Sign in to follow this  
Followers 0
fcsteaua.ro

Steaua și bucuria confuz-polemicã

27 posts in this topic

Aceastã cronicã se poate citi și de cele câteva persoane fãrã minte(care sunt proști sau fac pe proștii de dragul polemicii), doar asistate de pãrinți, autorii involuntari ai acestor specimene curioase. A fi tânãr nu înseamnã a fi imatur; dupã cum a fi vechi nu-i musai sã fii învechit: cu câtã tandrețe îi spune tânãrul macaronar celui mai în vârstã „il vecchio”, „boșorogul” din mintea decelebraților de la noi). Tocmai datoritã diversitãții de trãiri, am încercat o „sistematizare” a atâtor moduri de a iubi Steaua, acest miracol dintr-un spațiu al ratãrii(nu te grãbi, superficiale enjoy sã mã corectezi, cã-i imposibilã ratarea, cã doar, logic, spectatorii nu se gãsesc în fața porții; se va crea, stai liniștit, din motive didactice, o poartã nouã numai pentru tine).

 

De-a lungul timpului, neînțelesul(chiar nu pricepe nimic) m-a mai „pișcat” de câteva ori, dar am ignorat mușcãturile țânțarului. Cum sã polemizezi cu un lansator de truisme de genul „unde-i minte multã e și prostie multã”? Perfid îi asmuțã pe ceilalți vizitatori ai site-ului, pe considerentuil cã aș face paradã de inteligențã, în dauna celorlalți, pe care i-aș crede proști. Oroare și eroare: eu am rãspuns concret doar la cel care m-a atacat. Ce-o fi vrând în fond râsul de enjoy, adept, chipurile, al dialogului ? Fãrã vreun patetism ieftin, steliștii îmi sunt frați de ideal, de aceea e exclus orice luare a lor în derâdere. Dar când un somalez mã someazã sã prezint scuze, când necioplitul mã considerã venetic și apeleazã la proverbe rãsuflate de caporal lãsat la vatrã, cum sã nu dai drumul la ecluza pamfletului ?

 

Ziceam la acel punct 5 cã la capitolul „dragoste din interes”, ar intra și structura de comandã a Clubului Sportiv al Armatei(inclusiv comandanții, puțini dintre ei, generali). Un adevãr simplu, dar parcã prevestind reacția nãrodului, am și adãugat în text „onești”. Pãi dacã ești plãtit cu solde, în calitate de comandant al clubului, ce figureazã drept unitate militarã, nu e dragoste din interes(mãcar interesul de a-ți încasa solda) ? Unde sã fie jignirea generalilor ? Un asemenea sfertodoct violeazã limba românã cu o logicã de ambuscat. Pune copile mâna pe carte ! Venetic al logicii, nu mai trãncãni aiurea ca ultima țațã, cu orgoliul ascuns: „cât se dã ãsta de rotund cu iubirea lui de Steaua, smartul de mine muci l-am fãcut”.

 

ªi sã-l vezi pe tupeist: dupã ce pornește de la o premizã falsã, îmi pune în cârcã și pe generalul Coman, un uriaș al Armatei Române și un îndrãgostit perfect de Steaua, iar cititorii, împinși pe aceastã pistã, se leagã de corupția generalilor, de care eu n-am nici o intenție sã scriu (dramaturgul George Astaloș declarã cã a fi general e o demnitate, nu un grad !). Atât de mult iubea Coman Steaua, încât înainte de a se duce la serviciu, trecea pe la club sã-și facã sauna. La ieșire, Lițã and co îl așteptau cu jalba în proțap(butelii, televizoare color, servicii pentru rude etc). Ne mai concentrându-se pe antrenament, Ilie Savu i-a fãcut saunã separatã generalului la terenul de rugby, dar Coman a interpretat gestul ca o ofensã și l-a dat afarã de la club pe „Parașutã”, fiindcã ar fi încercat sã-l despartã de rãsfãțații lui fotbaliști...

