fcsteaua.ro

Banu’ contribuabilului...

28 posts in this topic

Are balta pește. Din belșug chiar. Da’ belșugu’ cu pricina e întodeauna împãrțit de cei puțini în defavoarea turmei celor mulți, din care o pãrticicã din ce în ce mai micã mai iese sã le ștampileze celor puțini și îmbuibați buletinele de vot.

Scârbitã de politicã, majoritatea poporenilor a așteptat ca pe un binemeritat balon de oxigen acest Campionat European, care tocmai se apropie de final. Dar ne-a pricopsit necazul cu eterna și fascinanta tembeliziune românã deținãtoare exclusivã de drepturi de transmisie a acestui adevãrat spectacol. Totodatã ne-au fost îndesate în urechi și elucubrațiile emise de cohorta de dinamoviști ratați aciuatã la televiziunea cu pricina. Nu degeaba, ci pe banu’ contribuabilului, de unde se furajeazã aceastã instituție...

Cu alte cuvinte eu, umil tânãr contribuabil român plãtitor de abonament radio – TV tre’ sã plãtesc ca sã ascult searã de searã clișeele molfãite de antrenorul-administrator-delegat-istoric-filozof-moderator-procuror-KGB-ist Cornel Dinu, ifosele pseudo-intelectualului ratat, comentator de tururi cicliste și prezentator de știri sportive, Radu Naum. Colac peste pupãzã ar fi și icnetele lui Enãchescu, în timp ce din studio modereazã unul cu un nume de cântãreț de muzicã popularã, Tudor Furdui, un puști nevinovat cu fațã de plutonier major din filmele cu B.D. care e veșnic de acord cu orice invitat, indiferent ce-ar spune.O adevãratã menajerie, care dacã ar fi invitatã pentru o searã (eventual la o emisiune în reluare) ar fi fost acceptabil. Dar noi trebuie sã-i suportãm pe ãștia plãtindu-i în același timp din buzunarul nostru!

Cireașa de pe tort, care încununeazã scremetele acestor ratați a fost meciul din aceastã searã, Germania – Turcia. Ne cerem scuze, defecțiune tehnicã. Acest anunț a tronat obsesiv pe ecranul televizorului pe parcursul reprizei a doua. Când s-a întrerupt emisia scorul era 1 – 1, când a revenit scorul era deja 2 – 2. Dupã meci, totul s-a remediat ca prin farmec. Apare Frumușelul Furdui care ne comunicã motivele defecțiunii. Vinovați e elvețienii. O fi plouat prea tare, iar undele s-au udat nemaiputând sã ajungã la satelit. Probabil. Posibil. Plauzibil.

Asta nu schimbã cu nimic datele problemei:

Furați mai subțire, bãi aceștia! Cumpãrați-vã aparaturã performantã, angajați personal calificat, comentatori, moderatori. Cã doar sunteți plãtiți din banu’ contribuabilului!

Are balta pește. Din belșug chiar. Dar totuși...

Cristian Ionuț

(LDS)

Cristian,

Defectiunile din seara asta nu prea au tinut de echipamentele TVR, ci de firma angajata de UEFA sa transmita Euro 2008.

Despre comentatori :)

Cand spuneam ca o sa-mi lipseasca UCL pe Pro TV eram luat in ras, majoritatea spunandu-mi ca nu exista comentatori mai prosti ca aia de la Pro. Uite ca exista :)

Ionut...

Bea o cana de apa rece, poate iti mai trece supararea.

La ora asta nu-ti spun si de ce, dar contacteaza-ma pe privat daca vrei sa afli.

Vorbim de Naum si de Gradinescu-cel mai bun comentator de fotbal la ora actuala. Atat deocamdata.

Transmisia a fost intrerupta din cauza unor probleme ce nu tin de tvr.

