fcsteaua.ro

Victorie cu gust amar

67 posts in this topic

In mod normal diferenta dintre fotbalul din Romania si cel din Insulele Feroe (sfinte Dumnezeule, apara si pazeste-ne!) este de cel putin trei clase. In favoarea noastra, desigur. Pur si simplu, cel mai slab jucator roman din Liga I poate deveni lejer golgheter in "Insule".

In aceasta seara, o mana de tricolori debusolati si cu psihicul la pamant au luptat cu propria neputiinta si slabiciunile acestei natii pentru a se impune in deplasare cu un scor la limita. Rezultat bun, joc urat, temator si Romania reintra in cursa pentru ocuparea unui loc de calificare pana la urmatorul meci impotriva Frantei. Apoi, Dumnezeu cu mila.

Mereu imprevizibil, fotbalistul roman s-a desprins de conceptia temporizarii datorita generatiei lui Hagi, Lacatus si Raducioiu. Frica a fost inlocuita de siguranta, apoi siguranta s-a transformat in infatuare. Mai nou, indolenta se traduce prin neputiinta si suficienta la nivelul tricolorului vanator de ziaristi, femei si contracte inzecite.

Se vorbește mereu de momente zero ale fotbalului romanesc. Desi semnele de insanatosire sunt vizibile la nivel de club, nu se intrezareste luminita de la capatul tunelului pentru insusi pilonul de baza al acestui sport: fotbalistul roman. Consider ca inainte de a se realiza o revolutie infrastructurala si organizatorica, se impune o infuzie de barbatie si caracter in creierul juniorului si in sufletul seniorului. Sarbii, turcii, englezii, nemtii sau latino americanii pot fi luati drept profesori in acest sens. Intreaga reteta de succes se fundamenteaza pe aceste elemente.

Pentru ca, inainte de a recunoaste superioritatea adversarului sau propria insuficienta, este nevoie sa lupti si sa stii sa te "bati". Iar fotbalistul roman a uitat de mult sa lupte.

Insulele Feroe - Romania 0 - 1

Romania: 1. Lobont, 2. Contra, 6. Radoi, 15. Goian, 24. Nesu, 11. Cocis, 10. Aliuta, 8. Codrea, 26. Lazar, 7. Costea, 18. M. Niculae

Antrenor: Victor Piturca

Min' 50. Sorin Ghionea a fost eliminat pentru lovirea unui adversar;

Min 59. Gol Romania. Cocis suteaza la coltul scurt si-l invinge pe goalkeeperul gazdelor dupa o pasa primita de la Aliuta.

Min 94. Cam atat, victorie mare :)

Afara cu Piturca!

meciul nici nu trebuie comentat!

afara cu Piturca si cu panarame gen cocis, contra sau Marius niculae!

Sper ca Radoi sa nu aiba nimic!

Daca a patit ceva, atunci sper ca nationala sa prinda numai umilinte cu piti la carma!

Ce a lipsit cu desavasire:

- atitudinea! E incredibil, oricat de jos ai avea psihicul, sa joci in asa hal. Trebuia ca jucatorii sa aiba macar foame de victorie, de calificare, de performanta. Neeeaaaah! Contra a fost printre singurii care s-a zbatut. Dar atat de haotic a jucat si atat de multe greseli a facut incat...

- diferenta de valoare! E incredibil cat de asemanatori au fost jucatorii romani cu cei feroezi in acest meci. Cred ca daca aia ieseau la joc, am fi avut parte de o umilinta si mai mare decat sambata. Moti, transferat pe cate milioane??? Cat cere Mititelu pe Costea??? Bratu si Niculae sunt atacanti de Liga Campionilor??? Pe banca tehnica putea fi si Elena Udrea, diferenta de valoarea tot trebuia sa se vada! Numai daca e sa luam in calcul eficienta centrarilor si tot trebuie ca 90% din echipa sa-si puna ghetele-n cui, sa ceara azil in insulele alea si sa participe la Cupa Pastravul in fiecare luna.

- ideile tactice! E incredibil cat de incredibil de stupid e Piturca! Aia au avut 2 ocazii mari in ultimele 3 minute, iar el, desi, oricat de cretin e, nu se astepta la un iures ofensiv al gazdelor, a pus pe teren o echipa incapabila sa-si creeze ocazii clare. Am ajuns cu mare greutate la 25 de metri in fata portii (treaba antrenorului), iar cand am ajuns ne-am comportat ca aia de care radem noi in curtea scolii (treaba jucatorilor). Schimbarea Aliuta-Ghionea spune totul despre genialitatea dusa la extrem!

De nu v-as mai vedea...

Prefer mai bine sa nu vorbesc despre echipa nationala ! As vrea sa stiu situatia lui Radoi ! Ma cam ingrijoreaza faptul ca in fata lui Podolski si Riberry nu il vom avea pe capitan :sad2:

Ce mare lucru poti sa faci in fata unei echipe care-si baga autobaza in poarta? Sa ne amintim ca Steaua-Pandurii a fost tot 1-0, iar Pandurii au fost pe post de feroezi. Asa incat cred ca nu-si au rostul criticile dupa acest meci.

