Marius

Bogdan Stancu

223 posts in this topic

Sincer si eu m-am saturat sa am rabdare ca in sfarsit vom avea si noi un atacant bun (atat,nu foarte bun).Macar bun. Stancu pana acum face parte din categoria celor care s-au nascut talent si ... restul il stiti.

Stancu este un ATACANT ADEVARAT!Problema Stelei este mijlocul care ar trebui sa-i trimita pase filtrante etc. Nu cred ca un atacant ar trebui sa ia balonul din aparare si sa se duca cu el pana in poarta adversa si sa si marcheze.Dupa parerea mea Steaua nu are fata de Stancu si nu invers!

Excelent in seara asta.

Corect!

La 21 de ani, Bogdan Stancu a ajuns golgeterul roș-albaștrilor.

Antrenorul sãu de mic își amintește cum a vrut sã se lase de fotbal cînd și-a pierdut tatãl ? Provenit dintr-o familie sãracã, Bogdan a reușit prin muncã, talent și sprijinul altor fotbaliști, precum Neaga sau Coman.

A fost cel mai tînãr fotbalist de pe teren de la meciul Steaua - FC Vaslui 1-1, dar și unul dintre cei mai buni jucãtori. A devenit golgeterul la zi al vicecampioanei și și-a cîștigat definitiv aprecierea fanilor.

Propus la fotbal de un gardian

Fața urîtã e de domeniul trecutului, însã pe alocuri e cutremurãtoare. Povestea puștiului Stancu începe undeva în urmã cu 10-11 ani. Era elev al ªcolii 13 din Pitești. Centrul de Copii Leonte Ianovschi a fãcut o selecție în întreg orașul. "Numai cã atunci cînd am ajuns la școala lui, el nu venise la cursuri. Dupã vreo douã luni am mai dat o raitã și, cînd am ajuns, un gardian îmi spune: ?Vino sã vezi un puști de mare talent?. Era Bogdan Stancu. L-am luat la centru", își aduce aminte Mihãițã Ianovschi, antrenorul care l-a descoperit.

Mama la fabrica de cauciuc, tata pe patul spitalului

Copilãria lui Stancu, practic, n-a existat. Sau a fost una extrem de durã pentru actualul atacant din Ghencea. "Pãrinții lui aveau o situație financiarã dezastruoasã. Mama lui lucra în 3 schimburi la fabrica de cauciuc, iar tatãl sãu era în spital, bolnav rãu de tot de inimã", spune Ianovschi junior. Banii erau marea problemã. Stancu nu avea cu ce sã-și cumpere echipament și nici mãcar haine pentru școalã.

Haine și bani de la Coman și de la Neaga

"Îl luam de mînã și mã duceam în vestiar. Acolo, Dãnuț Coman și Neaga, cînd îl vedeau, îmi dãdeau imediat bani sã-i iau ghete, sã-i cumpãr echipament. Era complicat pentru cã, fiind copil, îi creștea repede piciorul și trebuiau mereu încãlțãri, iar el nu avea bani. Neaga și Coman au fost niște îngeri pentru el", continuã povestirea antrenorul sãu.

TATÃL SÃU PE PATUL DE MOARTE: "FÃ-L MARE FOTBALIST!"

Cum era Stancu la juniori? "A fost de la început un copil cu care se comunica greu. Era distant, stãtea în colțul lui, nu vorbea cu nimeni, nu scotea douã vorbe. Am fost acasã la pãrinții lui și am discutat cu ei, mi-au promis cã o sã-l susținã sã facã fotbal", spune Ianovschi, care adaugã:

"Tatãl sãu m-a chemat la doar cîteva zile. Se știa cã va muri pentru cã doctorii nu-i mai dãduserã nici o șansã. M-a luat de mînã și mi-a zis: ?Mihãițã, te rog ceva. Fã tot ce poți, ai grijã de Bogdan, fã-l fotbalist mare, sã cîștige bani buni, cã numai așa poate salva familia! E ultima mea Dorințã?. Vorbele pãrintelui sãu m-au rãvãșit, iar dupã o sãptãmînã am aflat cã a murit".

