Sign in to follow this  
Followers 0
fcsteaua.ro

Bijuteriile Stelei

29 posts in this topic

Cele mai stralucitoare medalii ale delegatiei Romaniei la Jocurile Olimpice de la Beijing au fost obtinute de doua sportive ale Clubului Sportiv al Armatei Steaua Bucuresti. Alina Dumitru este campioana olimpica la judo, in timp de Ana Maria Branza a obtinut "doar" argintul in proba de spada. Desigur ca n-am spus nimic nou, acum marea majoritate a suporterilor stiu lucrurile acestea.

M-au frapat insa declaratiile fetelor aparute vineri in presa sportiva:

"Ne bucuram pentru toate succesele ros albastre. Pentru noi nu exista fotbal si alte sporturi, ci doar Steaua", au declarat cele douã vedete ale delegației olimpice.

La prima vedere ar putea fi considerata o declaratie de complezenta, jurnalistii intrebandu-le pe fete ce parere au despre egalul echipei de fotbal din Turcia iar ele au raspuns "frumos". Dar a venit completarea Anei Maria Branza:

"Ne am bucurat enorm ca a dat gol Nicolita. A trecut prin momente grele in ultimul timp. A fost tinta multor rautati, dar a raspuns marcand la Istanbul. Este un jucator admirabil si modest. Pentru asta, noi il salutãm de la Beijing!", aratand ca este la curent cu situatia de la fotbal.

Deci nu sunt simple vorbe "frumoase", bijuteriile ros-albastre, aflate pe val la cea mai importanta intrecere sportiva a lumii, au reusit sa surprinda exact spiritul Stelei.

"Pentru noi exista doar Steaua", ce frumos, nu-i asa? Mai ales ca vine de la niste sportive pe care sigur clubul nu le-a ajutat asa cum ar fi trebuit. Poate nu din rea-vointa, ci pur si simplu din lipsa de resurse. Si totusi, pentru ele exista acest club, nu sectia de scrima sau judo a CSA, nu echipa de polo sau handbal, nu, exista Steaua si atat.

Din pacate Alina si Ana Maria, pentru noi exista, in cea mai mare parte a timpului, doar echipa de fotbal, iar de voi ne amintim doar cand reusiti performante notabile. Recunosc faptul ca atunci cand citeam o stire de genul "Alina Dumitru a devenit campioana mondiala la judo" subconstientul lucra si imi spuneam "e normal, e de la Steaua", fara a ma gandi vreun moment la conditiile de antrenament, lipsa banilor, etc.

Pe 24 august se vor incheia jocurile olimpice de vara de la Beijing. Voi veti reveni in tara si o sa fiti primite de presedinte. Foarte probabil vi se vor oferi medalii, pentru merite deosebite aduse sportului romanesc. Pe 27 august echipa de fotbal va obtine o calificare in grupele Ligii Campionilor. Iar atunci, un anumit jucator va primi o prima consistenta. Cam cat ati castigat voi in toti anii astia de activitate sportiva ?

Stiu, viata nu e corecta, asa ca bucurati-va cat puteti de atentia primita, chiar daca nu o doreati. Noi? Peste o luna va vom uita, amintindu-ne de voi la urmatoarea medalie, europeana, mondiala sau olimpica.

Marius

felicitari fetelor.

Foarte frumos articol. Ele stiu ce inseamna Steaua, oare cei de la fotbal stiu cine sunt aceste fete?

Peste tot, peste toti doar noi!

Forza Steaua!

Semper Svperiores!

Acestea sunt adevaratele sportive ale Stelei nu lasul ala de Lovin!

Adevarul asta este, ca probabil o sa le uitam. Dar nici presa nu le mediatizeaza; scriu 2-3 zile de ele si apoi le uita. Nici macar nu mai anunta cand iau vreo medalie la mondiale.

In afara de fotbal si handbal, toate sporturile au conditii mizere(de exemplu vrem campioana olimpica la inot, dar nu avem nici un bazin olimpic in toata tara)...

:offtopic:

Vezi Marius ca se poate sa scrii un articol echilibrat? Bravo...

Dar ce?! ... va asteptati la vreun gest de recunostinta, din partea unui anumit personaj!...care conduce echipa de fotbal??!!?

