Sign in to follow this  
Followers 0
weeezer

Teapa La Concursul Din Gsp

8 posts in this topic

"Gazeta Sporturilor" promite un premiu de un milion de euro unui jucãtor norocos. Ceea ce nu știu cititorii este cã șansa de a câștiga fabuloasa sumã este practic inexistentã. Trustul familiei Voiculescu vine cu un nou truc în concursurile cu premii. Cotidianul "Gazeta Sporturilor" lanseazã un concurs pe principiul "uite milionul, nu e milionul".

 

Trustul lui Dan Voiculescu promite un premiu fictiv de un milion de euro

 

"Gazeta Sporturilor" de vineri, 30 ianuarie 2009, anunțã cu litere de-o șchioapã cã va pune la bãtaie, "pentru prima oarã în presa românã", un milion de euro și alte mii de premii în bani.

 

Modalitatea de formulare a mesajului indicã prin trimiterea de la pagina 1 și prin titlul articolului din interiorul ziarului o promisiune clarã cã unul dintre cititorii "Gazetei" va deveni milionar în euro.

 

Parcurgerea cu atenție a regulamentului din pagina 5 a ediției din 30 ianuarie a cotidianului de sport reliefeazã, însã, cã "finalistul concursului va avea de ales unul dintre cele 125 de plicuri identice pregãtite de organizatori".

 

ªi aici vine bomba! Doar unul dintre plicuri conține marele premiu, celelalte 124 având doar suma de 3.000 de euro. ªansele ca finalistul sã câștige milionul de euro sunt de 1 din 125, adicã 0,8%.

 

Campanii asemãnãtoare

 

Totodatã, concursul induce în eroare și prin titlurile pe care le folosește în interiorul textului de prezentare. Acestea spun "Premiu garantat", dând impresia cã milionul va fi câștigat cu siguranțã. Însã campania garanteazã doar cã respectivul concurent va pleca acasã cu un premiu.

 

ªansele cele mai mari (99,2%) sunt, bineînțeles, ca finalistul sã plece doar cu 3.000 de euro în buzunar. Un alt mesaj-capcanã sugereazã cã "Milionul este asigurat"?, pentru ca mai apoi, organizatorii sã explice cã suma este de fapt asiguratã la "una dintre cele mai importante instituții de asigurãri din Marea Britanie".

 

Purã coincidențã (sau poate nu), campania de marketing a "Gazetei Sporturilor" a fost demaratã la douã sãptãmâni dupã ce ziarul "Click!" a lansat (14 ianuarie 2009) un concurs care merge tot pe ideea premiului de un milion de euro: "1 milion de euro, premii numai în bani". Diferența esențialã este aceea cã ziarul "Click!" chiar va da cei un milion de euro, pânã la ultimul cent!

 

Cãtãlin Tolontan, redactorul șef al "Gazetei Sporturilor", a refuzat sã facã vreun comentariu, spunând cã respectivul concurs este treaba departamentului de marketing.

 

Contactatã de "Adevãrul", Andreea Mira, director de marketing al "Gazeta Sporturilor", a declarat cã cele douã concursuri nu seamãnã deloc.

 

"Mecanismele sunt diferite, taloanele sunt diferite, premiile sunt diferite. Oamenii de marketing știu foarte bine cã un astfel de concurs se pregãtește cu patru luni înainte, deci nu poate fi vorba despre legãturi între concursuri", a precizat Andreea Mira. (Redacția "Adevãrul")

 

Minciunile concursului GSP

 

 

"Dãm un mare premiu de un milion de euro"? șansele ca finalistul sã câștige milionul, și nu 3.000 de euro, sunt de 0,8%.

 

"Sãptãmânal, ai peste 700 de surprize în interiorul plicului argintiu: bancnote de 10 lei, de 50 de lei sau cupoane Carrefour în valoare de 110 lei" ? regulamentul concursului nu menționeazã dacã premiile necâștigate se reporteazã, așa cum se întâmplã cu cele oferite de ziarul "Click!".

 

Plângerea Trustului ?Adevãrul Holding?

 

Trustul "Adevãrul Holding" a înaintat o sesizare cãtre Consiliul Concurenței, Autoritatea Naționalã pentru Protecția Consumatorilor, Clubul Român de Presã, Autoritatea Naționalã de Supraveghere a Prelucrãrii Datelor cu Caracter Personal și Consiliul Român pentru Publicitate. Motivele prezentate sunt urmãtoarele:

 

Publicitate înșelãtoare ? se asigurã cã unul dintre participanții concursului va câștiga un premiu de un milion de euro, deși realitatea este alta.