A RENUNÞAT LA FOTBAL

Era vara lui 2001. Bogdan urma sã împlineascã 14 ani, dar înaintea buletinului primise moartea tatãlui sãu. "I-am spus sã vinã la antrenamente cînd vrea, m-am gîndit cã poate va avea o cãdere psihicã. Au trecut 3 sãptãmîni și nu apãruse la teren.

M-am dus sã-l caut prin oraș și l-am gãsit tot prin intermediul fotbalului. Participa la un concurs de tenis cu piciorul. L-am luat pe sus și l-am dus la teren. Mi-a zis cã el renunțase la fotbal atunci și cã dacã nu l-aș fi cãutat, nu ar mai fi venit niciodatã", e dezvãluirea-șoc a lui Ianovschi jr.

CÎRÞU L-A MODELAT

Totul s-a schimbat în bine pentru Stancu în momentul cînd la FC Argeș a venit antrenor Sorin Cîrțu. Acesta l-a promovat la formația mare pe cînd avea doar 17 ani, l-a luat în cantonament cu echipa, i-a dat încredere și i-a oferit debutul în prima ligã, la începutul lui 2006 chiar împotriva Stelei! "Cîrțu l-a citit foarte bine ca fotbalist. L-a modelat ca jucãtor, l-a cizelat tactic, l-a pus sã lucreze mult în sala de forțã pentru cã el n-avea un fizic impunãtor. Cu ajutorul lui a explodat", spune Ianovschi.

Dan Petrescu L-A CONSACRAT

Adevãratul salt a fost fãcut cînd a fost dus de Nețoiu la Urziceni și a intrat pe mîna lui Dan Petrescu. "ªtiți de ce juca atît de bine acolo? Pentru cã a avut o disciplinã de fier din partea antrenorului. Chiar dacã poate i-a fost greu, faptul cã Petrescu îi controla pînã și programul de viațã a însemnat enorm pentru un copil care își pierduse tatãl și care avea nevoie de un om de încredere care sã-l îndrume în tot ce face", spus Ianovschi senior.

A costat un milion de euro la doar 21 ani

A jucat aproape meci de meci la Urziceni, a început sã marcheze pe bandã rulantã, iar de aici și pînã la a îmbrãca tricoul echipei naționale de tineret n-a mai fost decît un pas.

În vara trecutã a primit marea provocare a carierei. Transferul la Steaua, în schimbul unui milion de euro! La 7 ani distanțã de la moartea tatãlui sãu și la 10 fațã de momentul în care Dãnuț Coman și Neaga îi ofereau bani și haine, Stancu vedea pentru prima oarã și fața frumoasã a vieții. La 21 de ani și cu o copilãrie dureroasã și sãracã în spate, Bogdan încasa un cec în alb în privința viitorului.

SFAT PENTRU LÃCÃTUª

"Þine-l departe de tentațiile Bucureștiului!"

Mihai Ianovschi, tatãl antrenorului care l-a descoperit pe Stancu, a oferit și soluția pentru ca atacantul sã ajungã un mare fotbalist în tricoul Stelei.

"Lãcãtuș trebuie sã urmeze exemplul lui Dan Petrescu și sã-l ținã din scurt pe Bogdan. Lãcãtuș îi dã drumul dupã antrenamente și bãiatul are o libertate prea mare. Bucureștiul e un oraș plin de capcane și Stancu ar trebui ținut departe de aceste tentații", a spus tehnicianul.

7 LUCRURI MAI PUÞIN ªTIUTE DESPRE Stancu

Giannini l-a dat afarã din lot

Un alt moment de cumpãnã pentru Stancu l-a constituit instalarea italianului Giuseppe Giannini la cîrma lui FC Argeș. "N-are valoare, nu-l vreau în lot", a fost concluzia acestuia, iar Stancu a fost expulzat!

Un dolar minutul

Înainte de a debuta la Argeș, Stancu a fost împrumutat în Liga a II-a, la Dacia Mioveni, acolo unde i s-a fãcut un contract inedit. Un salariu de bazã de 1.000 de dolari, plus o clauzã surprizã: pentru fiecare minut jucat i se mai oferea cîte un dolar. Exemplu: dacã bifa 90 de minute, i se mai adãugau 90 de dolari la salariul deja existent.