Ai totusi dreptate referitor la tehnica.Eu am vazut toate meciurile pe tvr,dar azi,cand s-a intrupt prima oara am mutat pe tvi,programul portughez care transmitea meciul,unde la fel era,doar ca ei ramasesera in transmisie audio.Apoi,la a doua intrerupere,am mutat din nou pe tvi,unde intreruperea a durat foarte putin,vreo 3-4 secunde.Pe tvr a durat mai mult,vreo 10 minute cred,si asta probabil ca e din cauza echipamentului/reactiei echipei tehnice.

Dar ,nu cred totusi ca este un motiv sa tragem in ei,in general au fost OK transmisia si comentariile.Dinu e cam in plus,la fel si Furdui care are fata de chelner.In rest mi se par mai ok decat cei de la Pro TV care mai mult barfesc dect comenteaza meciul...

Edited by danimarcu

Eu am vazut meciul pe un canal englez de TV (Cox TV), si acolo fost aceeasi problema (intrerupere a transmisiei). De acord cu tive in ceea ce priveste tevereul, insa de data asta nu a fost vina lor.

Edited by saphyrre

În afarã de chestiunea cu abonamentul și, parțial, de caracterizarea asupra lui Cornel Dinu, nu sunt cu nimic de acord fațã de ce ai spus.

Comentatorii TVR-ului sunt cei mai buni din țarã, prezentatorii de știri sportive și de emisiuni pun cele mai pertinente întrebãri invitaților (nu doar pentru a scormoni-n rahat acolo unde nu e cazul sau alte tâmpenii care n-au nicio legãturã nici cu fotbal, nici cu sport, nici cu bunul simț), mã mir cum de Radu Naum mai este prezentator de știri, când la celelalte televiziuni apar numai pițipoance care au relații mai mult sau mai puțin stabile cu diverși fotbaliști, iar întreruperea transmisiei nu a fost din vina lor.

ªi abia aștept ca meciurile Stelei din UCL sã fie comentate de niște comentatori adevãrați (nu de 2 clovni prosteviști). Pãcat însã cã Grãdinescu pleacã la Antena 1.

Edited by 1on

Cristian,

Defectiunile din seara asta nu prea au tinut de echipamentele TVR, ci de firma angajata de UEFA sa transmita Euro 2008.

Despre comentatori :)

Cand spuneam ca o sa-mi lipseasca UCL pe Pro TV eram luat in ras, majoritatea spunandu-mi ca nu exista comentatori mai prosti ca aia de la Pro. Uite ca exista :)

Intodeauna e loc de mai rau. Doar traim in Romania.

Conteaza mai putin cauzele defectiunii tehnice (or fi fost elvetienii sau klingonienii). Ceea ce enerveaza cel mai tare este aducerea in scena a acelorasi indivizi, toti cu carnet de partid dinamovist. Enerveaza faptul ca desi acum este disponibila infrastructura secolului XXI (transmisiuni digitale, etc) trebuie sa ascultam comentarii ramase incremenite in timpurile de dinaintea anilor 1990.

Articolul tau suna ca unul din gsp. Nu poti sa spui de Naum ca nu e profesionist. Nu am vazut un comentator mai bun la handbal sau natatie. Defectiunea tehnica a fost in toata lumea, dar noi ca romani adevarati ce suntem ne apucam sa ii injuram pe cei d la tvr.

Nu cred ca sunt numai dinamovisti pe acolo. Aseara daca imi aduc bine aminte erau in studio Iacob si Dan Petrescu. Faptul ca Naum si Tudor Furdui prezinta stirile mi se pare un lucru bun, fata de pseudo-stirle sportive de pe celelalte canale prezentate de niste parapante care nu au legatura cu sportul. Probabil ca pentru unii conteaza mai mult cum arata prezentatorii decat daca se pricep la ceea ce fac.

Am inteles ca transmisia nu a mers pe nici un canal care transmitea meciul; un prieten care sta in italia mi-a zis ca nici pe rai uno nu mergea.

