George Stan

Imbunatatiri pentru fcsteaua.ro

1,454 posts in this topic

Sugestie mea ar fi la tab-ul de istorie pe site sa luam fiecare sezon in parte. Sa-i facem un mini-rezumat (meciurile jucate, calasamentul general, impresii, jucatori veniti, jucatori plecati), pe ici pe colo o poza ceva.

Daca ai vazut sau ai citit pagina de istorie propusa de mine, vedeai ca sunt tratate toate sezoanele din 1947, fiecare cu sectiune in care se prezinta in mod general sezonul respectiv fara a intra foarte mult in detalii si tehnica.

2. in tabul Campionat/ Cupa/ Europa sa fie prezentate intr-o manièra identica toate meciurile Stelei. Informatiile fiind urmatoarele pentru fiecare meci.

etapa, data meciului, jucatorii adversi+antrenor+rezerve +informatii meci (marcatori, schimbari, cartonase, tipuri de goluri marcate-penalti, atac, corner, lovitura libera) alturi de acestea sa fie postate minim cronica meciului (usor gasibila in ziarele de sport // mult mai usor gasibila pentru toate meciurile Stelei de dupa 2000 pe internet) plus poze din acea partida.

3. În tabul statistici sa fie presentate absolut toate tipurile de statistici ale echipe din sezonul respectiv, sa dau exemple de statistici:

*marcatori: nr goluri in ce meciuri din ce tip de faza (atac, penalti etc) structurate pe reprize/ perioade de timp si cu randament tip absolut si procentual (de exemplu- In turul campionatului in prima repriza echipa a parcat 34 de goluri 12 din lovituri libere (36%) 8 din actiuni de atac (28%), 4 din lovituri de la colt etc.

*jucatori folositii-toti jucatorii care au jucat cel putin intr-un meci, sa fie prezentate meciurile in care au evoluat, nr de minute jucate, de câte ori au fost titulari/schimbati/ rezerve

*disciplina - cartonase primite

*raport infrangeri/victorii/egaluri cu grafice care sa arate cat de eficienti am fost in acel sezon, evident grupate in functie de diferite criterii (tur/retur etc)

4. In tabul echipa sa fie prezentat lotul de jucatori, antrenori si conducere din acel  an + jucatorii veniti/plecati

citat empyro

Ar fi super daca am putea sa centralizam chestia asta direct pe site iar nu pe forum. Stiu ca erau si niste plug-in-uri wikia pentru wordpress. 

Pentru chestia asta ma bag sa dau cu sapa oricand.

Eu am propus modificare designului paginii principale astfel incat "butonul" istorie sa fie ceva permanent si accesibil de pe prima pagina, ca parte a forumului.

Repostez aici propunerea paginilor de istorie

pagina_competitii_V2_a.jpg

pagina istorie cu explicatii

pagina_competitii_V2_explicatii.jpg

O sa postez curand propunerea pentru pagina de Statistici, pana acum ne având nicio remarca nu stiu cat de clara si de bine structurata vi se pare voua propunerea mea privind intreaga sectiune de istorie. 

In postarea precedenta am o greseala la "se pot impartii sarcinile aici pe forum", imparti se scrie cu un singur i, doar la perfectul simplu persoana I singular se scrie cu doi i. 

Cat timp "se aproba" nu am nicio obiectie asupra formei. Cum am spus, sustin proiectul 100%, indiferent de structura, cat timp informatiile prezentate sunt aceleasi. Din punctul meu de vedere, poti elabora structura materialelor oricum doresti, important e sa trecem la treaba ! 

Edited by Empyro

Cat timp "se aproba" nu am nicio obiectie asupra formei. Cum am spus, sustin proiectul 100%, indiferent de structura, cat timp informatiile prezentate sunt aceleasi. Din punctul meu de vedere, poti elabora structura materialelor oricum doresti, important e sa trecem la treaba ! 

Mi se pare importanta si discutia asupra formei. Conteaza mult sa prezentam doar informatiile esentiale, ca sa nu plictisim userii cu amanunte inutile. Selectia asta ne va ajuta si pe noi, pentru ca se anunta un volum de munca imens. 

Iar despre indemnul sa trecem la treaba...asta o facem dupa ce adunam toate sursele de informatii, nu? "Biblia" va fi colectia ziarului Sportul; cred ca e singura sursa privind meciurile din perioada '47-'90. Stiu pe cineva care are aproape toata colectia Sportul, in format electronic. Pretul ar fi de 30 lei/an, deci, la un calcul sumar, 43 de ani ar costa 1290 RON. Sigur, e un proiect de mai mica amploare decit cel al lui Jean Pavel, dar e si o ocazie buna sa vedem citi oameni sunt interesati de istoria Stelei si sunt dispusi sa contribuie cu o suma modica. Daca fiecare om ar da 20 de RON, spre ex, ar fi nevoie de 65 de useri ca sa stringem toti banutii. Astept feed-back-ul vostru!

