fcsteaua.ro

Pe 1 Decembrie 2008 veniti la Alba Iulia!

85 posts in this topic

Chiar daca sunt acuma in Canada oriunde merg, cu oricine as vorbi le zic in fata: SUNT MANDRU CA SUNT ROMAN !

Foarte frumos! Toate colturile ocupate de romani ar trebui ocupate de inscriptii nationale. Admirabil gest.

Poate ca de la oamenii acelor vremii ar trebui sa reinvatam mandria de a fi roman. Nu as mai vrea sa aud ca traim intr-o tara de rahat. Traim intr-o tara asa cum ne-o facem noi, cu fiecare mic gest cu fiecare atitudine. Daca noi ne injuram unii pe altii, ceilalti ne vor privi numai cu dispret.

@Rerun

Nu inteleg de ce sunt promovate prin intermediul acestui site mesaje cu tenta mai mult sau mai putin evidenta de nationalism dus pana la extreme.

...

Despre moldova.

- sincer nu cred ca aceasta tara este o mare inchisoare neagra pentru cei de acolo astfel incat cei care se simt romani sa nu poata sa plece de acolo si sa scape de "dezastrul" de acolo si sa intre in UE. deci cui nu-i convine acolo e liber sa vina incoace.

...

CONCLUZIE - se insista inutil cu Romania mare in conditiile in care astazi problema asta in sine nu numai ca e desueta dar e si lipsita de orice solutie

MAI E CEVA- AICI E Steaua ! SI ATAT

Naționalismul e un sentiment natural și sãnãtos. Tu îți iubești pãrinții, familia? Ai face lucruri "extreme" pentru a-i proteja sau pãstra?

Moldova se scrie cu literã mare. Din respect pentru limba românã și pentru istorie.

Moldovenii nu trebuie sã vinã încoace. România nu e numai aici, e și acolo. Noi trebuie sã demonstrãm cã le suntem frați. Tu ai renunța ușor la casa pãrinteascã?

România Mare. Cu "M". Mãcar cã luni e Ziua Unirii.

Cã "problema" ar fi "desuetã" ține doar de atitudinea ta. Sunt destui care nu acceptã starea de fapt actualã și încearcã sã facã ceva. Chiar și un articol e un pas înainte.

Edited by SuperSteaua

Nu inteleg de ce sunt promovate prin intermediul acestui site mesaje cu tenta mai mult sau mai putin evidenta de nationalism dus pana la extreme. Poate ma insel dar poza cu Romania mare are daru sa ne sugereze ca aia e de fapt Romania si ca mai bine ar fi sa ne unim cu moldova sau ceva in genu asta.

Filmul postat si harta cu Romania Mare sunt departe de iesirile extremiste, mai degraba degaja un aer de nostalgie fata de vremuri care nu se vor mai repeta. Anul 1918 nu se va mai repeta, Unirea nu e prioritara pentru Romania, dezavantajele fiind mult mai mari decat avantajele.

Totusi, cred ca suntem datori fata de trecut, fata de cei care s-au jertfit pentru aceasta cauza sa visam la o unire cu Basarabia , sa indeplinim acest ideal. 1 Decembrie e ziua in care ne redescoperim identitatea nationala, cand visele prind contur, dar care se sting o data cu zorii zilei de 2 decembrie.

Asa trebuie sa privesti si articolul, o incercare de cultivare a generatiei actuale, tot mai indepartata de valorile nationale.

Sincer nu am ce sarbatorii de 1 decembrie pt ca Romania numa rusini mi-a produs ...
Edited by dee

Sincer nu am ce sarbatorii de 1 decembrie pt ca Romania numa rusini mi-a produs ...

Fac pariu ca nici macar nu ai habar de istoria acestui neam. Nici nu ma asteptam la asta tinand cont ca nici macar nu stii sa scrii corect(3 sferturi din posturile tale au greseli gramaticale pe care nici un copil de clasa a 4-a nu le-ar face).

Esti exemplar pentru marea majoritate a generatiei actuale; o masa de iubitori de americani care habar n-au de istoria noastra.

In alta ordine de ideei, iti promit solemn ca daca vei mai poci numele tarii noastre iti voi da BAN.

