Posted April 15, 2008 · Report post Atunci când spuneam, într-un articol precedent, cã site-ul nostru trebuie sã aibã și un scop educațional, nu încercam (în niciun caz) sã insinuez cã noi, redactorii, am fi în postura de a-i educa pe cititori. De multe ori am rãmas foarte impresionat de calitatea unora dintre comentarii, și mi-a pãrut rãu cã acele idei n-au putut avea o expunere mai mare. În ciuda criticilor (puține, dar zgomotoase), subiectul „Kosovo” mi s-a pãrut extrem de potrivit la vremea lui. Urmãriți cele peste 9 pagini din forum, și o sã vedeți cã rar s-a discutat atât de productiv... paradoxal, ținând cont cã subiectul site-ului nostru e sportul! Nu, dacã am gãsi alte subiecte mai populare decât Steaua nu ne-am schimba publicul-țintã și tematica abordatã, dar din ce-am observat eu e bine dacã, pãstrând mãsura, mai vorbim din când în când și de „diverse”. Totuși, ar fi absurd sã ajungem la știri mondene sau la altele asemenea. Din punctul meu de vedere, problemele non-sportive care ne intereseazã se concentreazã în jurul câtorva teme legate cumva și de calitatea noastrã de suporteri de fotbal: 1) rezistența împotriva propagandei, non-valorilor și îndobitocirii promovate mass-media. Pe stadion dar și în general în societate, e nevoie de consumatori care sã creadã „ce trebuie” și sã se comporte „cum trebuie”. Se presupune cã suntem doar o gloatã fãrã discernãmânt ce poate fi controlatã cu ușurințã și, spre rușinea noastrã, uneori chiar așa și suntem. 2) implicarea activã în lucrurile în care credem, mai departe de spațiul internetului. Nu vreau sã arãt cu degetul spre nimeni, și știu cã vina aparține și celor care nu inspirã destulã încredere și nu sunt suficient de convingãtori când încearcã sã-i mobilizeze pe ceilalți. ªi totuși, convingând 2 inși azi și 3 mâine, poate cã nu vom mai fi mereu atât de pasivi pe stadion și în afara lui. 3) curajul, onoarea, spiritul de luptã – valori perene ale clubului nostru. Când vãd lucrurile urâte din actualul club sunt dezgustat, dar știu cã înfrânți vom fi doar atunci când vom renunța la idealuri. Totuși, n-ai cum sã manifești respectivele trãsãturi de caracter doar când vine vorba de Steaua. Ori le ai în orice moment, ori nu le ai deloc... Dacã am dreptate sau nu, e mai greu de apreciat. Pânã ne dãm seama, vã anunț cã Duminicã, în Piața Universitãții, se va protesta împotriva actualei clasei politice din România. Fãrã a propune soluții extremiste și fãrã vreo afiliere cu orice fel de partid, vom ieși sã spunem clar întregii țãri cã situația de azi nu poate continua la nesfârșit. Cã vom face tot ce ține de noi ca sã scãpãm de corupții, hoții și mincinoșii care ne conduc fãrã vreo urmã de bun simț. Dacã vã identificați cu mesajul campaniei, sunteți așteptați începând cu ora 13:00 în fața Teatrului Național. Ne vedem acolo? Ne vedem acolo! Tiberiu Florea www.GRECO.ro Share this post Link to post Share on other sites
Posted April 15, 2008 · Report post Greco, ai mare dreptate, este important sa putem dezbate, intre noi, stelistii si alte subiecte. Episodul Kosovo a fost intr-adevar edificator, pentru ca, asa cum spuneai si tu, in pofida unor critici aiurea formulate, cred eu, emulatia generata a fost ok. Si s-a vazut ca, desi opinia, sa-i spunem "globalizata" sustine independenta provinciei ex-iugoslave oamenii care posteaza pe aici, in majoritate, nu au creierele spalate si sustin indivizibilitatea statului sarb vecin si prieten, pana la urma - exemplele contrare reprezinta episoade nesemnificative in raport cu istoria relatiilor romano-sarbe. Si pana la urma nici macar prietenia romano-sarba, acceptata sau negata, nu este cheia problemei, ci respectarea traditiei si frontierelor istorice ale statelor. Trebuie sa recunosc ca si cei care au exprimat idei contrare celor ale mele, au facut-o la modul de bun simt si bine articulat. Greco, astept si alte subiecte de discutie asemanatoare. Forza Steaua!!!!!!!!!! Share this post Link to post Share on other sites
Posted April 15, 2008 · Report post 3) curajul, onoarea, spiritul de luptã – valori perene ale clubului nostru. Când vãd lucrurile urâte din actualul club sunt dezgustat, dar știu cã înfrânți vom fi doar atunci când vom renunța la idealuri. Totuși, n-ai cum sã manifești respectivele trãsãturi de caracter doar când vine vorba de Steaua. Ori le ai în orice moment, ori nu le ai deloc... Din pacate multi suporteri nu mai au aceste valori, pentru ei conteaza numai sa castigam si scopul scuza mijloacele. De aceea o eventuala campanie impotriva ciobanului ar atrage putini adepti, de aceea cand s-a scandat impotriva lui Jiji marea majoritate a ocupantilor tribunei huidiuau. Dar ai dreptate curajul,onoarea si spiritul de lupta sunt deja valori rare in societatea romaneasca unde nu rezolvi nimic fara tupeu jegos. Cat despre marsul de protest nu se organizeaza vreunul si in Brasov? Share this post Link to post Share on other sites
