Costi

membri AISS
 • Content count

  2,952
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Costi

 1. 1. Topicul respectiv nu mai este de actualitate - au trecut 5 ani de la evenimentele respective 2. Asociatia nu are niciun punct de vedere din moment ce nu mai are niciun fel de activitate in ultimii ani, din pacate.
 2. ))) iesiti din casa daca va pasa!
 3. s-au tot primit reclamatii despre faptul ca pe site nu s-au afisat niciun fel de informatii legat de rosia montana, protest unde au participat si cativa suporteri stelisti si care a fost supus cenzurii mediatice. va reamintesc ca duminica incepand cu orele 17:00, in Bucuresti si in toate orasele mari ale tarii, se organizeaza alte proteste de amploare. poate va ganditi sa tratati si acest subiect. astfel de articole, din zona sociala, nu cred ca ar trebui sa fie prezente in mod regulat si majoritar pe site(care ar trebui sa trateze >95% probleme care au legatura directa cu Steaua si ce se intampla la club+nationala Romaniei), dar ar trebui sa promoveze spiritul civic si sa trateze anumite probleme de ordin social(ex. Rosia Montana, Basarabia Pamant Romanesc, Valea Screzii etc.).
 4. Rosia Montana nu are legatura cu politicul, este subiect social, un subiect care ne afecteaza pe noi toti prin abuzurile pe care le-a facut fiecare guvernare de pana acum. Prin urmare, noi nu incurajam atitudinea publica fata de un partid sau altul ci incurajam spiritul civic si luarea de atitudine pentru subiecte de ordin social care ne afecteaza. Mentionez faptul ca subiectul Rosia Montana a fost tratat in repetate de catre suporteri, atat aici pe site cat si pe stadioanele de fotbal. Parerea mea este ca prin astfel de actiuni putem acorda sprijin unor cauze care nu beneficiaza de aceeasi vizibilitate ca si ceilalti factori interesati(prin manipulari politice, fonduri investite in media etc.).
 5. propun pentru publicare, in categoria social, urmatorul eveniment care va avea loc duminica in piata universitatii http://romanianultras.net/revolutia-incepe...ia-montana.html
 6. v-as ruga sa promovati si voi actiunea lui Ogararu, in care multi suporteri stelisti sunt implicati, pe prima pagina a siteului https://www.facebook.com/events/38335109179...an_user_invited multumesc!
 7. cu echipa redactionala pe care o vei inchega, desigur. pentru a fi un site reprezentativ pentru toti suporterii stelisti ar trebui sa avem colaboratori din toate zonele in asa fel incat sa putem atinge toate subiectele. o sa te rog sa-mi spui ce "gauri" ai in echipa redactionala si cum le putem acoperi. o sa postez curand in topicul despre strategie cum vad eu interactiunea intre strategie si celelalte departamente.
 8. @MoWeed, fcsteaua.ro a avut o colaborare permanenta cu clubul pe toata perioada protestului. De altfel, in toata existenta siteului a colaborat cu clubul. Nici nu ai cum sa o faci altfel. Chiar daca noi, personal, ca Asociatie, ca suporteri, am refuzat colaborarea de la un moment dat, fcsteaua.ro a colaborat in permanenta. De exemplu, acreditarile foto se iau exclusiv de la club, iar daca vrei poze cu atmosfera de la meciuri nu ai cum sa o faci altfel. asadar, ai fost de acord cu aceasta colaborare pana acum, de ce nu poti fii in continuare? de ce nu poti fi de acord cu interviuri cu jucatorii echipei (care nu se pot lua altfel decat cu acordul clubului) iar in acelasi timp pe site sa existe articole de opinie prin care conducerea clubului sa fie criticata, civilizat, pentru greselile pe care le face. de ce crezi ca cele 2 se exclud una pe alta?
 9. +ca suporterii Stelei vor participa la aceste meciuri fiind un subiect de interes pentru ei. va rog sa il tratati ca atare
 10. Ati avut ocazia(si o aveti in continuare) sa va implicati, in schimb preferati sa stati pe margine si sa criticati, atitudine pe care nu am suportat-o niciodata. Pe mine nu ma intereseaza sa stau in linia intai, ma intereseaza sa-mi aduc contributia la site si sa ma asigur, din pozitia in care ma aflu, ca directia siteului este cea buna. Nu ma intereseaza nicio functie, medalie sau promovare!