 

Sunt buni ciudații site-ului la ceva: provoacã subiecte savuroase, la care nici nu te gândeai. Am obosit. Mai am 13 cronici pânã la 100 și veneticul de mine vã va pãrãsi pentru echipa a doua. Cu satisfacția de a fi cunoscut câțiva oameni excepționali(Gicã Chioru, The Radical, Virgil și ceilalți mateloți de destin sub catarg roșu albastru, care au avut „ipocrizia” sã mã muguleascã). Dar și cu imensa surprizã de a mã fi împiedicat de câțiva bolovani neciopliți, desprinși din noroaiele suficienței, de care îmi este o greațã metafizicã. Nu-i o decizie la mânie: ce-i prea mult stricã. Trãncãnim sau trãim ? Suntem obligați sã suportãm, ca un risc al meseriei, rânjetul cinic al lui enjoy ? Ne lãsãm somați de anonimi de pluton ?

 

Never, jamais, jamas, nicagda, ni-cio-da-tã...

 

Constantin Ardeleanu

Share this post


Link to post
Share on other sites

 

Daca doriti sa va platiti "politele" personale, puteti sa o faceti printr-un pm trimis persoanei respective. Nu inteleg ce rost are sa publicati astfel de articole pe site-ul (nu blog-ul!!) Suporterilor Stelisti.

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
Cum sã polemizezi cu un lansator de truisme de genul „unde-i minte multã e și prostie multã”?

Faptul ca maestrii au momente de tampenie absolut monumentala este sigur un truism.

 

@enjoy

welcome in the club. Ma simt onorata sa fiu colega cu tine.

Edited by dee

Share this post


Link to post
Share on other sites

asteptam un articol in care sa vorbiti despre Steaua, nu despre conflictele de pe forum

Share this post


Link to post
Share on other sites

Doar un megavisator ar putea spune ca la Steaua au lucrat inainte de 89 doar oameni care iubeau acest club cu adevarat.Si la noi, ca peste tot, au fost multi "interesati".

 

Steaua era clubul Armatei.Le era bine.Degeaba vin dobitoci ca Banciu sa spuna(mai bine zis sa strige) ca fotbalistii care jucau la Steaua in acele vremuri urau Steaua si ca jucau obligati.

Sa fim seriosi.Abia asteptau sa ajunga la Steaua.La fel ca in ziua de azi.

Steaua le dadea videouri si televizoare, ii ducea afara, le asigura o viata buna.

 

Abia asteptau sa ajunga la Steaua sau dinam0.

Pai Lita Dumitru a jucat la Steaua aproape un deceniu.(8 ani) Dupa atata vreme nu simte nimic pt clubul asta sau pt suporteri.Il doare fix in cot de noi si de Steaua.

A stat oare la echipa 8 ani de rau ce ii era?

 

Acum, in zilele noastre, se vine doar pe interes.

Inainte Steaua era varful muntelui.Ca fotbalist nu puteai face mai mult ca afara nu te lasa nimeni.Trageai tare si daca ajungeai la Steaua puteai sa zici ca esti intr-adevar fotbalist.

 

Acum Steaua e doar o rampa de lansare."Vin la Steaua, dau 2-3 goluri, joc in CL, poate ajung si la nationala, ma vede cineva din afara si m-am scos pe viata."

Asa gandesc 99% din toti fotbalistii romani.

 

Uitati-va la becalii.Vi se pare ca asta e la Steaua pt ca iubeste echipa foarte mult?

 

 

 

In incheiere as vrea sa va intreb Domnule Ardeleanu ce inseamna acest "100 și veneticul de mine vã va pãrãsi pentru echipa a doua".

Eu sper sa nu fie vorba despre o retragere si sa continuati sa scrieti.

Avem nevoie de articolele dumneavoastra!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Domnule Ardeleanu, cu tot respectul, consider ca ar fi mai bine sa scrieti despre Steaua decat sa va certati cu diferiti useri ai forumului. Macar pentru cititorii dumneavoastra fideli, pentru cei care abia asteapta urmatorul articol(si va asigur ca sunt destui pe acest site)

Userii acestui forum au nevoie de articolele dumneavoastra unice nu de articole razbunatoare.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Conflictul intre generatii a fost, este si va fi. El nu este generat de diferenta de varsta sau de mentalitate, ci de diferenta dintre memorie si pragul de recunoastere a faptelor stocate in ea.

"Pacatele" tineretii sunt aceleasi de sute de ani. Numai forma si mijloacele de exprimare si comunicare sunt altele. Fondul este cvasi-intact!