Sa ne aducem aminte ca ni s-a refuzat un penalty la M. Nicolae si ca acelasi M. Nicolae a ratat singur cu poarta aproape goala.

Am luat toate cele trei puncte si asta e cel mai important lucru.

Mirel Rãdoi a pãrãsit accidentat terenul de joc în minutul 18 al partidei cu selecționata Insulelor Feroe. Se pare cã fundașul Stelei va fi nevoit sã stea mai multe sãptãmâni pe barã și prezența acestuia în partida de debut a roș-albaștrilor în Liga Campionilor, cu Bayern Munchen, este pusã sub semnul întrebãrii. Ar fi al doilea sezon în care o accidentare îl forțeazã pe cãpitanul echipei din Ghencea sã spunã "PAS" meciurilor din Liga Campionilor.

Antrenorul naționalei de fotbal a României, Victor Pițurcã, a confirmat gravitatea accidentãrii lui Mirel Rãdoi.

"Mi-e teamã sã n-aiba vreo rupturã, s-ar putea sã nu fie folosit nici de Steaua în meciurile urmãtoare" a comentat Pițurcã la TVR dupã meciul câștigat eroic în Feroe, scor 1-0.

Daca nu joaca cu Bayern o sa imi doresc ca toate meciurile lui Piturca la nationala sa fie pierdute cu 3-0 cel putin!

"Mi-e teama sa nu aiba vreo ruptura. Ar fi grav pentru ca s-ar putea sa nu il foloseasca nici clubul si nici echipa nationala in meciul cu Franta", a spus Victor Piturca la TVR.

manca-te-ar gaura neagra, barbugiule!!!

Domnul Victor Piturca este foarte potrivit la echipa nationala a Romaniei. Curaj, Piti! Ramai!

Ar fi inca un an in care priveste Steaua in grupe. fmm de soarta! :wall: (e vorba de Radoi)

Edited by steaua_gloria

desi n-as fi dorit sa comentez acest rezultat al echipei Romaniei, o fac determinat de concluzia cel putin hazlie rezultata din articol. Auzi, cica primordiala este "barbatia si caracterul in creierul juniorului si in sufletul seniorului", nu infrastructura si sistemul de organizare. Frumoasa axioma, as spune idealista, dar nedemonstrabila si cu atat mai putin adevarata. Ai nostri au demonstrat "barbatie" la gradina botanica dar se pare ca au ramas fara creier si fara suflet, asta ca fapt divers. Revenind la concluzia articolului, ma tem ca tocmai din astfel de logici am ajuns in halul in care suntem, la sport in general si la fotbal in special ( urmeaza caderi evidente la toate sporturile). Lipsa infrastructurii necesare si a unui progam minimal de sport (problema organizatorica) ne lasa fara pepinierele de unde sa se aleaga viitorii Hagi, Lacatus, Dumitrescu, etc. Nu poti creste astfel de exemplare in balarii, iar daca din intamplare apare vreunul cu siguranta nu balariile i-au format caracterul si puterea de lupta. Atunci cand emitem judecati cu pretentii de axiome ar trebui sa gandim bine inainte pentru ca putem deforma realitatea pentru cei mai putin avizati, dar de buna credinta. Articolele au putere de opinie si lasa urme in mintea cititorilor, sa fim cu mai multa grija cand scriem. Da, au fost si exceptii care au aparut din balarii, dar ele tocmai confirma regula de baza. Din pacate la nivelul guvernului, sportul nu este o prioritate, prioritare sunt afacerile si interesele personale ale oprtunistilor din fotoliile de politician! s-auzim numai de bine!

"Mi-e teama sa nu aiba vreo ruptura. Ar fi grav pentru ca s-ar putea sa nu il foloseasca nici clubul si nici echipa nationala in meciul cu Franta", a spus Victor Piturca la TVR.

Unde e ma ala de cobea pe aici ca o sa se accidenteze grav Radoi, acum 2-3 zile, f****** ?

CE ziceti tata de Lituania ??? 2-0 cu Austria :))

Rezultatu' ca rezultatu', da' joaca fabulos, frate...