 11. Lari, ombun, subsemnatul dar si altii(ti-am dat doar cateva exemple pentru a nu crea un caz din asta) nu sustin actuala conducere. Prin urmare, tocmai ai facut niste afirmatii care nu sunt sustinute de dovezi, ne-ai atacat sustinand ca "va mintim" iar la urmatoarea abatere de acest gen voi cere sa fii sanctionat.
 12. Este si parerea mea ca empyro a exagerat cu editarea mesajului
 13. De ce nu puteti, fratioare, sa colaborati activ? Ce proiect iti trebuie in afara de libertatea de a-ti exprima gandurile, civilizat, pe un site, in fata unei audiente de cateva mii de oameni, suporteri stelisti? Ajungeti sa aratati ca niste lasi care va ascundeti mereu in spatele unor motive atunci cand trebuie sa aratati tupeu si sa puneti osul la bataie! Pana acum, tot ce am discutat cu Greco s-a respectat...si poate sa-ti confirme ca au fost nenumarate puncte in care am avut pozitii contrare dar am ajuns la un numitor comun. I-am reprosat mai multe chestii pe care le-a facut gresit din punctul meu de vedere, i le-am argumentat, le-a inteles si le-a corectat. Dar voi ce faceti? Va vaicariti pe aici si cereti niste lucruri absurde. Acceptati ca va puteti expune orice punct de vedere pe site, fara restrictii, ca opinie personala, daca utilizati un limbaj adecvat. Asta este directia siteului si pentru aceste schimbari il felicit pe Greco pentru implicare.
 14. @Adrian, Intelege ca nimeni nu indeparteaza pe nimeni de pe site. E loc pentru toata lumea iar prezenta mea in departamentul de strategie ar fi trebuit sa te asigure de faptul ca articolele impotriva conducerii nu vor fi ignorate pe acest site. Siteul trebuie sa redevina un portal in care suporterii stelisti sa poata gasi informatii relevante pentru ei iar daca tu vrei sa faci educatie suporterilor pe acest site, vei avea in mod cert in 6 luni un mediu mult mai propice decat ce ai avut pana acum. Asa cum va spunea si Lari, radicalizand discursul nu faci decat sa indepartezi si mai mult lumea si vei ajunge sa ai articole pe care lumea nu le mai citeste, nu le mai comenteaza si o atmosfera proasta in care nu se mai intampla nimic.
 15. nu ne dorim un site in care sa fie liniste si pace ci un site in care sa se poata exprima liber parerile suporterilor stelisti. atat atitudinile pro-echipa si anti-conducere pot coexista fara probleme iar daca intr-adevar vreti ca ideile voastre sa fie ascultate, ca parerile anti-conducere sa fie vizibile, nu este decat de datoria voastra sa lucrati pentru acest scop!
 16. Virgil este un foarte bun inceput. Sigur va fi de acord si in acest fel am putea avea un punct de plecare.
 17. au legatura, insa as prefera ca aceasta sarcina sa cada in prima instanta coordonatorilor de departamente. ei ar trebui sa stie cu cine vor sa lucreze si sa implementeze strategia si planul de actiune formulate. noi ar trebui sa intervenim in cazul in care acest lucru nu se intampla. Ma voi ocupa, in schimb, de reactivarea oamenilor care au scris pentru Steaua.ro in trecut si vor sa continue in prezent pentru a le putea forma o echipa si pentru a reincepe activitatea.