Cat despre comentatorii de la TVR eu pot sa zic fara nici un fel de restrangere ca ei sunt cei mai buni comentatori din Romania. Normal ca nici ei nu sunt perfecti, doar sunt oameni, dar macar nu zic tampenii grave si nu o ard aiurea cu 'enspe mii de stiri mondene despre un jucator sau altu.

Cand revenise imaginea, dar nu era sunetul regretam ca nu se intampla acelasi lucru la fiecare meci transmis de Antena 1.

Aia de la Pro sunt niste ratati care mai mult discuta despre ce scrie in ziare decat despre meci(ca sa nu mai zic de faptul ca de multe ori incurca jucatorii, etc), asa ca eu ii prefer oricand pe cei de la TVR; macar stiu ca astia comenteaza meciul nu pe cine a mai f***t C. Ronaldo.

Sunt de acord cu ce ai zis despre Cornel Dinu, nu inteleg ce naiba il tot cheama pe asta.

Ce sa le faci la varza astia care nu stiu fotbal si nici altceva.

M-am saturat sa ii aud cum tot pocesc numele fotbalistilor (Simao, Bouma, cateva exemple) sau cum isi dau ei cu parerea despre cum ar trebui jucat fotbalul(faza cu "un fundas tre sa astepte ca atacantul sa preia in careu si abia apoi sa il atace" e superba)

M-am bucurat aseara cand a picat transmisiunea.

De ce?

Pt ca pt putin timp dupa ce aparea, auzeam meciul,vuietul stadionului, dar nu comentatorii...

Am vazut meciul in piata Revolutiei, in spatele meu erau numai nemti, cand s-a intrerupt transmisiunea am scos radioul si am auzit golul lui Klose, pe care l-am transmis nemtilor. Oricum, morala ar fi ca in acele momente de pauza m-am simtit penibil si ma gandeam daca si in Germania oare poti sa pierzi un gol de la un turneu final datorita defectiunilor tehnice.

Dinu e un dinamovist cu pretentii de intelectual iar Furdui un tip plat, plicticos. DAR Naum este un relizator ok, printre cei mai buni. Invitati au fost si multi stelisti iar transmisia meciurilor a fost buna pana la meciul de aseara(si din cate am inteles nu a fost vina celor de la tvr).

Faza asta cu banul public e de discutat. Aici am putea lua in discutie toata grila de programe a TVR-ului.

Redactia sport de la tvr este competenta, stirile din sport produse de tvr fiind realizate cu bun simt. Mai putine scandaluri + stiri din sporturi mai putin mediatizate, uitate de celelalte televiziuni. Nu au clasicele gagici cu decolteu care pronunta aiurea nume de sportivi si stadioane. Comentariile nu sunt foarte interesante tocmai pentru ca este o televiziune publica unde angajatii nu isi pot permite sa jigneasca, sa faca acuzatii sau sa starneasca discutii in contradictoriu. Eu as fi mai mult decat fericit cu un comentariu Naum/Banciu la toate meciurile si emisiunile pentru ca ma distreaza dar linia tvr-ului nu permite asa ceva.

Slabut... Putin discernamint n-ar strica (oricate bube in cap ar avea TVR-ul, caderea transmisiei nu a fost de la noi si banuiesc ca asta a fost motivatia acestui articol).

Nu stiu care e problema lui LDS cu Radu Naum, mie omul mi se pare unul dintre putinii ziaristi nepreocupati de diverse mizerii si mondenitati. In masa submediocra de jurnalisti din tara asta, el pare ca se ridica un pic mai sus. Nu o sa-l regret niciodata pe Mironica_comentatorul si nu voi prefera niciodata diversele fufe care "prezinta" stiri.

Poate ca s-ar fi putut aborda altfel problema lipsei de profesionalism din TVR si a faptului ca baietii isi iau salariile din banii nostri.

Domnul "filozof" Dinu ma lasa rece si cred ca iar il bagam in seama nemotivat...