Chiar de-ar fi asa, el nu ar face asta decat pentru(chipurile!) a-i spori imaginea....oricum foarte sifonata in ultimul timp.

Trecand peste aceste aspecte referitoare la supremul conducator...fetele noastre merita toate laudele din lume, li se cuvine o adanca reconostinta , o admiratie profunda pentru ceea ce au realizat, in conditiile slabei situatii materiale in care se gasesc sporturile practicate de ele!

Mai mult, fiind atat de atasate de culorile Stelei, merita toata dragostea noastra!!!

de data asta BRAVO! ar trebui sa recitim cu totii de mai multe ori cele spuse de cele doua sportive si sa invatam ce inseamna dragostea de Steaua! BRAVO FETELOR! Ne-ati dat o lectie de spirit stelist. Sa spunem celor care nu stiu si fac afirmatii gen "Dinamo, cel mai mare club din Romania", ca Steaua este de departe clubul numarul unu in Romania, pentru ca asta spun cifrele si statistica.

da, sunt subapreciate. dar ele vor fi totdeauna campioane olimpice. Lovin o sa fie...

felicitari fetelor, stiu cat se indura pt o medalie nationala, ce veti fi patimit pentru una olimpica nici nu imi trece prin minte. intr-adevar, aveti bani mai putini, dar cel putin stiti sigur ca olimpiada nu se compara cu absolut nici o competitie din lume.

sarutari de maini, Dan.

Normal ca stelistii trebuie sa tina steagul sus,in cazul de fata stelistele.

Acum nu stiu cata nevoie au cele doua sa fie agasate de presa care pana la medalii le ignorase.

Poate obtine si Camelia Potec o medalie la 800 de metri si atunci o sa avem o tripleta stelista. :steag_sah_mic:

Acestea sunt adevaratele sportive ale Stelei nu lasul ala de Lovin!

ahahahahaha.Superba replica! :biggrin:

Felicitari campioanelor noastre, si felicitari redactiei pentru un articol de exceptie. Fara sa fac nici o paralela cu echipa de fotbal, este frumos de vazut ca STELISMUL infloreste la toate nivelele de sport. Este din pacate adevarat ca foarte putini dintre noi mai tineau minte de sectiile de scrima/judo, doar cand mai aminteau ziarele de vreo medalie...

Deasemenea este pacat ca anul acesta am fost demolati de potai la nivelul sporturilor de echipa (fotbal, polo, rugby)....sper sa ne luam revansa cat de curand

Desi putin cam dur, frumos articol...

de ce sa fie dur prietene ??? crezi ca viata de sportiv intr`o nationala de olimpice e lunga ?? nu , in nici un caz. SI este cu atat mai anevoioasa. Pe cand la fotbal ai timp sa joci 15 ani numai cariera de performanta daca esti un jucator adevarat . In timp ce la celelalte sporturi , exceptand cele pe echipe si neincluzand in aceasta categorie Gimnastica spunemi cat dureaza o viata de sportiv ??

Ca sa nu mai zic ca , astepti 4 ani sa mergi la Olimpiada , ca doar asa vor auzi ceilalti care stiu doar fotbal ... si sa nu mai zic de conditiile de antrenamente. Si peste toate astea , cand cineva castiga o medalie , ies 10 burtosi pe ecran sa spuna ca sunt meritele lor , ca ei au oferit conditiile de performanta.

Da ce zici ma burtosule , sa mori tu , care conditii ? 1 bazin de inot in toata tara , 3 centre de antrenamente pentru gimnastica , nici o sala adevarata de Handbal , sali pentru Judo , greco-romane , disc , ciocan sau sa nu mai zic de caiac , kanoe sau altele unde nu exista nici macar un lac special amenajat + ca la astea nu mai pui ca trebuie sa exista cazare si altecel.

Concluzie , articol de nota 10

Bravo, fetelor! Felicitari!

Ar fi fost anormal sa nu apara un asemenea articol, mai ales acum, dupa medaliile astea olimpice, desi nu ma mai mira nimic, intr-un mediu sportiv dominat 99% de fotbal.

Chiar si asa, felicitari, Marius! Poate ca n-ar strica sa aveti o rubrica (saptaminala, lunara, cum vreti voi), in care sa mai spuneti ce se intampla si la celelalte sectii ale Stelei. Despre hochei, handbal si rugby, slava Domnului, se mai scrie, chiar daca doar atunci cind sunt meciuri. Despre sporturile individuale mai putin.