 18. am decis sa ma implic, alaturi de greco, in departamentul de strategie a siteului, prin modificarea anumitor puncte din planul de reorganizare a siteului sau adaugarea unora noi: - exprimarea realitatii asa cum este ea si tratarea cu aceeasi masura a aspectelor din viata echipei(suporteri, istorie, meciuri, conducere etc.); - eliminarea disclaimerului din articolele controversate - orice articol care apare pe fcsteaua.ro este opinia personala a autorului care isi asuma cele comentate, nu pozitia fcsteaua.ro - promovarea unui nivel de civilizatie si normalitate in ceea ce priveste clubul si suporterii - separarea activitatii in departamente a caror activitate este independenta, fiind subordonata coordonatorului direct si directorului executiv al siteului(ex. departamentul de media se ocupa de media - nu de moderarea siteului, departamentul tehnic se ocupa de tehnic - nu de strategia siteului) in speranta ca cele exprimate aici se vor incadra in planul de reorganizare a siteului, astept ok-ul lui greco pentru a ne apuca de treaba
 19. ah, asta uitasem si eu sa acopar: identitate vizuala si canal de youtube oficial fcsteaua.ro
 20. eu nu cred ca este nevoie de un coordonator ci de o relatie directa ombun-tehnic( ombun sa fie one man show in momentul de fata). am putea sa stabilim regulile elementare de comun acord, toti implicati, apoi lucrurile sa se rezolve prin comunicare ombun-tehnic. pe departamentul tehnic o sa suferim grav, implicarea a 1-2 persoane extra fiind imperios necesara.
 21. Scuze ca n-am raspuns si eu pana acum dar am fost ocupat/plecat din Bucuresti. Pentru ca mi-a fost ceruta parerea, o sa separ raspunsul meu in 2, pentru ca in momentul de fata vad lucrurile ca fiind diferite si nu intr-o completa concordanta, chiar daca au pornit pe aceleasi principii care s-au alterat pe parcurs (fcs vs. AISS). Asadar, sa le luam punctual. Site-ul avea nevoie clara de organizare si ma bucura faptul ca Greco a decis sa se implice iar. Este o persoana foarte inteligenta, cu initiativa, cu care personal am colaborat foarte bine in trecut. Referitor la planul de reorganizare, in esenta sunt de acord cu el dar am mai multe obiectii care sper sa fie luate in calcul. Obiectiile sunt facute pe baza experientei personale pe care am avut-o cu subiectele in cauza si sper eu ca va vor ajuta pentru asezarea pe o pozitie un pic mai solida decat este in momentul de fata. 1. Pozitionarea siteului: -De la bun inceput am vazut fcsteaua.ro ca un portal care sa inglobeze toate problemele steliste. Fcsteaua.ro, in conceptia mea, ar fi trebuit sa insemne: istorie, poze, video, articole, forum, interviuri, meciuri live video, plus alte proiecte adiacente(AISS, Steaua.ro - dedicat exclusiv csa, stelist.ro etc.). fcsteaua.ro ar trebui sa fie un spatiu deschis care sa reprezinte toti suporterii stelisti, indiferent de opinia lor, prin urmare sa cuprinda informatii din toate zonele lor de interes. dar asta nu inseamna ca ar trebui sa promoveze toate mizeriile care reprezinta Steaua in momentul de fata(suporteri, conducatori etc.) ci sa promoveze o atitudine civilizata in raport cu valorile pe care s-a cladit clubul si care i-au conferit o anumita identitate, valori care au fost promovate atata timp. in concluzie: sa se concentreze pe realitatea de la clubul Steaua si sa o prezinte asa cum este ea(meciuri, echipa, galerie, istorie, rivalitati, sa nu minimizeze importanta acordata subiectului "conducere" ci sa-l prezinte asa cum este el - fara a se concentra exclusiv pe acest subiect, sa nu aiba pozitii oficiale - cel putin in prezent, fata de nimic ce se intampla la club ci sa-si lase userii si partile implicate activ(grupuri ultra, suporteri simpli, asociatii) sa aiba pozitii oficiale, sa nu tolereze limbajul suburban sau agresiv ca regula generala pentru a crea un mediu civilizat unde toata lumea sa discute