Gigi Multescu

 

La banchet, nemții ne-au expediat repede, cu o fripturã și o sticlã de vin, dupã ce noi îi omeniserãm cum se cuvine la București. Pe la miezul nopții, am urcat în camera generalului Diaconescu, ca sã-l rog sã mai facã rost de bãuturã pentru bãieți, sã sãrbãtorim toatã noaptea. Cînd am intrat, acolo mai erau Valentin și ambasadorul României în Germania. Cînd a auzit Valentin care e problema, a zis: O sã trimit eu whisky pentru toatã echipa. Bravo, felicitãri pentru calificare! - Costel Orac

 

Cînd eram hãituit de Miliție, Valentin m-a apãrat, ajutîndu-mã sã fiu jurist la Metalul București și apoi antrenor la Tîrgoviște, iar cînd Miliția mi-a fãcut ultima manevrã m-a susținut din nou și m-a dus la Scornicești, deși n-avea nici o obligație fațã de mine - Cornel Dinu

 

O singurã datã m-am întîlnit fațã în fațã cu el, dupã un meci cu Galatasaray, în fațã la Patria. Era un domn, un om manierat, civilizat. Sincer, chiar nu știu de unde au fost scoase poveștile alea cã el intimida arbitrii. E adevãrat, știam cu toții cã el e în tribunã la jocurile Stelei, însã numai arbitrii fãrã personalitate gîndeau cã trebuie sã-i facã pe plac doar așa, cã el e cine e - Ioan Igna

 

Ion Crãciunescu a fost asistent la un meci celebru, Steaua - Dinamo 3-3 din 1988. Roș-albii au revenit de la 3-1, însã gazdele au acuzat cã ambele reușite au fost marcate din ofsaid. Povestește chiar cel arãtat cu degetul, Ion Crãciunescu:

Dupã meci, în vestiar a venit Iordãnescu și a cerut sã revedem fazele, cã el susținea cã a fost ofsaid. Ulterior, a intervenit Valentin: Stingeți televizorul, golurile lui Dinamo au fost valabile, sã nu cãutãm scuze unde nu e cazul!. Apoi m-a tras deoparte și mi-a spus: Calitatea principalã a unui arbitru e sã fie corect, iar tu ai fost. Felicitãri, ține-o tot așa dacã vrei sã ajungi mare! - Ion Craciunescu

 

Unul dintre cei mai buni conducãtori de club de dinainte de '89! Un om admirabil, care n-a abuzat niciodatã de poziția sa de fiul al președintelui. Eu știu ce vorbesc, era de o modestie extraordinarã, un om pe care și acum, dacã ai conștiințã, trebuie sã-l respecți. Cine spune cã fãcea blaturi sau intervenea la arbitri minte cu nerușinare! M-a rugat sã-i arãt mașina mea, era curios. Da' m-am gîndit cã vrea sã mi-o fure și i-am dat întîlnire în fața Ambasadei Americii, cã acolo nu se putea întîmpla nimic. A venit, s-a uitat 10 minute înãuntru, nu mai vãzuse așa ceva!, dupã care a plecat. El a rãmas cu Dacia, deși putea avea orice limuzinã din lume. Asta ca sã vã dați seama cît de modest era! Azi, copiii protipendadei au mașini de milioane de euro, iahturi și avioane - Dumitru Dragomir

 

Nu pot sã vorbesc de el decît la superlativ, a fãcut din Steaua o echipã profesionistã. Aș fi vrut și eu un Valentin Ceaușescu la Craiova, sã cîștigãm împreunã 10 titluri, chiar dacã poate nu corecte. Astea ne-ar fi adus bani - Ilie Balaci

 

Am avut mari probleme cu Nicolae Ceușescu, a fost cel care m-a scos din fotbal. Dacã eram în București la Revoluție, eram primul care se urca pe tanc cu mitraliera. Valentin însã era cel mai corect din familie. Era modest în comparație cu fratele sãu, Nicu, care atunci cînd intra undeva voia ca toți sã-i fie la picioare. Un bãiat amabil, care iubea foarte mult fotbalul și Steaua - Alexandru Boc.

