Gosu

Members
 • Content count

  7
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  5

Posts posted by Gosu


 1. @AdevarataCraiova

  Tu faci aceleasi greseli pe care le fac majoritatea romanilor. 

  In primul rand ca judecatorii aia sunt tot oameni, nu zei si de regula cand sunt pusi in situatii fara precedent, incearca sa o dea cumva din condei sa iasa bine. 

  Doi la mana daca ai citi cu atentie ai observa ca termenul de 'bun' , 'patrimoniu' , a fost indus de catre CSU. Totodata o sa vezi si ca se contrazic singuri, fiindca o data e un bun imaterial, a doua oara e o stare de fapt. Evident, varianta doi este corecta. Confuzia pleaca de pe la alegerea nepotrivita de cuvinte. 

  Trei la mana, in momentul in care au decis sa gandeasca putin , au observat ca e o 'interconexiune' intre drept de participare (care dupa cum vezi e un drept si deci e tranzactionabil) si palmares. Mai corect era sa spuna ca palmaresul deriva din aceasta continuitate, dar iarasi nu si-au gasit cuvintele. Pentru ca mai tarziu sa concluzioneze ca CSU dorea constituirea unui drept pe ceva ce nu exista ca stare de fapt (adica continuitate, palmares).

  Patru la mana, nici vorba sa fie tranzactionabil palmaresul. Nici pe un miliard, nici pe zero lei. Ceea ce se poate vinde/cumpara este acel drept de participare care asigura continuitatea si care atrage dupa sine palmaresul. In caz contrar, daca palmaresul ar fi un bun tranzactionabil, ar insemna ca un club il poate vinde bine mersi altuia, el continuand sa existe. Paradox !

  Si ca sa intelegi din cazurile astea internationale la care a mai facut un coleg de forum, cam peste tot in momentul in care societatile care administrau clubul au dat faliment, imediat a venit o noua societate si a preluat locul falimentarei. Asa a fost si la Rangers si la Napoli (care s-au inscris pe locul defunctei SSC, la nici 30 de zile de la faliment, intocmai pentru a pastra continuitatea competitionala si evident fara a achizitiona marci si alte prostii) si in general la multe cluburi italiene ca ei au o traditie in asa ceva.

  Carevasazica cel mai de pret lucru sunt fix acele drepturi de participare (care se pot vinde) si care atrag continuitate si implicit palmares.Parca face sens no ?

  Cu cat o sa gandesti mai mult si cu capsorul tau o sa observi ca n-ai nevoie nici de Mititelu si nici de tribunal sa-ti spuna care e 'adevarata Craiova' sau 'adevarata Steaua'.

  Si mai mult de atat, ti-am mai zis, decizia oricum e sentimentala si o ia fiecare dupa cum ii dicteaza emotia si atasamentul.

  Pentru intrebari cu ce se vrea sau ce se urmareste la CSA, posteaza cu incredere pe site, nu pe forum. Sunt multi care comenteaza pe tema asta si cu care poti discuta. Ba mai mult, ii poti intreba chiar pe talpanisti ce cred ei.

  P.S. : Si sa stii ca decizia asta din care ai pus poze s-a mai discutat pe site si nu inseamna nimic. Nici pentru CSU nici pt Mititelu. Aici nu merge cu daca aia n-au dreptate, inseamna ca am eu.


 2. @AdevarataCraiova, 

  Tu ai venit aici sa cauti simpatie ? Vrei sa stam sa ne plangi pe umar sau ce anume ? Vorbim vorbe ca sa ce ? Reprezinti macar vreun grup de persoane care fac vreo diferenta ? Multimea a adoptat echipa lui Moraru, vine si stadionul, mergi si bucura-te de fotbal, ca nu-ti faci dreptate pe un forum.

  Si o sa mai fac cateva precizari referitor la ce ai spus : 

  1)Situatia noastra (FCSB) e exact reversul a ceea ce se intampla in Craiova. Majoritatea a ramas cu echipa adevarata si asta nu pentru ca a aratat Becali nu stiu ce documente la TV, ci fiindca respecta continuitatea ca pe un minim de bun-simt sportiv. Nu pricepi ca decizia de a alege o echipa sau alta e mai mult sentimentala, decat rationala ? Crezi ca astia de la noi care s-au dus la CSA nu stiu ca degeaba pui emblema de Mercedes pe caruta ? Pur si simplu asa au ales ei si nimic nu le poate schimba optiunea, indiferent de cine detine sau nu adevarul.