Daca, prin absurd, inainte de '89 ar fi existat acest site si am fi deschis arhiva, am fi regasit inteleptii "batrinii" de azi, printre "obraznicii" tineri de ieri...

 

Steaua si Dinamo au fost create pentru a muta rivalitatea dintre doua forte ale statului, Armata si MI-ul in planul sportiv. Acea rivalitate nemarturisita cu glas tare, dar care exista la modul propriu, a fost motorul patimas care a tinut stacheta ridicata la cele 2 cluburi.

 

Statul a fost cel care girat, financiar si logistic, cele doua cluburi pt ca ele reprezentau institutii fundamentale, bratele inarmate ale puterii, a caror imagine trebuia sa fie imaculata atat ca performanta, cat si ca atitudine. Si asa a fost! Ele erau Realul si Barcelona Romaniei si "Pamantul fagaduintei" fotbalistice, pentru ca aici erau cele mai bune salarii, conditii, favori, etc. dar si cele mai mari performante!

 

Fanii, acea masa anonima nemilitarizata, s-au inregimentat si ei in 2 tabere atrasi de frumusetea jocului practicat si au facut din cele 2 cluburi temple ale credintei, intr-o societate in care credinta in cele sfinte era la periferia moralitatii comuniste.

Si-au cioplit proprii zei din jucatori si i-au cantat si adulat! Ceea ce era proiectat ca o "Daciada militara", a devenit un fenomen de masa, fiind asimilat pana la contopire de cei care nu erau nici militari si nici securisto-militieni! Erau anonimii marilor iubiri!

 

Revenind numai la Steaua....Evident, ca in spatele cortinei, au fost si acei regizori de suflet, al caror nume se pronunta atunci in soapta de teama urechilor vigilente:) Cei care asigurau echipei totul si lapte de cuc, daca era necesar, sub deviza: "totul pentru victorie"!

 

Steaua a performat sub bageta lor cu apoteotica Cupa a Campionilor, dar si acea victorie a fost confiscata de politica, fiind medalia prinsa pe drapelul luptei dintre cele doua sisteme: comunism si capitalism.

Numai ca Steaua nu le mai apartinea spiritual. Ea devenise o constiinta nationala, un bun a celor multi care au eterrnizat izbanda si in genele urmasilor. Asa se face, ca si acum, la 22 ani de la acea victorie, nenascutii de atunci canta din inima Steaua sub piedestatul neuitatei Cupe!

 

Din nefericire, dupa ce a scapat de militarizare, Steaua a intrat in...becalizare.... ca o repetabila povara a unui erou sortit a deveni martir intr-o spirala a renasterii, intre ciocoii vechi si noi!

 

 

 

Edited by xray_rom

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nu tre sa faci un caz atat de mare

Ca sunt si unii care te contreaza

Diversa e iubirea pentru fiecare

Mai e si cate unul care delireaza!

 

Crezi ca le pasa ca ai ajuns la "ultimul cartus"?Crezi ca asa faci bine echipei ?NU CREZI CA TACAND POTI GRESI?Nu vezi ca de la o vreme unii se agita in draci facand intentionat rau acestei echipe iar foarte multi tac fiind derutati de rezultatele echipei ?Refuzul de a sustine echipa nu este caracteristic adevaratilor suporteri care sunt infinit mai multi si sunt imprastiati prin toata lumea !Vede tot omul "cu scaun la cap" cum s-au constituit tot felul de "gasti" care se sprijina reciproc sau se contreaza dupa caz.Daca scrii si o faci liber,sincer si corect vor fi intotdeauna cititori care sa aprecieze chiar daca sunt si reactii bolnave.Am remarcat unele "voci" care te acuzau ca nu faci unele lamuriri cu toate ca detii informatii care ar fi interesante !In acest caz tacerea ta mi se pare cel putin dubioasa si lasa loc de interpretari .Chiar si tacerea poate fi considerata o minciuna!Pe de alta parte nici nu se poate trece cu vederea asa usor ca aceasta echipa este in regres constant .Analizand ,fiecare poate sa traga concluzii diferite dar nici un stelist adevarat nu se poate declara multumit ! Cauzele se cam stiu si fiecare vede in felul lui iesirea din criza .Mai sunt inca foarte multi care si-ar dori o stare de normalitate,liniste,chibzuinta si cumpatare.VIOLENTA VERBALA SI FIZICA LA CARE DORESC UNII SA SE APELEZE NU ESTE ACCEPTATA DE MAREA MAJORITATE.Toti vor insa o schimbare care sa si rezolve ceva .Rautatea unora si atitudinile deplasate trebuie insa combatute intelept dar fara jigniri. Nu este chiar asa de greu sa te abtii si sa ignori persoanele pe care nu le agreezi.Cea mai mare suferinta a prostului este atunci cand nu e bagat in seama !