Un articol deosebit pentru o ocazie atat de importanta. Sarbatoarea nationala a poporului roman. Ziua in care tot romanul isi aminteste cu piosenie de faptele inaintasilor, care au realizat maretul act al Unirii Ardealului cu Romaniei. In fond alipirea celei de-a treia provincii romanesti la statul mama.

Mare bucurie pentru romani. 70 de ani de agonie pentru maghiari, dupa cum s-a exprimat liderul UDMR, Marko Bela.

Felicitari celui care a avut initiativa de a-l posta pe site-ul nostru, desi nu integral. Onoare celui care l-a scris, din pacate un ilustru autor necunoscut.

@ALL

nu va mai luati atat de rerun pentru ca omul are dreptate. Inainte de aderarea Romaniei la UE doar 15-20% dintre romanii de peste Prut s-au declarat romani (procentul e aproximat deoarece nu mai retin cifra exacta ci doar faptul ca era un procent foarte mic) insa dupa aderarea noastra la UE acest procent a explodat deoarece daca aveai cetatenie romana puteai sa mergi unde vrea muschiul tau in Europa (iar unii dintre ei nu avea nici macar nume romanesti sau nu stiau 2 cuvinte in romaneste- astea mi-au fost spuse de un moldovean care lucreaza in Bucuresti).

Intr-adevar in urmatorii 50 de ani nu exista nici o sansa ca Moldova sa se uneasca cu Romania si este probabil ca va ramane mereu independenta.

Daca esti roman bucurate de 1 decembrie si atat.

@Bodanel

N-ai de unde sa stii daca acesta este procentul real. Acesta este procentul dat de guvernul Republicii Moldova, un guvern pro-rus, care a inteprins multe actiuni impotriva romanilor de acolo. Intr-adevar, la momentul actual populatia rusa este aproximativ egala in numar cu cea romaneasca(daca nu cumva sunt mai multi) dar si in Covasna sau Harghita populatia maghiara o depaseste pe cea romana. Mergand pe acest principiu, ar trebui sa acordam autonomie si acestor 2 judete?

Republica Moldova, N Bucovinei si cele 3 judete de la S de Republica Moldova au fost teritorii romanesti timp de sute de ani. Multi dintre stramosii romanilor de acolo s-au jertfit pentru Marea Unire. Desi timp de 60 de ani rusii au dus o campanie acerba de negare a trecutului, desi aproximativ 1 milion de romani au fost deportati in Siberia, acolo inca mai exista un puternic sentiment national.

Probabil vei zice, pe buna dreptate, ca doar un procent mic al populatiei nutreste aceste sentimente nationale. Dar pune-ti urmatoarea intrebare: procentul este mai mare printre romanii din Romania?

Edited by MoWeed

Ma bucura sa vad ca in tara asta mai sunt romani...in afara de uebmaster care e cocalar.

Trãiascã România!

Felicitari celor care s-au gandit sa posteze acest articol. Traiesc un sentiment primenitor atunci cand vad si in alte suflete tinere, pulsatii patriotice.

Cat despre homunculii care isi permit sa poceasca numele tarii, le pot spune doar ca ei chiar au Romania pe care o merita. Noi ceilalti meritam ceva mai bun si suntem obligati sa luptam pentru o Romanie care sa fie pe masura aspiratiilor noastre.

De asemenea ar trebui ignorati si cetatenii spalati pe creier care folosesc fraudulos termenul de "nationalism", denaturandu-i sensul in cel mai pur stil marxist.

Sunt incantat sa vad ca majoritatea stelistilor sunt si buni romani.

Nici mie nu imi este rusine ca sunt roman si, mai mult decat atat, nu cred ca trebuie sa cer voie americanilor, rusilor, evreilor sau ungurilor pentru acest lucru.

Iar Moldova este, din punct de vedere istoric si geografic, un teritoriu rapit de Rusia iudeo-kominternista din teritoriul Romaniei.

Legat de ceea ce se spunea intr-un post anterior: poate ca multi moldoveni - romani de dincolo de Prut nu se declara romani - pot fi varii motive. Spalarea creierelor este unul dintre scopurile oricarei societati totalitare.