 

Eram în biroul lui Ion Alexandrescu, înaintea ultimului meci al nostru pe Ghencea de dinainte de evenimentele din '89. Mai erau 4 etape din tur. A apãrut Valentin și m-a tras deoparte. 'Tovarãșe, ai grijã, în varã s-ar putea sã pierzi. Se va decide ca în locul returului sã fie un turneu între primele 4 echipe din clasament, care sã decidã campioana. Restul formațiilor se vor bate sã evite retrogradarea. Ai grijã, sã mai faci 4 puncte în urmãtoarele 3 etape, ca sã nu rãmîi pe dinafarã!'. Nu luase în calcul și meciul direct care tocmai urma sã înceapã, se aștepta sã ne batã clar. Am cîștigat însã, 2-1. Ne-am revãzut dupã meci. Fierbea, certa pe toatã lumea: 'E o rușine sã ne batã Craiova, o echipã de 2 lei!'. M-a zãrit și i-am spus: 'Tovarãșe Valentin, mulțumesc pentru informații. Ne trebuiau 4 puncte, am fãcut douã deja'. Nu s-a supãrat". - Corneliu Stroe.

 

Dacã cineva crede cã marea echipã a Stelei din anii '80 avea nevoie de Valentin sã obținã victorii în campionat, cînd ea defila în Europa, atunci chiar nu cunoaște realitatea acelor ani! - Ionel Augustin

 

Dacã vedeam manifestații dedicate parintilor mei la televizor, îl închideam”. - Valentin Ceausescu

 

 

Valentin.jpg

SfinxulValentinJenei.jpg

Edited by Lari

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tot respectul pt Valentin Ceausescu. A fost un om bun inainte de a fi manager sau fiu de presedinte, a fost un intelectual si noi am fost foarte norocosi ca am avut la echipa un astfel de om.

 

Cred insa ca cel mai bun manager din istoria fotbalului Romanesc a fost tot Ion Alecsandrescu.

 

Valentin a ajutat foarte mult echipa dar a fost mai mult un fel de patron decat manager.

Valentin a fost cel mai bun patron pe care l-am avut. :)

Ion Alecsandrescu s-a ocupat insa de formarea echipei care a castigat CCE-ul in 86 si care a speriat intreaga Europa fotbalistica a ultimei jumatati a deceniului 8.

 

Respect Valentin Ceausescu!

Share this post


Link to post
Share on other sites

L-am numit "manager" pe Valentin tocmai pentru ca el s-a ocupat de mai toate chestiile pe care ar trebui sa le faca astazi un presedinte.

 

Patronul e ala care da banii si spune ce vrea. Valentin se sfatuia cu Seniorul, propunea jucatori, negocia, avea grija de jocurile de culise, prin asta intelegandu-se protejarea echipei de nenorociti, vorbea cu jucatorii, ii incuraja, ii critica, avea grija de premieri si alte chestii asemenea.

 

Il consider pe Ion Alecsandrescu un manager foarte bun. In a doua parte a anilor '80 insa, cred ca Seniorul a fost mai degraba un manager sportiv care avea si atributii executive in club.

 

Dar nu tin atat de mult la acest punct de vedere. Subtitlul topicului se poate modifica in cazul in care si alte persoane considera ca m-am inselat.

 

Respect Valentin Ceausescu!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ion Alecsandrescu si Valentin Ceausescu au condus amandoi clubul in cea mai buna perioada din istoria lui. De o astfel de echipa am avea nevoie si acum.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Citind declaratiile de mai sus - cu o oarecare urma de nostalgie - nu pot sa remarc ca exista o parere aproape unanima despre Valentin - in conditiile in care oamenii puteau sa arunce cu noroi linistiti acum - cu o singura exceptie. Cred ca e simplu de dedus care si fara a citi postul :).

