Sign in to follow this  
Followers 0
fcsteaua.ro

Lecții de Stelism

17 posts in this topic

Într-o singurã zi, suporterii Stelei au fost alintați cu douã raze superbe de Stelism. Cum astfel de lucruri s-au întâmplat atât de rar în ultimii opt ani, bucuria de a vedea încã steliști educați la "ªcoala Ion Alecsandrescu" este imensã.

 

George Ogãraru ne-a obișnuit deja cu astfel de manifestãri. De aceastã datã el a avut inițiativa sã publice pe site-ul sãu personal starea sa de sãnãtate, informându-ne cã suferã de o entorsã de gradul al doilea și cã va putea juca cel mai curând în meciul cu Fiorentina. Nu în ultimul rând, Domnul Ogãraru nu numai cã i-a urat succes colegului sãu, Pawel Golanski, ci și-a exprimat și încrederea cã polonezul își va face treaba foarte bine. Toate acestea, înainte ca pe site-ul oficial al clubului sã fi apãrut ceva.

 

Acest nivel de respect și recunoștințã fațã de suporteri este, pare-se, inaccesibil actualilor conducãtori din Ghencea. Gigi Becali este incapabil sã respecte oamenii mai sus de condiția sa, aceea de analfabet într-ale bunului-simț și într-ale gratitudinii, iar Valeriu Argãsealã se situeazã pe cea mai înaltã treaptã a fariseismului.

 

Loți Boloni, fantasticul mijlocaș al Stelei Sevilliene, ne-a reamintit de determinarea sa de pe terenul de joc printr-un rãspuns, pe cât de tãios, pe atât de elegant, adresat lui Silvian Cristescu, individiot ce scuipase urmãtoarele: "Steaua are 23 de titluri furate, Craiova are patru, dar curate". Iatã rãspunsul lui Loți:

 

"Nu știu cine este acest Cristescu. ªtiu cã e inutil sã-mi pierd timpul cu el, dar sunt revoltat. Ce calitate moralã are de își permite acest om sã jigneascã oameni, performanțe, glorii în fața cãrora ar trebui sã-și plece capul. De ce vorbește de cele patru titluri ale Craiovei? Le-a cîștigat el? Toți ne amintim cu respect de regretații Oblemenco și Crișan, de Balaci, ªtefãnescu, Þicleanu, Cãmãtaru, de toți componenții Craiovei Maxima... Doresc oltenilor ca echipa lor sã revinã la nivelul la care a fost și de care o țarã întreagã a fost mîndrã. Iar în meciul cu Steaua sã cîștige cine meritã".

 

Exemplu de criticã, exemplu de eleganțã, exemplu de recunoaștere a meritelor adversarilor, exemplu de respect pentru adversarii valoroși de odinioarã. Un exemplu de Om! Citind spusele lui Loți Boloni, am avut senzația cã a vorbit Seniorul...

 

Este evident cã Gigi Becali și Adrian Mititelu, alãturi de mulți dintre angajații lor, sunt fãcuți din același aluat de proastã calitate umanã. Una dintre diferențe este, totuși, cã patronul Universitãții chiar iubește acel club și are habar de istoria culorilor pe care le reprezintã. În momentul în care arunci cu noroi în partenerul de competiție, numai civilizat nu poți pãrea, iar atât Gigi Becali&comp., cât și comp. de Mititei par a-și câștiga pâinea din înjurãturi, bãlãcãreli și zbierete primitive cãtre oricine "are tupeul" sã se "ia de ei, de familia lor".

 

Nu ne intereseazã prestația publicã a veșnicilor epigoni ai Craiovei Maxima. Pe noi ne intereseazã faptul cã dovezi ale Spiritului Stelist, precum cele oferite de Domnul Ogãraru și Domnul Ladislau Boloni sunt din ce în ce mai rare.

 

Dupã ce cã președintele și creditorul acestui club par complet imuni la astfel de manifestãri, ei nu au nici mãcar ideea, de exemplu, de a prelua astfel de declarații pe site-ul oficial al clubului. Tudorel Stoica, Gheorghe Hagi, Gabi Balint (iar lista poate continua), oferã aproape în fiecare sãptãmânã lecții de Stelism și, uneori, chiar de istorie a clubului. Niciuna dintre acestea nu este preluatã de site-ul oficial, nimeni din cei care conduc acest club nu salutã public astfel de manifestãri de atașament necondiționat și dezinteresat fațã de Spiritul Roș-Albastru. Ba mai mult, creditorul nu scapã nicio ocazie sã arunce țigãneli, așa cum s-a întâmplat în cazurile Gheorghe Hagi și Loți Boloni.

 

Oameni precum Ladislau Boloni și George Ogãraru aratã, la fiecare apariție publicã, faptul cã poți fi civilizat atunci când subiectele sunt delicate: fani și adversari. Nu numai cã au ieșit cu fruntea sus de fiecare datã, dar au mai și câștigat respectul Suporterilor și al oamenilor civilizați. Creditorul preferã sã iasã cu capul sus doar în gura "dujmanilor", fãrã sã înțeleagã un lucru elementar: chiar dacã nu te uiți în oglindã sã vezi cine ești, oglinda adevãratã sunt ceilalți, și cu atât mai mult cei ce iubesc ceea ce tu doar folosești.

