fcsteaua.ro

Steaua și detractorii ei dinamoviști

31 posts in this topic

Printre știri de o diversitate nãucitoare, de la cine elogia marinari aruncați prea sus pe valurile destinului pânã la elodia a la longue a unui diarist delirant ce transformã emisiunea televizatã într-o ședințã de scarã la bloc, s-a strecurat pãrerea uriașului insipid, cãsãtorit cu Astrid, prin Europa mai degrabã ghid, decât fotbalist „solid”, Florin Valeriu Rãducioiu, care, neîntrebat de nimeni, își dã cu presupusul. Dacã n-ar fi fost în campania World Cup 1994, acest Radu ar fi cunoscut anonimatul unui coleg de club și națioanlã, Selymes. ªi ce prețiozitãți de duzinã circulã prin creierașul lui neșcolit și odihnit, ce conservã doar un rudimentar spirit de gașcã ? „Aceastã echipã a României este una cu fotbaliști de serie B, cu excepția lui Lobonț, Chivu și Mutu. E o nebunie sã visãm la titlul european”.

 

Dupã ce cã am nimerit într-o grupã infernalã „de trei finale”, iar dorința de supremație ne-o dorem înainte de tragerea la sorți, când caii noștri depãșiserã pe coardã favoriții olandezi, Radu din Principat ne interzice și dreptul la visat. Putea sã considere nerealist un asemenea obiectiv, dar de ce sã-și jigneascã, seniorial, colegii de profesie ? ªi la urma urmei de ce m-aș revolta când atâția neghiobi au terfelit, cu voluptatea nãtângului, România ? Pe mine mã agaseazã faptul cã dintre toți „serialiștii B”, blondul (în accepțiunea stupizeniei puse în bancuri pe seama blondelor) se oprește la doar douã nume, ilustrative conform puținelor sale circumvoluțiuni: Dicã și Goian. Dacã te-ai lua dupã prostul ãsta solemn, rãtãcit prin Monte Carlo, Benfica n-ar fi auzit de Dicã. De Goian, nada. Cum sã fi auzit, când în ediția trecutã de Champions League Dicã a marcat patru goluri, cu douã sub laureatul ediției ? Probabil, Radu a vorbit cu masorul lusitanilor, singurul nivel la care are acces fãrã a fi întrebat „dar tu cine ești?” Iar anul acesta, cu toate limitele evoluției Stelei, golurile lui Goe au intrat în circuitul transmisiunilor UEFA, cã nu gãsești pe tot tãpșanul cu „ploaie de stele” un așa fundaș marcator.

 

Ați auzit ca goleadorul Rãducu sã fi jucat prin Champions League în tinerețea sa de serie A ? Sau sã marce ? S-a mulțumit un an sã mãnânce spaghetti la AC Milan cu van Basten. Atât. Campion la nivelul digestiei. Dar sã nu fi auzit(vãzut) nici mãcar de golul victorios de la Constanța al lui Goe, care a trimis Olanda pe locul secund(alias B pentru clasificatorul de duzinã) ?

 

Preventiv, îl laudã pe Victor Pițurcã, știindu-i replicile acide. Oricum, jenantã atitudine pentru unul care mãrturisea cã, îndrãgostit de Janine, viitoarea doamnã Sârbu, ajungea în fața porții goale și o vedea pe Jana goalã și șuta pe lângã barã ca sã n-o loveascã. Ce s-o mai lungim cu „golașul” ãsta, pe vremea când juca pe malurile Dâmboviței și aiurea, fundașul stelist Bãrbulescu(dragul de Balamuc al Ghencei) a avut palmares infinit mai bun decât închipuitul analist de fotbal continental, pe care-l sfãtuim, cu îngãduințã și milã, sã punã batista pe țambal. ªi ca sã nu fie bântuit de mania persecuției, o sã dãm și un citat favorabil din presa sportivã: „înainte sã-l afurisim, sã nu uitãm însã cã tiPUL Acesta, care n-a profesat, era pe punctul sã necalifice într-o semifinalã de CM”. Bietul nea Vanea Chirilã se zvârcolește în mormânt când aflã cã un câștigãtor al premiului ce-i poartã numele, Geambașu, se exprimã mai rãu ca-n Rahova: auzi dumneata, „tiPUL Acesta”. Þi-i lehamite și stilisticã !

 

Cine vorbește aiurea de Steaua, mai devreme sau mai târziu, e atins de blestemul zeilor(cred cã nu vã îndoiți cã performanțele celeste ale ei de pânã acum i-au rezervat deja o lojã în Olimp). Pornit în forțã cu ªahtior(6 din 6 !), echipa lui Lucescu a avut, incredibil, soarta unei Stele în crizã, cu care mereu se comparã: adio primãvara europeanã. A pãțit-o, el, tobã de carte. Vã dați seama ce-l așteaptã pe blondul Radu, monument itinerant de inculturã fotbalisticã.