Parerea mea despre structura gindita de LRP:

2.

LRP: in tabul Campionat/ Cupa/ Europa sa fie prezentate intr-o manièra identica toate meciurile Stelei. Informatiile fiind urmatoarele pentru fiecare meci.
etapa, data meciului, jucatorii adversi+antrenor+rezerve +informatii meci (marcatori, schimbari, cartonase, tipuri de goluri marcate-penalti, atac, corner, lovitura libera) alturi de acestea sa fie postate minim cronica meciului (usor gasibila in ziarele de sport // mult mai usor gasibila pentru toate meciurile Stelei de dupa 2000 pe internet) plus poze din acea partida.

Cred ca sunt suficiente urmatoarele informatii: etapa, data meciului, echipa noastra de start+schimbari, cronica de meci scanata + poze pt meciurile importante

3.

LRP: "In tabul statistici sa fie presentate absolut toate tipurile de statistici ale echipe din sezonul respectiv, sa dau exemple de statistici:

*marcatori: nr goluri in ce meciuri din ce tip de faza (atac, penalti etc) structurate pe reprize/ perioade de timp si cu randament tip absolut si procentual (de exemplu- In turul campionatului in prima repriza echipa a parcat 34 de goluri 12 din lovituri libere (36%) 8 din actiuni de atac (28%), 4 din lovituri de la colt etc

*jucatori folositii-toti jucatorii care au jucat cel putin intr-un meci, sa fie prezentate meciurile in care au evoluat, nr de minute jucate, de câte ori au fost titulari/schimbati/ rezerve

*disciplina - cartonase primite

*raport infrangeri/victorii/egaluri cu grafice care sa arate cat de eficienti am fost in acel sezon, evident grupate in functie de diferite criterii (tur/retur etc)"

Am bolduit ce as pastra eu

4. 

LRP: "In tabul echipa sa fie prezentat lotul de jucatori, antrenori si conducere din acel  an + jucatorii veniti/plecati"

De acord

Toate la timpul lor. Nu vreau sa fac planuri, pana nu avem sprijinul tehnic. 

Va complicati prea mult.

Pentru fiecare meci trebuie sa aveti doar aceste date:

- data desfasurarii meciului, competitia in care se desfasoara, adversarul, scor final, primul 11, rezerve ce intra pe teren in timpul meciului, marcatorii golurilor.

Cel mai bun site de statistica al unei echipe de fotbal, Stretford End, nu se complica cu altceva in plus. Si a reusit sa scoata din totalul cifrelor tot soiul de comparatii, informatii, lucruri interesante despre Manchester United.

Ah, si neaparat trebuie sa creati un template solid in excel pentru centralizarea informatiilor. A le folosi brut si a calcula de la zero pentru fiecare jucator, meci sau competitie e o munca absolut titanica si inutila.

Va complicati prea mult.

Pentru fiecare meci trebuie sa aveti doar aceste date:

- data desfasurarii meciului, competitia in care se desfasoara, adversarul, scor final, primul 11, rezerve ce intra pe teren in timpul meciului, marcatorii golurilor.

Stii vreo alta sursa pentru informatiile astea in afara de colectia ziarului Sportul?

Stii vreo alta sursa pentru informatiile astea in afara de colectia ziarului Sportul?

Avem cateva informatii si aici pe forum : http://www.fcsteaua.ro/forum/index.php?showtopic=30883

Cel putin pana in '85 (in sens decendent) avem material. Mai lipsesc pe ici pe colo anumite informatii cu primul "11". SI mai cautam si pe internet. 

Edited by Empyro

Cunosc sectiunea de istorie; am contribuit si eu putin la ea :P

Problema e cu perioada ante '85; e imposibil sa gasim pe net echipele aliniate de Steaua in meciurile de campionat. Vom avea nevoie de ziare din acel timp.

Cateva informatii mai pot fi extrase si din SuperSteaua. Ma refer la portiunea unde se trateaza sezoanele si meciurile dinainte de '85 (cam de prin '81). Problema e ca sunt tratate succint si mai degraba epic-descriptiv, nicidecum statistic.

Pretul pentru colectia "Sportul" e cam piperat. Banuiesc ca de acces temporar la numere vechi din ziar, la o arhiva ceva, nici nu se pune problema ? 

