Sign in to follow this  
Followers 0
fcsteaua.ro

Steaua și România roș-albastrã

21 posts in this topic

"România roș-albastrã", superb titlul din "Observatorul militar". și mai ales adevãrat, deoarece din cele 8 medalii câștigate la ultima Olimpiadã, Steaua se regãsește în 5(la bronzuri în cooperare cu alte colege de barcã și bârnã). La un calcul sumar peste 60% din bilanțul de la Beijing se datoreazã acestui club de mare tradiție. Statul premiazã, se pozeazã, șampanizeazã, dar nu prea cotizeazã la fundamentarea performanței.

Cumplit e adevãrul prin omisiune. Cavalerii dezastrului s-au repezit sã titreze în spiritul știrilor catastrofale de la orele 17:

"cele mai puține medalii de la Helsinki încoace". Cu alte cuvinte, înapoi cu 56 de ani ! Corect, dar prin câștigarea a 4 medalii de aur(acestea conteazã decisiv în clasamentul pe națiuni), s-au egalat izbânzile de la Olimpiadele de la Mexico(1968), Montreal(1976), Barcelona(1992) și Atena(1996). ªi atunci unde e dezastrul care ne trimite cu jumãtate de secol în urmã ? România, situându-se printre primele 20 națiuni ale lumii(locul 17, în contextul favorabil al colectãrii arpagonice a primelor 6 puteri sportive, care au cucerit 416 medalii, din care 159 de aur), s-a clasat mai mult decât onorabil: unde n-am ocupa acest loc la PIB sau retribuție medie ?

S-a reținut aportul decisiv al femeilor în dauna bãrbaților-unul singur, Covaliu, pãrând a se fi rãtãcit în vârful bãrcii de 8+1-, omițându-se, tendențios, aportul cluburilor la zestrea olimpicã, așa cum a fost de sãrãcãcioasã. Cu douã campioane olimpice(Alina Dumitru și Sandra Izbașa) și o vicecampioanã (Ana Maria Brânzã), Steaua a redevenit clubul fanion al sportului românesc. Pãstrați-vã adevãrurile voastre prin omisiune, numãrați medaliile, nu vã tratați de daltonismul, cu alergie la roșu și albastru, spionați night-club-urile frecventate de fotbaliști, trageți cu ochiul la ce are Simona Sensual pe interfața mobilului, dar nu deveniți ridicoli sfidând evidența, adicã afirmarea miraculosului spirit stelist, mai presus de regimuri politice, concuren]e pãtimașe, invidii provinciale(provincii, în sensul spiritual, nu geografic).

La 27.08.2008, încã o datã, România a devenit majoritar roș-albastrã, echipa de fotbal Steaua învingând, într-un meci de o dãruire unicã, pe Galatasaray Istanbul cu 1-0, scorul de 2-2, din primul tur, devenind amuleta de calificare. La bare 1-1, cu adagiul a vreo 3 ratãri-Dayro. Turcilor nu li s-au lãsat spații pentru a-și etala știința de fotbal, Arda și Nonda, fiind anihilați de bãtrânul Petre Marin și bichonul Neșu(la ultimul sãu meci stelar), bine dublați de nesuferiții pe termen lung ai tribunei, Lovin și Ovidiu Petre. Tensiunea deznodãmântului a fost paroxisticã, iar vuietul vulcanului tribunei i-au impresionat în egalã mãsurã pe veteranul Mirel și pe venitul din "lumea nouã", Toja.

Atât de formidabil a jucat Rãdoi, încât ar trebui, imperios, sã-și schimbe numele în Rãunu. Contestatul Bãnel și-a spãlat pãcatele de pe tronsonul ghinionist Madrid-Iași, marcând douã goluri esențiale contra cam aroganților, dar înzestraților ieniceri. Slavã Domnului, cã și la 0-0 am fi fost calificați, evitându-se revenirile patetice ale celor care n-ar fi uitat cã Steaua a pãtruns la masa bogaților printr-un gol litigios, amintind influența beneficã al dubiosului antistelist Mircea Sandu. Acest meci, marcând a treia calificare consecutivã a Stelei în grupele Champions League, de dupã 2000, ne-a scãpat și de marota cu Lãcãtuș, fostul mare jucãtor, colecționarul absolut de trofee, n-ar avea stofã de antrenor. A se încerca alte bazaconii.