 

Constantin Ardeleanu

Share this post


Link to post
Share on other sites

Foarte frumos spus si corect in acelasi timp! Ar trebui sa isi vada de treaba lor acesti detractori! Dar unii doar asa stiu sau pot sa iasa in fata!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Despre Raducioiu nimic nou. Lumea si-l va aminti pentru rapiditatea cu care a uitat limba Romana. Si poate pentru ca s-a maritat in Italia si s-a lasat de fotbal devenind casnic.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Superb articolul,ce de obicei.Ce sa mai spunem de jegu' asta oportunist pe care Hagi l-a facut mare in 94 cu pasele lui geniale.Episodul cu revenirea in tara dupa 3 luni in Italia si cu accentul italian spune totul despre rasuflatu' asta.

Share this post


Link to post
Share on other sites

da da da..de 1000 de ori da...esti tare omule!nu te opri si incanta-ne in continuare!Cat despre Raducioiu?hai sa ne limitam sa`i dat doar atentie prin acest articol pe care oricum "blondul" in vasta lui cultura acumulata prin tari straine il va considera doar "o alta dovada a calitatilor lui"!:))..numai bine

Share this post


Link to post
Share on other sites

Sarbatori Ros-Albastre la toata lumea!

 

:smile:

 

 

:steagcruce:

AVE! :steagcruce:

 

Excelent articol! Ca de obicei! :tongue:

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Raduchow

Fotbalist talentat,

Om de ..hat !

 

Produs al clubului FC Ghinamo, din pacate prea evident.

Share this post


Link to post
Share on other sites

@ Rhadhoo27, @ baraJa

 

Imi cer scuze ca intervin, dar dupa parerea mea, formularile "Ai talent, domnule" si "Esti tare, omule" mi se par mai nimerite la adresa unor tinere sperante in ale articolelor, nu domnului scriitor Constantin Ardeleanu, care a trait si inainte de Steaua.

Share this post


Link to post
Share on other sites

de parca n-ar avea dreptate "Radu", oricat de rautacioase si rau-intentionate ar fi afirmatiile sale.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Raducioiu : ala care nu mai stie limba romana si i s-au urcat fitzele la cap. Odata cu accentul i s-a schimbat si nationalitatea.

Share this post


Link to post
Share on other sites

@ rivelino

 

Vorbim cu Argaseala si Adi Ilie, poate-l indupleca pe Gigi sa dea banii pe asta...

Edited by AndyQ

Share this post


Link to post
Share on other sites

tot respectul pentru autor, da' acest articol este o greseala.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ai dreptate oarecum! dar ce rost are articolul asta aici? s-au rezolvat cumva celelalte probleme (jocul infect, patronul infect, lotul infect) si nu mai avem ce discuta decat de prostiile debitate de un fost fotbalist? Si apropo de fotbalisti: se stie ca toti sportivii au cam lipsit de la scoala, nu poti cere unui fotbalist dovezi de mare inteligenta! asa ca nici nu trebuie bagat in seama ce spun ei, indiferent de clubul caruia ii apartine! la ei trebuie sa le urmarim jocul si nimic altceva!

Share this post


Link to post
Share on other sites
se stie ca toti sportivii au cam lipsit de la scoala, nu poti cere unui fotbalist dovezi de mare inteligenta!

Nu mai generaliza. Ai doua exemple: Ogararu si Ilie Dumitrescu de fotbalisti care stiu sa faca un acord si vorbeasca liber. Astia i-mi vin acum in minte dar sunt multi altii.

Edited by novac

Share this post


Link to post
Share on other sites

@EuroSTELIST : eu nu am spus ca are talent, ci doar i-am spus ca e tare si ca astept in continuare sa ma tina cu sufletul la gura pana la urmatorul articol!poate am folosit o adresare tinereasca!cel mult...

@noname_fu: poate are dreptate, poate nu, dar nu ti se pare ciudat ca omul s-a trezit vorbind cand nu-l mai baga nimeni in seama!uite-te la toate declaratiile lui recente si ai sa vezi ca apare asa aiurea din cand in cand!Si tocmai valoarea mondiala Raducioiu s-a gasit sa vorbeasca!?

Numai de bine!

Share this post


Link to post
Share on other sites

De la declaratia lui Raducioiu si pana la terfelirea lui jenanta, "in numele stelismului" este un drum cam lung. Si sa nu aud tot felul de idei de genul "esti dinamovist, mars pe alt site", deoarece nu permit asa ceva.

Eu, pe dinamovistul Raducioiu l-am urat cu toata patima cu care poate uri un stelist, inca de la finala Cupei Romaniei din 1988, cand ne-a egalat la finalul meciului.

Cu toate astea, cred ca e cam mult sa il faci tembel sau oligofren pe cel care a marcat in portile Belgiei, Columbiei sau in celebrul sfert cu Suedia. Plus alte si alte meciuri, plus transferul la AC Milan (sa-i vad eu acolo pe Dica si Goian si mai vorbim).