Editat de Moderatori

Off-topic

Edited by Marius

La inceput mi s-a parut deplasat articolul (ciudat ca pe site-ul despre Steaua vedem un articol despre 1 Decembrie), dar pe masura ce l-am citit mi-am amintit si eu de istoria studiata in scoala si am avut asa o stare de multumire citindu-l. E bine ca cineva cu memorie mai buna sa le aminteasca si altora ca sunt romani inainte de a fi stelisti. Multora le e rusine sa spuna ca sunt romani sau stelisti (vezi performantele slabe ale echipei), dar daca iti este rusine inseamna ca ai trait degeaba pana acum. Te-ai nascut in Romania si nu poti face nimic sa schimbi lucrul asta.

In orice situatie ne-am afla fiti mandrii ca sunteti romani. Profitati de ziua de 1 Decembrie si simtiti-va bine, ca pe 2 o luam de la apcat.

MANDRU CA SUNT ROMAN SI STELIST!

Alba Iulia.....dar pentru cei care nu pot sa ajunga acolo ?

la ambasada Moldovei se organizeaza ceva ?

Pacat ca o zi ca aceasta pentru multi n-are nicio insemnatate

Imi permit sa spun ca acei care nu-si cunoaste istoria si radacinile neamului din care si ei fac parte sunt niste nulitati.

...sau cum spunea un om batran...fac umbra pamantului.

Edited by Fane

pentru toti cunoscatorii de realitati din Moldova

iata ce inseamna sa stii mai bine ce state au votat cu obama sau ce masina si-a tras Beckham

decit ceea ce se intimpla in jurul vostru. pentru informatia voastra recensamintul din 1990

arata ca in Moldova erau 65% moldoveni (romani), 13% ucraineni si vreo 10%rusi + altii asta in

conditiile unui regim de teroare (pe linga care regimul lui Ceausescu parea chiar democratic) si

rusificare fortata (se spunea ca nu poti ajunge departe daca nu ai sotie rusa) + Transnistria

unde cu exceptii oamenii erau lumpeni de tot. recensamintul din 2006 sau 2007 au arata ca moldoveni(romani)

trag la peste 80%, iar problema cu denumirea de romani - moldoveni e ca si lupta lui ceausescu cu ungurii

adica eu de ex in pasaport pot scrie orice nationalitate in afara de roman, iar la recensamint blancurile

veneau deja completate cu 'moldovean' la rubrica nationalitate.

daca in chisinau a fost ales un primar care a invatat la Bucuresti atunci va puteti da seama cit de rus e orasul

de populatia rurala nici nu mai vorbesc - apar generatii care vorbesc foarte prost rusa, dar foarte frumos romana

(mai frumos decit multi dintre prezentatorii TV din Romania). Noi tinem aceleasi sarbatori religioase ca si cei

de peste prut, cinstim aceleasi personalitati pe care le cinstesc toti romanii cit despre limba cind am fost la

constanta baietii rideau de mine ca vorbesc cu accent din moldova (stiti voi 'pinalti', 'jiur', 'bieuuu' etc.).

in acest sens oricit de 'balcanian' ar fi mititelu de la Craiova a spus o fraza memorabila 'nu cred ca niste granite

trasate artificial ii pot refuza lui Zmeu dreptul de a se numi roman' ca raspuns la incercarea penibila a otelului

de a scoate 3 puncte vasluiului pentru ca a depasit numarul admisibil de extracomunitari (incluzindu-l si pe Denis Zmeu)

incredibil vad pe forumuri oameni care zic ca ardealul nu e Romania si pe aia ii considerati romani iar oamenilor

care sunt dusi la politie doar pentru ca pun flori la monumentul lui eminescu sau ca ies in strada pentru

a se opune introducerii 'limbii moldovenesti' in scoli le refuzati acest drept doar fiindca s-au nascut peste Prut.

noi ne-am aparat dreptul de a ne numi romani cu arma in mina in timpul lui Stefan cel Mare, in 1918, 1940, la nistru in 1992.

cit despre cetatenie imi pare rau ca unii considera ca basarabenilor li se face un favor. cetatenia e un drept

inalienabil al nostru atita timp cit nu exista nici un act sau actiune juridica (vad ca multi aici se dau experti in drept)

care sa ii lipseasca pe romanii dintre prut si nistru de cetatenie.

