fcsteaua.ro

Antrenor. Simbol?

67 posts in this topic

Marius Lãcãtuș a beneficiat de un sprijin manifest al suporterilor de pe acest site, iar eu am fost, fãrã doar și poate, unul dintre ei. De fiecare datã, la acuzațiile (de multe ori, rãutãcioase sau disproporționate) legate de calitatea sa de antrenor, discuția a fost mutatã cãtre o altã perspectivã, aceea de simbol al Stelei. Ideea de bazã era simplã și foarte legitimã: Lãcãtuș, prin calitatea sa de simbol al Stelei, nu trebuia sã beneficieze de un tratament egal cu ceilalți antrenori ai Stelei. Tocmai pentru cã, datã fiind unitatea unei ființe umane, nu este în regulã sã desparți antrenorul de legendã. Nu poți, omenește vorbind, sã jignești antrenorul, fãrã sã jignești și legenda. Nu poți sã-i ceri sã plece (cum o faci când e vorba de oricare alt antrenor), fãrã sã evacuezi în tot acest timp legenda.

Cu atât mai mare tristețe mi-a provocat revenirea lui Lãcãtuș în aceastã iarnã, la echipã. Mai ales cã ea a venit pe linia tuturor acelor evenimente “nebuloase” din aceastã toamnã. Mai întâi de toate, plecarea lui Lãcãtuș a fost destul de neclarã. Marius n-a avut “norocul” sã fie izgonit precum Hagi, cu acuzații ca “la ușa cortului”, plecarea lui a fost din seria “eu nu-l dau afarã, îmi zic doar pãrerea despre el – dacã vrea, pleacã singur”. Cu toate acestea, scenariul a fost același: ambuscadã din partea „patronului”, cavalcadã de declarații și sugestii legate de cine și unde sã joace în doar câteva zile. Când ești tratat astfel, singura ieșire demnã este sã pleci singur, fãrã sã te uiți înapoi. Ceea ce Lãcãtuș a fãcut, având inclusiv o „replicã” interesantã, prin care-l îndemna pe Becali sã dea banii pe care i-i datora lui…”ligii suporterilor” (sic!).

Mandatul lui Dorinel Munteanu (deși nu el este în discuție) a venit și el sã confirme perindarea antrenorilor din ultimii 2 ani la Steaua (din iunie 2007 pânã acum, Olãroiu, Hagi, Pedrazzini, Lãcãtuș, Dorinel Munteanu, Lãcãtuș). Deși rezultatele nu l-au ajutat, demiterea lui Munteanu a confirmat faptul cã la Steaua antrenorii se schimbã din rațiuni de imagine și de aplanare a conflictelor cu suporterii, nicidecum pe temeiuri fotbalistice. Cine-ar fi îndrãznit, deci, sã se suie din nou pe acest scaun înroșit?

Nu știu ce anume i-a întunecat mintea lui Marius în acele zile. Mi se pare oricum puțin tardiv. Din punctul meu de vedere, el a greșit profund alegând sã se întoarcã la Steaua și sã se „supunã” din nou comenzii lui Becali. ªi nu spun asta gândindu-mã cã Becali trebuia lovit acum, cât era la pãmânt (dupã principiul „pe cine nu lași sã moarã, nu te lasã sã trãiești”) – învins rușinos în alegeri și huiduit de majoritatea suporterilor din Ghencea, meciuri la rând. Dimpotrivã, o spun acordându-i cea mai binevoitoare prezumție: aceea a bunei intenții. Cred, sincer, cã Lãcãtuș s-a întors animat în primul rând de bunele sale intenții fațã de ceea ce el simte și înțelege prin „Steaua”. Cred, în același timp, cã asta nu e suficient. „Drumul spre iad e pavat cu bune intenții”. O hotãrâre poate fi pur și simplu greșitã, chiar având la bazã cele mai curate motivații.

Cred, deci, cã Lãcãtuș a greșit și cã și-a subminat singur poziția de legendã, câștigatã cu sudoare în mulți ani de zile. De-acum încolo, el va fi privit de mulți suporteri doar ca un antrenor, unul ca oricare altul, și va fi judecat în consecințã. În plus, va fi urmãrit de vina de a nu fi știut sã stea deoparte atunci când trebuia s-o facã. ªi când avea toate motivele de partea lui. Pentru cã nu poți face unele lucruri oricum și oricând.

Ovidiu

In cazul in care nu ne convine de un antrenor ar trebui sa fim civilizati si sa ridicam batiste albe,ceea ce rezulta ca cerem demisia , sa intram si noi in civilizatia fotbalului european . Multumesc

Edited by I.N.Money
Nu mai scrie cu Caps

In cazul in care nu ne convine de un antrenor ar trebui sa fim civilizati si sa ridicam batiste albe,ceea ce rezulta ca cerem demisia , sa intram si noi in civilizatia fotbalului european . Multumesc

aici îti dau dreptate , dar de ce sã îi cerem demisia lui Lãcãtus ?