 

Steaua este unul din puținele simboluri ale depãșirii condiției pe care le-a dat aceastã țarã: douã finale și o semifinalã în Cupa Campionilor Europeni în doar patru ani, douã "triple" consecutive în Liga Campionilor, trei Primãveri Europene consecutive dupã o lungã iarnã a fotbalului românesc luminatã, cu excepția noastrã, doar de prestația Naționalei la World Cup '94. Dacã ținem cont de situația economicã a României, aceste performanțe sunt fabuloase. ªi, cu toate acestea, noi nu suntem mulțumiți, fiind conștienți cã Steaua nu se raporteazã la fotbalul românesc. Noi am cucerit Himalaya fotbalului european, iar acele piscuri ne cheamã, neîncetat, înapoi.

 

Nimeni nu poate susține cã deține un Simbol. Chestiunile juridice și cele financiare nu reprezintã decât fundația, în acest caz. La crearea și la susținerea acestui Simbol au muncit, alergat, suferit și cântat teribil de mulți Oameni. Oameni care se simțeau reprezentați de sportivi și conducãtori cu trãsãturi remarcabile.

 

Gigi Becali și ai lui sunt o rușine pentru istoria Stelei tocmai pentru cã nu nimic în comun cu distincția unui Simbol al unei națiuni, ci reprezintã tocmai ce are aceasta din urmã mai josnic.

 

Dureros este cã, odatã cu fiecare lecție de Stelism, oferitã în general de cei ce sunt din ce în ce mai departe de clubul de care ne-am îndrãgostit iremediabil, Steaua zilelor noastre pare o fantomã. Sã sperãm cã spiritele celor care au creat și susținut Simbolul ne vor ajuta în aceste vremuri becalioase!

 

Lari

Share this post


Link to post
Share on other sites

Silvian Cristescu - nu cumva a avut o trecere meteorica si de scurata durata (ca sa folosesc un pleonasm) pe la Steaua ?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Articol excelent,bravo Lari.Problema este ca oricine inainteaza o declaratie in care are ceva contrar de spus impotriva echipei Steaua este preluata imediat de presa,indiferent ca atacatorul este un incult,un inadaptat la societate cum este de exemplu acest Cristescu.

Edited by DannY_1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Silvian Cristescu a jucat intr-adevar si la Steaua si m-a bagat in boala (mai mult Piturca de fapt) intr-un meci cu Sportul Studentesc pe Ghencea, 2-3, in care Piturca avea vreo 5 oltenasi de-ai lui in echipa si la 2-0 pentru Sportul "forta atacul" cu alde Cristescu si Mitrita. Nici Olaroiu nu a "fortat vreodata atacul" ca Piti in meciul ala... Bine, era penultima etapa, campionatul era oricum jucat, pacat totusi de neuronii suporterilor.

 

Ogararu este una din INSULELE DE BUN SIMT SI CIVILIZATIE din intregul fotbal romanesc, uneori ma si intreb cum de s-a pastrat baiatul asta atat de curat intr-un fotbal atat de mocirlos si plin de golani si "hahalere". Caile Domnului sunt tare incurcate... Cat despre Boloni, el a fost mereu un tip elegant si face cinste Stelei prin declaratia de ieri.

Share this post


Link to post
Share on other sites

cand auzi cce declara oamenii care au o legatura cu fotbalul si in special cu Steaua..declaratiile unor personaje care nu stiu cum sa isi exprime bucuria ca vine Steaua la el in oras nici nu mai conteaza...Respect Loti,respect Ogararu,respect adevaratii stelisti!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Cristescu e pur si simplu un rebut atat din punct de vedere fotbalistic, cat si din punct de vedere uman. Din cate tin minte parca a trecut si pe la Rapid dupa ce a fost la Steaua, peste tot sarind mingea din el ca din coltul mesei. Pana si Lovin e lux pe langa ce era Cristescu ala. Si ca orice complexat, la care ii e ciuda ca nu a facut fata la Steaua, unde ar fi vrut el sa fie fotbalist, incepe sa arunce cu noroi acolo de unde a luat el salariu fara sa merite nimica.

Cat despre Boloni, nu mi-a picat bine cand a lasat nationala de izbeliste in plina campanie de calificare, dar prin raspunsul pe care i l-a dat acestui Cristescu a aratat ca nu a uitat de unde a plecat si a reusit sa exemplifice in cel mai graitor mod posibil eleganta si superioritatea stelista.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Sincer va spun ca mi se pare foarte nedreapta folosirea numelui lui becalii intr-un articol in care apare si numele lui Loti Boloni.BLASFEMIE!

 

Pai Loti era un fotbalist foarte ciudat.Adica, juca fotbal de performanta si era si medic stomatolog.

