OMbun

Tehnic
 • Content count

  90
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by OMbun

 1. In pofida celor intamplate in ultimele ore aici pe FCS, eu unul voi incerca sa-mi duc la bun sfarsit,neconditionat, toate proiectele asumate! Raul nu trebuie lasat sa triumfe!
 2. Se poate pune fara munca multa un text, iar durata lui se poate gestiona. Nu asta este dificultatea realizarii colajului. Cronofag este procesul de sortare-selectare a fotografiilor necesare.
 3. Melodia are 232 sec, daca luam 2,4 sec/foto, avem nevoie de 97 fotografii, mi se pare cam mult pentru o prezentare de echipa. Desi pentru 15-20 de jucatori, ar fi cam 5-7 fotografii pentru fiecare.
 4. Problema aici este calitatea foarte eterogena a fotografiilor pe care le adunam din terte surse, daca sunt sau nu cu watermark pe ele, daca au copyright si in special rezolutia lor, care de obicei este mult mai mica decat ce am avea noi nevoie pentru colaj. Asta afecteaza considerabil calitatea colajului. De aceea as prefera fotografii din arhivele mele/noastre. Din punct de vedere tehnic nu exista absolut nici o problema sa pui text peste imagini.
 5. Nu prea! Tot ce este cu mai mult decat 2,5 sec/foto devine plictisitor, neatractiv pentru ochi. Depinde si de lungimea melodiei care transmite o parte din mesaj. Punem toata melodia sau taiem? Daca o punem toata atunci trebuie sa ne raportam la durata ei. La proiectele propuse in posturile de mai sus, durata unei melodii intregi este de ca. 4 min. Pentru 4 min. avem nevoie de ca. 100 fotografii alese pe tema!!!
 6. Tehnic se poate face fara probleme. Eu am mai pus pe YT colaje, doar ca fundalul sonor sunt exclusiv cantece ale galeriei inregistrate anterior. Exemple: si , dar si altele. Acum, temele propuse se pot realiza si comporta doua aspecte esentiale: 1. Material foto: pentru un clip de ca. 2 minute sunt necesare ca. 60-80 fotografii (cam 1,5-2,5 s/fotografie) selectionate strict pentru tema respectiva. Problema este daca exista deja aceste fotografii in arhiva sau trebuie organizat sesiune sau sesiuni speciale de fotografiere la evenimentele publice unde avem acreditari. 2. Coloana sonora - copy right, daca folosim material audio care nu este proprietatea noastra. Probabil se poate rezolva prin mentionarea autorilor coloanei sonore originale. Cred ca astfel de clipuri nu mai pot fi apoi monetizate pe YT. Pentru proiectul "We are young" te referi la echipa U19 care va participa in paralel cu echipa mare la UCL-U19?
 7. Eu zic ca moral si juridic asa ar fi corect. Am sa mai consult si alte pareri si vom face propunerea finala. Bineinteles, ambele canale vor purta denumirea radacina identica.
 8. Eu as zice fcsteaua.ro-premium, ca sa nu intram in conflict cu clubul pentru marca inregistrata.
 9. Il avem si pe al doilea cu "ombun001". Am verificat si avem optiune in setarile contului de "Change your screen name to:...". Numele inlocuit al canalului devine astfel liber pentru a fi utilizat de catre userii nou veniti. Recomandarea de screen name este de maxim 20 caractere. Astept sugestii si din partea voastra. Denumirea canalului premium ar trebui sa contina obligatoriu "fcsteaua.ro" - deci 11 caractere consumate, mai raman libere 9 caractere.
 10. 1TB=1000GB=1.000.000MB Toata arhiva OMbun de pe FCS din 2006 pana acum numara ca.450 albume, cu ca. 16.000 fotografii. Daca in medie o fotografie ocupa 1MB, inseamna ca numai arhiva mea de fotografii de pe FCS ocupa 16.000MB, maxim 20.000MB. Asta inseamna 2% din 1TB in 7 ani! Concluzie: nu trebuie sa ne facem probleme cu spatiul. Daca ajungem dupa ani si ani de zile la limita spatiului de stocare, putem fie sa mai deschidem un canal, fie sa facem backup + arhivare + stergere la cele mai vechi albume, eliberand astfel spatiu.
 11. Iar eu pastrez oricum in arhivele mele tot ce postez!
 12. Am urcat aici un mic video cu coregrafia de aseara Ar merita sa fie pus pe prima pagina?
 13. Scurt spre informare, era unul din punctele asumate de catre mine: am discutat sambata la meci cu user-ul TOC. Avem promisiunea lui de sustinere in continuare pentru tot ce inseamna ilustratie cu obiecte de colectie, programe meci, istorie. Propunerea mea este sa fie inclus in echipa Media si considerat user premium in ceea ce priveste postarea de imagini.