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nu stiu cati din cei care postati aici l-ati prins pe Valentin.Poate ca peste 20-30 de ani si copiii nostri vor vorbi cu admiratie despre Becali. Poate ca si conducatorii din anii 70-80 intrau peste arbitrii in cabina si-i injurau dar nu era presa de azi care sa filmeze toate rahaturile,pentru ca si fotbalul era semiprofesionist.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nu imi vine sa cred ca il compari pe Valentin cu becalii. BLASFEMIE!

 

Pai eu nu cred ca acum 20 de ani era vreun stelist care sa il injure pe Valentin.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Pai nu era nici net acum 20 de ani,si nici asa multa informatie...nu era nici fotbalul atat de mediatizat,era vazut ca un hobby fara nervii de acum. E insa un meci castigat la Oradea prin min 100 cu un gol al lui Balint,si mai sunt si alte momente care nu fac cinste celor de-atunci. Si Valentin doar dadea ordine iar fotbalistii veneau,nu era cu bani atunci. Nu e bine nici sa-i vedem ca niste ingeri pe cei de-atunci si ca niste demoni pe cei de-acum,ca nu e chiar asa.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Nu e bine nici sa-i vedem ca niste ingeri pe cei de-atunci si ca niste demoni pe cei de-acum,ca nu e chiar asa.

Cei de atunci nu or fi fost ingeri, dar in mod sigur cei de acum sunt demoni!

 

Poate copii ignorantilor care isi pun covoare pe perete, se uita la televizor ca la detinatorul adevarului absolut si consuma cantitati industriale de seminte il vor vedea pe Becali un mare om. Cei care sunt acum stelisti adevarati o sa stie ce sa le spuna copiilor despre acest gunoi...

Share this post


Link to post
Share on other sites

@Mo Weed

Vezi tu....mi-a placut interventia lui Giovani de la sport.ro in care a demonstrat si le-a spus-o in fata ziaristilor ca mint. Ceea ce reprezinta Gigi Becali acum este doar ceea ce presa a lasat sa se vada. Exact ce spune Giovani..Gigi de 6 ani isi bate joc de ziaristi si le zice ce-i vine la gura. Chiar ai recunoscut ca a facut si lucruri bune la Steaua,cu alta ocazie. Eu cred ca timpul ne va demonstra tot. E usor sa spui ca ai fi preferat Steaua si in B dar fara el cand nu ai fost pus sa vezi meciuri la matineu. Sti cum e...pana nu ti se-ntampla ceva pe propria piele e greu sa-ti imaginezi acel lucru. Eu nu sunt platit de el si nici nu sunt un fan al lui,dar imi place sa judec dupa fapte concrete,iar pe mine unul Steaua m-a facut in ultimii 5-6 ani sa fu mandru de rezultatele obtinute.

Iti spun eu un lucru....presa e adevaratul cancer,si aici nu merge nici chimioterapia.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Redondo, in primul rand esti offtopic. Aici se vorbeste despre Valentin Ceausescu nu despre jegul becalii.

 

Si in al doilea rand esti total pe langa cu toate parerile tale de bar de fotbalisti.

 

becalii nu a facut nimic bun pt Steaua. Ma auzi?

Nu a facut nimic bun.

 

Nu el nu a vandut jucatorii buni toti anii aia. Piturca nu a vandut jucatori toti anii aia. Piturca s-a bagat la echipa si a tinut toti jucatorii buni ca sa isi indeplineasca el visele de maretie.

Si, cand Piturca a fost degeaba, cand echipa nu mergea, in loc sa il dea afara, prietenul becalii l-a tinut la nesfarsit.

 

Daca nu era MM Stoica, tu nu ai fi fost mandru deloc de Steaua acestor ultimi ani. Reusesti sa iti bagi asta in cap?

 

MM a facut echipa, MM a adus antrenorii, MM a facut tot.