Pierdut de Argeș pentru cã n-avea salariul minim pe economie

Stancu a fost dus de Gigi Nețoiu gratis la Urziceni în vara lui 2006, profitînd de o gafã de proporții a conducerii clubului din Trivale. Argeșul îl avea la acea vreme ca președinte pe Gelu Stan, care nu i-a oferit lui Stancu în cartea de muncã nici mãcar salariul minim pe economie. Nețoiu a aflat, l-a învãțat pe Stancu sã-și depunã memoriu și, avînd cîștig de cauzã, atacantul a fost declarat liber de contract.

Spaletti l-a remarcat doar pe el

Dupã amicalul Steaua - Roma 3-1, din vara trecutã, cînd Stancu a debutat în tricoul roș-albastru, antrenorul grupãrii din capitala Italiei a vorbit laudativ despre un singur fotbalist. "Cine mi-a plãcut de la Steaua? Numãrul 28. E un jucãtor cu calitãți foarte mari, l-am vãzut și în amicalul Italia - România 1-1, cînd a și marcat, și cred cã are un viitor frumos", a spus Spaletti despre Bogdan Stancu.

Îl are idol pe Ronaldo

Stancu spunea, în urmã cu un an și jumãtate, cã o comparație cu Adrian Mutu e exageratã și forțatã. "El e la un nivel mult prea mare și nu-și au rostul astfel de comparații. Idolul meu? Ronaldo", a declarat atacantul de 21 de ani al trupei lui Lãcãtuș.

De ce i se zice "Motanul"

Porecla lui Stancu i-a fost datã de primul sãu antrenor. "Era atît de interiorizat, încît i-am zis ?Motanul? pentru cã nu scotea nici un sunet. Era greu de lucrat cu el. Nu pentru cã era un golan sau unul care sã fie cu gura mare, însã orice vorbã îl putea afecta, pentru cã era extrem de sensibil", spune Mihãițã Iavovschi.

De ce și-i L-a tatuat pe Iisus pe braț

Imediat dupã transferul la Steaua, Stancu și-a tatuat pe brațul stîng chipul lui IIsus. "Jucãtorii, în general, cred cã tatuajele le poartã noroc și îi ajutã sã marcheze, sã-i fereascã de accidentãri, mai ales cã la el a fost vorba despre IIsus", a spus chiar cel care i-a imprimat tatuajul lui Stancu.

"Moartea tatãlui aproape cã l-a distrus. O luase pe arãturã în acea varã, n-a mai venit la antrenamente, se înhãitase cu golanii de la bloc. Fiul meu s-a dus dupã el și l-a adus înapoi la fotbal" - Mihai Ianovschi

"E foarte greu de lucrat cu Stancu. E un tip care se interiorizeazã și cu care trebuie sã ai mare grijã cum vorbești. Dacã ați observat, el niciodatã nu privește pe cineva în ochi atunci cînd vorbește cu el" - Mihãițã Ianovschi

"Primul fotbalist care va pleca din România pentru o sumã de cel puțin 10 milioane de euro va fi Bogdan Stancu. O sã vedeți dacã Giovanni Becali n-are dreptate" - Ioan Becali, toamna lui 2008

"Bogdan Stancu va fi urmãtorul jucãtor care va exploda în Liga I și va atinge un nivel apropiat de cel al lui Mutu" - Gigi Nețoiu

1.000 de dolari pe lunã cîștiga Stancu în 2005, atunci cînd a fãcut pasul de la Centrul de Copii Leonte Ianovschi la Dacia Mioveni

10.000 de euro pe lunã e salariul de la Steaua al lui Stancu, care a semnat cu gruparea din Ghencea pînã în vara lui 2013.

gsp

Edited by Lari

sper sa nu se avanteze in activitati extra sportive si sa ramana acelasi baiat cuminte si ascultator , chiar daca a inaintat in ani si cu siguranta va ajunge mare

Sper sa aiba mare ambitie, asta le lipseste jucatorilor nostri. Uitati-va la Mutu, cat de nesuferit e si cate probleme a avut, tot a avut amibitia sa revina si sa fie sus.

Sper sa aiba mare ambitie, asta le lipseste jucatorilor nostri. Uitati-va la Mutu, cat de nesuferit e si cate probleme a avut, tot a avut amibitia sa revina si sa fie sus.