Da ce zici ma burtosule , sa mori tu , care conditii ? 1 bazin de inot in toata tara , 3 centre de antrenamente pentru gimnastica , nici o sala adevarata de Handbal , sali pentru Judo , greco-romane , disc , ciocan sau sa nu mai zic de caiac , kanoe sau altele unde nu exista nici macar un lac special amenajat + ca la astea nu mai pui ca trebuie sa exista cazare si altecel.

Cind ma gindesc ca la Olimpiada de la Los Angeles am fost pe locul 3 (!!!!) la medalii pe natiuni (e adevarat, au lipsit rusii) mi se face pielea de gaina (si, ca sa ma leg si de sportul drag mie, nu mai spun ca eram in perioada aia in grupa mondiala la hochei - un lucru care acum pare o gluma buna). Am fost imbatabili la handbal, am luat 5 titluri mondiale consecutive la gimnastica (asta acum vreo zece ani), canotajul, halterele si boxul erau sporturi la care luam mereu medalii (nu o medalie, MEDALII). De asta ma intreb unde am fi daca ar exista infrastructura aia aparent utopica. Guvernele se schimba, politicienii/curve dau din gura si isi vad interesul personal, dar sportul nu pare a avea vreun viitor in tara asta. Pacat... Vom deveni o natiune de burtosi imbuibati.

. Am fost imbatabili la handbal, am luat 5 titluri mondiale consecutive la gimnastica (asta acum vreo zece ani), canotajul, halterele si boxul erau sporturi la care luam mereu medalii (nu o medalie, MEDALII). De asta ma intreb unde am fi daca ar exista infrastructura aia aparent utopica. Guvernele se schimba, politicienii/curve dau din gura si isi vad interesul personal, dar sportul nu pare a avea vreun viitor in tara asta. Pacat... Vom deveni o natiune de burtosi imbuibati.

Daca exista infrastructura aia utopica, acum eram la acelasi nivel cu Franta, Italia, Spania. Din pacate pentru guvernul Tariceanu sportul nu este o prioritate. Probabil se va face ceva cand va fi prea tarziu si Romania va fi ca SUA plina de oameni obezi.

felicitari fetelor!!!merita mult mai mult decat ceea ce li se ofera,au muncit f mult ca sa castige asceste medalii!!este bun articolul dar ai facut o greseala ana maria branza a castigat medalia de argint la spada nu la sabie;)

Rezultat de exceptie pentru judo-ul romanesc "Taifunul" Liberty O finala de vis

Echipa Liberty Oradea este noua campioana a Europei

Peste 4000 de spectatori, prezenti, sambata, in Sala Sporturilor din orasul de pe Cris, au sustinut frenetic team-ul local

l Liberty a castigat turneul final al CCE fara sa cunoasca infrangerea pe tatami-ul oradean l Cheltuielile de organizare a "Final Four-ului" Cupei Campionilor Europeni s-au ridicat la fabuloasa suma de 250.000 de dolari

Liberty Oradea a fost infiintata in 1996, fiind "opera" omului de afaceri Marius Vizer, presedintele FR Judo l Pentru organizarea turneului final al CCE '99 la judo, patronul echipei Liberty a scos din buzunar 250.000 de dolari l Printre invitatii de marca ai competitiei s-au numarat vicepresedintele UEJ, numerosi presedinti ai federatiilor nationale de judo din toate colturile Europei, reprezentanti ai MTS, in frunte cu secretarul de stat Ioan Dobrescu, numeroase personalitati locale, printre care s-au numarat primarul, prefectul si presedintele Consiliului Judetean, figuri marcante ale sportului romanesc: Nicu Vlad si Nicu Gheara l Pentru realizarea unui protocol fara cusur, Marius Vizer a inchiriat sase hoteluri l La banchetul de sambata seara, organizat la Hotelul International din Baile Felix, au participat peste 600 de invitati l Marea sarbatoare a fost "luminata" de un superb foc de artificii l Trofeul acordat invingatoarei CCE a fost realizat de o firma oradeana, fiind o copie a celui care este acordat in Champions League l Liberty Oradea a fost recompensata de UEJ, pentru castigarea CCE, cu un premiu in valoare de 10.000 de dolari.