desi n-as fi dorit sa comentez acest rezultat al echipei Romaniei, o fac determinat de concluzia cel putin hazlie rezultata din articol. Auzi, cica primordiala este "barbatia si caracterul in creierul juniorului si in sufletul seniorului", nu infrastructura si sistemul de organizare. Frumoasa axioma, as spune idealista, dar nedemonstrabila si cu atat mai putin adevarata. Ai nostri au demonstrat "barbatie" la gradina botanica dar se pare ca au ramas fara creier si fara suflet, asta ca fapt divers. Revenind la concluzia articolului, ma tem ca tocmai din astfel de logici am ajuns in halul in care suntem, la sport in general si la fotbal in special ( urmeaza caderi evidente la toate sporturile). Lipsa infrastructurii necesare si a unui progam minimal de sport (problema organizatorica) ne lasa fara pepinierele de unde sa se aleaga viitorii Hagi, Lacatus, Dumitrescu, etc. Nu poti creste astfel de exemplare in balarii, iar daca din intamplare apare vreunul cu siguranta nu balariile i-au format caracterul si puterea de lupta. Atunci cand emitem judecati cu pretentii de axiome ar trebui sa gandim bine inainte pentru ca putem deforma realitatea pentru cei mai putin avizati, dar de buna credinta. Articolele au putere de opinie si lasa urme in mintea cititorilor, sa fim cu mai multa grija cand scriem. Da, au fost si exceptii care au aparut din balarii, dar ele tocmai confirma regula de baza. Din pacate la nivelul guvernului, sportul nu este o prioritate, prioritare sunt afacerile si interesele personale ale oprtunistilor din fotoliile de politician! s-auzim numai de bine!

Omule, ia si pune frana pentru ca nimeni nu are pretentia ca ar scrie axiome. Nu am scris NICAIERI ca nu trebuie sa se investeasca in infrastructura ci am militat mai intai pentru inserarea unei noi mentalitati, una bazata pe lupta si barbatie (jur ca nu o anuleaza absolut deloc pe prima). Nu este prima data cand mi se "pun in gura" cuvinte de oameni care fie vor sa rastalmaceasca articole, fie inteleg prea putin.

Cred ca ar trebui sa aplici asupra ta mai intai ceea ce ai scris mai sus inainte de a arunca aceste concluzii, mai ales ca ai ales sa rastalmacesti ceea ce am scris. Poate data viitoare....

Edited by Il Soldatino

Au prins aripi dupa victoria cu noi.

Asta nu schimba insa nimic.

Tot o echipa de duzina sunt.

Dar probabil ca Piturca va profita la maxim de acest rezultat pt a continua cu nesimitirile.

Lituania e o echipa a carei jucatori joaca in mare parte in campionate slabe!

Lituania e o echipa slaba.

Lituania trebuia umilita la Cluj.Nu invers!

Trebuia sa invingem in I-le Faeroe. Stiam ca va fi greu, doar este o echipa de temut, cu totii stim lucrul asta. Acum ca am invins, sunt 2 parti de vazut, cea proasta, ca ni s-a accidentat Capitanul, si cea buna, ca dupa aceasta victorie ne putem cu totii gandi, nu la calificarea la Cupa Mondiala, ci la trofeul propriu-zis. Cum spunea si Catalin ... VICTORIE MARE !!! steagro

Acest post a fost un pamflet la adresa "superbului" joc al echipei Nationale din seara aceasta si trebuie tratat ca atare! :wink:

Dar probabil ca Piturca va profita la maxim de acest rezultat pt a continua cu nesimitirile.

Lituania bate (si) Austria!

Stai calm ..anul asta trebuie sa joace..IMPOSIBIL ;)

Ia spune-mi tu cine din echipa noastra nationala e titular la o echipa mare din Europa, in afara de Steaua. Cu inca o exceptie, Lobont, nici noi nu ne putem lauda cu mai nimic la capitolul asta.

Fii atent aici, la meciurile din seara asta, doar: Finlanda-Germania: 3-3! Turcia-Belgia: 1-1 (otomanii au egalat din 11 metri)! Rusia-Tara Galilor: 2-1! Elvetia-Luxemburg 1-2!!!!!

Cred ca avem pretentii nejustificat de mari de la niste indivizi (ma refer si la Piturca si la jucatori) care sunt de mana a doua. Fotbalul de mana a treia a mai avansat, iar noi am stat pe loc. Ca de obicei, avem cozile sus, desi mirosul de raie ajunge si mai sus (ma refer nu la tine, ci la presa, care-i pupa in dorsal prea mult pe semiprofesionistii aia).

meci degeaba...mai degraba imi da fiori starea lui Radoi...

In primul rand, asta cu "nu mai exista echipe mici" e o prostie!

E doar o scuza penibila aruncata de echipele mari care se cred prea tari si uita sa joace de la atata tarie.

Daca Piturca facea o echipa din jucatori din Liga 1, ar fi batut clar Lituania.

Daca juca azi Unirea Alba Iulia contra Insulelor Feroe, i-ar fi rupt pe aia in 5.

Dar de la atata ingamfare, e greu sa joci.

Cand tu vii la nationala doar ca sa te distrezi si nu faci nimic serios, e cam greu sa faci performanta.

Si cand mai ai langa tine si colegi care nu au valoare dar care sunt selectionati pe pile, sansele sunt 0.

Iar cand antrenorul mai e si un dobitoc, Lituania iti da 3-0 iar Insulele Feroe dau declaratii ca mai echitabil era un egal.