Mai gasiti-mi in ziua de azi un fotbalist ca el!

 

Pacat ca un om asa de inteligent nu e la clubul pe care il iubeste.FOARTE MARE PACAT.

Doctorul Loti putea sa fie Arsene Wenger al nostru.

Inca mai poate.Sa speram ca intr-o zi o sa aterizeze si la noi.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Sincer va spun ca mi se pare foarte nedreapta folosirea numelui lui becalii intr-un articol in care apare si numele lui Loti Boloni.BLASFEMIE!

 

Eu cred ca este bine sa ne reamintim in ce valori credem, mai ales acum, cand toate tunurile presei sunt puse pe noi. Mai mult, sunt foarte, foarte multi oameni care au senzatia ca noi nu suntem cu nimic mai buni decat Becali.

 

Incerc, prin astfel de materiale, sa afirm ca fanii Stelei au cu totul alte valori decat becalismul. Eu sunt de parere ca acestea sunt complet opuse creditorului, astfel ca o comparatie intre cele doua notiuni - filozofii de viata, daca vrei - este inevitabila. Ba mai mult, eu cred ca ea ne este 100% favorabila.

 

Faptul ca il injuram pe Becali nu ne inalta cu nimic. Dar, cum astfel de manifestari sunt singurele pe care le intelege, ele sunt binevenite. Ideea e sa nu fie singurele manifestari anti-Becali, pentru ca atunci avem o problema: ar fi niste "huligani" vs. "cioban".

 

Dintr-un astfel de tablou, doar zoaieristii au de castigat. Nimeni altcineva.

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Respect toti stelisti adevarati foste mari glorii incepand cu Nea imi continuand cu fosti Laca Hagi Boloni si actualii Nesu Ogararu si poate Radoi si Neaga .... azi(ieri) era sa cred ca exista Dz cu adevarat dar nu da prabusit avionu cu jegu ala dar poate data viitoare asta poate e doar un avertisment ...

 

 

Poate odata acest club va fi condus de adevaratii oamenmi si stelisti pur sange ce conducere ar fi cu Laca Hagi Balint oloni ehe ...

Share this post


Link to post
Share on other sites
Sincer va spun ca mi se pare foarte nedreapta folosirea numelui lui becalii intr-un articol in care apare si numele lui Loti Boloni.BLASFEMIE!

 

Pai Loti era un fotbalist foarte ciudat.Adica, juca fotbal de performanta si era si medic stomatolog.

Mai gasiti-mi in ziua de azi un fotbalist ca el!

 

Pacat ca un om asa de inteligent nu e la clubul pe care il iubeste.FOARTE MARE PACAT.

Doctorul Loti putea sa fie Arsene Wenger al nostru.

Inca mai poate.Sa speram ca intr-o zi o sa aterizeze si la noi.

Asta e una din cele mai mari dorinte ale mele: sa il vad pe Boloni la Steaua.Pe langa ce reprezinta el pentru club,il consider unul dintre cei mai mari antrenori ai nostri si nu incape indoiala ca pentru el nu va exista niciodata locul 2.

Dar,din pacate atata timp cat ciobanasul nostru mioritic nu moare,nu o sa il vedem prea curand prin curtea Stelei.

Pacat...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Minunat articolul! Felicitari, Lari! Ar fi de vis sa antreneze Loti echipa noastra de suflet, dar e greu de crezut acum. Cine stie, poate vom avea MAREA SANSA sa scapam de raul care s-a abatut asupra noastra si marele Loti ar putea ajunge antrenor la echipa unde a cunoscut deplina consacrare. cat despre George, nu cred ca mai e nevoie sa spun ceva, el dovedeste de fiecare data ca este un stelist adevarat si un caracter mult prea frumos pentru vremurile astea. respect George, respect Loti!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Eu ma "bucur" ca avionul in care se afla Micul Oier a aterizat cu bine inapoi pe pista. "Noroc" cu pilotii ca nu au avut aceleasi declaratii ca si creditorul si s-a aflat ulterior adevarul. Asta ca si un off topic:).

Share this post


Link to post
Share on other sites

Lectii de stelism,becalism si antibecalism...Ce bine era sa fie numai stelism !N-are ce cauta asta intr-un articol langa stelisti adevarati !Pe "hardul" unora insa "partitiile" sunt amestecate formand o veritabila "ciorba de potroace"! CD-ul le-a ramas inauntru blocat si fiind zgaraiat se tot deruleaza "piesa favorita"!O fi cumva de la "soft"?"Asa cap , asa caciula !" Se pare ca ne cam meritam unii pe altii !

 

PS Depinde cum citesti si ce intelegi!Suna bine din mai multe parti cu conditia sa-ti functioneze "bibilica"!

Edited by tavimai

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mi-a placut foarte mult articol, desi il citesc abia acum, cu intarziere. Felicitari autorului!

Share this post


Link to post
Share on other sites
Sign in to follow this  
Followers 0