Sign in to follow this  
Followers 0
fcsteaua.ro

Meciul care ne obliga, si meciul care ne obliga

11 posts in this topic

"Victoria lui CFR Cluj ne obliga" a spus Nea Vali eternul argat si de-aici o filosofie eronata si erodanta pentru o repriza intreaga. Cand Steaua a maturat cu Roma pe jos in Ghencea, s-a scris ca au venit in slapi, adunati de pe plaja. Cand Cluj i-a batut, desi eu cred ca daca era Unirea Urziceni pe Olimpico le dadea 4, brusc e sarbatoare nationala si presiune pe Steaua. Ce rezulta?

Rezulta un start fals de Champions League. Nu victoria lui CFR ne obliga ci istoria, traditia, trecutul si pana una alta exclusivismul unei competitii la care pana acum doar noi am avut acces. Asta ne obliga impotriva lui Bayern Munchen, si am avut parte de ceva in plus. Ceva in plus fata de anul trecut, si doar putin in minus fata de ce ar trebui sa fim.

Ne lipseste liderul. E clar, fara Radoi nu suntem 100%, suntem dependenti de prezenta lui Mirel, nu stiu ce se va intampla daca el chiar va parasi echipa.

Per total Steaua nu a aratat rau. A avut in Zapata un inger pazitor, usor nesigur la jocul aerian, dar imbatabil, senzational de-a dreptul pe linia portii si la iesirile in situatii de 1-1. Ogararu acuza lipa de jocuri, pe Ghionea a atarnat grau banderola, Goian l-a scapat de cateva ori pe Toni, dar per total le-a iesit. Carlos de Ghencea imbatraneste, dar momentan inca mai trebuie sa fie acolo.

La mijloc am fost "loviti". Lovin a facut un joc bun, este in crestere vizibila de forma, i-a facut bine exilul de la Steaua 2, dar Toja a fost folosit pe un post care nu-i prieste iar Semedo a fost mana moarta, fiind vizibil marcat de tracul debutului in Liga. Dayro mi se pare in crestere vizibila, cu cat munceste mai mult pe teren se simte si in jocul nostru, iar Szekely s-a miscat bine si l-a suplinit bine pe Arthuro, are viteza, tupeu.

La Arthuro merita zabovit un pic. Cam toti l-au criticat, mie mi-a placut. S-a zbatut mult. Izolat in fata unei aparari bloc inalte, a coborat sa-si ia singur multe mingi, a venit chiar pana la careul nostru, de multe ori a creat culoare pentru Moreno, a tras la poarta a avut ocazii. Putea chiar marca, dar s-a opus bara. Eu unul il trec la remarcati.

Dintre intrati, Ovidiu Petre e inca o umbra, Stancu e clar un vulpoi, golul eu il consider corect, chiar daca arbitrul a fost acoperit. Kapetanos mi se pare un fel de Ciocoiu in mizerie, foarte inalt dar prea lent, mai lent chiar decat Victoras Iacob daca l-am readuce.

Desi am inceput ezitant am echilibrat jocul, si poate ca meritam un egal care sa ne dea moral, dar de data asta Fortuna a avut cetatenie germana. Mai e si Zapata, fara de care poate asistam la ceva urat, insa ceea ce este de remarcat este ca la un joc cu miza (excludem returul de la Lyon din sezonul 1) este prima data cand presam si trimitem in corzi o echipa din "urna 1". Pana acum am fost victime sigure, am pierdut prin KO, este prima data cand pierdem la puncte si nu suntem numarati. Ce urmeaza?

Urmeaza meciul care ne obliga cu adevarat, si anume egalul Lyon- Fiorentina. Inseamna ca Lyon, batuta si de Rapid in Giulesti, nu mai sperie pe nimeni si ca Fiorentina nu e echipa de urna a 4-a, dar nici stanca italiana veritabila. Dar daca noi am pierdut 3 puncte ei au pierdut cate 2 si deci startul fals poate fi recuperat la Firenze. Asta trebuie sa ne oblige pe noi, nu ce se intampla in ograda vecinului.