in concluzie informati-va atunci cind va faceti o parere despre moldova nu citi numai interventiile reporterului tvr din

moscova (imi scapa numele) sau declaratiile unor asa zisi analisti politici care stiu cite sotii a avut presedintele

Frantei dar nu pot localiza Chisinaul pe harta

in 1918 noi am deschis procesul Unirii asa ca 1 dec e o zi sfinta si pentru noi asa ca la multi ani Romania si nu uita

ca ai multi romani in afara granitelor care au nevoie de sprijin (moldova serbia bulgaria ungaria ucraina etc)

E un fapt imbucurator ca ne sensibilizam patriotic si la ceea ce este legat si de Romania si nu numai de Steaua!

Inseamna ca suntem pe drumul cel bun! Mai este ceva care ne uneste pe langa multele ce acum ne separa(sa nu zic dezbina) de restul lumii nesteliste!

Toleranta este lectia pe care noi cei de azi inca nu am invat-o din citirea printre randuri a istorie, cand au fost posibile astfel de momente inaltatoare si determinante pentru destinul nostru ca neam!

Astazi traim aici, gratie tolerantei si intelepciunii celor din trecut, care au pus mai presus ceea ce ii lega in interesul comun, decat ceea ce ii dezbina ca interes de grup.

@calinel

Stai linistit ca noi aici nu suntem impotriva unirii MOldovei cu Romania si nici nu contestam dreptul la cetatenie insa aceste lucruri sunt putin mai greu de realizat in momentul de fata si,mai ales, dupa ce SUA a creat precedentul Kosovo.

@ Calinel

cine ii opreste pe romanii din moldova sa vina in Romania si sa se stablieasca aici?

din mom ce acolo nu va e bine veniti aici. daca acolo sunteti nedreptatiti scapati de nedreptate. prea mult se dramatizeaza subiectul asta pentru o solutie foarte simpla.

poate e adevarat ce zici tu ca la chisinau si in imprejurimi lumea e "romaneasca" dar clasa politica e dependenta de ucraina si rusia si asta face ca ce e acolo sa nu mai fie asa de romanesc pana la urma.

cand vezi declaratiile politicienilor vostri la TV e normal sa crezi ca moldova e la ani lumina distanta de vest, democratie si inclusiv Romania.

cunosc destui studenti veniti aici la studii care vor sa ramana aici sa munceasca si nimeni nu-i marginalizeaza.

e clar ca moldova e pamant romanesc si romanii de acolo sunt in numar mare, dar avand in vedere conditiile de azi ar trebui sa ne adaptam mai bine si sa lasam visele de-o parte.

In conditiile actuale de tiganizare a poporului roman si de indobitocire a tineretului prin mass-media, un asemenea articol este excelent. In acest moment este nevoie mai mult ca oricand de trezirea a spiritului national din romani. Este datoria noastra de a ne cinsti eroii si de a sarbatori Marea Unire. In schimb rog pe autorii articolului sa scoata harta aceea incompleta cu Basarabia sub forma actuala alipita Romaniei, si sa puna adevarata harta a Romaniei Mari. Chiar daca in momentul de fata ne este imposibil sa avem pretentii teritoriale Ucrainei si datorita semnarii tratatului rusinos din 1997, idealul ramane in inimile noastre si a pune harta Romaniei Mari fara acele teritorii inseamna a insulta poporul roman, a accepta mizeriile facute de odiosul criminal Stalin, care a lasat mostenire actualele granite.

cine ii opreste pe romanii din moldova sa vina in Romania si sa se stablieasca aici?

din mom ce acolo nu va e bine veniti aici. daca acolo sunteti nedreptatiti scapati de nedreptate. prea mult se dramatizeaza subiectul asta pentru o solutie foarte simpla.