Posted April 15, 2008 · Report post E asta intradevar e o initiativa curajoasa si constructiva.Sper din tot sufletul sa"prinda"la public. Nimic nu se face peste noapte dar cu timpul.... Share this post Link to post Share on other sites
Posted April 15, 2008 · Report post Greco, eu am impresia ca tu ai intentia sa ne duci cu zaharelul. Si-aici ma opresc din folosirea pluralului la persoana intai. Vorbesti de pastrarea masurii in legatura cu diversitatea site-lui acesta de profil fix si-apoi imi vii c-o invitatie la mars. Imi spui despre rezistența împotriva propagandei, non-valorilor și îndobitocirii promovate mass-media, dar uiti, sau omiti, ca acest site face parte integranta, si onoranta, as adauga, din mult-hulita mass-medie. Faci apel la implicare activã în lucrurile în care credem, mai departe de spațiul internetului, si-apoi iar ma inviti la un mars. Argumentezi despre curajul, onoarea, spiritul de luptã – valori perene ale clubului nostru si-apoi ma inviti, cordial, la un mars. NU vreau sa isc polemici, discutii, certuri, in mare pentru ca vreau sa si dorm in seara asta. Vreau doar sa spun ca, dupa parerea mea, folosesti acest suport mass-media, care este site-ul asta, in scopuri ce nu tin de el. Cand o sa vin eu sau altul cu un articol despre pericolele poluarii Marii Negre sau alte rahaturi din astea mi-l vei publica pe prima pagina? Share this post Link to post Share on other sites
Posted April 15, 2008 · Report post Greco, eu am impresia ca tu ai intentia sa ne duci cu zaharelul. Si-aici ma opresc din folosirea pluralului la persoana intai. Vorbesti de pastrarea masurii in legatura cu diversitatea site-lui acesta de profil fix si-apoi imi vii c-o invitatie la mars. Imi spui despre rezistența împotriva propagandei, non-valorilor și îndobitocirii promovate mass-media, dar uiti, sau omiti, ca acest site face parte integranta, si onoranta, as adauga, din mult-hulita mass-medie. Faci apel la implicare activã în lucrurile în care credem, mai departe de spațiul internetului, si-apoi iar ma inviti la un mars. Argumentezi despre curajul, onoarea, spiritul de luptã – valori perene ale clubului nostru si-apoi ma inviti, cordial, la un mars. NU vreau sa isc polemici, discutii, certuri, in mare pentru ca vreau sa si dorm in seara asta. Vreau doar sa spun ca, dupa parerea mea, folosesti acest suport mass-media, care este site-ul asta, in scopuri ce nu tin de el. Cand o sa vin eu sau altul cu un articol despre pericolele poluarii Marii Negre sau alte rahaturi din astea mi-l vei publica pe prima pagina? Steaua dupa cum ne laudam inseamna o parte din Romania, Romanie ce ne a fost furata din 1940 de sistemul cel mai odios nascut pe pamantul acesta. Furaciunea a continuat dupa 1989 si cotinuu si astazi. Intr o Romanie curata oameni ca alde luminatul de la noi si alte exemple de la adversarele noastre nu mai populau ecranele si media din Romania, prostia nu ar mai fi fost promovata la rang de virtute si lista poate continua. Ce propune Tiberiu nu e un rahat.....daca romanii s ar trezi cu adevarat am avea si noi o sansa..... Cititi l pe Paul Goma fratilor si o sa realizati in ce minciuna traieste Romania de astazi......poate multe lucruri nu o sa le puteti credea....redescoperiti istoria Romaniei, istorie ce ne este contrafacata periodic pentru a ne tine in bezna dorita de ei..... Desteapta te romane!!!!! Share this post Link to post Share on other sites
Posted April 15, 2008 · Report post Ce propune Tiberiu nu e un rahat.... Daca asta am lasat sa se inteleaga inseamna ca am folosit un trop nefericit. Era doar o expresie, nu consider ca aricolul este rahat. Consider, in schimb, ca nu-si are locul pe prima pagina, poate nici pe site. Share this post Link to post Share on other sites