Si nu in ultimul rand, bag seama ca nimeni de la tehnic nu spune ceva...

Oricum si daca nu o facem aici, pe fcsteaua, am putea sa ne mutam si pe wikipedia...

Edited by Empyro

Multumesc empyro pentru implicare, inceputul este mai greu, pentru moment suntem doi, singurul lucru important este ca nu trebuie sa abandonam la greu.

O sa luam legatura sa vedem cum putem strange cat mai multe informatii. Nu este nicio graba cu meciurile despre care nu avem informatii (anii 50-70) ne putem concentra momentan pe meciurile despre care avem materiale. De asemenea, este primordial ca meciurile care urmeaza sa le avem in evidenta si sa adunam cat mai multe date despre fiecare partida pe care o disputa echipa noastra. 

Multumesc empyro pentru implicare, inceputul este mai greu, pentru moment suntem doi, singurul lucru important este ca nu trebuie sa abandonam la greu.

Empyro, crezi ca asta e mai sarac in duh decit imi imaginam eu sau e bolnav psihic? N-o fi in stare sa numere pin' la trei? Cred ca m-am exprimat suficient de clar, chiar si pt intelectul lui, ca vreau sa fac parte din proiect. Ca sa-i fie si mai clar, ori fac parte din proiectul asta, ori ma descurc pe cont propriu, fiindca deja am multe surse de informatii despre Steaua la indemina; nea trestie ar trebui sa-si puna problema daca va mai participa el, fiindca pina acum a spus doar aberatii. Incep sa-mi pierd rabdarea fata de genul asta de handicapati. De-aia nu pot romanii sa realizeze nimic in lumea asta, la nivel de grup, fiindca orice aurolac cu semnatura de onanist are orgolii; vrea sa lucreze doar cu aia care nu vomita in prezenta lui.

Edited by edmond_dantes

Sustin ideea lui LRP. Daca se poate uita cineva si la cererile de mai sus e perfect...

salut tiempo,

acum am revazut mesajul tau, vrei sa participi la sectiunea de istorie? Ai suficient timp cat sa te implici o ora/doua pe saptamana?

Poate ar trebui sa mai fac niste precizari : 

1) Daca nu se ofera suport tehnic web, nu ma intereseaza proiectul pentru fcsteaua.ro. Din simplu motiv, ca nu vreau sa stau sa insir niste informatii pretioase, importante si obtinute cu niscaiva efort financiar, pe un amarat de forum. SI nici articolele nu ma pasioneaza, ca astea azi sunt pe frontpage, iar maine ajung la arhiva, iar pe informatiile prezentate se asterne praful. Trebuie sa fie ceva stabil, care sa tina in timp, adica o sectiune dedicata a site-ului. Deci, strict cu sprijinul celor care se ocupa de partea tehnica a site-ului are sens sa stam de vorba.

2) Suntem putin persoane si cu resurse putine. Nu ma intereseaza orgolii si conflicte personale. edmond_dantes a promis niste informatii care nu se gasesc chiar pe toate drumurile si ar fi stupid sa se demareze vreun astfel de proiect fara el, cu atat mai mult cu cat a tinut sectiunea "CSA" in picioare alaturi de Saramago.

3) Tind sa cred ca nu se va face nimic, la felul in care evolueaza treaba. Invitatia a fost lansata acum 5 zile si cam degeaba. Dar cum a spus cineva, exista si alte locuri (wikia dedicata, site-ul oficial) pentru a publica astfel de materiale.

Edited by Empyro

Nu este nicio problema empyro, te poti retrage, poti sa adopti ce atitudine vrei tu. Ma bucur ca ai spus din capul locului ca nu mai esti interesat daca sa nu se face o sectiune speciala, cel putin stiu un lucru clar.

Iti doresc o seara minunata.

@Le reseau pansant,

Initiativa ta este laudabila si te felicit. Ea comporta insa 2 aspecte esentiale, fara de care munca ar fi in zadar.

1. Design IT

1.1 Alegere, definire si implementarea unei Baze de date (de tip SQL, MySQL etc.) pe un server si administrata extern ca intretinere si alimentare cu date.