Ti-ai gasit cu cine sa-l compari pe B.Stancu...

Bogdane baga material ca e nevoie de tine !

Munca multa si ochii doar la poarta !

Totul spre poarta pentru ca esti imbracat in rosu -albastru !

Ti-ai gasit cu cine sa-l compari pe B.Stancu...

Cred ca nu ai citit bine, era vorba de ambitie, nu era nici o comparatie intre cei doi jucatori. Pur si simplu l-am dat exemplu pe Mutu ca model de ambitie care sincer trebuie luat in seama.

Baiatul asta are viitor.Sa dea Domnul sa-l tina forma asta si sa-l bage Lacatus unde trebuie.

Edited by DelPiero10

.Ambitie are,talent are,sa le foloseasca.Numai sa nu i se puna lu Gigi pata pe el.Ex:Bostina,Neaga,Badea........etc.

Stancu este cel mai slab atacant din istoria Stelei! Cine dreacu a zis caasta e noul Ilie? Stancu nu este nici noul Zaharia. AFARA CU EL DIN Ghencea!

Edited by SteauaB

@vio8

Degeaba are talent daca nu stie sa exploateze acel talent...azi a fost cel mai slab.

Stancu este cel mai slab atacant din istoria Stelei! Cine dreacu a zis caasta e noul Ilie? Stancu nu este nici noul Zaharia. AFARA CU EL DIN Ghencea!

Cu tot respecut,da' daca nu imi iau ban daca spun ce parere mi-ai facut,devin popa.Fii serios omule!Tu ce jucatori vrei?Hai ca il luam pe Messi,Henry si Eto'o.Sau nu au valoare de Steaua?

Oricum,Stancu are ambitie,mai stiti meciul cu Bistrita din tur?Are calitati,preluari si volee frumoase,joc placut ochiului.

Edited by D4v1dstelist

Cu tot respecut,da' daca nu imi iau ban daca spun ce parere mi-ai facut,devin popa.Fii serios omule!Tu ce jucatori vrei?Hai ca il luam pe Messi,Henry si Eto'o.Sau nu au valoare de Steaua?

Oricum,Stancu are ambitie,mai stiti meciul cu Bistrita din tur?Are calitati,preluari si volee frumoase,joc placut ochiului.

Are ambitie, dar si Nicolita are ambitie, asa ca?

Nu vreau pe Messi. Vreau sa vad un junior roman la fel de talentat ca Messi. Sau macar ca Lijaic din Serbia.

Edited by SteauaB

Are ambitie, dar si Nicolita are ambitie, asa ca?

Nu vreau pe Messi. Vreau sa vad un junior roman la fel de talentat ca Messi. Sau macar ca Lijaic din Serbia.

Fratica , ambitia lui Stancu s-a materializat in 10 goluri. Ambitia lui Nicolita din ultimul meci in 0 pase bune. Zero.

@SteauaB

Unii nu vad padurea din cauza copacilor!!!

Ti s-a mai spus sa lasi youtub-ul si ti s-a explicat,de N ori,de ce nu mai avem jucatori(juniori)de clasa internationala.

Cum nu ai inteles,ma vad nevoit sa-ti reamintesc ca,din pacate,infrastructura si banii alocati pentru centrele de copii si juniori,in Romania,sunt la pamant.In nici un domeniu de activitate nu vei avea rezultate,daca nu investesti.Este asa greu de inteles?

Stancu isi va reveni,cu siguranta,cand v-a pleca de la Steaua.Multi fosti jucatori ai Stelei au facut-o!

Sau,poate isi va reveni sub bagheta unui antrenor de calitate,desi nu vad unul care sa vina la Steaua in conditiile actuale!

TINE-O TOT ASA BODANEL,esti un om de baza la Steaua,dar mai dai cu stangu'-n dreptu'.............ai grija.....mingea e rotunda!lov u :kisstogether:

un jucator tanar,talentat care o sa ne incante cu fotbalul pe care il va practica!!are tot timpul in fata sa devina un jucator mare!este un jucator de baza al Stelei!!cat despre Nicolita...mai bine nu zic nimik ca toata lumea stie ce a facut sezonul asta!!0 suturi pe poarta,0 centrari bune,0 pase decisive,o DEZAMAGIRE TOTALA!!hai Stancu!