In premiera, sambata, Romania, mai exact orasul Oradea, a gazduit turneul final al Cupei Campionilor Europeni la judo. Cea mai prestigioasa competitie la nivelul cluburilor din sportul de pe tatami. Printre protagonistele "Final Four-ului" s-a numarat si echipa Liberty Oradea, prezenta care a atras un numar record de spectatori in Sala Sporturilor din localitate: peste 4000. Dupa doua intalniri in care si-a dominat categoric adversarele, Liberty Oradea a intrat in posesia mult ravnitului trofeu continental, incununand, astfel, un traseu de exceptie in CCE, in care a trecut pe rand de US Orleans (6-1), TSV Abensberg (5-2), Buyuks Istanbul (2-5 si 5-1).

Sambata, la ora 11, atmosfera din Sala Sporturilor s-a incins brusc, ajungand la "temperaturi" foarte inalte, sportivii antrenorilor Mihai Fratica si Viaceslav Macal fiind aclamati frenetic la aparitia pe tatami. In prima semifinala, Liberty a spulberat rapid team-ul ucrainean Mytnyk, consemnand o victorie la un scor categoric: 7-0. In cea de-a doua intalnire a zilei, s-a inregistrat o surpriza de proportii, detinatoarea titlului, Kenamju Harlem (Olanda), fiind intrecuta la mare lupta de Taifun (Ucraina). Pentru a mentine "caldura" din tribune, organizatorul competitiei, Marius Vizer, patronul echipei locale si, totodata, presedintele FR Judo, a pus la cale un spectacol artistic de zile mari, adunand pe scena nume sonore ale muzicii romanesti, Luminita Anghel, Monica Anghel si Sanda Ladosi, minirecitalurile fiind "pigmentate" cu o demonstratie de dans sportiv si o reprezentatie a echipei campioane mondiale la fitness.

La ora 15, in finala mica, Kenamju Harlem a reusit sa intre in posesia medaliilor de bronz, invingand cu 7-0 pe Mytnyk. A urmat marea finala, in care Liberty a avut o evolutie exceptionala. In prima confruntare, la cat. 60 kg, spaniolul de origine japoneza, Kenji Uematsu, a reusit sa scoata un egal, 1-1. Dupa acest prim rezultat, Liberty s-a dezlantuit, inregistrand sase victorii consecutive, dintre care cinci inainte de limita, prin ippon. Cei sase sportivi care au punctat pentru Liberty in finala CCE sunt: Gheorghi Revazasvili (cat. 66 kg, Georgia), Denis Ogienko (cat. 73 kg, Spania), Sergio Domenech (cat. 81 kg, Spania), Alexei Mihailov (cat. 90 kg, Rusia), Antal Kovacs (cat. 100 kg, Ungaria) si Alexandr Mikalin (cat. + 100 kg, Rusia).

Cristina VLADU

Dupa cum bine se vede nici macar un roman , si o castigatoare a CCE. Dar vai , noi avem medaliat la fiecare olimpiada la acest sport. Pai si cum domnilor...asa fara sa ai macar o baza de antrenament ? Pai da...pai si cum ??? Pai sportivul respectiv a avut vointa , si-a adus salteaua pe care dormea acasa , numai sa faca performanta , sa castige o medalie la olimpiada. Si asta ar fi doar una din categorii. Sa nu mai zic de box...Doroftei va zice ceva ?? Sigur. Si ce face scoala lui de box...ce produce ? pai nimic , nasol , degeaba a deschis`o. AStea sunt doar niste exemple...ele ar fi cu sutele , dar mie prea lene si somn sa scriu acum.

Edited by metzzz

@ snow

Ai dreptate, am corectat. Multam.

@ eddie

Cum bine ai observat incercam, in limita posibilitatilor, sa va oferim informatii si extra-fotbal. As putea spune ca in cazul sporturilor de echipa (hochei, rugby sau handbal) stam destul de bine, dat fiind ca nu suntem organism de presa cu toate facilitatile ce deriva de aici iar redactia FCSTEAUA.RO se bazeaza exclusiv pe pasiunea noastra pentru clubul Steaua.

Asa cum am promis, voi incerca din toamna sa ma bazez mai mult pe articole despre majoritatea ramurilor CSA-ului si sper sa gasesc intelegere la club pentru a avea informatii si din disciplinele individuale, care nu sunt foarte promovate in presa.