Posted April 15, 2008 · Report post Nu prea inteleg... Este un miting de protest (un mars de protest) impotriva clasei politice actuale..... Este destul de vag.... Cand Presedintele Romaniei, Traian Basescu, a organizat un referendum privind introducerea votului uninominal pentru parlament, s-au prezentat la urne aproximativ 30% dintre alegatorii cu drept de vot. Este drept ca destule milioane de romani traiesc si muncesc in Spania, Italia, etc. si figureaza pe listele electorale din Romania, dar.... totusi, se puteau prezenta mai multi oameni la vot, datorita importantei acelui referendum.... Ce m-a socat in zilele acelea era faptul ca prietenii mei, pe care ii indemnam sa mearga la vot, ma intrebau: Vot? Ce vot? Este vreun vot? Si dupa ce le explicam ce si cum spuneau ca nu se duc, ca pe ei nu ii intereseaza..... Pentru validarea rezultatelor unui referendum este necesara prezenta la urne a cel putin 50%+1 dintre alegatori. Degeaba au votat PENTRU 85% dintre alegatorii ce s-au prezentat la vot, ca nu s-a obtinut nimic concret. ____________________________________________________________________________ Daca tot s-a pus pe tapet subiectul clasei politice, am si eu ceva de intrebat... Dupa ce am avut un primar _dinamuist, Adriean Videanu, avem un candidat PDL care se cheama Vasile Blaga. Nu este nimic rau ca un om, de exemplu Adriean Videanu (doamne, cum poate sa il cheme pe un om Adriean???) sa fie _dinamuist. Asta este, nu exista om perfect pe lume.... Rau este ca un _dinamuist ca Adriean Videanu merge la meciul de Cupa UEFA Rapid - Steaua Bucuresti, si la golul egalizator al rrapizilor sare in sus de bucurie etc. etc. etc. Si mai este rau ca mi-a distrus nervii cu schimbatul bordurilor in tot orasul, si cu lucrarile de pe Soseaua Colentina, Stefan cel Mare, totul este blocat aici, intresectiile Doamna Ghica, Bucur Obor, Lizeanu, totul este blocat poti sa faci in 2-3 ore un drum de 5 minute.... Buuuuuuun, sa revenim la oile (candidaturile) noastre. Va sa zica dl. Vasile Blaga, candidat PDL.... Pe vremea cand dl. Vasile Blaga era Ministru de Interne, si cutu-cutu-ham-ham credeau ca vor juca in Liga Campionilor, dl. Ministru de Interne le promitea maidanezilor 3 milioane de euro din bugetul Ministerului de Interne pentru a face din fosta groapa de gunoi a orasului un stadion de Liga Campionilor. Trei milioane de euro din bani publici! Adica si din banii mei! Dar poate ca eu nu vreau ca din banii mei sa li se faca stadion de CL _dinamuistilor! Drept este ca nu stiu daca ministrul Blaga a varsat banii respectivi in contul raiosilor, insa este suficient pentru mine ca a avut aceasta intentie.... Acum, daca iese primar general, cat le da cateilor? Zece milioane de euro? Douazeci? Sa ne spuna domnule de acum, sa stim cu cine votam.... Share this post Link to post Share on other sites
Posted April 15, 2008 · Report post @axl De ce nu? Este o problema care ne priveste si pe noi stelistii.Clasa politica ne face viata grea tuturor,ne face pe unii sa plecam din tara pentru a cauta ceea ce nu avem acasa.Politicienii nostri sunt de cea mai joasa speta, toti sunt facuti dupa acelasi tipar. E bine ca se protesteaza impotriva lor,e bine ca articolul a aparut pe acest site. Parerea mea!... Eu sustin ideea,chiar daca nu voi fi acolo! Share this post Link to post Share on other sites
Posted April 15, 2008 · Report post Greco, eu am impresia ca tu ai intentia sa ne duci cu zaharelul. Si-aici ma opresc din folosirea pluralului la persoana intai. Vorbesti de pastrarea masurii in legatura cu diversitatea site-lui acesta de profil fix si-apoi imi vii c-o invitatie la mars. Imi spui despre rezistența împotriva propagandei, non-valorilor și îndobitocirii promovate mass-media, dar uiti, sau omiti, ca acest site face parte integranta, si onoranta, as adauga, din mult-hulita mass-medie. Faci apel la implicare activã în lucrurile în care credem, mai departe de spațiul internetului, si-apoi iar ma inviti la un mars. Argumentezi despre curajul, onoarea, spiritul de luptã – valori perene ale clubului nostru si-apoi ma inviti, cordial, la un mars. NU vreau sa isc polemici, discutii, certuri, in mare pentru ca vreau sa si dorm in seara asta. Vreau doar sa spun ca, dupa parerea mea, folosesti acest suport mass-media, care este site-ul asta, in scopuri ce nu tin de el. Cand o sa vin eu sau altul cu un articol despre pericolele poluarii Marii Negre sau alte rahaturi din astea mi-l vei publica pe prima pagina? axl, uite cum stã treaba... Sinteza criticii tale (pe care o apreciez, sincer), e propoziția "folosesti acest suport mass-media, care este site-ul asta, in scopuri ce nu tin de el." Or, eu tocmai asta spun în articol... mie mi se pare cã