Becalii doar a stat si a privit si a mai cules de la unul si de la altul cate ceva despre fotbal.

 

Apoi, cand a crezut ca a adunat destul, a scapat de MM ca sa conduca el.El l-a dat afara pe MM, el a adus toti antrenorii astia varza, el a dat afara jucatorii buni si a adus panarame in locul lor,etc.

Si de atunci noi mergem tot in jos pt ca el e un mare idiot.

 

Singurul lucru bun pe care becalii l-a facut la Steaua a fost aruncarea in strada a lui Paduretu. Acel lucru a dus la demisia lui Piturca si deci la urcarea la putere a lui MM Stoica. Atat!

Share this post


Link to post
Share on other sites

@Adrian...era imposibil sa adorm fara sa aud replica ta de aur. "Pareri de bar" Interesant...esti un copil frustrat si atat caci iti este mereu imposibil sa vorbesti in contradictoriu fara a jigni. Te ascunzi in spatele unui nick-name si esti cel mai viteaz.

In epoca lui Valentin jumatate din echipele din campionat cedau fara lupte meciurile Stelei,iar cealalta jumatate lui Dinamo. Cele doua echipe luau ce era mai bun in tara folosind si amenintari de tip comunist iar campionatele erau castigate evident ori de unii ori de altii. Dar tu esti nascut in 86 si stii doar de Sevilla si de ce era frumos atunci,nu si de faptul ca acea echipa a Stelei era cea mai corupta din istoria noastra. De ce nu apare Jenei sa Tata Puiu sa vorbeasca si despre aranjamentele de-atunci? De ce vorbesc doar de Sevilla? De ce voi aici scoateti la actuala conducere doar ce e mai rau? de ce nu si ceea ce e bine? De ce nu se spune ca prin 2001-2002 Hagi radea in barba alaturi de toata lumea cand un ignorant semianalfabet a spus ca el va duce Steaua in Liga Campionilor si va elimina mari echipe? A dus Steaua acolo unde nu mai visa nimeni acum 5-6 ani.Valencia a jucat doua finale de Liga in 2000 si 2001 si a castigat UEFA,Supecupa Europei si Primera Division in 2004,an in care a fost declarata cea mai buna echipa europeana...iar noi care in 2001 ne cacam pe noi cu elvetienii de la Saint Gall i-am eliminat in 2005. SI ASTEA SUNT PERFORMANTE COPILE!!!

PS Daca MM si Piturca sunt singurii artizani ai succeselor inseamna ca si barul meu merge datorite chelnerilor si barmanilor....pana la cascaval...ca atunci turcu plateste!

Inca o data...esti nascut in 86,aveai 3 ani la caderea comunismului,deci habar n-ai de acea perioada.Punct.

Edited by redondo

Share this post


Link to post
Share on other sites

Da bai.

Era o echipa corupta, condusa de oameni corupti care nu aveau nici o treaba cu fotbalul, nu ca acum. Era o echipa murdara care castiga toate meciurile oriunde numai pe teren nu si lua jucatori cu japca pt ca ei nu voiau sa vina la Steaua.(imi aduc aici aminte de Gica Popescu, jucator care dupa cateva luni s-a si intors la Craiova. Atat era de rau atunci)

 

Ai dreptate tata.

Era o echipa foarte murdara, o echipa care nu avea valoare sa castige singura un meci.

 

De aia au castigat CCE-ul si Supercupa Europei. De aia au mai jucat o finala in 89 si de aia au fost numiti de catre presa vestica cea mai buna echipa de fotbal europeana a ultimei jumatati a anilor 80.

 

Erau varza toti si furau tot. Ai dreptate.

 

Te mai asigur si de faptul ca Hagi nu radea de ce a spus analfabetul ala. Hagi radea chiar de analfabet. Da, da!

De eroul tau analfabet.

 

El nu a avut nici o contributie la ce a facut Steaua.

Tu pricepi?

Nici una!

 

La echipa nu erau jucatorii adusi de el, nici antrenorii adusi de el, nici macar sponsorii.