 

Publicitate comparativã ? campania începutã de "Gazeta Sporturilor" se identificã cu cea lansatã de "Click!" în data de 14 ianuarie. Se folosește de publicitatea realizatã de ziarul "Click!" pentru conceptul "Premiu de un milion de euro", inducând în eroare participanții concursului "ClickMania".

 

Concurențã neloialã fațã de ziarul "Click!", care a fost primul care a lansat conceptul de "Premiu de un milion de euro", la data de 14 ianuarie 2009.

 

100% este probabilitatea de a fi acordate premiile totale de 1 milion de euro în cadrul concursului "Click!".

 

0,8% este probabilitatea ca premiul de 1 milion de euro sã fie acordat în cadrul concursului "Gazeta Sporturilor".

 

Articolul este reprodus din cotidianul Adevarul.

 

As adauga ca este pacat de unii jurnalisti precum Vochin sau Tolontan ca deservesc un astfel de ziar, un astfel de trust, un astfel de personaj (Dan Voiculescu)

Edited by weeezer

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ar trebui mutat la gunoi acolo unde este locul carpetei sporturilor.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mi-e milã de Vochin , acest om a vorbit numai frumos de echipa noastrã..

 

restu la gunoi , asa cum a zis si Bodanel

Share this post


Link to post
Share on other sites

Daca este adevarat ceea ce a prezentat Adevarul, n-ar fi de bun augur si o sesizare a ANPC?

Asta daca nu cumva articolul in sine nu reprezinta decat o rafuiala intre Adevarul Holding (trust de care apartine, de altfel, si sus-mentionata publicatie Click!), si trustul de presa al lui Dan Voiculescu...

Edited by weeezer

Share this post


Link to post
Share on other sites
Asta daca nu cumva articolul in sine nu reprezinta decat o rafuiala intre Adevarul Holding (trust de care apartine, de altfel, si sus-mentionata publicatie Click!), si trustul de presa al lui Dan Voiculescu...

 

Pai cum sa nu faca scandal Click... normal. Cica dureaza 4 luni pregatirea unui aemenea concurs.. dureaza pe dracu, la antene totul se face la ordin, dupa ce se taraganeaza 3 ani se rezolva in 1 saptamana. Au vazut concursul click, hop! si gesepe cu milionul care nu e milion. 

 

 

Din ce stiu, mai au sau au avut ei un concurs, la gesepe, cu taloane si numere. Mare lucru si calculul asta probabilistic domne! Toata lumea asteapta de marti pana vineri acelasi singur numar, care, evident, nu soseste :) Premiile am inteles ca erau de 300 de euro.. :)) pai banii astia ii castigi numai citind gazeta pe net(ce mai e de citit din ea) decat sa mai dai banii pe print.

 

Mare om, mare caracter si tontolan asta...

Edited by leoc980

Share this post


Link to post
Share on other sites

OFF TOPIC: Nu are legatura nici cu acest concurs si nici cu Steaua, din contra. Intru pe GSP: Homei s-a transferat la West Ham United. Intru pe PROSport: Vezi cum a ratat Homei transferul la West Ham. Eu ce mama naibii sa inteleg acum?

Share this post


Link to post
Share on other sites
100% este probabilitatea de a fi acordate premiile totale de 1 milion de euro în cadrul concursului "Click!".

 

0,8% este probabilitatea ca premiul de 1 milion de euro sã fie acordat în cadrul concursului "Gazeta Sporturilor". [/i]

 

ca la orice loterie, este nevoie de un mare numar de fraieri care sa cotizeze pentru ca organizatorul sa dea premiul respectiv. 100% este probabilitatea celui care va castiga la click, ceilalti vor avea o sansa la cateva zeci sau sute de milioane. la gsp sansele sunt si mai mici, 0.8% pentru cel ce ajunge sa aleaga intre cele 125 de plicuri, si de una la cateva sute de milioane pentru ceilalti.

 

important este pentru EI sa fie cat mai multi cumparatori ai jurnalelor lor de kkt, sa stranga banii din care doar O PARTE vor merge la premii!

 

pe criza asta, aveti grija de banii vostri!

 

un prieten danez mi-a spus ca daca acum un an cumpara actiuni de 2000 de euro la o banca, acum mai avea 100 euro. daca acum un an cumpara bere de aceeasi bani, acum primea pe sticlele goale vreo 400 de euro!

 

asa ca mai bine beti o bere si radeti de G(rupul) S(ugatorilor) de P...!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now
Sign in to follow this  
Followers 0