țin de el. Mi se pare cã suporterii Stelei își doresc sã discute și despre astfel de lucruri... Te rog sã remarci cã subiectele similare pe care le-am adus în discuție au fost, în general, primite foarte bine de cãtre cititorii site-ului. Am zis, de exemplu, de necesitatea comemorãrii oamenilor care și-au dat viața în 1989 pentru libertate. Campaniile ca "Decembrie 1989 - Eroii nu mor niciodatã" chiar au schimbat ceva în România. Cel puțin au crescut awareness-ul tinerilor care azi sunt preocupați aproape exclusiv de non-valori, și asta s-a întâmplat în mare parte cu aportul suporterilor de fotbal, nu numai de la Steaua... Când era vorba ca Steaua sã joace la Tiraspol, am protestat și protestul nostru a fost auzit și apreciat... Ce vreau sã spun e: unde tragem linia între ce ține de Steaua și ce nu ține de Steaua? E frumos sã crezi cã sportul trãiește în izolare perfectã, dar nu se întâmplã așa, în condițiile în care cluburile sunt finanțate cu bani și sunt folosite ca instrumente politice, de cãtre oameni politici... Ca sã revin la invitația din ultima parte a mesajului, evident, ea reprezintã o opinie personalã, semnatã în nume personal. Reprezintã o invitație la un protest împotriva tuturor (indiferent de "coloraturã") celor din care avem de suferit ca țarã, inclusiv pe planul sportului! Dacã tu consideri cã încerc sã duc pe cineva de nas, nu pot sã spun decât cã aștept sã se strângã mai multe reacții cu speranța cã vor predomina cele pozitive. Vrei sport fãrã politicã? Spune, la fel de bine, cã vrei sã mãnânci fãrã sã fie nevoie sã discuți de bani. Realitatea nu permite nici una, nici alta. Share this post Link to post Share on other sites
Posted April 15, 2008 · Report post Articolele de acest gen trebuie sa ramana cat mai rare pe acest site, cred eu. Daca sunt rare, sunt potrivite. Share this post Link to post Share on other sites
Posted April 15, 2008 · Report post Tibi draga, imi permit sa-ti spun pe nume caci si pe baiatul meu il cheama la fel, am trecut multe la cei 42 de ani ai mei, perioada iunie '90, apoi acel indelung sir neintrerupt de victorii ale fostilor comunisti, mascati in diversre partide.Va spun sincer ca in anii '90, '92 am plans, naiv fiind, de victoriile zdrobitoare ale FSN, PSD sau cum se mai numeau...Nu are rost sa va povestesc toate frustrarile pe care le-am trait, nu mi-ar ajunge cateva zile...Sus este un Dumnezeu, care pe mine m-a scos din mocirla asta damboviteana, sa nu credeti ca sunt plecat din tara, nu, doar ca lucrez intr-un sistem de 28 de zile la lucru cu alte 28 de zile acasa si m-am cam detasat un pic, de viata de zi de zi...Ma doare in continuare sufletul vazand oameni submediocri, ajunsi la rang de ministri sau Dumnezeu mai stie in ce posturi...Eu nu sunt din Bucuresti, dar va sustin de departe cu sufletul, poate s-ar mai putea schimba ceva, dar nu prea cred.Bafta tuturor ! Share this post Link to post Share on other sites
Posted April 15, 2008 · Report post Ca sã revin la invitația din ultima parte a mesajului, evident, ea reprezintã o opinie personalã, semnatã în nume personal. Ma bucur ca s-a clarificat acest aspect. Dacã tu consideri cã încerc sã duc pe cineva de nas, nu pot sã spun decât cã aștept sã se strângã mai multe reacții cu speranța cã vor predomina cele pozitive. Formularea mea nu s-a referit la o eventuala "pacalire" a cititorilor care, citind, s-ar lasa angrenati intr-un mars in necunostinta de cauza. Nu e cazul. M-am legat mai mult de faptul ca (imi pare mie) ai spus cateva lucruri frumoase despre Steaua, un strop de onoare aici, un pic de curaj dincolo, idealuri, spirit de lupta, valori perene, rezistenta anti-propagandista, si apoi ai legat iscusit toate aceste lucruri de marsul respectiv, ceea ce nu mi se pare corect. Ca sa folosesc o formulare impersonala si sinuoasa, cred ca este posibila existenta unor persoane care te-ar putea considera ca fiind un bun propagandist. Cat despre suportul folosit, acestea sunt lucruri care n-ar trebui discutate aici, si-mi fac mea culpa. Share this post Link to post Share on other sites