  2) Treaba cu palmaresul, traditia, istoria, cum vrei sa-i spui tot ceea ce conteaza e exact acea CONTINUITATE SPORTIVA. Nu juridica, nu financiara, deci nimic din ceea ce este extrasportiv. Istoria nu se tranzactioneaza, nu are valoare materiala. Altfel, te-ai lovi de un paradox logic de genul, firma X s-a ocupat cu fotbalul dar a decis sa renunte si in prezent au spalatorii auto, deci spalatoriile auto pot avea palmares de fotbal. Sau, X-ulescu detinea pe persoana fizica un palmares si moare fara sa aiba vreun urmas, iar prin asta se perima automat si palmaresul. Lucruri care sunt , evident, de neconceput. 

  Asa cum nici o echipa nu se poate 'reactiva' dupa bunul plac cu pauze de 5 , 10 , 20, 100 de ani. Sigur, fac exceptie situatiile speciale, calamitati, razboaie, etc. Doar un idiot ar mai putea crede si accepta faptul ca Ripensia, Carmen sau Venus existente in ziua de azi, mai au vreo legatura sportiva cu echipele din interbelic.

  3) Treaba cu dezafilierea si prejudiciile , presupunand ca ar avea castig de cauza Mititelu, suma este total nerealista si nu va fi acordata niciodata in asemenea cuantumuri. Din simplul motiv ca nu au de unde sa-i dea. 

  4) Reiau ce am spus si la inceput. Concitadinii tai poate realizeaza ca CSU este o clona sau ca FRF/UEFA nu le recunoaste palmaresul, dar pe cine deranjeaza ? Oamenii vad ca sunt bucurosi ca au echipa in prima Liga, vine si stadionul, cui ii pasa ? Spuneai ca la inceput erati 20.000, acum v-ati mai numarat ? Ati ramas macar 100 ? Acum multimea aia e la clona. Cred ca ai inteles unde bat. 

  Nu te duci la razboi daca stii ca nu ai cum sa-l castigi. 

   


 3. @AdevarataCraiova

  Eu nu inteleg pentru ce iti bati tu capul cu procese, marci , OSIM si alte cele. Singurul lucru care conteaza este acea continuitate sportiva, de care s-a discutat si mai sus. Ce conteaza un desen, ca leu, litera "U" sau dublu "cu" ori un nume. Te intereseaza asa mult daca prin absurd nu te numesti "Universitatea", ci FCU Craiova ?

  Inainte de '89, de multe ori nici nu stiai cum se va numi echipa din sezonul urmator, ca le schimbau denumirile ca pe sosete. 

  Pe site-ul asta s-au scris zeci de articole si sute sau mii de comentarii, in fapt atat de mult incat ne-am cam plictisit de subiect. Ar trebui sa te fi prins deja ca nu e vorba de lipsa de informare, ci de ceea ce alege fiecare sa creada. Poti sa te prezinti tu si cu mama argumentului, fiecare va veni cu un alt argument (unele valide, alte nu). 

  Evident ca majoritatea covarsitoare a ales FCSB, tocmai pentru ca are aceasta continuitate. Asta nu inseamna insa ca pe anumite considerente de ordin moral (ex. legatura Stelei cu Armata) si felul in care a fost privatizat acest club nu au si sustinatorii CSA-ului dreptate. Si ar trebui sa-ti fi dat seama pana acum, ca aproape toti avem cunostinte care s-au dus la echipa CSA-ului si viceversa. Sunt oameni de care te leaga amintiri si prietenii, chiar daca au ales un drum diferit. E mai convenabil pentru noi (fcsb-isti vs csa-isti) sa dezbatem si sa ne porcaim aici pe internet, sub anonimat, tocmai fiindca in viata reala nu dorim sa o facem. Daca vrei, poti sa-l consideri ca pe un mariaj disfunctional, unde nimeni nu vrea sa divorteze.  Dupa felul in care privesti lucrurile mai ca te vad sa propui solutia de Vaslui : du-te si da-i rudei cu toporul in cap fiindca nu e de acord cu tine. 

  Fiecare alege dupa cum ii dicteaza sufletul si nu este nimic de facut din punctul asta de vedere !

   

  1 person likes this

 4. Weekendul e timp de birt si de glume proaste. Ora in care unii din cei autointitulati de la miazazi numara ouale intaiului botosanean. Pana aici, lucruri haioase si libertate de exprimare, din nefericire nu stiu ce s-a intamplat cu proiectul socios al lui Jan si al masonului belgian de Severin...Noroc totusi ca pe-aici mai apar din cand in cand , fie un Bula cu nickname de mare fotbalist, fie cate-un fanfaron nostalgic cu aere de saman intr-ale stelismului. Va felicit baieti ! Steaua libera ! Armata e cu noi ! Talpan presedinte !!!