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

@tavimai

 

In sfarsit si cineva cu picioarele pe pamant!

Ai punctat excelent si ai descris perfect situatia!Felicitari!

 

PS. Nu ma refer la recomandarile date autorului, pentru ca nu am nicio comptenta sa-i judec framantarile, ci la radiografia ta cu ce se intampla la Steaua si in jurul ei!

Edited by xray_rom

Share this post


Link to post
Share on other sites
Mai sunt inca foarte multi care si-ar dori o stare de normalitate,liniste,chibzuinta si cumpatare.VIOLENTA VERBALA SI FIZICA LA CARE DORESC UNII SA SE APELEZE NU ESTE ACCEPTATA DE MAREA MAJORITATE.Toti vor insa o schimbare care sa si rezolve ceva

Toti vor o schimbare care sa pice din cer te pomenesti....

O stare de normalitate si liniste nu va fi la Steaua pana nu va pleca jegul, de aceea trebuie facut orice doar sa plece. S-a ajuns aici pentru ca l-am ignorat...

Share this post


Link to post
Share on other sites

d-le Ardeleanu

din fericire, pentru fiecare dintre noi exista o poarta noua, unii reusim sa trecem, altii doar se uita! d-voastra nu va uitati dar nici nu treceti, dati mereu in bara. sa va amintesc ce spuneati intr-un articol: " tot Nichita spunea <daca ai vazut Pieta lui Michelangelo in basilica San Pietro, deabia atunci te poti considera un om cult>. eu am vazut-o chiar de mai multe ori si...". atunci, printre altele spuneam ca daca stai pe un piedestal si nu doresti sa fii atins, ai acumulat de pomana tot ce stii, iar daca i-ai ranit pe cei de jos si n-ai acceptat ca tu ai gresit primul, incercand sa vindeci ranile, inseamna ca si tu esti "bolnav", mai mult sau mai putin. imi mentin afirmatiile si le intaresc. ati raspuns "concret doar la cel care v-a atacat". va multumesc pentru raspuns, dar ati raspuns indoielnic si manipulator, cum ziceati, din partea mea nefiind, sigur, nici o oroare si cred nici o eroare. dimpotriva, eroarea e la d-voastra, si nu gasiti jignirea generalilor autocitandu-va convenabil si sarind esenta "e cazul a contingente de generali ... cucerind ranguri si medalii pe succesele istorice ala sportivilor stelisti". dupa cum vedeti, nu va referiti numai la conducerea clubului ci la contingente de generali. va intreb, cati generali ai Armatei romane au cucerit ranguri si medalii pe succesele sportivilor stelisti? si daca unii au cucerit, meritau sau nu? cred ca vreun comandant v-a "eliberat", ca urmare a competentei desigur, din functia de redactor la revista Steaua si ati decis sa-l atacati mascat. cat despre violul lb. romane, revedeti-va articolul. daca nici d-voastra, omul cult ca urmare a mai multor vizite la Pieta lui Michelangelo, n-ati inteles tipurile de logica, atunci trancanelile de tata va apartin cu desavarsire si nu-mi cereti mie sa fiu mai catolic decat Papa. o dovada in plus, in acest sens, este afirmatia ca v-am pus in carca pe generalul Coman; eu n-am vorbit de generalul Coman, n-am nominalizat, de unde ati scos-o? stiu, senilitatea isi spune cuvantul. chiar daca vreti, chiar daca nu vreti, trebuie sa supotati adevarul. restul sunt artificii literare ale unui exredactor, poate frustrat, poate nemultumit de banii primiti din "cotizatia benevol-obigatorie" pe care am depus-o, cu placere, circa 30(treizeci) de ani.

p.s.

uneori v-am laudat si eu si a fost drept; acum v-am "criticat" si iar a fost drept.