Posted April 15, 2008 · Report post Ma bucur ca s-a clarificat acest aspect. Formularea mea nu s-a referit la o eventuala "pacalire" a cititorilor care, citind, s-ar lasa angrenati intr-un mars in necunostinta de cauza. Nu e cazul. M-am legat mai mult de faptul ca (imi pare mie) ai spus cateva lucruri frumoase despre Steaua, un strop de onoare aici, un pic de curaj dincolo, idealuri, spirit de lupta, valori perene, rezistenta anti-propagandista, si apoi ai legat iscusit toate aceste lucruri de marsul respectiv, ceea ce nu mi se pare corect. Ca sa folosesc o formulare impersonala si sinuoasa, cred ca este posibila existenta unor persoane care te-ar putea considera ca fiind un bun propagandist. Cat despre suportul folosit, acestea sunt lucruri care n-ar trebui discutate aici, si-mi fac mea culpa. axl, tu deja legi niste fraze extrem de iscusit, deja vorbesti de propaganda si altele de genul asta...De fapt cine esti tu? Omul a facut un apel, daca cineva-ti spune sa te arunci in cap, reactionezi imediat? Sincer imi pari, iertata sa-mi fie indrazneala, un pic cam de o anumita culoare politica, poti fi stelist si fiind de o alta parte a baricadei...Zau asa, poate omul a scris articolul, intr-un dezgust fata de fostul ministru de externe de exemplu, de ce tre sa sari la gatul lui? Share this post Link to post Share on other sites
Posted April 15, 2008 (edited) · Report post Bine, dar sunt destule persoane care l-ar considera și pe Gandhi un bun propagandist... Pânã la urmã poate cã e mai important mesajul decât iscusința cu care îl transmiți, și dacã în spatele lui se aflã un interes personal sau o Dorințã (nu știu de ce-mi scrie cu D mare) sincerã de a face un bine. Mã rog, chiar nu-mi place sã îmi pledez aici propria cauzã, pentru cã nu cred cã unul dintre noi poate avea dreptate totalã. Dar sã vedem ce mai spune lumea, probabil cã nu ești singurul nemulțumit. Probabil cã cele mai importante concluzii le vom putea trage dupã ultimul comentariu. Te salut cu prietenie. Edited April 15, 2008 by greco Share this post Link to post Share on other sites
Posted April 15, 2008 · Report post Lumea este condusa prin minciuna, intoxicare, manipulare. Cei care conduc lumea nu sunt nicidecum politicienii care polueaza spatiul virtual si real, ci niste oameni mult mai odiosi, care au ca unic obiectiv acumularea de cat mai multa putere si influenta. Cine sunt acestia ? Raspunsul este simplu : cei care finanteaza razboaiele (care de altfel sunt cele mai profitabile), cei care finanteaza regimurile odioase pe care umanitatea le-a cunoscut, printre care si comunismul, cei care indirect controleaza vietile tuturor oamenilor de pe acesta planeta prin intermediul unui instrument extrem de eficient, de altfel mai eficient decat tortura si anume CREDITUL. Ei sunt papusarii acestei lumi "corupte" pana in maduva oaselor, niste "scarbe" de oameni pentru care viata are valoare nula. "Frumusetea" intregii structuri consta in layer-ele intermediare care se suprapun intre "baroni" si cei de "jos", astfel incat nici macar nu stii cu cine te lupti. Pana la urma trebuie sa recunoastem ca suntem prizonierii lumii gandite de ei iar puterea noastra este nula, deoarece nu controlam mijloace prin care sa ii combatem. Mass-media este a lor, guvernele sunt ale lor, politicienii actioneaza conform intereselor lor. Ei DECID destinele popoarelor. Daca Ei doresc ca natiunile sa dispara, (si probabil doresc asta de mult timp) atunci se va incerca totul pentru a se realiza acest obiectiv. Desigur se pune problema cum poti ingenunchea natiuni, prin razboi conventional? Nu, mult mai simplu prin indatorarea acesteia cat mai mult posibil si prin bombardarea zilnica cu gunoaie, prin calcarea in picioare a civilizatiei(iilor). Eu cred ca sunt romani trezi, poate nu suficienti dar sunt. Din pacate puterea noastra este nula, atat timp cat ceilalti pot fi indobitociti de "armele de tampire in masa" dezvoltate de cei care conduc. In cele din urma cei care vor binele tuturor si perpetuarea valorilor autentice (care nu tin neaparat de Steaua) ci de CIVILIZATIE vor fi invinsi, daca nu spiritual, caci spiritul transcende efemerul, la nivel fizic sau mediatic. Cand multi spun aceeasi prostie, majoritatea sunt inclinati sa le dea dreptate. Din pacate inteligenta este o calitate rara. Probabil daca ne-am trezi, am realiza ca suntem intr-o dictatura mult mai "perversa" decat cea comunista si care ar putea deveni, daca nu este deja globala. Exista o scena extraordinara dintr-un film legat de lupta pentru independenta a Scotiei. Eroul lor a fost capturat de forta opresoare (englezi) si singura sa sansa de supravietuire este sa ceara indurare acestora si sa "sarute" blazonul englez. Este sfatuit sa ceara indurare. Cei adunati, impresionati de rezistenta acestuia la torturile aplicate, incep sa strige "indurare". La