Tu ti-ai parasi casa daca ai fi nedreptatit sau ai incerca sa lupti cum poti impotriva nedreptatilor?

pentru toti cunoscatorii de realitati din Moldova

iata ce inseamna sa stii mai bine ce state au votat cu obama sau ce masina si-a tras Beckham

decit ceea ce se intimpla in jurul vostru. pentru informatia voastra recensamintul din 1990

arata ca in Moldova erau 65% moldoveni (romani), 13% ucraineni si vreo 10%rusi + altii asta in

conditiile unui regim de teroare (pe linga care regimul lui Ceausescu parea chiar democratic) si

rusificare fortata (se spunea ca nu poti ajunge departe daca nu ai sotie rusa) + Transnistria

unde cu exceptii oamenii erau lumpeni de tot. recensamintul din 2006 sau 2007 au arata ca moldoveni(romani)

Salut Caline!

Aproape toate generatiile incepand cu 1980-1982 au fost tinute in bezna de "noii vechii comunisti" in frunte cu ilici iliescu. Eu la varsta de 26 de ani imi descopar istoria nescrisa, istorie ce nu sta scrisa in cartile noastre de istorie. Mai nou sleahta care indobitoceste Romania a scos o "carte de istorie" despre ce a insemnat comunismul in Romania. Cartea este destinata tinerilor romani de 17 -8 ani. E plina de minciuni, sau de "adevaruri" care o sa ne tin generatiile care urmeaza tot in bezna.

Cum iti explici ca peste 80 din romani poate chiar 90% considera Basarabenii ca pe rusi. Expresii de genul " aia ma, aia is cu rusii" sunt clasice printre "romanii" dincolo de malul drept al Prutului.

Fiecare cetatean indiferent de nationalitate face cunostinta cu istoria sa DIN CARTILE DE ISTORIE pe care le citeste pe bancile scolii. La noi dupa 89 nu s-a vrut ca tinerii de atunci si mai ales viitoarele generatii sa-si cunoasca istoria.

Cati romani stiu de filmul Odessa in flacari???? Film ce a fost interzis in Romania anul trecut????Film trimis in tara de Italieni cu entuziasm iar "democratii nostri" l-au interzis cu acelasi entuziasm? Cati romani stiu cu adevarat ce a insemant comunismul pentru Romania??? Cati romani stiu de "reeducarile" de la Pitesti, si de inchisorile comuniste "putin mai blande" de la Aiud, Gherla, Jilava, etc.....? Cati romani stiu ca in Romania s-a luptat impotriva comunismului pana in 1960 iar cei care inca sunt in viata isi traiesc batranetele uitati de Romania pentru care au luptat???? Cati Romani stiu depsre Podul de flori si de faptul ca ilici a refuzat Unirea SFANTA???? Cati Romania stiu de tratatul de la Helsinky din 1990 care a dat unda verde UNIRII (nu numai a Romaniei ci a tuturor statelor care erau in situatia Romaniei) si pe care doar cloaca de comunisti caru au luat puterea dupa revolutie l-au trecut sub tacere???

Personal, stiam de Basarabia ca ne-a fost luata de rusi si ca Basarabia e pamant romanesc mostenit de la mosi stramosi. Dar nu am citit in nici o carte de istorie predata de ai nostri dragi profesori, nici in scoala primara, nici in calsele 5-8, nici in liceu, drama oamenilor, nu am citit despre cum actiona nkvd ul, nu am citit ca basarabenii nu au avut dreptul la limba materna inca din 1821, nu am citit despre atrocitatile comise impotriva romanilor din Basarabia in timp doar de 1 an de zile cat bolsevicii au avut Basarabia in mana pana cand Maresalul Antonescu a hotarat sa ne luam pamantul inapoi. Drept rasplata maresalul Antonescu este acuzat de crime de razboi impotrva neamului romanesc si a umanitatii. Bustul sau este interzis in Romania. Este incredibil. Iar "eroii" unguri care au devenit eroi ucigand femeii insaacinate, taind capul copiilor de cinci ani, omorand taranii romani si soldati fara aparare ca pe gandaci (ochii scosi, limba taiata, copii scosi din pantecele mamelor cu baioneta si alte atrocitati), acsti eroii au monumente in orasele romanesti din Ardeal si an de an sunt comemorati in mijlocul Romaniei. Tare curios sunt cati romani din Ardeal stiu cu adevarat ce a facut horty si cu sleahta lor de criminali impotriva neamului romanesc???? De omorat au omorat si unguri care au incercat sa scape de la moarte oameni care erau vinovati doar de a fi romani. Asa a vrut horty si cu ceilalti care sunt "eroii maghiari" celebrati in fiecare an de ziua ungariei in tara noastra, sa epureze Transilvania de romani in timpul scurt cand Transilvania a "apartinut" ungariei. Anul trecut singurul supravietuitor ramas inca in viata al masacrelor hortste a tinut un discurs in memoria victimelor masacrelor comise in satul Ip si alte localitati ardelenesti (imi scapa acum numele lor). Aceasta stire nu a rasuflat nicaieri pe ecranele televiziunilor noastre. Am fost acum o luna in tara si intrebam ca disperatul in stanga si-n dreapta. NIMENI nu stia NIMIC despre acest eveniment.