Bun, a uitat limba romana, corect, poate nu i-a ales cel mai inspirat pe Dica si Goian, poate, caci ultimele evolutii ale zeitatilor mentionate nu ii plaseaza in postura de mari jucatori ai Europei, fara a le uita de meritele mari, anterioare, ci ancorandu-ne strict in realitatea actuala.

Pai pana sa ajunga Dica sa faca meciurile lui Raducioiu... dar mai bine o las asa, parca vad tot felul de raspunsuri aiuritoare, in care sa fiu acuzat de lipsa de patriotism local sau alte tampenii.

Numai bine, Forza Steaua, insa, cu tot respectul, articolul este o greseala, se uita cam repede egalarea Suediei in minutele de final sau joaca cu apararea Columbiei, sau golurile cu Polonia si multe multe altele (chiar si cele doua goluri cu Cehoslovacia de la Kosice, ce prefigurau magistralele trasee Hagi-Raducioiu de la World Cup 1994).

Share this post


Link to post
Share on other sites

o singura chestie se pare ca nu ai inteles,nu avem nimic cu fotbalistul Raducioiu care ne-a incantat la World Cup `94,cel putin eu, ci cu omul Raducioiu!

Share this post


Link to post
Share on other sites
de parca n-ar avea dreptate "Radu", oricat de rautacioase si rau-intentionate ar fi afirmatiile sale.

 

esti @@@. scurt.

 

tot respectul pentru autor, da' acest articol este o greseala.

 

Esti dublu @@@@. scurt.

Edited by Dragoshel

Share this post


Link to post
Share on other sites

@hypno "inteligenta intruchipata" daca imi este permis sa-ti spun 2 lucruri:

 

1.daca o sa folosesti google o sa afli (spre stupefactia ta,banuiesc...) ca intr-adevar Camacho a declarat ca nu e interesat de Dica

 

2. poate ca ai aflat deja ca nici Boro nu e interesata de Dica

 

 

si atunci cu ce au gresit aceia "mai putin inzestrati" ca tine care au spus ca articolul acesta nu prea isi are rostul(printre care ma numar si eu...)

 

daca "desteptaciune d-voastra" ar fi binevoit a citi articolul,probabil ar fi observat ca nu despre caracterul omului Raducioiu se vorbeste,ci de declaratiile conform carora Dica si Goian sunt supraevaluati....si pana acum are mare dreptate,nu??

Share this post


Link to post
Share on other sites
esti prost. scurt.

 

 

 

Esti dublu prost. scurt.

 

 

du-te si te impusca roman infect.

Share this post


Link to post
Share on other sites

steagro

De la declaratia lui Raducioiu si pana la terfelirea lui jenanta, "in numele stelismului" este un drum cam lung. Si sa nu aud tot felul de idei de genul "esti dinamovist, mars pe alt site", deoarece nu permit asa ceva.

Eu, pe dinamovistul Raducioiu l-am urat cu toata patima cu care poate uri un stelist, inca de la finala Cupei Romaniei din 1988, cand ne-a egalat la finalul meciului.

Cu toate astea, cred ca e cam mult sa il faci tembel sau oligofren pe cel care a marcat in portile Belgiei, Columbiei sau in celebrul sfert cu Suedia. Plus alte si alte meciuri, plus transferul la AC Milan (sa-i vad eu acolo pe Dica si Goian si mai vorbim).

Bun, a uitat limba romana, corect, poate nu i-a ales cel mai inspirat pe Dica si Goian, poate, caci ultimele evolutii ale zeitatilor mentionate nu ii plaseaza in postura de mari jucatori ai Europei, fara a le uita de meritele mari, anterioare, ci ancorandu-ne strict in realitatea actuala.

Pai pana sa ajunga Dica sa faca meciurile lui Raducioiu... dar mai bine o las asa, parca vad tot felul de raspunsuri aiuritoare, in care sa fiu acuzat de lipsa de patriotism local sau alte tampenii.

Numai bine, Forza Steaua, insa, cu tot respectul, articolul este o greseala, se uita cam repede egalarea Suediei in minutele de final sau joaca cu apararea Columbiei, sau golurile cu Polonia si multe multe altele (chiar si cele doua goluri cu Cehoslovacia de la Kosice, ce prefigurau magistralele trasee Hagi-Raducioiu de la World Cup 1994).

 

 

pai la Milan a jucat si contra. si? e si ala vreun cine stie ce jucator? era destul de usor prin `90 sa fi bun la nationala. cand te serveste regele nu iti trebuie cine stie ce mare talent sa o bagi in ate. faptul ca raducioiu a dat gol cu columbia nu il face mai putin tembel. ci poate, doar un fotbalist mai bun. bineinteles ca nu este vorba de idei de genul "mars pe alt site". e doar o parere contrara celei expuse de tine.

 

„tiPUL Acesta”. foarte tare asta. subscriu :)

Share this post


Link to post
Share on other sites