un moment dat, eroul doreste sa spuna ceva. Ce credeti ca a spus ? Ceva fara de care fiinta umana "autentica" care se identifica cu natiunea sa , cu pamanturile stramosilor sai, nu poate trai - LIBERTATE - (FREEDOM). Rezultatul curajului sau a fost o decapitare si apoi o dezmembrare a trupului sau, in acelasi timp le-a redat curajul scotienilor si a lasat indirect un succesor care sa ii conduca in lupta acestora cu englezii. Desigur judecand pragmatic a ales cea mai proasta varianta care de altfel a dus la moartea sa. Dar tocmai decizia sa absurda a condus indirect la inca patru secole de independenta a Scotiei.Cred fiindca este absurd. Problema fundamentala este ca un astfel de gest ar fi luat la misto in zilele noastre. Daca ar striga LIBERATE milioane, zeci de milioane, sute de milioane de oameni, atunci "cimpan-zeii" aflati la conducere ar face in pantaloni. Ei cred ca omul functioneaza ca un caine care poate fi dresat. Este foarte posibil ca omul sa poata fi dresat, dar spiritul sau nu poate fi dresat, acest fapt este unica sursa a unei victorii a umanitatii. Adevarata putere a omului nu consta numai in proprietate si avutie ci in spirit. SPIRITUL este INCORUPTIBIL. Exista un risc, momentan greu de evaluat, (depinde si de eventuale dezastre naturale) ca civilizatia, de fapt atat cat a mai ramas din ea, sa se prabuseasca. Vreti sa stiti care este diferenta dintre "verii nostri" cimpanzeii si noi ? Societatile lor sunt haotice, nu exista LEGE(i) care sa pedepseasca pe cei care abuzeaza de semenii lor, de aceea de fapt nu exista o ierarhie si singura lege care se aplica este cea a junglei. Societatile noastre pedepsesc teoretic pe infractori, problema apare insa atunci cand infractorii au suficienta putere incat nu mai respecte legea si in plus ei FAC legea. Atunci se produce marea mutatie, iar consecintele nu intarzie sa apara. Degringolada spirituala se instituie, vechile valori (ce tin de moralitate si chiar de normalitate a firii) sunt calcate in picioare. Efectul final nu poate fi decat un dezastru al omenirii fara precedent. Desigur daca convingi oamenii ca e bine sa fie sclavi, totul e OK. THINK GLOBAL. **** GLOBALIZATION. Share this post Link to post Share on other sites
Posted April 15, 2008 (edited) · Report post http://www.trilulilu.ro/GrupFolkClasic/5042d8b7afb790 Vasile Mardare - Papusarii Hai la teatru ca e iarasi drama Spectatorii casca ochii mari Ce frumos papusile danseasa Tremurand in maini de papusari Teatrul nostru de marionete Isi reintra-n drepturi desuet Dar din nou pe scena curge sange Si platim cu viata un bilet. În memoria tuturor celor cãzuți pentru libertate: http://www.trilulilu.ro/voievodul/565ef13b5d7fe1 Sã ne gândim la ei în fiecare zi a vieții noastre... Mi-e greu titlul de erou Cãci frați noi suntem Aș vrea sã-mi dați un nume nou, GOLAN POST MORTEM Edited April 15, 2008 by greco Share this post Link to post Share on other sites
Posted April 15, 2008 · Report post <a href="http://www.trilulilu.ro/GrupFolkClasic/5042d8b7afb790" target="_blank">http://www.trilulilu.ro/GrupFolkClasic/5042d8b7afb790</a> Vasile Mardare - Papusarii Hai la teatru ca e iarasi drama Spectatorii casca ochii mari Ce frumos papusile danseasa Tremurand in maini de papusari Teatrul nostru de marionete Isi reintra-n drepturi desuet Dar din nou pe scena curge sange Si platim cu viata un bilet. În memoria tuturor celor cãzuți pentru libertate: http://www.trilulilu.ro/voievodul/565ef13b5d7fe1 Sã ne gândim la ei în fiecare zi a vieții noastre... Mi-e greu titlul de erou Cãci frați noi suntem Aș vrea sã-mi dați un nume nou, GOLAN POST MORTEM Da El Greco, e vorba de Cristian Paturca(autorul) si de acea frumoasa si de neuitat perioada a Pietei Universitaii, e greu pentru multi sa-nteleaga... Share this post Link to post Share on other sites