 

@ Dee

multumesc, esti o colega adevarata.

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
Toti vor o schimbare care sa pice din cer te pomenesti....

O stare de normalitate si liniste nu va fi la Steaua pana nu va pleca jegul, de aceea trebuie facut orice doar sa plece. S-a ajuns aici pentru ca l-am ignorat...

 

Nu este adevarat!N-AM SPUS CA TREBUIE SA "PICE DIN CER! Dar consider ca este normal sa fie cumparat legal de cineva si nu luat cu japca cum se facea in comnunism!Iar daca te consideri mai breaz de ce nu incerci tu si cei ca tine sa-l cumparati ! Nu este neapatat nevoie sa incalcam legea atata timp cat sunt sanse pe alte cai ! Este la moda acum sa se indrepte ceva facand o nedreptate si nu mi se pare corect. Poti tu si altii ca tine sa sa va tot dati peste cap atata timp cat majoritatea nu agreeaza asemenea atitudini si sunt mult mai interesati de echipa decat de ceea ce aveti voi in cap. Incalcarea "dreptului de proprietate" a fost una din cauzele care au determinat protestele majoritatii in 89 iar acum o minoritate vrea sa faca contrariul pe motiv ca "nu se mai poate" crezandu-se "mari revolutionari".Doresc si eu schimbarea pe care o vor toti dar nu pot sa injur la nesfarsit,sa distrug stadioane si bunuri,sa oblig pe cineva sa vanda prin forta pumnului sau sa fac cu buna stiinta rau echipei pe care o iubesc numai ca sa plece asta.

Si ar mai fi inca ceva! Spui ca "s-a ajuns aici pentru ca l-am ignorat...!" DAR S-A AJUNS AICI PENTRU CA L-ATI ACLAMAT! Parca vad si acum secventa aia cu ciobanul suit pe capota masinii sale si aclamat de multi dintre cei care acum il hulesc si il vor mort.N-ar fi mai bine ca fiecare sa se uite in oglinda si sa se vada pe el inainte?Poporul german a platit ani multi dupa razboi pentru nesabuinta unui dictator tocmai pentru ca s-a facut partas la nenorociri cu el acceptand si aclamand din tot sufletul acea fiinta la inceputurile lansarii ei in politica.

Nu este unul mai breaz decat altul si poate ca ne meritam unii pe altii tocmai pemtru ca niciunul nu-si face ce are de facut cum trebuie dar este as in a aduce critici celor din jur.Pacat ca unii sunt preocupati de "pai" in timp ce "barna" nu este bagata in seama!(am scris "pai" pentru ca o astfel de importanta-i dau eu !)

Crede cineva ca un investitor ar fi dispus sa investeasca la o echipa la care suporterii reusesc prin forta sa inlature un patron?Care poate fi neghiobul ala de pe pamant? Sunt mari sanse ca sa se aleaga praful dupa plecarea astuia asa rau cum este !Nu se poate sa inlaturi prin forta pe unul si apoi sa oferi pe tava "cadoul "altuia !Ce se vrea de fapt? Care crezi tu ca poate fi logica?Nu aveti voi parinti care sa va explice cum se "degrada bunul tuturor"?Se doreste sa fie Steaua "o casa fara stapan" si sa se ajunga ca si in cazul galeriilor cand "unii baga castanele-n foc si ajung sa le scoata altii"?Daca unii "au fost atat de mari si tari in tribuna" de ce nu s-au dus sa-si sustina punctul de vedere si la "intrunirea" cu clubul si jandarmeria dupa meciul cu Timisoara ? Lasitatea este prima calitate a lor si sunt mari sanse sa fie manipulati.

De ce nu va organizati si protestati legal cu autorizatie de la primarie in fata casei lui? Zilnic si din ce in ce mai multi !Si va rog lasati stadionul suporterilor care vor sa sustina echipa !Poate ca atunci ati fi intelesi mai bine de toata lumea si poate chiar sustinuti !