El era doar acolo, un om cu bani, un om oarecare cu bani. Atat!

Si bani asa multi nici nu a bagat in echipa. Dupa cum s-a si demonstrat acum cateva zile.

 

Mai mult a scos.

 

Performante?

Ce performante a facut el?

 

El a reusit performanta sa faca din echipa creeata de MM Stoica o varza mare si murata!

Asta e performanta lui.

 

A luat o echipa care ajungea in semifinala cupei UEFA si a transformat-o intr-o echipa care ia bataie de la Otopeni si de la Buzau.

Poate ca nu m-am nascut eu ca si tine prin 1900 toamna dar te asigur ca sunt mult mai bine informat despre ce se petrecea inainte de 89 in Romania. Si nu ma refer aici doar la fotbal.

 

De ce nu vorbesti de cei 3 ani consecutivi din anii 90 cand Steaua a jucat in CL?

Aia nu au fost facuti in timpul conducerii lui becalii....hopa!

Dar cum se poate asa ceva?! Imposibil!

 

Ce contributie a avut becalii la aceste performante despre care vorbesti?

Ce contributie?

 

In schimb a avut toata contributia la "construirea" Stelei de astazi, o Steaua cu Lacatus antrenor secund, cu jucatori varza cumparati pe bani multi si apoi dati afara si cu o imagine murdarita in ultimul hal!

 

Esti cu 4 ani mai mare ca mine.

Chiar vrei sa te cred ca tu la 7 ani erai pus la curent cu tot ce se intampla in tara?

 

Revino-ti!

 

p.s.

Ia da-i afara pe acei barmani, sa vedem daca mai merge barul ;)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Era o echipa foarte puternica,iar aici dovada sunt rezultatele din Europa.Corect.Dar in tara jumatate din meciuri erau aranjate.Intreaba orice specialist,iar eu te asigur ca sunt mai bine informat decat tine in legatura cu acele vremuri.

De cei 3 ani 94-96 in care Steaua a ma jucat in LC? Da omule dar era un sistem mult mai usor atunci.Din fiecare campionat juca doar campioana...logic era mai usor.

Nu mai jigni in legatura cu barul deoarece e o afacere a familiei...de altfel meseria mea e de doctor. Daca e ok hai sa ne intalnim in Bucuresti sau altundeva(si nu doar noi 2 ci mai multi de pe forum) si sa vorbim fata in fata ca niste barbati la o cafea sau o bere si asa te lamuresc eu de mai multe. Eu nu m-am legat de ocupatiile tale din Alba. E o invitatie serioasa,sau daca vrei vino la Craiova la mine la bar si te pun in legatura cu multe,poti sta la mine...nu e nici-o problema.Vorbesc serios!

Edited by redondo

Share this post


Link to post
Share on other sites

1. Eu nu m-am luat de barul tau. Foarte clar am zis doar sa ii dai afara pe barmani si sa imi spui daca mai functioneaza. Nici nu trebuie sa o faci. Gandeste-te numai si spune-mi.

2. Nu, nu esti mai bine informat decat mine despre ce s-a intampla sau ce se intampla acum. Crede-ma. Si sa o lasam aici.

3. Sa gandim logic. Daca Steaua era o echipa super buna in europa, de ce avea nevoie de aranjamente in interior? Poate pt ca era singurul mod de a lupta impotriva lui dinam0?(despre performantele europene ale dinamovistilor nu mai trebuie sa discutam. clar, ei au jucat toate meciurile pe teren :)) )

4. Oricand, oriunde, ne intalnim si stam la o vorba si la o bere. Ca nu sunt animal sa sar la bataie si nici tiran sa imi impun punctul de vedere asupra celor din jurul meu.

In Bucuresti nu stiu cand voi ajunge in acest an, poate la meciul cu dinam0. In Craiova...greu...ca s-a jucat deja in Banie.

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Respect pt Valentin Ceausescu.