Datorita campaniei Basarabia pamant romanesc am avut norocul sa DESCOPAR una din dramele Romaniei, drama Basarabiei. Am citi cu lacrimi in ochi Ard Malurile Nistrului scrisa de Constantin Virgil Gheorghiu plus Saptamana rosie scrisa de Paul Goma. Am fost socat. Atrocitatile comise impotriva neamului romanesc nu pot fi crezute. Iar toate aceste atrocitati au fost si inca sunt trecute sub tacere. De cine???? ei ne "conduc" si astazi.

Scriitorul Paul Goma. Tare sunt curios cati utilizatori ai acestui site il cunosc si mai ales cati romani il cunosc. Pana anul acesta in februarie si pentru mine era un necunoscut. Doamne si cate a facut omul asta pentru Romania. Este singurul scriitor roman care a avut tupeul sa se ia la tranta (nu la modul figurat) cu securitatea celui mai odios regim care a putut exista vrodata pe acest pamant. Frati romani, securistul care era responsabil de persoana lui Paul Goma este liber, traieste, are pensie "pe masura muncii depuse in numle partidului" si mai dureros fratilor in anul 2006 a fost invitat la otv si si batea joc de Paul Goma, radea de modul in care il chinuia. Am desoperit cu stupoare cum alt personaj securist acum este ambasadorul Romaniei in Portugalia. este incredibil. Acum ma consider naiv pentru ca inainte sa descopar campania Basarabia pamant romanesc si datoria ei pe Paul Goma ii credeam pe distrusii care ne distrug tara doar "influentati de regimul comunist", de mentalitati cpmuniste Dar am descoperit cu stupoare ca sunt in unele cazuri aceeasi oameni care ne-au distrus tara inainte de 89 sau rude de gradul intai care continua "munca" inceputa de predecesorii lor.

La inceput am crezut ca Paul Goma a fost unicat. Dar vizitand www.romanism.net, www.gid-romani.com, www.rostonline.org, www.procesulcomunismului.com, www.civicmedia.ro, www.noidacii.ro ca sa enumar doar site-urile pe care le am descoperit eu, am descoperit si alti oameni care au luptat, oameni care au supravietuit siberiei comuniste, oameni care au fost vanati de securitate pana in 1960 (partizanii nostri), am descoperit sfintii inchisorilor......am descopeirt ce ar trebuie sa investi orice roman care paseste pe bancile scolii romanesti. Nationalismul (in sensul pozitiv al cuvantului) se promveaza, se cultiva. La noi dupa 89 s a urmarit neincetat adormirea oricarui sentiment nationalist. Din pacate ei actioneaza neincetat. Am mentionat deja cartea de mai sus in care tanarul roman o sa intelega exact pe dos ce a insemnat comunismul. Am citit memoriile oamenilor care au avut de suferit de pe urma comunismului......ti se rupe inima de durere....doar sa fii animal sa nu simti nimic...nu stiu.....Cum a spus si Dan Puric, daca neamul asta nu se trezeste la timp suntem destinati mortii spirituale. Nu o sa fim decat niste oameni nascuti in aceasta parte a eruopei si atat. Toti romanii care au murit pentru neamul asta nu merita ce se intampla astazi in Romania aflata INCA in mainile comunistilor.