 14. Ai intuit bine, unul dintre dezavantaje este watermark-ul. Vezi ca pana la urma trebuie sa mergem cu mai multe probleme/discutii in paralel? La fel este si discutia cu cerintele tehnice, dimensiuni si rezolutie, pentru fotografiile ce urmeaza a fi uploadate. Sa nu deviem insa, ne concentram strict pe conceptul de platforma foto! Raspuns, ontopic: NU, flickr nu ne ofera posibilitatea directa de a pune watermark in mod automat Putem avea watermark astfel: - prin editare, inainte de uploadare - pentru mine ar insemna munca in plus, si va rog sa retineti ca sunt la limita cu timpul dedicat pentru aceasta activitate. Ideea este sa simplificam, nu sa complicam, sa degrevam, nu sa incarcam. - prin editare cu un program cloud. Flickr il are disponibil in parteneriat cu Aviary, inainte a fost Picnik, dar nu permite prelucrare batch si pentru watermark este mai mult decat rudimentar - ne intoarcem la ce propunea George: legatura flickr - platforma FCS, uploader custom de flickr, care cred ca permite punerea automata a watermark-ului, asa cum se intampla acum cand se urca fotografii si poze pe FCS Ideea este ca nu watermark-ul ne protejeaza la furt, el este doar de imagine, am explicat deja cum fac unii cu fotografiile noastre: elimina prin crop, aplica peste alt watermark. Prosport de ex. nu se mai complica, preia si apoi nominalizeaza sursa. Licenta de copyright este protectia adevarata si ea este in legatura cu metadatele aparatului. Si din acest motiv, sustin in continuare canalul OMbun pe flickr sau canalul premium cu l-a denumit George.
 15. este in regula, discutam la flickr apreciez doua lucruri: - viteza si siguranta la uploadare - calitatea fotografiilor afisate exista insa, strict din punctul meu de vedere, si mici dezavantaje care urmeaza sa le mai evaluez.
 16. aici informatii despre conturi si costuri pe flickr
 17. Monetizarea este pentru mine neesentiala si acum chiar total off topic. Fara obligatii! Subiect inchis!!!
 18. In paralel mi-am permis sa investighez si posibilitatile pentru externalizarea video. Am sa va supun atentiei curand doua video pe YT si aceleasi video pe Vimeo, sa-mi spuneti parerea voastra despre calitate.
 19. Pai avem deja doua canale create pe flickr: ombun001 si fcsteaua ar trebui sa le conectam cu platforma FCS si sa ma apuc de treaba.
 20. 1) N-am avut timp de Picasa, dar nu cred ca face ceva mai spectaculos decat flickr 2) eu as merge pe propunerea lui George: unul denumit OMbun si personalizat cu FCS unde sa regasim fotografiile de actualitate de la meciuri, altul fcsteaua pentru generale 3) - 4) si 5) nu stiu daca s-ar putea face automat. Ar fi pacat sa privam comunitatea de arhiva stransa pana acum. Incarcarea manuala ar fi anevoioasa. Dar un ultras fotograf adevarat ar face-o, asa ca m-as baga sa incarc toata arhiva mea, daca nu exista alte solutii. E legata si de capacitatea de stocare, care pe free am vazut ca ar fi limitata la 1TB. Daca ar fi asa, pe doua conturi gratuite ar fi loc suficient. Am calculat ca numai arhiva mea de fotografii ar de ca 15000 foto la o medie de max. 1MB/foto. 1 TB inseamna 1.048.576 MB, deci aprox. un milion de foto. Si daca saturam un cont la capacitatea lui maxima de stocare, care ar fi problema sa-l pastram ca arhiva si sa deschidem altul cu nume asemanator?
 21. Pe flickr, pe un singur cont, fotografiile se pot organiza pe sets si collection. Sets = galerii, si contine fotografii. Collection = de ex. user si contine sets sau alte collection. La collection se poate merge pe 5 nivele de adancime. Tag-urile le poti pune fie la incarcare fie ulterior, si ele pot sa contina orice, inclusiv nume sau alias de autori. Dureaza cateva zile de la infiintarea contului pana poti fi gasit cu search-ul de pe flickr, si din cauza aceasta mi-e destul de greu sa evaluez, cat de usoara ar fi o navigare prin sets si collection a unui vizitator nelogat.
 22. ok, ne concentram la conceptul de postare fotografii si video
 23. M-am mai jucat pe flickr, am incarcat pe canalul FCS cateva albume aici pareri, opinii, evaluari?
 24. Wallpaperele le putem include la caietul simplificat de identitate. @Kustino: indraznim prea mult daca te rugam sa le lucrezi si pe acestea impreuna cu Art Directorul tau?
 25. ... si mai jos comentariile la cap. C, dupa aceeasi procedura C 1 - 100% de acord s-a stabilit, functioneaza. Daca redactorii au nevoie sa interactioneze cu clubul, ii rog sa ma contacteze. 2 - OK ma ocup 3 - OK, discuta te rog si cu Kustino Kustino a comentat deja si inteleg ca si la capitolul identitate s-a deschis un santier, asteptam primele rezultate 4 - ar fi senzational astept colaborare cu redactorii, propuneri, as dori sa si realizam deja un prim interviu pana la sfarsit de august Costi, ar putea departamentul strategie sa ne ajute sa facem o lista cu cei ce urmeaza a fi intervievati?ai experienta aici, aveti si multe contacte. Am putea incepe de ex cu Virgil, pentru a afla noutatile interesante de la baschet? 5 - ar fi foarte bine, ne trebuie oameni intr-adevar aici e volum mare de munca, dar nu as abandona proiectul. Putem sa-l tinem la incubator pana ne intarim putin 6 - in trecut FCS a avut o politica anti schimb de link-uri. regandim si discutam cu George Stan am comentat la cap. B