fcsteaua.ro

Inspirație și ... distracție

29 posts in this topic

Deplasarea din Giulești va rãmâne cu siguranțã în amintirea noastrã pentru mulți ani de-acum încolo, indiferent de verdictul Comisiei de miercuri. Cei 400 de ultrași ai Stelei prezenți în cartierul "conlocuitorilor" au avut o prestație foarte bunã, ajutați și de deznodãmântul neașteptat al partidei.

 

Plecarea s-a produs în jurul orei 17:30, din Ghencea, fiind însoțiți de un numãr consistent de mașini de poliție. A fost un bun prilej pentru unii de a remarca "subțirimea" convoiului nostru (în jur de 300 de oameni) și de a-și aduce aminte cu nostalgie de vremurile "lui Jean" și de deplasãrile de mii de oameni din Giulești. Drumul s-a desfãșurat fãrã probleme, de la APACA fiind preluați de un numãr mult mai mare de mașini de poliție, dar și de jandarmi complet echipați (celebrele "țestoase"). În jurul orei 19:00 eram deja la intrarea în stadion.

 

De aici încolo, n-a mai fost atât de ușor. Accesul în stadion a fost deosebit de anevoios. Fiecare suporter a trebuit sã treacã prin 3 filtre de control, printr-un labirint improvizat în spatele peluzei de la teatru și sã prezinte datele unor jandarmi. Mai mult decât atât, eram nevoiți sã dãm prioritate și grupurilor mult mai mari de rapidiști, care intrau la tribuna a doua și cu care ne-am fi intersectat.

 

Rând pe rând, am intrat cu bine pe stadion. Afarã ar mai fi de spus cã mai mulți suporteri au fost urcați în dube pentru motive "cu acoperire regulamentarã", dar interpretate deosebit de restrictiv. Orice gest sau comentariu de "nesupunere" a fost taxat de unii jandarmi cu maximum de strictețe. Totuși, n-au existat ciocniri sau incidente deosebite.

 

În "peluzã" (vorba vine...de fapt în tribuna stând sã cadã a giuleștenilor) coregrafia comunã a celor douã peluze era pregãtitã. În minutul 1 ea a fost afișatã în toata splendoarea ei: 400 de steaguri roș-albastre au inundat sectorul nostru, oferind o imagine care a atras huduielile întregului stadion și admirația numeroșilor reporteri aflați în fața sectorului nostru. Mesajul a fost simplu și la obiect: "Fenomenul nu moare", aluzie la rezistența ultrașilor fațã de unele prevederi aberante ale noi Legi privind combaterea violenței în sport. Steagurile au fost fluturate în continuu timp de 3 minute și mai apoi de multe ori pe parcursul celor...73 de minute.

 

Vocal, ne-am prezentat bine, peste media unei deplasãri obișnuite și chiar și peste media ultimelor deplasãri în Giulești (cu excepția sfertului european, probabil). Au fost momente în care le-am fãcut fațã rapidiștilor, deși eram copleșiți numeric (ei 10.000, noi 400). Cu excepția celor 5 minute în care Rapid a condus, s-a cântat susținut, chiar dacã acum putem recunoaște cã era loc și de mai bine.

 

Adversarii noștri s-au prezentat mediu, pentru un astfel de meci (trebuie totuși ținut cont cã pentru ei un meci cu Steaua înseamnã mult mai mult decât pentru noi unul cu Rapid). Au afișat o coregrafie constând într-o pânzã cu o o locomotivã și un tren (un desen deloc spectaculos), mesajul fiind "De azi prindem vitezã"...ceea ce s-a și întâmplat! În repriza a doua, unul din grupurile peluzei lor a afișat o mini-coregrafie, tot pe pânzã, ce ar fi dorit sã taxeze prezența ultrașilor steliști în cluburi și absența lor de pe stadion (!?!), uitând se pare de prezența destul consistentã a vișiniilor în aceleași cluburi. Cu excepția celor care merg la lãutari, desigur. Cele 2-3 mesaje au fost neinsipirate și nu meritã comentarii în plus.

 

Facțiunea "evoluatã" de la tribuna a doua nu s-a remarcat cu nimic anume. Giuleștenii "cu mentalitate" țin sã ne arate cã sunt mai degrabã copywriteri, decât suporteri, altfel nu pot sã-mi explic diversele lor stegulețe cu mesaje care mai de care mai "interesante" și "subtile". Dacã au vrut sã ne arate cât de deștepți sunt (cã "puțini și frumoși" am remarcat...), și-au pierdut timpul de pomanã.