Grupa F din Champions League ne aduce o senzație de FRIG(Franța, România, Italia, Germania), adicã un tremur de emoție cã s-ar putea prinde, în premierã, un utopic loc 2(vorba dramaturgului George Astaloș "doar utopiile se împlinesc"). Îndemnul lui Rãdoi adresat altor echipe românești "sã ne copieze, nu sã ne invidieze" nu poate fi receptat decât în cheie ironicã. Încã multe decenii de acum încolo, în materie de performanțe interne și internaționale, celelate echipe nu vor depãși stadiul de pastișã dupã Steaua…

Constantin Ardeleanu

Pentru ca singurul club din tara Steaua inca mai tine in viata cu ajutorul investitiilor o mare parte din sporturi.Foarte frumos articol !!

Încã multe decenii de acum încolo, în materie de performanțe interne și internaționale, celelate echipe nu vor depãși stadiul de pastișã dupã Steaua…

Foarte bine zis, Steaua e ultimul mare club sportiv din Romania. Fara Steaua si sportivii ei, am fi avut o comportare mult mai slaba la Olimpiada!

Fara cuvinte. Sa va dea Dumenzeu sanatate. Steaua are nevoie de dumneavoastra pentru ca exista multi "stelisiti" care nu au inteles si nu inteleg ce insemna Steaua iar cei tineri au in minte o imagine poluata de........(mai nou e cel care si a atribuit meritul principal in ceea ce a resusit Steaua).

¨Tensiunea deznodãmântului a fost paroxisticã, iar vuietul vulcanului tribunei i-au impresionat în egalã mãsurã pe veteranul Mirel și pe venitul din “lumea nouã”, Toja.¨

¨ne-a scãpat și de marota cu Lãcãtuș, fostul mare jucãtor, colecționarul absolut de trofee, n-ar avea stofã de antrenor. A se încerca alte bazaconii. ¨

¨Încã multe decenii de acum încolo, în materie de performanțe interne și internaționale, celelate echipe nu vor depãși stadiul de pastișã dupã Steaua…¨

D-voastra, domnule Ardeleanu, sunteti portdrapelul spiritului stelist. Traiti, intelegeti, simtiti, percepeti ¨miracolul rosu-albastru¨ cum putini o fac.

o sa-mi iau bilet cu fiorentina si o sa-l aplaud pe Mutu pe Ghencea doar pentru a fi in dezacord cu ciobanul...

altfel, e lumea lor: Gigi, giovanni, Mutu, gheara, mitica - tot o apa s-un pamant - se balacaresc public fara nicio jena - niciunul nu merita mai mult decat indiferenta noastra...

o sa-mi iau bilet cu fiorentina si o sa-l aplaud pe Mutu pe Ghencea doar pentru a fi in dezacord cu ciobanul...

altfel, e lumea lor: Gigi, giovanni, Mutu, gheara, mitica - tot o apa s-un pamant - se balacaresc public fara nicio jena - niciunul nu merita mai mult decat indiferenta noastra...

Perfect de acord cu tine.Si eu am sa fac acelasi lucru.

ar fi cea mai mare greseala din lume, sa aplauzi o javra?.... mda, de ce il iai in seama pe cioban? ne-am calificat in Liga, ne bucuram toti, il avem pe Radoi , il avem pe Lacatus, si restul jucatorilor la fel sa nu-i uitam, vine George si mai semneaza cu Steaua, iata bucuria noastra, nu prea atrage atentia asupra ciobanului, ca mi-e scarba cand vad pe site-ul asta ba ca lumea il critica pe Lacatus, ba ca aplauda o javra decat sa stea ca un suporter adevarat si sa sustina Steaua etc.

P.S. Oieru a spus ca cu galata, suporterii stelisti au fost nemaipomeniti, si ii multumeste pe ei

deci sa incheiem discutiile despre Jiji, ca denumirea topicului este Steaua si Romania ros-albastra, cand imi aduc aminte ca Jiji vrea sa va fie presedinte apoi ma puca rasul :D

Edited by stelist24/24

Daca jucam fotbal vom face fata si in CL.

Nu ma indoiesc de asta.

Doar trebuie sa jucam fotbal.Atat!

E de datoria noastra sa ii lasam pe restul mult in urma.

Suntem Steaua.

Intodeauna nr 1!

Intotdeauna superiori!

lumea s-a cam infierbantat.

estimez ca in grupele UEFA ajunge maxim o echipa, dar as paria pe niciuna, iar in grupele ligii noi vom face maxim 3 puncte iar clujul 1. locurile nu le mai precizez.

