fcsteaua.ro

Se afla creditorul Stelei intr-o usoara jena financiara?

46 posts in this topic

Primele semne ale acestei posibilitati, au venit imediat dupa accederea ros-albastrilor in grupele Champions League. Desi investitor-creditorul promisese cate 150.000 de euro de cap de jucator pentru calificare, promisiunea s-a dovedit a fi o gogoasa frumos pudrata.

In primul rand, pentru ca suma a fost impozitata cu cota unica de 16%. Desi nu fusese vorba de asa ceva inainte de indeplinirea obiectivului.

Unii dintre ei au primit prin urmare cate 120.000 de euro, dar altii - cei mai multi - mult mai putin de atat. Printre ei Mihai Nesu, care dupa transferul sau in Olanda, a declarat ca mai are de primit circa 35.000 euro.

La data efectuarii platilor si a nemultumirii jucatorilor, probabil ca nimanui nu i-ar fi trecut prin cap ca exista probleme financiare la nivelul patronului.

Au urmat eliminarea primelor pentru meci egal si amenzile pentru infrangere. Cam de atunci echipa nu a prea mai castigat nimic in campionat, oferindu-i patronului sansa de a nu mai baga adanc mana in buzunar. S-au realizat economii...

Mergand pe firul presupunerilor, in presa de astazi putem citi ca Gigi Becali a cerut Patriarhiei Romane, cele doua milioane de euro pe care le donase pentru construirea Catedralei Neamului. Chipurile, pentru a-i dona calugarilor de la muntele Athos. Si asta dupa ce pentru gestul facut, Prea Fericitul il recompensase cu "Crucea Moldavã" drept recunostinta, ca unuia dintre primii ctitori ai viitoarei Catedrale.

Becali a fost refuzat politicos argumentandu-i-se ca, potrivit legii, orice donatie este un act de liberalitate prin care cineva da "irevocabil" un lucru celui care-l primește.

Ca si cum nu ar fi suficient pentru a ne convinge ca persoana despre care facem vorbire nu sta atat de bine precum crede lumea cu finantele proprii, acesta s-a prezentat marti la Tribunalul Bucuresti pentru a solicita instantei ridicarea sechestrului asupra celor 1,7 milioane de euro, confiscati de procurorii anticoruptie in dosarul "Valiza cu bani".

Toate aceste fapte converg spre o intrebare fireasca. Se afla investitor-creditorul in pana financiara? Si daca da, care vor fi consecintele asupra FC Steaua?

NR De ce investitor-creditor? Pentru ca, cu o mana investeste si cu "celelalte doua" ia inapoi.

Virgil

cam nasoala stirea. Daca se afla in impas, o sa faca tot posibilul sa suga banii din club

Pai cum in ultimul timp s-au mai normalizat preturile la terenuri si cum, datorita crizei, se va construi mai putin cred si eu ca este intr-o oarecare criza.

Poate daca nu ne ducem in CL la anul si nu mai avea profit ne lasa in pace! Speranta moare ultima....

La Steaua e nevoie de o structura a actionatului legitima si transparenta. Avem nevoie de un buget transparent care sa se anunte INAINTEA fiecarui sezon. Nu avem nevoie de banii negri ai acestei caricaturi de om.

Pe de alta parte, chiar daca aceasta maimuta ar avea bani este sigur ca acestia nu ar merge in fotbal, sa fim seriosi.

Poate da Dumnezeu si chiar are dificultati.. si vinde clubul. Stiu ca intotdeauna e loc de mai rau, dar nu cred ca se poate mai rau decat Becali.

el in foame de bani a fost mai mereu, ca daca nu era nu venea la Steaua.

virgile, vezi ca AZI, tot mapamondul este in criza financiara! si nicaieri asta nu e prilej de bucurie, ba chiar din contra!

eu am mai zis-o si o repet: in viata INTOTDEAUNA este loc de mai rau! cei care isi inchipuie ca mierea curge pe ziduri sunt sau copii, sau natarai!

in clipa de fata Steaua este extrem de expusa la o taiere masiva a bugetului! chiar a existat o discutie cum ca daca si locul 10 ar starni tot atatea pasiuni ca lupta pentru primele pozitii!?

noroc ca Becali este un mare ambitios! eu sper sa nu faca ceea ce a spus!

cam nasoala stirea. Daca se afla in impas, o sa faca tot posibilul sa suga banii din club

stai linistit,ziua 'scadentei' tot o sa vina si Becali o sa jupoaie clubul pt a-si recupera cele x milioane cu care a imprumutat Steaua!Totusi sper ca acea zi sa vina cat mai repede,pentru binele tuturor!

noroc ca Becali este un mare ambitios! eu sper sa nu faca ceea ce a spus!

ai dreptate, e ambitios..pacat ca ambitia lui e sa distruga Steaua..

SPER sa dea faliment sa se zvarcoleasca in chinuri al drac cioban ....

sper sa nu vanda jucatori...dar la ce minte are ciobanul,orice este posibil

Daca ar putea obtine bani...muuuulti bani din astea, dar in acelasi timp l-ar face sa si plece de la club....de ce nu? Sa nu'l mai vad, imi provoaca efectiv greata. Sa fie macar spre binele Stelei. Oricum deja sunt destui jucatori plafonati, care nu vor mai da aceleasi satisfactii ca in trecut. Vom vedea...