Informatia este putere. ei au stiut asta si eu facut tot posibilul sa ne ascunda, denatureze istoria plina de sange a neamului romanesc. Rezultatele se vad astazi. Nu ne stim ziua natioanla, nu ne comemoram eroii, multi nu sunt mandri de a fi romani. De ce???? Pentru ca nu ne cunostem trecutul si am fost si suntem ajutati din plin sa nu ni l cunoastem.

Dupa ce am "fost scos din intuneric" am intrebat ca disperatu pe studentii polonezi intalniti in Belgia cum sta treaba la ei. Fratilor in facultate (cand in mod normal orice om poate intelge mult mai bine ce i se spune) se studiaza obligatoriu istoria Polonei sub cizma bolsevica. Daca gasiti polonezi care habar nu au ce a insemnat comunismul pentru ei e doar din VINA LOR, ca au fost ignoranti nu pentru ca nu li se spune. Anul trecut sau acum doi ani de zile un politician a vrut sa scoata cartea respectiva din progrma de studiu. Studentii au iesit in strada fratilor. Chiar daca multora nu le placea sa invete ce era scris acolo (este curs obligatoriu) toti erau constienti ca acea carte reprezinta o parte din identitatea lor.

Sunt mandru de a fi roman datorita celor care si au dat viata pentru neamul romanesc. Din pacate tara in momentul de fata este pe mana, in mare proportie, trdatorilor de neam. Astia ar merita numai plumb si nimic mai mult.

Consider ca daca toti romanii ar citi doar ce a scris Paul Goma (pentru mine omul aceste este un model de demnitate) ar fi de ajuns sa se trezeasca din somnul cel de moarte, bezna in care am fost si suntem supusi inainte si dupa 89. Mai jos ii gasiti site ul personal (Paul Goma este "putin interzis" in Romania si nici nu exista in literatura romaneasca, au avrut grija de el cum trebuia pentru a nu tulbura apele) plus site-urile care m-au ajutat sa-mi redescopar istoria:

http://paulgoma.free.fr/ toata opera sa poate fi descarcata de pe site in format pdf

http://www.gid-Romania.com/index.asp

http://www.noidacii.ro/

http://www.procesulcomunismului.com/

http://www.rostonline.org/

Din pacate vocile acestor oameni care se lupta pentru adevar nu trec de spatiul intenetului sau a celor care ii cunosc in masura in care sa aiba un impact national. Ce sa mai vorbesc de programa televizunilor noastre care contribuie si ele din plina la indobitocirea romanului.

Destepta-te romane!

Marius

P.S. Scuze pentru eventualele greseli, cele mai multe inversii de litere, mi se intampla cam des.

Edited by greenyes
Ti-am corectat eu o parte din greseli

Te-as calca pe cap cu cea mai mare placere, [..], pt ce ai scris aici!

Mie nu mi-e rusine de tara mea. Mi-e rusine de romanii ca tine.

Asta daca esti Roman. Probabil esti un [...]

Domnilor Moderatori,

Am atacat persoana care a scris mizeria citata mai sus si imi recunosc vina. Puteti sa ma pedepsiti dupa cum scrie in regulament.

Dar cer ca acest om sa fie banat de pe site.

Din punctul meu de vedere e un tradator de tara si nu are ce cauta aici.

Oamenii ca el murdaresc tot ce ating.

Edited by MoWeed

Adriane, i-am explicat eu clar ca in momentul in care mai scrie Romania sau roman cu 2 de r ii dau ban direct.

Sunt complet de acord cu ce ai scris acolo, dar a trebuit sa iti editez partile mai urate; nu te suprara..

LE: Cat despre sanctiuni, nu se pune problema steagro

Edited by MoWeed

@greenyes

Printre altele, nu stiam ca statuia lui Antonescu e interzisa acum in Romania. A avut mult timp un bust in Piatra Neamt, pana prin 2005, cand s-a construit o biserica pe acel spatiu.

Sunt foarte binevenite articole ca acesta si posturi ca al tau si al lui calinel. Va felicit.

Edited by sabin1307

@w3bmaster

Noua ne este rusine cu oameni ca tine. Din cauza unora ca tine + celor de sus (nu la Dumnezeu ma refer) a ajuns aceasta tara sa fie considerata de c*c*t.

Edited by c.ronaldo17