Posted April 15, 2008 (edited) · Report post axl, tu deja legi niste fraze extrem de iscusit, deja vorbesti de propaganda si altele de genul asta...De fapt cine esti tu? Omul a facut un apel, daca cineva-ti spune sa te arunci in cap, reactionezi imediat? Sincer imi pari, iertata sa-mi fie indrazneala, un pic cam de o anumita culoare politica, poti fi stelist si fiind de o alta parte a baricadei...Zau asa, poate omul a scris articolul, intr-un dezgust fata de fostul ministru de externe de exemplu, de ce tre sa sari la gatul lui? Joe, te asigur ca nu am absolut nicio culoare politica, e un domeniu despre care daca as spune ca nu cunosc nimic n-as gresi deloc. Daca cineva mi-ar propune sa ma arunc in cap probabil ca m-as uita contrariat la el si-as traversa strada. Greco nu mi-a propus sa ma arunc in cap, Greco mi-a adresat o invitatie, mie, si celorlalti cititori fideli, invitatie pe care eu am cantarit-o si-am incercat s-o intorc pe mai multe fete, si consider ca e o atitudine fireasca. N-am vrut sa las impresia de atac la jugulara. In fond, articolele de genul acesta starnesc discutii, unele de valoare intelectuala ridicata, dupa cum spune si autorul, ceea ce este foarte bine, atat timp cat, dupa cum spune si Ovidiu, ele sunt rare, pentru ca, dupa cum spun eu, acesta este un site despre f otbal. Te salut cu prietenie. Reciproc valabil. Exista o scena extraordinara dintr-un film legat de lupta pentru independenta a Scotiei. Eroul lor a fost capturat de forta opresoare (englezi) si singura sa sansa de supravietuire este sa ceara indurare acestora si sa "sarute" blazonul englez. Este sfatuit sa ceara indurare. Cei adunati, impresionati de rezistenta acestuia la torturile aplicate, incep sa strige "indurare". La un moment dat, eroul doreste sa spuna ceva. Ce credeti ca a spus ? Ceva fara de care fiinta umana "autentica" care se identifica cu natiunea sa , cu pamanturile stramosilor sai, nu poate trai - LIBERTATE - (FREEDOM). Cristian, si aici sunt sigur ca Joe e de partea mea, eroismul si legenda lui William Wallace sunt, scuzati-mi cinismul, produse fabricate postum, ca in cazul marii majoritati a legendelor si eroilor, inclusiv a celor romanesti. Edited April 16, 2008 by axl Share this post Link to post Share on other sites
Posted April 16, 2008 · Report post Lumea este condusa prin minciuna, intoxicare, manipulare. Cei care conduc lumea nu sunt nicidecum politicienii care polueaza spatiul virtual si real, ci niste oameni mult mai odiosi, care au ca unic obiectiv acumularea de cat mai multa putere si influenta. Cine sunt acestia ? Raspunsul este simplu : cei care finanteaza razboaiele (care de altfel sunt cele mai profitabile), cei care finanteaza regimurile odioase pe care umanitatea le-a cunoscut, printre care si comunismul, cei care indirect controleaza vietile tuturor oamenilor de pe acesta planeta prin intermediul unui instrument extrem de eficient, de altfel mai eficient decat tortura si anume CREDITUL. Ei sunt papusarii acestei lumi "corupte" pana in maduva oaselor, niste "scarbe" de oameni pentru care viata are valoare nula. " Nu prea inteleg de ce ti-a trebuit atata spatiu sa ne comunici o idee atat de simpla: lumea e condusa de oameni! Incearca urmatorul exercitiu: induce-ti un vis in care esti CEO la Halliburton, apoi vezi cum poti impaca idealurile lui Wallace cu faptul ca (pe langa toate reciprocitatile pe care trebuie sa le dezvolti cu "furnizori" d-alde G.W. Bush) esti raspunzator pentru atatea si atatea slujbe, destine, vieti... Nu vreau sa apar "scarbele" la care faci referire, dar nu ti-ar strica putin pragmatism (si, de ce nu, poate si putin cinism). E adevarat, capitalismul e falimentar moral, dar ne-am lamurit si cu comunismul. Astia suntem noi! Si ne-am purta toti ca-n Big Easy dupa Katrina daca n-am avea o autoritate pamanteana, asa imperfecta cum e ea... Asta este, pana revine El mai avem de tras. Share this post Link to post Share on other sites
Posted April 16, 2008 · Report post Acum sincer sa fiu sunt "impartit" in doua,ca sa spun asa.Si-anume:da,sunt deacord ca ar trebui ca sa reactionam cu mai multa vehementa in fata unor situatii si sa ne facem auzit si cunoscut glasul si durerile,iar pentru asta in mod cert ca trebuie schimbat ceva in atitudinea noastra. Iar cealalta parte a mea se refera mai mult la intentie si-si ridica o intrebare...oare de ce toate aceste campanii pentru"schimbare"se tin,coincidenta sau nu,doar in an electoral de niste "grupuri organizate"(ONG-uri si alte forme recunoscute sau nu de lege)care sunt perfect neure(teoretic)in ceea ce priveste apartenenta politica sau simpatiile?! Nu acuz pe nimeni ca ar face acest lucru ascunzant adevaruri meschine sau alte fapte pentru care iar putea mustra constiinta,insa parca prea se leaga niste lucruri,ori o-i fi eu prea sceptic si fantezist. p.s. in nici o parte a expuneri ideilor mele nu am facut referire(direct sau indirect) la autorul articolului al carui obiect il poarta postul meu ci doar a celor care organizeaza astfel de "evenimente" Share this post Link to post Share on other sites