Inchei cu un off-topic micut. Cum am mai spus, ar trebui sa intelegeti ca tot ce facem in calitate de redactori ai acestui site este pentru Steaua si suporterii ei. Tot pentru Steaua si suporteri acceptam criticile, foarte vehemente cateodata, injuriile si acuzele nefondate. N-as vrea sa pozam in victime, pentru ca nu suntem, dar mi-as dori sa intelegeti ca nimeni nu scrie pe acest site pentru ca este platit de nu-stiu-cine sau pentru ca vrea sa iasa in evidenta.

Voleiul masculin românesc n-a mai fost prezent la un turneu final al unei cupe europene din 1986, când Steaua a participat la disputa din Grecia, pentru Cupa Cupelor. A reusit s? fac? acest lucru, dup? 18 ani de asteptare, Deltacons Tulcea, campioana t?rii en titre. Având un conduc?tor întreprinz?tor (Alexandru Stroe), un antrenor foarte bine preg?tit (Mircea Sp?t?cean), o generatie de exceptie - niste ?galactici?, cum mi-am permis s?-i numesc ( Abraham, Kovacs, Dumitrescu, Ilies, Pereu, Pavel, T?n?sescu, Costache, Gontariu, Apostu si Iosif) si suporteri care au sustinut-o frenetic, atât acas? cât si în deplasare, Deltacons Tulcea a reusit s? str?bat? toate treptele Top Teams Cup si s? ajung? la turneul final organizat în Austria. Si nu numai atât, desi chiar simpla prezent? reprezenta o performant?. Tulcenii au disputat si finala turneului, dar nu au reusit s? câstige si trofeul, pentru c? nu au mai putut repeta prestatia foarte bun? din semifinal?. Atunci reusiser? s? înving? cu 3-1 (25-21, 26-24, 19-25, 25-20) chiar pe echipa gazd?, Tiroler Wasserkraft Innsbruck, desi aceasta este o selectionat? mondial? (doi români ? Daniel G?van si Maria Pascariuc, un brazilian, un argentinian, doi slovaci si un canadian), în care sponsorul, Austrian Airlines, a investit fonduri serioase. Comportarea juc?torilor a fost excelent?, atât la procedele individuale, cât si în ansamblu.

În final? Deltacons a avut ca adversar? pe Lokomotiv Harkov, care si anul trecut a ajuns în acest stadiu, f?r? s? triumfe îns?. Echipa ucrainean? s-a impus cu 3-1 (25-18, 22-25, 25-16, 25-20) dar, dup? p?rerea mea, putea fi învins?. Pentru c?, în afar? de un blocaj foarte înalt si un dublaj bun, nu putem evidentia alte calit?ti deosebite ale juc?torilor. Numai c? finalizarea noastr? a fost deficitar?, cu toate c? preluarea a ?mers?, ca si serviciul.

În jocul pentru locul 3, Tiroler Wasserkraft Innsbruck ? Castelo da Maia (Porugalia) 3-2.

Echipa din orasul natal al parintilor mei , DeltaCons , s-a desfiintat , deoarece , compania care o sustinea financiar , o firma de constructii, a luat o teapa de milioane de euro si a dat faliment. Sa speream ca Steaua v-a incepe sa straluceasca si la acest capitol din nou ca in anii `80.

Edited by metzzz

Intradevar viata nu e corecta si asta e o veste buna, da...ati auzit bine e o veste buna pt ca inseamna ca poti schimba ceva, ganditi-va daca viata era corecta oameni aveau un loc stabilit si nu puteau face nimic sa schimbe asta, asa cu o viata incorecta totul e permis, azi esti jos maine esti deasupra tuturor.

Imi pare rau ca sunt atat de putine comentari, ar trebui incurajate de cat mai multi iubitori de sport, foarte bine ca aparut un ziar antifotbal, a devenit atat de celebru incat noi nu stim ca mai exista sporturi, daca fotbalul care vorba aceea au sponsori cu gramada si tot nu exista locuri de pregatire cum are toata lumea, ce sanse ai sa castigi o medalie in conditile in care nu ai unde? si faci sa zicem:natatie, polo, rugby si multe altele, sansele sunt aproape nule,decat daca esti campion.