 

Adevãratul spectacol pentru noi a început în deja fatidicul minut 73, când meciul a fost întrerupt din cauza unor incidente altfel inexplicabile. Au urmat câteva zeci de minute de euforie și de replici inspirate, frustrarea giuleștenilor venindu-ne mult în ajutor. De la clasicul "Ole, ole, mulțumim Rapidule", unul mai bãtrân a reactivat un și mai clasic "Ceaușescu a-nviat, a-nviat beleaua și a dat comunicat sã câștige Steaua!". De aici pânã la genialul "Ole ole, ole ole, am apãsat butoanele" n-a mai fost decât un pas și un strop de inspirație (sincere felicitãri autorului!). Au urmat "Hoții, hoții", "Hai Rapidu', ia-ți vitezã, haide!" și o trimitere explicitã: "V-ați înecat la mal". Evident, toate aceste scandãri au fost însoțite de înjurãturile și gesturile obscene ale jucãtorilor și oficialilor rapidiști, care s-au rãzboit cu noi mai abitir decât suporterii vișinii. Una peste alta, 15 minute teribil de reconfortante!

 

Drumul acasã, în ciuda așteptãrilor pesimise, s-a desfãșurat fãrã niciun fel de probleme. Rãmâne în urmã o searã ineditã, ce va da naștere probabil unor noi subiecte de mișto pe seama celor ce sunt "singuri împotriva tuturor"...victoria Stelei a fost meritatã, golurile unul mai frumos decât celãlalt, bãieții noștri și-au dorit mai mult victoria, nu?, iar publicul a fost, ca de obicei, al doișpelea jucãtor! :)

 

SSK

 

P.S. Un sincer "La mulți ani!" celor 3 sãrbãtoriți ai zilei: maestrul Emerich Ienei, cãpitanul Mirel Rãdoi și lui Ovidiu Petre!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Cea mai tare scandare:"V-ati inecat la mal!"

Ar fi dragut sa vina conducerea Rapidului si sa acuze galeria Stelei de scandare rasista.

Acest gest ar fi primul pas spre normalitate din partea lor ! Sa nu-si mai renege originile! Ar primi stima mea :worthy:

Edited by vlad75

Share this post


Link to post
Share on other sites

Felicitari celor prezenti la meci! Nu am vazut meciul nici macar la TV, dar chiar si poza asta mica, daca e de acolo, spune multe. Bravo!

 

la multi ani, Ienei, Radoi, Ovidiu Petre!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mai multe de atat nu avem ce spune se stie ca suntem mult peste acest club care se crede mare sa nu uite ca au fost eliminati din UEFA de nimeni altii decat de noi.Cat despre scandari mi sau parut minunate mai ales aia cu Elodia.dar si altele cum ar fi "v-ati inecat la mal" "Iati viteza..."Bravo baieti si aratati ca iubiti Steaua umpland stadionul la meciul cu UTA in care avem mare nevoie de victorie.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Cea mai tare scandare:"V-ati inecat la mal!"

Ar fi dragut sa vina conducerea Rapidului si sa acuze galeria Stelei de scandare rasista.

Acest gest ar fi primul pas spre normalitate din partea lor ! Sa nu-si mai renege originile! Ar primi stima mea :worthy:

 

Si chiar sa pronunte un mare adevar: "Suntem tzigani!"

Share this post


Link to post
Share on other sites

Extraordinara Galerie!! Pe masura echipei.... FENOMENUL ULTRA nu poate disparea si nu trebuie sa dispara...Bravo baieti!!

 

 

 

:steagcruce:

La Multi Ani Emerich Ienei, Ovidiu Petre!

La Multi Ani Capitane!

 

Ceaușescu a-nviat, a-nviat beleaua și a dat comunicat sã câștige Steaua!...

Share this post


Link to post
Share on other sites

La multi ani, maestre Emeric Ienei! La multi ani, Ovidiu Petre! La multi ani, capitane, Mirel Radoi! Succes tuturor stelistilor! Forza Steaua!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Felicitari galeriei pentru acele Steaguri.

Au fost incredibile!!!

 

:steagcruce: :steagcruce:

 

 

La multi ani Emerich Jenei!

La multi ani Mirel Radoi!

La multi ani Ovidiu Petre!

 

Forza Steaua!

 

 

P.s. as vrea sa mai adaug eu un mic cantecel:

 

MAILAT E MANDRU DE VOI!!!

Edited by AdrianUltras25

Share this post


Link to post
Share on other sites

salut,mai arbitru afacut bine ca aoprit meciul ce trebuia sa mai astepte pana ii se arunca un cutit in cap in orice caz asa ceva nu mai trebuie sa se repete este ceva de neuimaginat ce au putut sa aiba cu arbitrajul T

Share this post


Link to post
Share on other sites

Am ras 10 minute cand am vazut coregrafia brunetilor.

Poate la anul.. primim si noi 1000 de bilete(in caz ca reface Taher peluza :)) ).

Share this post


Link to post
Share on other sites

Articol aparut in carpeta.

"Meciul a fost o fãcãtura, asta a fost! Iar fãcãtorul este Gigi Becali. Avem proba deja. Luni vã vom demosntra cã este o fãcãturã", a spus patronul Rapidului la InfoPro în aceastã dimineațã.