De-acum încolo, el va fi privit de mulți suporteri doar ca un antrenor, unul ca oricare altul, și va fi judecat în consecințã. În plus, va fi urmãrit de vina de a nu fi știut sã stea deoparte atunci când trebuia s-o facã.

e adevãrat dar aproape imposibil , eu unu nu pot sã îl privesc doar ca antrenor , nu e corect din partea mea .. stiu ! dar nu pot .

Edited by Guardian

Poate ca nici noi, suporterii, nu ar trebui sa ne mai facem griji din pricina drobului de sare si sa nu mai asociem schimbarea de antrenor cu incetarea protestelor. Desigur, asta e valabil in cazul in care majoritatea dintre noi e convinsa ca raul Stelei pleaca mereu de la Becali si de aceea protestele la adresa lui trebuie sa continue.

bah da voi chiar nu vedeti imaginea clara??? in conditiile in care oierul vinde capitanul echipei cu 6 milioane si nu ia nimic in schimb; si se anunta si alte plecari importante..in conditiile in care jucam in amicale cu lituuuu frateeeee, un rahat de jucator si cu altii care au cunoscut marea 'performanta' la buzau,, ce pana mea de pretentii aveti??poate sa fie pe banca si ferguson ca tot nu avem nici o sansa la titlu anul asta; cand vad asemenea comentarii idioate, mi-e scrba ca tin cu aceeasi echipa ca voi

tindem sa-l comparam pe antrenorul Lacatus cu jucatorul Lacatus. de aici poate adversitatea unora pentru antrenorul Lacatus. ca antrenor Marius nu a aratat nimic.

asa ca ar trebui sa ne lase

Laca a revenit la Steaua din dorinta de a arata ca poate si din dorinta de a face performanta cu Steaua. E orgolios si perfectionist, cand i s-a dat ocazia sa revina s-a gandit ca este sansa lui de a arata ca lumea s-a insela in legatura cu el.

Nici eu , la randul meu nu am privit cu entuziasm revenirea lui, pentru ca parca s-a lasat calcat in picioare de cioban si l-a ajutat pe acesta sa-si creeze impresia ca are lumea la picioare. Totusi, acum ca a venit, sper din tot sufletul sa nu plece ca si prima data. Si daca o sa vedeti rezultate proaste, sa stiti ca nu e numai vina lui, lotul nostru era slabutz din tur, dar acum ca a plecat si Radoi ?

Asa... si cu ciobanul cum ramane?

La situatia existenta nici Jose Mourinho nu ar aduce vreaun beneficiu echipei.

Foarte pertinent articolul lui SSK, excelent redactat. Insa cred ca suporterii Stelei ar trebui indemnati sa priveasca din alta perspectiva.

bah da voi chiar nu vedeti imaginea clara??? in conditiile in care oierul vinde capitanul echipei cu 6 milioane si nu ia nimic in schimb; si se anunta si alte plecari importante..in conditiile in care jucam in amicale cu lituuuu frateeeee, un rahat de jucator si cu altii care au cunoscut marea 'performanta' la buzau,, ce pana mea de pretentii aveti??poate sa fie pe banca si ferguson ca tot nu avem nici o sansa la titlu anul asta; cand vad asemenea comentarii idioate, mi-e scrba ca tin cu aceeasi echipa ca voi

te-ai trezit si tu ...

ce ai scris tu mai sus , tot forumul asta zice de câtiva ani :thumbsup: , pfff si ne zici nouã de imagine clarã

in conditiile in care jucam in amicale cu lituuuu frateeeee, un rahat de jucator si cu altii care au cunoscut marea 'performanta' la buzau,, ce pana mea de pretentii aveti??poate sa fie pe banca si ferguson ca tot nu avem nici o sansa la titlu anul asta; cand vad asemenea comentarii idioate, mi-e scrba ca tin cu aceeasi echipa ca voi

mai baiatule, du-te si bea benzina si apoi aprinde-ti o tigara sa te linistesti. ar trebui sa-ti fie mai scarba de propria-ti persoana. poti sa ai in echipa si pe kaka si pe eto-o, daca Becali e seful si suporterii sunt ca tine, nu vor fi niciodata rezultate bune!

revenind la Lacatus, si el a gresit revenind, caci acum e condamnat sa reuseasca, si Becali a gresit, inchipuindu-si ca daca a revenit Lacatus nu va mai lua el muhhe la meciurile de acasa!

Am 30 de ani si sunt unul dintre norocosii care au vazut live marea echipa a Stelei din anii 80.Unul dintre motivele pentru care iubesc Steaua este Marius Lacatus.Bucuria pe care acest om mi-a adus-o este nepretuita.Daca ceea ce se intampla acum la echipa este pretul pentru toate momentele frumoase din trecut il accept fara retineri.