Edited by tavimai

Share this post


Link to post
Share on other sites

@ enjoy & dee - nu am habar despre polemica existenta intre voi si dl Ardeleanu.Sincer sa fiu sunt satul de oamenii care se dau ceea ce nu sunt.Faptul ca se gasesc cocosi sa contrazica un om care se dedica echipei Steaua il consider nul, ba chiar mai jos.Noi romanii, critici in toate domeniile, dar de afirmat nu prea se afirma nimeni.Mai bine ar fi sa incurajam o munca, sa incercam sa ne adaptam in asa fel incat sa avem scopuri comune atat pentru echipa Steaua cat si pentru tara noastra, Romania!Pot spune ca imi este greata de insusirea asta a multora de a se baga ca....Ieftinilor ! Sa invatam sa respectam...

Share this post


Link to post
Share on other sites

@ hutt

e usor sa tragi concluzii dar nu concluzii adevarate. te rog sa citesti raspunsul pentru Virgil si vei intelege mai mult si mai bine! apropo, cu romanii ai dreptate, dar stii si ca exceptia intareste regula.

 

@ admini site-ului

vad ca fiecare sterge cum vrea; in situatia asta va dau castig de cauza!

Edited by MoWeed

Share this post


Link to post
Share on other sites

Eu nu stiu de unde a pornit aceasta cearta dar va pot spune un lucru.In 2006 cand Steaua a castigat campionatul in dauna Rapidului,Razvan Lucescu a acuzat faptul ca G.Copos nu a fost langa echipa spunand totodata ca stelistii mereu au fost uniti si de aceea au avut mereu de castigat,desi paradoxal sunt mai multi decat rapidistii si in mod normal ar fi mai usor sa fie dezbinati. Atat autorul articolului cat si @enjoy sunt oameni cu care se poate sta de vorba,si sunt convins ca se va ajunge la un consens.Din pacate exista si o gramada de copii care nu fac altceva decat sa jigneasca si sa injure pe forum si asta mi se pare grav.

Share this post


Link to post
Share on other sites

 

Chiar daca ai dreptate in acest caz (din punctul meu de vedere) ma vad nevoit sa-ti prezint doua aspecte importante:

 

1. D-l Ardeleanu nu are posibilitatea unor replici pe forum si nu poate lua atitudine decat prin articole. Daca tot este atacat de oameni care se ascund in spatele unor nickuri si gratulat cu jigniri, omul nu are decat aceasta posibilitate - sa raspunda intr-un fel. A nu se intelege ca incurajam ceea ce face dar trebuie sa ne raportam cat mai corect la aceasta situatie (in acest sens te rog sa citesti punctul 2 de mai jos).

 

 

2. Tu esti o persoana extrem de conflictuala, una obisnuita sa jigneasca redactorii de pe acest site. Nu demult timp ai emis comentarii jignitoare la adresa mea si a unui coleg de-al meu. Ca nu am reactionat a fost din cauza faptului ca am ceva minte si nu-mi pierd timpul cu prostiile unora dar constat ca arunci cu mare usurinta calificative si iei la rand "lista" cu redactori fcsteaua.ro. Cred ca ar trebui sa-ti reevaluezi in primul rand tu comportamentul si apoi sa inveti ce este respectul fata de varsta, fata de munca, fata de colegi. fcsteaua.ro nu este un loc unde prezenta este obligatorie si nici un cos de gunoi....

Edited by Il Soldatino

Share this post


Link to post
Share on other sites
Chiar daca ai dreptate in acest caz (din punctul meu de vedere) ma vad nevoit sa-ti prezint doua aspecte importante:

 

1. D-l Ardeleanu nu are posibilitatea unor replici pe forum si nu poate lua atitudine decat prin articole. [...]

 

Serios?! Aceasta mi se pare cel putin surprinzator. Daca domnia sa poate citi replicile de pe un forum (si o face fiindca le replica prin articol) inseamna ca acceseaza cumva forumul respectiv. Daca il acceseaza, inseamna ca are la dispozitie pe undeva un punct de acces, fie un PC de acasa, fie intr-o institutie, fie intr-un loc public unde se plateste, tip Internet Cafe. Daca dispune de asa ceva, inseamna ca poate sa creeze un cont e-mail gratuit pe undeva (daca nu il are deja: yahoo, hotmail, ca.ro, gmail, lycos, etc.) cu care sa se inscrie pe fcsteaua.ro sub un nume de utilizator oarecare pe acest site (e.g. c_ardeleanu). Cu acest nume de utilizator, domnia sa ar avea oricand posibilitatea de a raspunde personal forumistilor.