constructiv, sa reconstruiasca relatia distrusa cu ultrasii Stelei dar sa nu le sustina mizeriile(in momentul de fata marketingul clubului este detinut de catre liderii Peluzei Nord care detin magazine de desfacere cu produsele Stelei in stadion, in zona stadionului, in alte zone ale Bucurestiului - ex. Piata Moghioros, Grand Arena - magazinul lui Mustata. Acestia comercializeaza produse cu imaginea Stelei iar banii rezultati din aceasta activitate se intorc in buzunarele lor, nu ale clubului. Promovandu-le astfel de actiuni nu veti face decat sa-i faceti si mai bogati, si mai influenti si niciodata nu o sa gasiti civilizatia pe care o pretindeti). Personal nu am vazut niciodata o "Steaua" mai slaba in derby ca aseara, cu o peluza jumatate goala pe National Arena - chiar daca era luna de concedii nu e o scuza, fara o coregrafie de efect, fara organizare si vizual sub linia marii. Galeria Stelei a ajuns asa din cauza lor si din cauza faptului ca desi am luptat pentru normalitate si era cat pe aci sa o obtinem prin egalitatea si independenta celor 2 peluze in fata clubului, nu am reusit in fina ceea ce ne-am dorit(nu comentez motivele). In legatura cu relatiile cu clubul, mi se pare cat se poate de normal ca fcsteaua.ro sa aiba o relatie normala cu clubul. Pozitia fata de club ar trebui sa fie obiectiva iar colaboratorii site-ului sa-si exprime punctul de vedere fara restrictii privind acest subiect. Mi se pare maxim de rahat sa pui un disclaimer mare cu rosu in fata articolelor "controversate". Eu, daca as fi redactor, dupa un astfel de gest as zbura instant de pe site-ul asta. De ce? Pentru ca asta inseamna un "politicaly correct" de fatada. Pentru ca noi defapt lasam toata lumea sa se exprime, dar ne dezicem de ei. Pentru ca atunci cand tu o sa te duci la Meme sa-i iei un interviu, pe el o sa-l doara in **** de disclaimerul tau si o sa-ti spuna ca nu conteaza, ca a aparut la tine pe site si daca vrei colaborare trebuie sa-l lingi in **** si sa il ridici in slavi, altfel nu se uita la tine(asta este ce face de ani de zile cu oricine - suporteri, presa etc.). Iar daca il superi se mai da putin la tine si iti trimite o scrisoare sa renunti in 24 de ore la domeniu, ca le incalci drepturile de imagine - si tu o sa le transmiti sa si-o ia la ****. Atitudinea asta o au si cei de la Nord, iar daca vreti o normalizare a relatiilor cu ultrasii stelisti, cei care se ocupa de site nu ar trebui sa aiba nimic in comun cu Peluza Sud sau cu AISS. Deci, in concluzie, comentarii libere, fara disclaimer, dar pozitiile sa fie personale, nu ale siteului. Lasati grupurile organizate sa ia atitudine (care mai vor) 2. Organizarea interna -Sustin cu tarie impartirea pe departamente si responsabilizarea oamenilor. Chiar daca cel mai probabil o sa fii dezamagit de unii care nu se vor implica decat trasi de maneca, e singura modalitate prin care ar putea functiona ceva, tinand cont ca e vorba de voluntariat. Sustin, de asemenea, separarea totala a puterilor, iar cine este redactor sa se ocupe de redactie, nu si de financiar sau alte lucruri. Astfel, incercam sa evitam ocazia de a se ajunge ca o persoana sa faca 90% din treburi si fiecare sa-si aduca contributia cu bucatica lui. Moderatorii ar trebui sa fie cu treaba si problemele lor, redactorii la fel si tot asa, iar suma lor sa fie reprezentata de echipa de contributie la proiectul fcsteaua.ro -Referitor la limbaj, Nordul sunt bisnitari vanduti nu mi se pare deloc un limbaj care ar merita ban...pentru ca asta sunt. Oamenii, in directa colaborare cu clubul, primesc 1000 de bilete meci de meci pe care le impart intre ei si pe care le vand. Din banii respectivi nu finanteaza peluza(lucru care ar mai fi fost oarecum acceptabil, asa cum au facut si cainii, pe langa banii pe care si-i bagau in afacerile lor). Din banii respectivi traiesc si aduc in mizerie