 

Tare sunt curios, daca nu este asa clubul Steaua ar trebui sa-l trga la raspundere pentru CALOMNIE.

 

PS. Dar daca totusi este manaria ciobanului. Este chiar o problema

Edited by bogdan

Share this post


Link to post
Share on other sites

Intradevar, o galerie superba. Desi au parut ca au fost mai putini decat in alte deplasari din derby-uri (data fiind si starea stadionului "ghiulesti" care sta sa pice), galeria Stelei a cantat tot meciul si nu a raspuns provocarilor. De admirat. Sper sa fie tot timpul la inaltime cum au fost joi!

forzateaua

 

PS:

La Multi Ani Maestre Ienei !!!

La Multi Ani Capitane Mirel !!!

La Multi Ani Ovidiu !!!

:clap: :beer2: :thumbsup:

Multa sanatate si fericire, iar celor 2 jucatori, le doresc cat mai multe partide reusite in tricoul Stelei si sa ne aduca titlul 24 la sfarsitul campionatului actual! fular-campionii

Share this post


Link to post
Share on other sites

La Multi Ani celor 3 sarbatoriti ... sa aiba parte sanatate si vise implinite ... sa fie ferciti si sa nu uite ca o iubire profunda ii va lega pentru toata viata de Bucuresti,de Romania:iubirea rosu-albastra din Templul Fotbalului Romanesc. :steagcruce:

Share this post


Link to post
Share on other sites

bravo suporterilor stelisti care au fost in giulesti si tinetio tot asa.

LA MULTI ANI! celor trei sarbatoriti si multa putere de joc celor doi din urma.

Share this post


Link to post
Share on other sites

"Pai, daca poti castiga la masa verde cu 3-0, de ce sa mai stau pe teren, daca se razandeste arbitrul? Jucatorii au facut bine ca s-au retras, dar ei nu au plecat de pe teren din cauza fricii sau pentru ca ar fi putut iesi bataie, ci ca nu cumva sa ii cheme arbitrul inapoi", a spus Becali la RTV.

 

Uitati un motiv in plus pentru care presa ne sare in cap etapa de etapa.

Edited by cristian014

Share this post


Link to post
Share on other sites
"Pai, daca poti castiga la masa verde cu 3-0, de ce sa mai stau pe teren, daca se razandeste arbitrul? Jucatorii au facut bine ca s-au retras, dar ei nu au plecat de pe teren din cauza fricii sau pentru ca ar fi putut iesi bataie, ci ca nu cumva sa ii cheme arbitrul inapoi", a spus Becali la RTV.

 

Uitati un motiv in plus pentru care presa ne sare in cap etapa de etapa.

Era prea frumos sa taca tampitul asta.....

Share this post


Link to post
Share on other sites

Din Onlinesport

 

Altfel, intrebat daca Marius Lacatus va ramane antrenorul echipei si dupa acest sezon, Becali a raspuns: "Lacatus are un suflet de copil. Domina vestiarul. Are un talent, un har de a tine jucatorii langa el. Lacatus are o mare personalitate. Cand m-am convins de asta am spus: 'Cu asta lucrez toata viata, nu ma mai despart de el'.

 

De-asta mi-era frica....oare despre cine mai zicea Psycho asa...parca Florentin Dumitru, nu?

Share this post


Link to post
Share on other sites
Era prea frumos sa taca tampitul asta.....

M ai facut sa rad :))).....dar mi a trecut repede..... offfff...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Inca nu-mi revin!- in privinta celor spuse de puricele numit ziarist, de la prosport, poseta, geanta , cum vreti voi sa-i spuneti!!!

 

INCREDIBIL!!! ce se intampla in Tara Romaneasca- sa faci asemenea aprecieri la adresa unui monstru sacru ca Marius Lacatus, unul dintre cei mai mari fotbalisti pe care i-a dat aceasta natie!!!

 

Sa spui de el ca :''daca nu alerga bine'' ramanea tot la stadiul de fotbal pe maidan si alte asemenea aberatii, nu le mai reproduc din cauza faptului ca mi-e scarba, am o lehamite atunci cand vad ca exista asemenea''oameni''! El, Lacatus-cel mai aureolat dintre toti jucatorii Romaniei, sa fie astfel tratat in presa romana, indiferent ca e vorba de un ziar de sport sau nu...simt cum clocoteste sangele ros-albastru in venele mele!

 

Sa te iei de LEGENDA NOASTRA!-cu asta ''d-l'' geantaposeta...si-a dat foc la valiza!!!

 

Persona non -grata scrie pe tine...

Share this post


Link to post
Share on other sites
Inca nu-mi revin!- in privinta celor spuse de puricele numit ziarist, de la prosport, poseta, geanta , cum vreti voi sa-i spuneti!!!

Relaxeaza-te! Nici Geanta daca nu-i placea mirosul de rahat nu era ziarist. Dar uite ca-i place si fara sa fie ziarist!

Share this post


Link to post
Share on other sites