Dealtfel, domnia sa isi scrie articolele (dupa toate probabilitatile) in forma electronica: imi vine greu sa cred ca le dicteaza secretarei sau le scrie pe hartie si apoi altcineva le transcrie pentru fcsteaua.ro. Aceasta inseamna ca utilizeaza un PC pentru tehnoredactarea lor, le salveaza ca fisiere si le transmite cumva redactorilor fcsteaua.ro: asa cum le trimite, poate sa se si inregistreze ca utilizator.

Ce anume din lantul de implicatii de mai sus nu se verifica in cazul domniei sale? Intrebarea nu este retorica: chiar este pacat ca in acest moment dl. Ardeleanu nu poate lua parte efectiv la acele discutii care il intereseaza si cred ca ar fi in ordinea fireasca a lucrurilor ca domnia sa sa separe activitatea de editorialist de cea conversationala. Cred ca rolul articolelor este mai curand unul de fond si mai putin unul de replica personala. Mi-ar face placere sa il avem intre noi pe dl. Ardeleanu nu numai ca editorialist apreciat ci si ca utilizator efectiv al forumului si banuiesc ca nu sunt singurul care gandeste in acest mod: am motive sa cred nu exista obstacole insurmontabile in acest sens.

Share this post


Link to post
Share on other sites

@ mdionis

 

Si noi am vrea sa-l avem pe domnul Ardeleanu partas la discutii. Din pacate, cel putin pana acum, acest lucru nu a fost posibil. Motivele sunt diverse, personale si tin exclusiv de domnia sa si timpul pe care il poate aloca discutiilor pe forum.

Share this post


Link to post
Share on other sites
@ mdionis

 

Si noi am vrea sa-l avem pe domnul Ardeleanu partas la discutii. Din pacate, cel putin pana acum, acest lucru nu a fost posibil. Motivele sunt diverse, personale si tin exclusiv de domnia sa si timpul pe care il poate aloca discutiilor pe forum.

 

Nu toti stau asa de bine cu timpul alocabil discutiilor (intre acestia ma numar si eu) insa fiecare poate decide liber cat timp anume sa dedice activitatilor conversationale pe un forum. Din punctul meu de vedere, este mai lung timpul de scriere a unui articol decent (care reclama o mai mare atentie si timp de organizare a ideilor intr-o forma de calitate) decat a unei replici punctuale date unui coleg de forum, fara divagatii extratematice si fara necesitatea de a imbraca o forma desavarsita.

Evident, dl. Ardeleanu are toata libertatea de a avea o motivatie personala bazata pe propria perceptie a timpilor. Sper totusi ca domnia sa isi va reconsidera punctul de vedere la un moment dat.

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
Serios?! Aceasta mi se pare cel putin surprinzator. Daca domnia sa poate citi replicile de pe un forum (si o face fiindca le replica prin articol) inseamna ca acceseaza cumva forumul respectiv. Daca il acceseaza, inseamna ca are la dispozitie pe undeva un punct de acces, fie un PC de acasa, fie intr-o institutie, fie intr-un loc public unde se plateste, tip Internet Cafe. Daca dispune de asa ceva, inseamna ca poate sa creeze un cont e-mail gratuit pe undeva (daca nu il are deja: yahoo, hotmail, ca.ro, gmail, lycos, etc.) cu care sa se inscrie pe fcsteaua.ro sub un nume de utilizator oarecare pe acest site (e.g. c_ardeleanu). Cu acest nume de utilizator, domnia sa ar avea oricand posibilitatea de a raspunde personal forumistilor.

Dealtfel, domnia sa isi scrie articolele (dupa toate probabilitatile) in forma electronica: imi vine greu sa cred ca le dicteaza secretarei sau le scrie pe hartie si apoi altcineva le transcrie pentru fcsteaua.ro. Aceasta inseamna ca utilizeaza un PC pentru tehnoredactarea lor, le salveaza ca fisiere si le transmite cumva redactorilor fcsteaua.ro: asa cum le trimite, poate sa se si inregistreze ca utilizator.