Sa nu uitam ca Dorinel a stat pe banca la meciul cu Dinamo fiindca cei de la CFR (!!!) au platit Universitatii clauza de reziliere a contractului, o suma de aproximativ 100.000 de euro. Foarte ciudat, nu ?

Cum il cheama pe Dumnezeul lui Becali?

Biserica a spus ca donatia nu poate fi returnata.

De ce nu duce Gibonul in Ferentari sa le ceara banii inapoi indienilor?

Victor ne-a povestit despre criza care a coplesit intreg mapamondul,dar uita ca Becali a spus la inceputul crizei ca el,cel cu bani,nu este afectat de criza!

Da "bine" la imagine dorinta Gibonului de a-si retrage donatia.El care conduce un partid crestin-democrat sa faca asta?

Pai ce sa mai creada habotnicii?

@Virgil

Intr-o societate pe actiuni un asociat poate aduce bani de acasa doar prin doua metode legale: majorare de capital si creditare. Orice alta modalitate de a baga bani intr-o societate pe actiuni se poate considera ca evaziune fiscala.

Creditarea este un instrument economic, nu are nimic peiorativ.

Acum cine stie cat de cat economie cunoaste ca si in cazul majorarii de capital actionarii isi pot recupera aportul adus prin plata dividentelor. Ca e creditate, ca e majorare de capital, banii tot ii scoti din SA prin diferite metode.

Diferenta dintre creditare si majorare de capital este ca in prima varianta doar un singur actionar poate sa introduca bani in societate, iar in cea de a doua toti actionarii trebuie sa fie de acord.

Banii lichizi intr-o economie sunt bani morti. Banul neinvestit isi depreciaza anual valoarea din cauza inflatiei.

Edited by RedStar

Foarte suspect cum acest om religios isi cere inapoi donatiile de la biserica. Nu m-ar mira sa le ceara bani pe case sinstratilor din Moldova.

Inca o dovada ca are un caracter infect si ca singurul lui Dumnezeu sunt banii....

Foarte suspect cum acest om religios isi cere inapoi donatiile de la biserica. Nu m-ar mira sa le ceara bani pe case sinstratilor din Moldova.

Inca o dovada ca are un caracter infect si ca singurul lui Dumnezeu sunt banii....

crede-ma pe cuvant ca a cerut, ce-i drept nu lor ci autoritatilor de acolo. i-a cerut inca de acum 2 ani.

eu am mai zis-o si o repet: in viata INTOTDEAUNA este loc de mai rau! cei care isi inchipuie ca mierea curge pe ziduri sunt sau copii, sau natarai!

Un mod cam sumbru de a vedea viata... Nu o curge mierea pe ziduri, dar nici nu poti calca doar in rahat o viata intreaga.

Daca ciobanul are intr-adevar probleme financiare, probabil ca pe termen scurt va fi rau pentru Steaua, insa pe termen lung e o binecuvantare. Asta e parerea mea... Cangrena nu se trateaza cu aspirine.

Eh i-a crescut. Vorba vine. Parerea mea e ca si topurile financiare sunt oarecum fabricate. Nu neg ca are bani foarte multi, dar nimeni nu-i poate cunoaste cu adevarat situatia financiara. O avea terenuri, palate, masini, fabrici si multe altele, insa refuz sa cred ca e no. 1 in Romania in ceea ce priveste averea. Un om cu o asemenea putere financiara (2-3 miliarde euro) nu si-ar cere inapoi donatiile si nici n-ar apela pe la altii sa-i plateasca datoriile. Probabil considera ca fiind vazut in postura de cel mai bogat om din stat, i-ar mari sansele la alegeri, oamenii crezand ca unu' bogat n-are motive sa fure in continuare. Pe de alta parte, daca facem o comparatie intre averea estimata si investitii, observam ca acestea sunt minore pentru un om care detine atatia bani. Sau poate e doar zgarcit.

stai linistit,ziua 'scadentei' tot o sa vina si Becali o sa jupoaie clubul pt a-si recupera cele x milioane cu care a imprumutat Steaua!Totusi sper ca acea zi sa vina cat mai repede,pentru binele tuturor!

Stai linistit ca banii au fost recuperati deja.

Asta cu miliardarii(in euro)romani nu exista!NU AVEM NICI UN MILARDAR ROMAN(in euro,repet).Miliardari sunt acei oameni care dispun de lichiditati...nici un roman nu poate sa-ti arate cu acte sau sa-ti puna pe masa 1miliard de euro,NICIUNUl.averea e un bun,o proprietate cu valoare oscilabila ceea ce nu face obiectul vre-unui calcul bancar.Tocmai de aceea ia fost respins la JJ proiectul de a face o banca...pt ca mai pe romaneste spus...Gigi vroia sa-si faca o banca dar el nu avea bani,ci el vroia probabil mai degraba sa faca o agentie imobiliara in care sa vanda terenuri , fabrici,sau alte proprietati,ori sa le inchirieze sau in cel mai bun caz sa le ipotecheze BNR si sa-l imprumute de bani.

Jiji e un parlit iar intr-o zi D-zeu il va lovi de o sa ajunga sa se sinucida de necaz...o sa vedeti voi

easy come, easy go

sper sa-l manance falimentu' pe cioban.

on-topic: e posibil sa ne ajute criza mondiala si toate posibilele probleme financiare pe care le are ciobanul sa grabeasca plecarea lui de la Steaua.