Imi pare rau, dar Radu Naum este probabil cel mai bun ziarist sportiv din Romania, atat profesional cat si intelectual. Turul Frantei, natatie, handbal sunt specialitatile lui. Daca mai greseste la fotbal e pentru ca nu ar trebui sa fie fortat sa discute cu alde mitica si tot felul de "oameni de fotbal".

fufe care "prezinta" stiri

Permite-mi sã te corectez. Nu «fufe care "prezintã" știri», ci «fufe care prezintã "știri"».

Ba eu locuiesc in Germania si aseara la meci, si aicea a fost aceeasi problema cu transmisia. Singura diferenta a fost ca astia de la televiyiunea de aicea au sunat repede pe elvetieni si au preluat transmisia lor...si a mers.

In rest sunt de acord ca Tvrul cu ciururile lor de emisiuni sportive sunt de cacao!

Sa vezi distractie cand or transmite astia UCLu of of aseara imi venea sa arunc televizoru ... mai bine ascult comentatorii eglezi (da nu am unde :( ) ....

Romanica of doamne ....

fufe care "prezinta" stiri

Permite-mi sã te corectez. Nu <fufe care "prezintã" știri>, ci <fufe care prezintã "știri">.

:)) da, sau asa...

Edited by eddie the 'ead

Cat de penal a fost Tudor Furdui aseara:

Va rugam nu injurati TVR pentru ca meciul nu s-a vazut nicaieri in lume deci nu e de la noi.

Bine ma, daca zici tu .... dar cum se face ca imediat cum s-a intrerupt meciul la voi, eu am dat pe ZDF (televiziunea nationala din Germania) si care, bineinteles la inceput nu aveau nici ei imagini, ci doar comentariul de la postul de radio, dupa DOAR 1 minut, au preluat semnalul televiziunii din Elvetia si am vazut si golul de 2-1 si pe cel de 2-2 IN DIRECT, in timp ce la TVR era inca mesajul cu defectiune tehnica! :dry:

Ba eu locuiesc in Germania si aseara la meci, si aicea a fost aceeasi problema cu transmisia. Singura diferenta a fost ca astia de la televiyiunea de aicea au sunat repede pe elvetieni si au preluat transmisia lor...si a mers.

In rest sunt de acord ca Tvrul cu ciururile lor de emisiuni sportive sunt de cacao!

Nemtii tot nemti...

Ai dracu' nemtii astia :)

Germania juca semifinala, deci, a fost normal sa se precipite mai mult decat altii :)

Cat de penal a fost Tudor Furdui aseara:

Va rugam nu injurati TVR pentru ca meciul nu s-a vazut nicaieri in lume deci nu e de la noi.

Bine ma, daca zici tu .... dar cum se face ca imediat cum s-a intrerupt meciul la voi, eu am dat pe ZDF (televiziunea nationala din Germania) si care, bineinteles la inceput nu aveau nici ei imagini, ci doar comentariul de la postul de radio, dupa DOAR 1 minut, au preluat semnalul televiziunii din Elvetia si am vazut si golul de 2-1 si pe cel de 2-2 IN DIRECT, in timp ce la TVR era inca mesajul cu defectiune tehnica! :dry:

Daca tot au fost aia de la ZDF asa destepti, de ce au mai avut si minutul ala de intarziere!!?? Si televiziunea aia elvetiana de unde a avut semnalul?? Am impresia ca toata lumea se pricepe la femei, fotbal si mai nou, televiziune.

PS. Hai sa folosim si emoticoanele astea cand e cazul, ca incepe sa semene forumul cu gspeu. Parol!

Stiu ca este mai mult decat enervant sa nu poti urmari o emisiune, indiferent de tipul acesteia,dar de data asta nu cred ca a fost vina celor de la TVR.Cat despre OPARITUL atoatestiutor,care comenteaza in draci evolutiile jucatorilor si tactica buna sau mai putin buna a antrenorilor fara a avea insa tupeul sa antreneze o echipa,ai dreptate.Ar fi cazul sa comenteze doar atunci cand va putea sa isi asume responsabilitatea unor rezultate si doar la adresa acelei echipe la care ar fi antrenor!