Un om modest,inteligent si integru.Adica exact opusul celui care crediteaza azi Steaua.

Iar nestiutorii sa se abtina.Redondo tata,esti indoctrinat rau de tot.

Las-o dracului de presa,n-o mai rasfoi toata ziua ,ca-ti face rau... ;)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Redondo, cu tot respectul, dar vad ca nu ai citit prea bine nici interviul pe care l-am postat, nici parerile dinamovistilor.

 

Citeste bine care a fost faza cu Gica Popescu, o povesteste chiar Valentin. Tu chiar crezi ca daca Valentin era atat de mafiot, nu putea sa-l pastreze pe un tanar talentat, dar necunoscut la vremea aia? Inseamna ca esti naiv.

 

Compara cazul Gica Popescu-Steaua cu un caz, sa zicem, Dinamo-Camataru, si vezi care este diferenta. Daca nu stii, nu este absolut nicio rusine, iti povestesc eu.

 

Si daca nici asta nu te-a convins, vezi cum a reusit Steaua sa-l aduca in Ghencea pe Boloni. Pai se compara asta cu modul in care a incercat Dinamo sa-l ia pe Iovan, de exemplu?

 

Da, s-au facut misculatii si pentru Steaua. Nu numai acel meci de 100 de minute. Au mai fost meciuri, mai ales in deplasare, in care Steaua a fost ajutata. Nu sustine nimeni ca am fost un model de comportament. Dar intereseaza-te si de ce, de exemplu, Steaua i-a batut pe Corvinul cu 11-0 in 1989. Ai sa vezi ca ce spune Valentin, a-propos de faptul ca Securitatea era cea care dicta jocurile, este intarit de mai multi jucatori de la noi.

 

Ca un amanunt, sa stii ca nu degeaba am incheiat primul post din acest topic citandu-i pe Ionel Augustin, un mare, mare jucator, si pe Valentin insusi.

 

Steaua nu a deenit mare datorita aranjamentelor, ci datorita faptului ca echipa aia din a doua jumatate a anilor '80 a fost prima mare echipa profesionista din istoria fotbalului nostru. Chiar daca Iovan si Bumbescu se inchideau week-enduri intregi doar sa bea.

Share this post


Link to post
Share on other sites

1.Ai zis "pareri de bar" ceea ce poate fi interpretat ca fiind jignitor.

2.Si eu zic la fel...deci,corect,n-are rost

3.Si eu am zis ca daca elimini Galata si joci in Liga nu poti face blat cu Mioveni.Pai Juve cu cine facea blaturi? Cu echipele mici caci acelea sunt mai multe....ca doar nu poti face cu cele mari.

4.Nici eu nu sar la bataie,si nu ne trebuie un meci pt o astfel de intalnire...repet nu doar noi 2,ci si Mo Weed,C Ronaldo,Del Piero,Bodanelu...baietii de pe forum pe care ii simpatizez

5.Daca l-ai vedea pe Niculescu,Danciulescu,Stoican,Barcauan sau Moti cum injura pe Dinamo si canta Oltenia Eterna Terra Nova,ai intelege de ce imi sunt prieteni. N-au nici-o treaba sufleteasca cu Dinamo...doar cascavalu'.Ei tin toti cu Craiova,ca si Raducanu.

Edited by redondo

Share this post


Link to post
Share on other sites
5.Daca l-ai vedea pe Niculescu,Danciulescu,Stoican,Barcauan sau Moti cum injura pe Dinamo si canta Oltenia Eterna Terra Nova,ai intelege de ce imi sunt prieteni. N-au nici-o treaba sufleteasca cu Dinamo...doar cascavalu'.Ei tin toti cu Craiova,ca si Raducanu.

Daca ei sunt prietenii tai, se vede treaba ca tu nu esti prietenul lor. Aceste informatii, daca-s reale, nu se scriu pe forum, mai ales daca-i vorba de prieteni.