Ce anume din lantul de implicatii de mai sus nu se verifica in cazul domniei sale? Intrebarea nu este retorica: chiar este pacat ca in acest moment dl. Ardeleanu nu poate lua parte efectiv la acele discutii care il intereseaza si cred ca ar fi in ordinea fireasca a lucrurilor ca domnia sa sa separe activitatea de editorialist de cea conversationala. Cred ca rolul articolelor este mai curand unul de fond si mai putin unul de replica personala. Mi-ar face placere sa il avem intre noi pe dl. Ardeleanu nu numai ca editorialist apreciat ci si ca utilizator efectiv al forumului si banuiesc ca nu sunt singurul care gandeste in acest mod: am motive sa cred nu exista obstacole insurmontabile in acest sens.

 

Exista si alte motive pentru care un om nu ar putea sa posteze pe un forum...tu ai interpretat cum ai vrut si nu ai lasat loc in analiza ta si pentru alte motive. Think again

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ma intreb cate articole despre Steaua a avut domnul Constantin Ardeleanu in ultima vreme.Vorba cuiva,un conflict se poate rezolva si prin pm.Ii apreciez felul in care dansul scrie,insa articolele pline de venin la adresa anumitor useri imi ridica mari semne de intrebare in ceea ce priveste...ego-ul dansului.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Exista si alte motive pentru care un om nu ar putea sa posteze pe un forum...tu ai interpretat cum ai vrut si nu ai lasat loc in analiza ta si pentru alte motive. Think again

 

Eu nu am interpretat ci am transmis un mesaj printre randuri. Sunt sigur ca destinatarul l-a inteles, nu stiu insa daca va intreprinde ceva in consecinta si cand se va petrece acest lucru.

Share this post


Link to post
Share on other sites

@ Il Soldatino

multumesc pentru aprecieri!

apreciez pozitia ta cu unele mici completari:

1. sunt adeptul onestitatii si nu vreau sa fiu neaparat conflictual; poate am considerat nedreptati unele pozitii ale celor pe care crezi ca i-am contrat si atunci am fost mai transant dar nu conflictual;

2. de ce redactorii fcsteaua.ro, care se simt criticati pe nedrept nu au argumentat pozitia lor;

3. mi se pare nedrept sa spui ca esti stelist si toate articolele tale( vorbesc generic) sa atace intr-un fel sau altul Steaua; in acest fel au scris mai multi redactori sau asa am vazut eu si am reactionat in consecinta exprimand o parere care nu insemna neaparat una conflictuala sau jignitoare. cred ca o parere diferita de a autorului nu include jignirea; din pacate unii se "sifoneaza" prea usor.

4. legat de Il Soldatino, mi s-a parut anormal, pe fcsteaua.ro, salutul noroc, stiind ca este un salut al minerilor si avand in minte ravagiile acestora prin Bucuresti; de acord, aici mi-am depasit competentele si nu-mi ramane decat sa-ti cer scuze. oricum era o parere si o cerinta pentru confortul meu psihic; salutul asta ma "zgaraie", dar o sa incerc sa-l accept gandind altfel, daca iti place asa de mult.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Ma intreb cate articole despre Steaua a avut domnul Constantin Ardeleanu in ultima vreme.Vorba cuiva,un conflict se poate rezolva si prin pm.Ii apreciez felul in care dansul scrie,insa articolele pline de venin la adresa anumitor useri imi ridica mari semne de intrebare in ceea ce priveste...ego-ul dansului.

 

Steaua si ingamfarea superioara...

 

Aprecierile de genul "bine ca i-am cunoscut pe cutare si cutare - care ma lauda intruna, deci sunt extraordinari" si "sigur ca aia care ma critica sunt praf" imi aduc aminte de un personaj care temporar e patronul Stelei.

Dlui Ardeleanu ii e imposibil sa accepte ca nu e detinatorul adevarului absolut, asa ca daca il critici ori esti prost, ori nu intelegi subtilitatea textelor sale. Imi amintesc foarte bine articolul despre Zapata. Nu erati asa subtil, dle Ardeleanu ! Va bateati joc de un om foarte bun al Stelei cu un aer superior nejustificat de vreo cariera stralucita de jucator.

Inca 13 articole, spuneti... Cate o sa fie despre Steaua si cate vor mai alimenta vreo disputa cu userii astia rai, care nu vor sa va cante ode nesfarsite ?

Share this post


Link to post
Share on other sites
Sign in to follow this  
Followers 0