Sign in to follow this  
Followers 0
dee

Grigore Vieru ( N.14feb 1935- D.18ian 2009)

9 posts in this topic

"Nu sunt decât o lacrimã de-a lui Eminescu. Eu nu am chemare pentru poezia publicisticã, dar pe baricade nu poți urca cu poezia curat liricã. A trebuit sã sacrific poezia liricã spre care am înclinație și sã mã dedic poeziei publicistice. Pot afirma cã unii români din Basarabia sunt mai români decât unii români de aici care își bat joc de Eminescu și de istorie" (G.Vieru)

Poetul Grigore Vieru, simbolul renasterii spirituale si nationale in Basarabia postbelica a incetat din viata. Azi-noapte sufletul Basarabiei si-a parasit trupul. A trait pentru limba romana, pentru poporul roman, pentru integralitatea romaneasca.

D-zeu sa-l odihneasca in pace!

Edited by dee

Dumnrzeu sa il odihneasca! Poate in rai o sa fie lasat sa se numeasca roman! Trista veste :( .

Dumnezeu sa-l aiba in paza!

M-am tot uitat la Realitatea de cu dimineata si nu am inteles de ce a fost invitat Adrian Paunescu sa ne copleseasca cu ipocrizia lui. Din nefercire cauza decesului lui Vieru e asemanatoare cu moartea a 3 membrii unei familii si marcarea pe viata a unei fetite. Paunescu de ce nu a varsat aceleasi lacrimi de crocodil si atunci? A scos-o pe nevasta-sa din rahat,profitand de functia de senator. A cumparat cu 1 miliard viata a 3 suflete. Sunt scarbit de poetul Adrian Paunescu.

Dumnezeu sa-l ierte pe Grigore Vieru!

Sa ii fie tarana usoara!!

Ce coincidenta! Si el si sotii Aldea Teodorovici au trecut in nefiinta in urma unor accidente rutiere!!!!

Dumnezeu sa il odihneasca in pace!