Posted April 16, 2008 · Report post @ greco Ma abtin de la alte comentarii, dar permite-mi sa te intreb ceva legat de mars. Din cate am inteles, se va protesta impotriva clasei politice. Foarte frumos, majoritatea fiind nemultumiti de activitatea politicienilor. Insa, cum foarte bine stii, un protest care nu ofera o alternativa nu are absolut nici o finalitate. Am intrat pe respectivul site, am citit despre "organizatie" si am observat ca oamenii se mandresc cu multe "actiuni incununate de succes". Lucru fals, gandindu-ma ca nici una din campaniile lor nu a avut finalitate. Nu stiu daca am fost foarte coerent dimineata asta, dar imi ramane intrebarea: Care este scopul marsului? O aparitie in pagina 10 a ziarelor plus o mentiune la Stirile de la ora 16.00 de pe Antena1? Share this post Link to post Share on other sites
Posted April 16, 2008 (edited) · Report post Eu propun altceva, o idee care poate parea unora si mai trasnita. Intr-o societate democratica, cel putin teoretic, societatea este condusa de catre demos. Uneori, in ciuda reprezentativitatii democratiei (o mare aberatie!), mai apar pusee de participativitate, cum ar fi referendumurile. Presupunem ca s-ar face un referendum pe tema: mai doreste poporul forma de organizare democratica, existenta astazi? Pun pariu, desi n-am cum sa demonstrez, pentru ca nici un om politic nu e nebun sa aprobe asa ceva, ca rezultatele unui astfel de referendum ar fi absolut uimitoare. Ar fi si aceasta, zic eu, o dovada a faptului ca tot ceea ce ne inconjoara este minciuna. PS Unii ar zice ca religia nu e minciuna. Posibil, daca s-ar renunta la conceptul de profet (asta e sursa tuturor relelor ce vin din religie) si s-ar insista pe ideea de Dumnezeu! Pur si simplu asta e parerea mea! Edited April 16, 2008 by Tupac Amaru Share this post Link to post Share on other sites
Posted April 16, 2008 · Report post @ greco Ma abtin de la alte comentarii, dar permite-mi sa te intreb ceva legat de mars. Din cate am inteles, se va protesta impotriva clasei politice. Foarte frumos, majoritatea fiind nemultumiti de activitatea politicienilor. Insa, cum foarte bine stii, un protest care nu ofera o alternativa nu are absolut nici o finalitate. Am intrat pe respectivul site, am citit despre "organizatie" si am observat ca oamenii se mandresc cu multe "actiuni incununate de succes". Lucru fals, gandindu-ma ca nici una din campaniile lor nu a avut finalitate. Nu stiu daca am fost foarte coerent dimineata asta, dar imi ramane intrebarea: Care este scopul marsului? O aparitie in pagina 10 a ziarelor plus o mentiune la Stirile de la ora 16.00 de pe Antena1? Cred ca singura sansa de a trece peste pagina 10 a ziarelor e o prezenta cat mai numeroasa scopul fiind probabil acela de a trage un semnal de alarma asupra porcilor care ne conduc.Diferenta intre noi ca tara ma refer si restul lumii e aceea ca peste tot se face cate ceva numai la noi nu. Nu neg ca peste tot se fura dar fratilor,se fura cu cap,se fac afaceri in spatele usilor, nu la o cafenea in Dorobanti.Se pastreaza aparentele,exista un oarecare respect pentru populatie si cand se greseste si totul devine public,cad capete in secunda 2. Am avut norocul sa calatoresc in destule tari europene,chiar si peste ocean si credeti-ma suntem cel putin cu 20 de ani in urma unei tari medii din UE. Numai bine! S.B! Share this post Link to post Share on other sites
Posted April 16, 2008 · Report post "Dincolo de sport, dincolo de Steaua" trebuia sa fie dincolo de acest site. Curios cum unii isi gasesc tot felul de modalitati sa ne agreseze. Nici aici nu putem fi linistiti din cauza acestor mascarici carora le place la nebunie manipularea si bataia de joc. Speram intr-un site mai curat cand am intrat aici, fara imixtiuni politice, oricum ele supralicitandu-ne rabdarea. Cred ca s-a comis o blasfemie impotriva Stelei introducandu-se acest articol, s-a aruncat cu noroi in scopul nobil al stelismului. Pacat, e ca la inceputurile democratiei cand "FSN nu se transforma in partid politic". Rezultatele vor fi aceleasi- ne vom transforma in Partidul Stapanitor al Suporterilor Nevinovati ai Stelei (PSSNS)(in traducere libera-prostilor, suportati silitori nesimtirea stapanilor). La urmatorul articol de acest gen publicat pe site ma voi retrage total in semn de protest. Cand imi castigaserati increderea a-ti reusit sa-mi produceti si o imensa deziluzie. PACAT! HAIDE Steaua! FARA POLITICA! Share this post Link to post Share on other sites