1.2 Alegere, definire si design Interfata (Database query)  - de tipul celei prezentate de tine in print screen aici http://www.fcsteaua.ro/forum/index.php?showtopic=1328&p=690482

1.3 Cuplarea Bazei de date la Interfata.

1.4 Plasarea Interfetei pe fcsteaua.ro, accesibila direct din Meniul principal. (nu ar mai da aspectul de "arhiva" invocat de Empyro, pe bună dreptate)

2. Team work - furnizare si prelucrare date.

In baza campurilor definite in Baza de date de la pct 1.1, se culeg informatii (data desfasurarii meciului, competitia in care se desfasoara, adversarul, scor final, primul 11, rezerve ce intra pe teren in timpul meciului, marcatorii golurilor etc.):

- O echipa "de bibliotecă", din documente  care nu sunt sub forma electronica (colectii ziare etc.)

- O echipa "de internet", din site-uri de statistica etc.

O alta "echipa IT" centralizeaza datele primare furnizate de cele două echipe, le formateaza compatibil cu standardul impus interfeței (un exemplu, fie min. 90, fie '90si apoi le introduce in Baza de date

Edited by xray

Probabil e un soc pentru reseau penuria de oameni seriosi de pe site. Asa e cand intri pe site din an Paste si te rupi in figuri de elitist.

Bafta cu proiectul!

Probabil e un soc pentru reseau penuria de oameni seriosi de pe site. Asa e cand intri pe site din an Paste si te rupi in figuri de elitist.

Bafta cu proiectul!

Ramai linistit, nu este niciun soc, ma asteptam la aceasta situatie. Cunosc mai bine decât iti imaginezi situatia de la site si cine mai posteaza. 

Tu realizezi ca ai postat doar sa tâfnesti la mine (figuri de elitist), asta ca tot spui mereu ca am eu aere de vedeta/intelectual. 

Revin cu o rugaminte referitoare la forum,mai exact la promovarea sectiunii dedicate CSA-ului.Spuneam intr-un post mai vechi ca avem pe prima pagina sectiunea "Discutii pe forum" iar asta este cel mai bun mod de a promova un topic.

Cea mai vizionata parte a siteului este prima pagina.De pe prima pagina vezi si sectiunea respectiva fara a fi nevoit sa intrii pe forum sa vezi ce se mai scrie.La fel atunci cand citesti un articol ai pe aceeasi pagina si sectiunea "Discutii pe forum".Ce vreau sa scot in evidenta este faptul ca cei mai multi useri lectureaza doar pagina de articole si intra pe forum daca ai sare ceva in ochi din sectiunea "Discutii pe forum"

Rugamintea mea este (daca este tehnic posibil) sa se includa si topicul "Clubul Sportiv al Armatei" in lista de linkuri din acea sectiune pentru a putea vedea de pe prima pagina daca s-a mai scris ceva legat de CSA.IN acest moment apar doar linkuri din topicul "Discutii ros-albastre"

Poate vi se pare ca fac prea mult tam-tam pentru un detaliu nesemnificativ dar cred ca este nedrept pentru oamenii care depun un efort in a ne informa si despre celelante sporturi si oricum Steaua nu inseamna numai fotbal...

Edited by cristi cosor

Daca tot s-a introdus chestia cu comment rating pe site, ar fi misto daca aceasta ar fi valabila doar pentru utilizatorii inregistrati. De ce? Fiindca asa cum e momentan, vine sleahta din fratia libera (dar suspendata de pe site si de pe forum) sa isi dea like-uri in grup.

Edited by Anfield

Bai fratilor se face ceva cu sistemul de comentarii de pe prima pagia, e pur si simplu o bataie de joc fata de noi. Am postat astazi cateva comentarii si nu mai intelege nimeni nimic, apar intercalate, schimbate, nu apare persoana careia ii raspunzi, mai mult te scoate din sarite. inteleg ca nu sunt bani, timp sau alte lucruri dar totusi din martie nu s-a schimbat nimic. 

Imi vine dracu sa nu mai comentez neam cand vad ce se intâmpla, trebuie sa fii undeva intre arheolog si dedectiv criminalist ca sa intelegi o discutie la un articol. 

Din păcate, nu cred că poate face nimic. Cel puțin pe termen scurt.

Pentru a se intelege cui i se răspunde, recomand sa se folosească la inceput "@ Popescu".

un update in sectiunea Lotul de jucatori...cu cei actuali. Multumesc frumos, eu sunt ametit de cate schimbari au avut loc.

1 person likes this

Nu știu dacă se va mai ocupa cineva de asta...

Până atunci, aici este cât de cât un lot updatat: Lot Steaua.

Voi încerca pe forumla Lotul Stelei să fac un topic din link-ul ăla.

Edited by xray

Am o propunere: sa va delimitati de echipa CSA/talpanisti si cum ne mai numim noi astia fara creier si sa nu mai vorbiti despre ea - deloc. Ce ziceti?

1 person likes this