Avansez chiar 2 pronosticuri: ca CFR va ramane cam cu astea 3 puncte plus poate inca 2 egaluri, iar noi daca prindem UEFA, puteam sa ajungem din nou sus, chiar sa avem pretentii la Cupa, pentru ca avem ce n-am avut pana acum: un lot omogen de jucatori, cu multe solutii pentru Liga I separat de cupele europene.

Alex (keluboss)

Desi am inceput ezitant am echilibrat jocul, si poate ca meritam un egal care sa ne dea moral, dar de data asta Fortuna a avut cetatenie germana...., insa ceea ce este de remarcat este ca la un joc cu miza .... este prima data cand presam si trimitem in corzi o echipa din "urna 1". Pana acum am fost victime sigure, am pierdut prin KO, este prima data cand pierdem la puncte si nu suntem numarati. Ce urmeaza? "

Mi-a placut foarte mult!Touche!:))

... cum mi-a placut si analiza ta care are izul celui care se pricepe si la fotbal si la ceea ce se intampla in echipa favorita!Felicitari!

Respect keluboss! Tu ai reusit sa faci o analiza mai obiectiva

In sfarsit vad ca e cineva care`l apreciaza pe Arthuro. Statistica arata ca aseara a dat 5 suturi spre poarta lui Bayern. Daca nu ma insel, cu O. Lyon in Ghencea am avut mai putin de 5 suturi spre poarta lor...

Cei care s-au remarcat : Zapata, Lovin, Dayro, Szekely si Arthuro. Totusi asta nu ne`a facut o ECHIPA. Din pacate Toja a fost dezastruos :( a pierdut o gramada de mingi. Iar scarbosul ala care comenta meciul ( nu mai stiu care dintre ei) facea caterinca de el...

Edited by SuperstaR18

Vom avea o mare surpriza, unii dintre noi, cand vom vedea ca chiar si cu Radoi in echipa rezultatul va fi acelasi: ZERO PE TOATA LINIA!

Golul ala nu a fost valabil, daca te uiti la reluare Stancu pune piciorul aproape chiar in poala portarului,atingand si bratele acestuia. Si chiar daca ar fi fost valabil, se compenseaza cu golul lui Banel, din meciul retur cu Galatasaray.

Edited by Living_Dead_Stripper

Nu m-au impresionat cu nimic Lyon si Fiorentina; este clar ca sunt echipe mai slabe ca Bayern.

Fara suparare , si eu il apreciez pe Arthuro. Cu toate astea Yssouf Kone pare cu cel putin o clasa peste el, si baiatu ala a fost adus de la Rosenborg cu 600.000.

Asta aduce in discutie o alta problema. Cu scoutingul suntem la pamant.

Daca tot vorbeai de argati in debutul acestui articol, vad ca se evita cu obstinatie reliefarea rolului antrenorului in prestatia brava a echipei din acest meci.

Observ ca nimeni nu se opreste asupra proastei inspiratii a antrenorului Marius Becali de-al parasuta pe Toja in mijlocul liniei mediene pe postul de mijlocas la inchidere! Probabil ca baiatul asta n-a mai jucat in viata lui pe aceasta pozitie si sa gandit becaliotul s-o faca pentru prima data chiar in acest meci.

Ei bine, tocmai asta ma enerveaza pe mine cel mai mult, faptul ca Lacatus "este un om prea bun" ca sa-i traga o flegma intre ochi lui Fecali si sa inceapa s-o faca pe-a antrenorul.

Mie nu mi se pare suficient argumentul ca am avut doua bare si un gol care a fost mai mult sau mai putin valabil. Cu jocul nostru de aseara nu puteam spera nici la egal, nu asa. Am mai spus deja, Bayern nu ne-au calcat in picioare pentru ca nu au vrut. Stiu ca in a doua repriza s-au dezmortit si ai nostri cat de cat, dar nemtii deliberat se retrasesera in propria jumate, nicidecum ca ii bagasem noi in corzi. Ne invitau sa atacam, cedandu-ne mijlocul. Nu-mi place sa recunosc, dar daca se facea 1-1 noi nu mai atingeam mingea, nu cu asezarea aia a noastra si cu spiritul ala.

si totusi sabin, sa stii ca Bayern nu ne-a lasat ca asa au vrut ei. A fost un meci de uzura pentru ei si la sfarsit erau storsi. Nu e cazul sa ne victimizam prea mult prestatia. In repriza a II-a am jucat bine, Bayern a cedat teren ca sa loveasca pe contra-atac dar nu a facut-o pentru ca l-am avut pe Zapata. La final amandoua echipele erau cazute fizic, de-aia noi nu mai puteam duce mingi spre ei care se asezasera bloc in defensiva.