galeria, societatea, tot. Pentru ca devin influenti, pentru ca isi fac afaceri, pentru ca au bani sa dea mita ca sa scape de probleme, pentru ca intra peste oameni in case, pentru ca fura bani de pe carduri, vand droguri in cluburi si paraziteaza tot ce intalnesc in cale. Greco, ai lipsit multa vreme in care ai pierdut o gramada de lucruri. Lucruri pe care nu le poti acumula si intelege intr-o saptamana. Ai pierdut momente in care suporterii stelisti au fost injositi, batuti, amenintati, gloriile calcate in picioare, clubul tarat in mizerie, in campanii electorale, niste onanisti ajunsi pe pozitii de conducere si niste ciori borate in fruntea suporterilor. In conditiile astea si noi am aplicat solutii radicale si de multe ori am avut un comportament ciudat, dar asta a fost realitatea si era logic sa reactionam asa. Cum nu asta ar trebui sa fie reprezentativ pentru Steaua ci cu totul altceva, ar trebui sa ne gandim foarte clar la ce vrem sa promovam si cum vrem sa instauram starea de normalitate pentru ca, daca scapam aceste mici detalii din ecuatie s-ar putea sa degradam si mai mult situatia iar cacatul sa ne inghita cu totul. Asadar, in functie de linia pe care veti decide sa mergeti in continuare ma voi decide si eu cat de mult ma voi implica in acest proiect. Sunt total pentru instaurarea unei stari de normalitate subliniata si in prima parte dar nu sunt de acord cu caderea in cealalta extrema, cum am impresia ca se va intampla. Ai un plan foarte bun de reorganizare care sper ca va fi pus in practica si remediate cele cateva deficiente pe care le-am subliniat. Nu va risipiti energia intr-o mie de proiecte, porniti de la rezolvarea lucrurilor de baza pentru fcsteaua.ro, continuati cu Steaua.ro si abia apoi fixati-va pe alte proiecte gen AISS.
 22. nu stiu modalitatea in care ma voi implica pe viitor, care depinde de cateva lucruri pe care le voi explica in aceasta seara pe forumul intern. referitor problemele exprimate in primul post: nu avem destul continut - OmBun are o contributie extraordinar de valoroasa, care ar trebui urmata si de alte persoane. tin minte cum in urma cu multi ani intram pe site si asteptam pozele urcate de diversi useri, apoi de George, apoi de ombun. asadar, scopul nostru ar trebui sa fie sa implicam lumea sa creeze content. continutul pe care il avem e ingropat in parti obscure ale site-ului, nu e pus in valoare: discutia tine mai degraba de partea tehnica. in urma cu cativa ani propusesem un sistem de promote article in mai multe parti ale siteului si la sfarsitul fiecarui articol (intr-o casuta mare cu poza articolului si titlul acestuia, articolul promovat fiind selectat in functie de continutul acestuia sau alt criteriu pe care il putem alege). puncte forte - cross reading, timp crescut de stat pe site, implicare crescuta a utilizatorilor, pageviews, shareing etc. nu suntem constanti in ceea ce priveste lucruri gen: rezumate video de meciuri, etc. identitatea vizuala a materialelor (intr-o/outro video, watermark-uri, etc.) trebuie regandita si aplicata uniform la continutul nou intr-o/outro-urile video vechi trebuie refacute deoarece se bazeaza pe melodia Scooter-Maria, invechita si considerata de multi jenanta pentru suporterii Stelei: am explicat in postul anterior. este o problema tot de grafica pe care o sustin cu tarie - identitatea respectiva poate contribui mult la evolutia ulterioara
 23. va rog sa-l adaugati aici si pe OmBun si sa-i dati acces si in sectiunea de organizare a fcsteaua.ro - ar trebui sa fie la curent cu toate discutiile legate de acest aspect si sa faca parte total din echipa. @greco, impreuna cu OmBun(adica mai mult el, cu un pic de ajutor din partea mea), am schimbat melodia de intr-o si outro in "Steaua...clubul nostru drag", precum si elementele vizuale. ai un exemplu aici . ar mai trebui lucrat putin si scurtata, dar e un punct de pornire.