Share this post


Link to post
Share on other sites

@danimarcu,nepoate,eu nu ma documentez din presa ci din alte parti.

@lari

Sa-ti spun ceva despre Gica Popescu,ce poate nu sti. Se zice ca a fost alergat de securisti sa revina la Steaua dar el a preferat Craiova. Daca intre 1988-2002 ziceai ceva rau de el in Craiova iti luai o lopata in cap.Era un erou,ce mai...statuie. Era si un cantec...Haide Stiinta in elan...Noi cu Gica Capitan....II batem si pe Milan.Dar hopa...in 2002 Marele craiovean Gica se duce la Dinamo...si o legenda se sparge intr-o clipa. El a fost dat afara atunci de Steaua caci nu era de nivelul Stelei (gafase la ambele goluri ale Benficai in semifinale)

Share this post


Link to post
Share on other sites
Daca ei sunt prietenii tai, se vede treaba ca tu nu esti prietenul lor. Aceste informatii, daca-s reale, nu se scriu pe forum, mai ales daca-i vorba de prieteni.

Astea sunt chestii pe care toata Craiova le stie. M-am referit la termenul de "prieteni" deoarece asa i-a numit mereu @Adrian...prietenii tai de la Dinamo. "Cunoscuti" ar fi termenul mai potrivit...iar aceste informatii le stie bine si Borcea,dar nu-i pasa,caci el e vazut ca un erou de fanii dinamovisti dar in realitate e un om de afaceri caruia ii pasa doar de castigurile personale.Ce apare la TV e teatru ieftin.Se cearta conducatorii intre ei sa faca audienta si sa fie sustinuti de suporterii naivi,iar apoi se suna intre ei si rad de cela intamplate.

La cate lucruri n-ar fi trebuit sa fie scrise pe acest forum....te legi numai de mine.

Edited by redondo

Share this post


Link to post
Share on other sites
....te legi numai de mine.

M-am enervat ca pe mine nu m-ai invitat la bar.

Share this post


Link to post
Share on other sites
M-am enervat ca pe mine nu m-ai invitat la bar.

Chiar te rog sa vi si tu sa vezi unele chestii cu ochii tai! De unde esti?

Share this post


Link to post
Share on other sites
@lari

Se zice ca a fost alergat de securisti sa revina la Steaua dar el a preferat Craiova. Daca intre 1988-2002 ziceai ceva rau de el in Craiova iti luai o lopata in cap.Era un erou,ce mai...statuie. Era si un cantec...Haide Stiinta in elan...Noi cu Gica Capitan....II batem si pe Milan.Dar hopa...in 2002 Marele craiovean Gica se duce la Dinamo...si o legenda se sparge intr-o clipa. El a fost dat afara atunci de Steaua caci nu era de nivelul Stelei (gafase la ambele goluri ale Benficai in semifinale)

 

Cele doua fraze bolduite de mine se cam bat cap in cap, nu crezi?

 

Crede-ma, daca Securitatea te alerga, erai cu siguranta prins. Si dansai orice iti cantau ei. Nu stiu ce zvonuri circula/circulau prin Craiova, eu spun ca nimeni nu misca in front atunci cand iti era "sugerat" sa semnezi cu o echipa sau alta. Inca o data iti spun, intreaba-l pe Camataru, ca si el a refuzat Dinamo initial. Crezi ca a semnat de drag? Nu, ci ca sa scape de puscarie (facea bisnita cu tot felul de chestii). Lucescu a cerut, MI s-a conformat in mai putin de doua saptamani.

 

Ca o comparatie, Halagian i-a facut rost lui Boloni de cabinet stomatologic(aproape) particular - intreaba-l pe Alin Stoica cine a avut grija de dantura lui pana in '89 - masina si un apartament ca-n filme (pentru vremea aia). Laci a fost unicul jucator pentru care MApN s-a dat peste cap sa vina la Steaua, la presiunile demente facute de Armean.

 

Chiar nu e nicio diferenta?

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now