Cat despre Lacatus da, e clar ca Toja la inchidere a fost "mutarea in plic" si ca n-are nici o treaba cu postul asta. Mai mult Gigi a avut tupeul dupa meci sa spuna ca nu i-a placut Toja. ... Asta este cu asta defilam...

Cred ca la Steaua cam de 3 sezoane incoace se petrece acelashi lucru: calificarea in CL este primul, singurul si ultimul obiectiv. PUNCT ... spre disperarea noastra pana la sfarshitul sezonului putem sa ne uitam linishtitzi la DVD-ul cu finala din 86. Anul viitor mai vedem 2 meciuri adevarate si iar pauza ... Declaratiile "am visat toata viatza sa joc in CL" ar trebui luate exact asa: visul devenit aievea gata! Nimeni de la Steaua acum nu declara ca a visat sa joace o finala de CL!?!

... asa ca joaca si ei ce sa faca? Aseara am sperat ca banditul ala de Dayro o sa aiba atata nesimtire incat sa nu dea dou bani pe faptul ca joaca cu Bayer si sa le scoata aerele din cap - nope - am sperat ca Toja va avea destula incultura americana incat sa nu tremure de frica - nope ...

Sperantze in Italia? Haida - de, chiar crede cineva ca in Italia Lovin va mai taia lemne pe glezne si va scapa neurcat pe garduri? Neamtzu a suportat stoic magaria dar in Italia o iei tata peste ochi ca acolo se sthie "jocul" perfect ...

An dupa an aceeashi imensa buimaceala, o perplexitate dezarmanta ... aseara am avut IAR impresia ca avem o ochipa de oameni care nu sthiu de ce se afla in teren ... un fel de: noi ne-am calificat, acum iar trebuie sa jucam?!? Ca si cum un boboc admis la facultate in fiecare an o ia de la capat pentru ca nu concepe ca dupa admitere incep alte multe sesiuni de examene ... absurd, nu pot pricepe ... trist ... ne agatzam ca sugacii de ceva ce nu exista: golul lui Stancu nu exista! Ceva ce nu a fost confirmat de arbitru nu exista!!! O echipa care se fasoleshte 90 de minute aiurea nu are ce discuta, gata! Partzi bune intr-un meci ca cel de ieri nu au fost: lipsa de ambitie, lipsa de tonus, lipsa de bucuria de a juca ... mereu, mereu, mereu impresia asta de 11 Sisif blestemandu-si parca norocul de a juca in CL ...

@keluboss

Se poate sa fi exagerat un pic, ca sa scot in evidenta mai mult ce voiam sa spun. Intr´adevar, nu e cazul sa victimizam prestatia noastra, dar nici nu trebuie scos din calcul ca Bayern a venit sa ia cele 3 puncte fara sa se uzeze prea mult si sa scape intregi (ultima nu le-a iesit, cu accidentarea lui Klose). Au pasat mult prima repriza, si-au indeplinit obiectivul, dar nu cred ca au alergat foarte mult, ca au tras pe branci ca sa nu mai aiba suflu in a doua repriza cand incepusera si ai nostri sa joace cat de cat ceva. Raman totusi la parerea ca nemtii nu au turat motoarele la maxim, ca n-aveau de ce. Ce a jucat Steaua aseara nu-mi da motive sa cred ca a reusit doar pe meritul ei ¨sa impinga¨pe Bayern in propria jumate, sau chiar in propriul careu. Se putea termina mult mai rau. Noroc ca a fost Zapata in poarta, iar nemtii nu au venit la spectacol (nici teren si nici vreme pentru asa ceva nu prea erau). Noi eram mai cazuti psihic decat fizic.

Sign in to follow this  
Followers 0