P.S.

precizez ca sunt extrem de mandru ca am intrat mereu in Liga numai prin forte proprii si mai cred ca ne va fi foarte greu sa repetam vreodata evolutia din grupele ligii din sezonul 1994-1995, grupa cu benfica, hajduk si anderlecht, cand am facut 5 puncte cu 1 vict. si 3 egaluri si arbitraje pe alocuri scandaloase.

de asemeni, pentru mine Mutu e un om de calitate indoielnica, asemenea majoritatii oamenilor din pozitii de conducere din fotbal, dar caracterul sau nu l-as pune sub al celui al patronului Stelei, care la nici 24 de ore dupa ce traise o bucurie imensa si avea asigurati vreo 10 milioane de euro, ba, mai mult , inaltase ode si promisiuni de curatenie sufleteasca divinitatii, gaseste de cuviinta ca tocmai de la monte carlo sa ameninte niste parinti nevinovati cu diverse chestii nu tocmai in regula...

in fine, m-am obisnuit cu Gigi, dar fiecare derapaj mediatic al sau continua sa stearga cu buretele ceea ce a mai ramas din imaginea de odinioara a Stelei, si asta in ciuda calificarilor continue in grupele ligii....

P.P.S.

a gasi nod in papura si in momentele marilor realizari mi se pare un semn necesar de luciditate, nicidecum nu aduce autorului titulatura de "spurcat sub acoperire". tocmai de aceea ma bucura nespus multele luari de pozitie anti-becali de pe site in problema Mutu, lucru care demonstreaza ca o mare parte a suporterilor Stelei sunt oameni pentru care conduita crestina nu e doar o masca sau un discurs bine de afisat in momente de expunere in mass-media.

Edited by fsoica

Hai sa aplaudam drogatii ! Mai ales pe astia care au fost la rivala noastra din toate timpurile ! Si unde ? Tocmai in Ghencea ! De ce ? Tocmai ca sa ... ca sa ce ? Sa parem rotunzi ?

Halal..

Si eu il urasc si-l dispretuiesc pe oier mai mult decat orice pe lumea asta, dar asta nu inseamna ca o sa ma fac frate cu Borcea acum, ca sa-i fac in ciuda becalului, in imaginatia mea. Nu numai ca n-o sa stie vreodata Jiji ca ti-ai cumparat tu bilet , nu ca sa iti incurajezi echipa, ci ca sa-l aplauzi pe Mutu. Si oricum, chiar daca ar sti, l-ar durea fix in gaura cea veche.

Asa ca, luati-va voi bilete la meciul cu fiorentina, dar sa stati la peluza oaspetilor, nu in alta parte, macar asa, din respect pentru Steaua, daca aveti cumva.

Edited by dax47

Hai sa aplaudam drogatii ! Mai ales pe astia care au fost la rivala noastra din toate timpurile ! Si unde ? Tocmai in Ghencea ? De ce ? Tocmai ca sa ... ca sa ce ? Sa parem rotunzi ?

Halal..

Si eu il urasc si-l dispretuiesc pe oier mai mult decat orice pe lumea asta, dar asta nu inseamna ca o sa ma fac frate cu Borcea acum, ca sa-i fac in ciuda becalului, in imaginatia mea. Nu numai ca n-o sa stie vreodata Jiji ca ti-ai cumparat tu bilet , nu ca sa iti incurajezi echipa, ci ca sa-l aplauzi pe Mutu, dar si chiar daca ar sti, l-ar durea fix in gaura cea veche.

Asa ca, luati-va voi bilete la meciul cu fiorentina, dar sa stati la peluza oaspetilor, nu in alta parte, macar asa, din respect pentru Steaua, daca aveti cumva.

prietene, eu m-am bucurat nespus cand Mutu a marcat cu italia.

de ce sa-l injur ? ce motive mi-a dat ?

prietene, eu m-am bucurat nespus cand Mutu a marcat cu italia.

de ce sa-l injur ? ce motive mi-a dat ?

eu nu m-am bucurat la fel de nespus cand a ratat...

Hai sa aplaudam drogatii ! Mai ales pe astia care au fost la rivala noastra din toate timpurile ! Si unde ? Tocmai in Ghencea ! De ce ? Tocmai ca sa ... ca sa ce ? Sa parem rotunzi ?