Dupa aceasta manevra a jegosului de patron , facuta evident din ratiuni populiste si in nici un caz ca l-ar mai interesa vreun pic jocul si rezultatele echipei, vreau sa se faca un sondaj pe acest site cu urmatoarea intrebare , cred ca e tot ce conteaza in acest retur :

" Vei continua sa te manifesti ca la meciurile cu Timisoara, Urziceni sau Fiorentina si sa injuri patronul sau pur si simplu il vei lasa in pace ? "

Sunt curios ce se va raspunde si , evident mai important, care va fi atmosfera de la primul meci, deoarece, asa cum am vazut de mai multe ori , ce se proclama aici n-are legatura cu ce urmeaza sa se petreaca in realitate.

In orice caz, daca nu se va tine pe linia inceputa la acele meciuri, sub pretextul absolut imbecil de genul " sa asiguram liniste echipei pentru ca ne-a rugat Laca-Our God " ( de parca nu s-ar putea alterna frenetic **** Gigi cu Forza Steaua) pur si simplu vom putea spune ca stelismul adevarat a dsparut complet din Ghencea si ca templul nu ne mai apartine . El (stelismul, deh ) va fi inlocuit cu un spirit de turma intiparit in creierele noastre pana si de un dobitoc care aduna doar 1% la fiecare scrutin electoral desi cheltuieste sume uriase pe campanie .( banii lui personali desigur, doar nu va ganditi la cei veniti din Liga sau din vanzarea de jucatori)

Sigur , se vor gasi persoane sa argumenteze : "degeaba strigam dom'ne, pe el in doare in cwr, putem noi sa-l injuram cat vream, rezultatul e zero ! ". Chiar un asa-zis lider mi-a spus-o mai demult, poate pentru a-si masca lasitatea sau frica. Celor care gandesc asa le spun doar atat : daca scandarile noastre nu l-ar fi durut cel mai mult , nu ar fi readus un antrenor despre care a realizat pana si el cat e de ageamiu si de care decisese sa scape intr-un final desi fusese lacheul perfect.

El insa, incoltit fiind si obisnuit cu crescutul animalelor, a procedat ciobaneste : a aruncat o halca de momeala mai incolo...Oare suntem atat de "necuvantatori" sa fugim dupa ea.....?

@Radical, la meciul de hochei de duminica a fost injurat Gigi. Chiar daca nu era un loc propice... fiind totusi un joc de hochei.

Si parerea mea este: o sa se injure si in templu.

@pui de dac 112

Uite domnule unde era ultimul mohican cu sange ros-albastru!

Despre aptitudinile de antrenor ale lui Laca s-a discutat enorm de mult,cu pareri pro si contra.

La o concluzie,clara,nu s-a ajuns inca.Acum cu intoarcerea lui la carma Stelei,nu a facut altceva decat sa-si bata singur cuie in talpi.La primele rezultate slabe,singurul care va avea de suferit va fi el.Unde mai pui ca nici Becali nu il ajuta,vanzand ce se poate vinde,fara a cumpara ceva in schimb.

Presimt vremuri grele pentru antrenorul Lacatus.

:steag_cruce_invers:

Mai Ovidiule, iti spun eu, in doar cateva cuvinte, cum sta treaba:

V-ati ales un sclav ca simbol si un sclav va da si Gigi...

Imi e o scarba de nedescris.

O sa mai scriu pe forumul asta la o ora dupa ce se anunta decesul oficial al ciobanului. Sper sa fie o asteptare cat mai scurta. :greedy:

Imi e o scarba de nedescris.

O sa mai scriu pe forumul asta la o ora dupa ce se anunta decesul oficial al ciobanului. Sper sa fie o asteptare cat mai scurta. :greedy:

Nu trebuie sa renunti la forum doar pt ca unii isi urasc practic club.Pentru ca urandu-l pe Lacatus,practic urasti Steaua.Lasand la o parte capacitatea lui de antrenor,Lacatus a facut pentru Steaua ceea ce noi am face doar la FIFA.Mai multa decenta n-ar strica...prea usor aruncam cu venin in gloriile noastre...

Edited by DelPiero10

"De-acum încolo, el va fi privit de mulți suporteri doar ca un antrenor, unul ca oricare altul, și va fi judecat în consecințã."

de multi suporteri..dar nu de toti...

Mai Ovidiule, iti spun eu, in doar cateva cuvinte, cum sta treaba:

V-ati ales un sclav ca simbol si un sclav va da si Gigi...

Traiesti in alte vremuri Gica. Sclavia a fost abolita. Cred ca mai potrivit ar fi fost sa spui ca e presul lui Gigi.

Dar e antrenor bun. L-am vazut eu, a dat 5 lei unei babe.

Edited by Virgil

Dar e antrenor bun. L-am vazut eu, a dat 5 lei unei babe.

Tare!

Edited by Tupac Amaru

Un articol pertinent, asa cum ne-am obisnuit, cu precizarea ca, pentru mine, Lacatus este un antrenor mediocru si un fost fotbalist exponential al Stelei.

Dupa parerea mea, calitatea de a fi simbolul unui club totusi necesita intrunirea mai multor elemente, separat de performantele pur fotbalistice in sine: e nevoie de caracter, de etica sportiva, de o conduita profesionala ireprosabila, unde, sa recunoastem, Lacatus este un repetent absolut!