Cu atat mai mult ca au reusit sa castige 2 medalii atat de valoroase, au castigat 2 medalii nesperate de nimeni, sunt sigur ca ele stiau conceptia romaneasca,si anume romanu zice daca ai luat aur,sau o medalie:>>uraaa,sunteti cei mai buni!!!" si daca nu lua nimic ziceau"...e suntem slabi...ce vrei ma...n-avem sportivi,n-avem baze!!" era un lucru mai mult decat normal,si asa e nu avem de niciunele.

Eu personal ma inclin in fata acestor doua bijuterii ale clubului, nu pot decat sa va felicit cu toata caldura si cum a zis si realizatorul articolului[b] BUCURATI-VA DE GLORIE[/b] o meritati din plin voi sunteti campioanele noastre chiar daca peste 2 saptamani si eu o sa uit ca Alina Dumitru sau Maria Branza, au plecat la nush ce concurs, cu siguranta nu o sa mai ma interesez, dar incercati de cate ori puteti sa ne dati peste nas tuturor si sa ne scoatem palaria si sa va felictam din inima. VA MULTUMIM CA EXISTATI! FORZA Steaua!!!!!

Asta e daca fotbalu e popular ce sa le fac

Felicitari pt munca depusa si cam atat ca in afara de fotbal si lupte nu ma intereseaza alt sport

Ma interesa baschetu pe vremea cand juca legenda Jordan ...

Dar e bine ca avem club sportiv mare nu numa echipa de fotbal

mie imi pare tare rau de rezultatele de la gimnastica feminina la Olimpiada asta...

eu traiesc in America si pot sa va spun ca absolut singurul lucru pozitiv pe care strainii il stiu despre Romania, este cel legat de rezultatele pe care le aveam la gimnastica. in rest, europenii ne privesc ca pe borfasii Europei, iar restul nu stiu decat de Dracula...

in cei 6 ani pe care i-am trait pana acum aici in US, singura data cand am auzit vorbindu-se la TV pentru mai mult de 3 secunde despre Romania, a fost in timpul concursurilor de gimnastica de la Olimpiada de la Atena.

spre deosebire de concursurile de lupte greco romane, canotaj samd, lumii chiar ii pasa de gimnastica - o medalie de aur la concursul pe echipe de gimnastica e mai valoroasa decat 5 medalii de aur la alte discipline.

din pacate, Tolontan si ceilalti de la Gazeta Sporturilor au facut acum vreo 3-4 ani scandalul legat de pregatirea gimnastelor (ca nu le lasa sa manance ciocolata, ca le cere sa se pregateasca prea mult, etc. de parca se putea face performanta pregatindu-te doar asa la misto) si ca urmare Belu si Bitang si-au dat demisia, iar parintii, speriati de publicitatea negativa facuta, au fost probabil mult mai putin entuziasmati in a-si trimite copii la Deva.

si ma tem ca odata ce am intrat in picaj, ne vom pierde traditia si nu ne vom mai reveni.... comentatorii astia americani, chiar au zis ca epoca romaneasca in gimnastica s-a sfarsit si acum incepe cea chinezo-americana....

asta e... suntem fraieri... aveam si noi un lucru cu care sa ne mandrim, dar presa a trebuit neaparat sa-l distruga si pe acela...

Parerea mea e ca pe langa cele 2 campioane ar mai trebui adaugata si Camelia Potec, o alta mare sportiva a clubului nostru (desemnata in 2004 cea mai buna sportiva a CSA Steaua) care din pacate la aceasta Olimpiada a fost aproape de 3 ori de medalii dar soarta i-a fost potrivnica de fiecare data.

In calificari, Potec a fost la 3 sutimi de un nou record olimpic...

Daca stam sa ne gandim cat de slaba este infrastructura pentru inot, numai faptul ca a fost prezenta la olimpiada e un rezultat mare pentru ea.

@endorama

Ziaristii prin articolele alea cretine(deh, o dadusera pe una afara si a vrut ea sa se razbune) si politicienii prin nepasare. Adevarul e ca nici la Deva nu sunt conditii pentru performanta adevarata, numai talentul unor fete alaturi de priceperea lui Belu si Bitang ne-au adus medaliile acelea in trecut..

Sign in to follow this  
Followers 0