Halal..

Si eu il urasc si-l dispretuiesc pe oier mai mult decat orice pe lumea asta, dar asta nu inseamna ca o sa ma fac frate cu Borcea acum, ca sa-i fac in ciuda becalului, in imaginatia mea. Nu numai ca n-o sa stie vreodata Jiji ca ti-ai cumparat tu bilet , nu ca sa iti incurajezi echipa, ci ca sa-l aplauzi pe Mutu. Si oricum, chiar daca ar sti, l-ar durea fix in gaura cea veche.

ma bucur ca este de acord si cineva cu mine

Edited by axl

frumusetea este atributul ingerilor puterea a marilor campioni a celor ros-albastii Romania se mandreste cu tine esti o STEA MARE

Daca jucam fotbal vom face fata si in CL.

Nu ma indoiesc de asta.

Doar trebuie sa jucam fotbal.Atat!

E de datoria noastra sa ii lasam pe restul mult in urma.

Suntem Steaua.

Intodeauna nr 1!

Intotdeauna superiori!

EXACT!!! trebuie sa jucam fotbal si sa ii lasam pe ceilalti in urma...Steaua OLE PANA LA MOARTE CU EA!!! :steag_cruce_invers: :steag_cruce_invers:

Frumos articol!Haideti sa avem incredere si sa sustinem echipa si la bine si la greu si sper ca o sa iasa totul bine!Avem o luna noiembrie fierbinte de tot...meciuri in CL si meciurile cu Dinamo,rapid,Craiova...jocuri din 3 in 3 zile...noroc ca acum avem si o banca de rezerve TARE!Forza Steaua!!! :steag_cruce_invers:

@fsoica si tuturor oamenilor normali la cap

Si eu m-am bucurat cand a marcat Mutu cu Italiua si m-am bucurat si cand marca pt Chelsea, Parma, Juve sau chiar Fiorentina, pentru ca vedeam ca mai avem si noi, romanii, un singur mare fotbalist de atac, plasabil oricand la Real sau Manchester.

Asa ca mi se pare o imbecilitate de nedescris sa il injur acum, fiindca a bifat un an la Dinamo.

PS Imi doresc sa posteze cat mai multi oameni care au ceva in cutia craniana referitor la "minunatele" iniatiative de a-l fluiera pe Mutu fiindca, nu-i asa, e drogat, caine, pisica, Yoda sau Bigfoot.

La fel cum am mai zis Mutu ramane pt mine cel mai bun atacant roman din ultimii ani,atat pentru ce a facut la nationala cat si la echipele unde a evoluat sau evolueaza.

M-am bucurat cand marca,cand a trecut peste episodul "cocaina",ca si-a revenit cand altii probabil ar fi pus ghetele in cui si nu am abosult nici un motiv sa il in jur pentru ca nu-i asa, vb ta e "caine" "bivol" "drogat","bigfoot" sau nu stiu ce.

Fiorentina va veni in Ghencea,probabil ca va fi fluierata,pe undeva e si normal iar daca Mutu va inscrie o va face pentru ca asta e meseria lui,pentru ca asta stie cel mai bine si nu trebuie condamnat pentru asta.Eu imi doresc sa nu o poata face prin prisma faptului ca fundasii nostru sunt mult mai valorosi ca el si vreau sa ii aplaud pe ei,pe Radoi,Ghionea,Goian nu sa vin neaparat sa il injur pe Mutu.

Inainte spre o oarecare normalitate...

Mai lasati-o dreaq moarta cu Mutu asta. Cine are chef sa-l injure e liber s-o faca. Cine nu, e liber sa n-o faca. Ce importanta are ca-i roman ? Joaca la Fiorentina si ia banu' pentru ce presteaza. Ce importanta are ca-i drogat ? E viata lui, fizicu' lui, poa' sa bea si soda caustica daca are chef. El isi beleste organele interne, nu altcineva. Si mai lasati-ma cu povestea aia cu 'imaginea Romaniei'. Macar dac-am avea o imagine de drogati dati dreaq care azi trag pe nas si maine-s pupati in kur de un oras intreg. Da' avem o imagine de gainari desculti.

referitor la ce se intampla cu transferurile lui Semedo si Ogararu.

Semedo e dorit de patron si a venit. va fi 100% titular.

Ogararu e dorit de antrenor. va veni oare ?

Sign in to follow this  
Followers 0