OMbun

Tehnic
 • Content count

  90
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Neutral

About OMbun

 • Rank
  "stelist infocat"

Contact Methods

 • ICQ
  0

Profile Information

 • Gender
  Male

Recent Profile Visitors

2,111 profile views
 1. In pofida celor intamplate in ultimele ore aici pe FCS, eu unul voi incerca sa-mi duc la bun sfarsit,neconditionat, toate proiectele asumate! Raul nu trebuie lasat sa triumfe!
 2. Se poate pune fara munca multa un text, iar durata lui se poate gestiona. Nu asta este dificultatea realizarii colajului. Cronofag este procesul de sortare-selectare a fotografiilor necesare.
 3. Melodia are 232 sec, daca luam 2,4 sec/foto, avem nevoie de 97 fotografii, mi se pare cam mult pentru o prezentare de echipa. Desi pentru 15-20 de jucatori, ar fi cam 5-7 fotografii pentru fiecare.
 4. Problema aici este calitatea foarte eterogena a fotografiilor pe care le adunam din terte surse, daca sunt sau nu cu watermark pe ele, daca au copyright si in special rezolutia lor, care de obicei este mult mai mica decat ce am avea noi nevoie pentru colaj. Asta afecteaza considerabil calitatea colajului. De aceea as prefera fotografii din arhivele mele/noastre. Din punct de vedere tehnic nu exista absolut nici o problema sa pui text peste imagini.
 5. Nu prea! Tot ce este cu mai mult decat 2,5 sec/foto devine plictisitor, neatractiv pentru ochi. Depinde si de lungimea melodiei care transmite o parte din mesaj. Punem toata melodia sau taiem? Daca o punem toata atunci trebuie sa ne raportam la durata ei. La proiectele propuse in posturile de mai sus, durata unei melodii intregi este de ca. 4 min. Pentru 4 min. avem nevoie de ca. 100 fotografii alese pe tema!!!
 6. Tehnic se poate face fara probleme. Eu am mai pus pe YT colaje, doar ca fundalul sonor sunt exclusiv cantece ale galeriei inregistrate anterior. Exemple: si , dar si altele. Acum, temele propuse se pot realiza si comporta doua aspecte esentiale: 1. Material foto: pentru un clip de ca. 2 minute sunt necesare ca. 60-80 fotografii (cam 1,5-2,5 s/fotografie) selectionate strict pentru tema respectiva. Problema este daca exista deja aceste fotografii in arhiva sau trebuie organizat sesiune sau sesiuni speciale de fotografiere la evenimentele publice unde avem acreditari. 2. Coloana sonora - copy right, daca folosim material audio care nu este proprietatea noastra. Probabil se poate rezolva prin mentionarea autorilor coloanei sonore originale. Cred ca astfel de clipuri nu mai pot fi apoi monetizate pe YT. Pentru proiectul "We are young" te referi la echipa U19 care va participa in paralel cu echipa mare la UCL-U19?
 7. Eu zic ca moral si juridic asa ar fi corect. Am sa mai consult si alte pareri si vom face propunerea finala. Bineinteles, ambele canale vor purta denumirea radacina identica.
 8. Eu as zice fcsteaua.ro-premium, ca sa nu intram in conflict cu clubul pentru marca inregistrata.
 9. Il avem si pe al doilea cu "ombun001". Am verificat si avem optiune in setarile contului de "Change your screen name to:...". Numele inlocuit al canalului devine astfel liber pentru a fi utilizat de catre userii nou veniti. Recomandarea de screen name este de maxim 20 caractere. Astept sugestii si din partea voastra. Denumirea canalului premium ar trebui sa contina obligatoriu "fcsteaua.ro" - deci 11 caractere consumate, mai raman libere 9 caractere.
 10. 1TB=1000GB=1.000.000MB Toata arhiva OMbun de pe FCS din 2006 pana acum numara ca.450 albume, cu ca. 16.000 fotografii. Daca in medie o fotografie ocupa 1MB, inseamna ca numai arhiva mea de fotografii de pe FCS ocupa 16.000MB, maxim 20.000MB. Asta inseamna 2% din 1TB in 7 ani! Concluzie: nu trebuie sa ne facem probleme cu spatiul. Daca ajungem dupa ani si ani de zile la limita spatiului de stocare, putem fie sa mai deschidem un canal, fie sa facem backup + arhivare + stergere la cele mai vechi albume, eliberand astfel spatiu.
 11. Iar eu pastrez oricum in arhivele mele tot ce postez!
 12. Am urcat aici un mic video cu coregrafia de aseara Ar merita sa fie pus pe prima pagina?
 13. Scurt spre informare, era unul din punctele asumate de catre mine: am discutat sambata la meci cu user-ul TOC. Avem promisiunea lui de sustinere in continuare pentru tot ce inseamna ilustratie cu obiecte de colectie, programe meci, istorie. Propunerea mea este sa fie inclus in echipa Media si considerat user premium in ceea ce priveste postarea de imagini.
 14. Ai intuit bine, unul dintre dezavantaje este watermark-ul. Vezi ca pana la urma trebuie sa mergem cu mai multe probleme/discutii in paralel? La fel este si discutia cu cerintele tehnice, dimensiuni si rezolutie, pentru fotografiile ce urmeaza a fi uploadate. Sa nu deviem insa, ne concentram strict pe conceptul de platforma foto! Raspuns, ontopic: NU, flickr nu ne ofera posibilitatea directa de a pune watermark in mod automat Putem avea watermark astfel: - prin editare, inainte de uploadare - pentru mine ar insemna munca in plus, si va rog sa retineti ca sunt la limita cu timpul dedicat pentru aceasta activitate. Ideea este sa simplificam, nu sa complicam, sa degrevam, nu sa incarcam. - prin editare cu un program cloud. Flickr il are disponibil in parteneriat cu Aviary, inainte a fost Picnik, dar nu permite prelucrare batch si pentru watermark este mai mult decat rudimentar - ne intoarcem la ce propunea George: legatura flickr - platforma FCS, uploader custom de flickr, care cred ca permite punerea automata a watermark-ului, asa cum se intampla acum cand se urca fotografii si poze pe FCS Ideea este ca nu watermark-ul ne protejeaza la furt, el este doar de imagine, am explicat deja cum fac unii cu fotografiile noastre: elimina prin crop, aplica peste alt watermark. Prosport de ex. nu se mai complica, preia si apoi nominalizeaza sursa. Licenta de copyright este protectia adevarata si ea este in legatura cu metadatele aparatului. Si din acest motiv, sustin in continuare canalul OMbun pe flickr sau canalul premium cu l-a denumit George.
 15. este in regula, discutam la flickr apreciez doua lucruri: - viteza si siguranta la uploadare - calitatea fotografiilor afisate exista insa, strict din punctul meu de vedere, si mici dezavantaje care urmeaza sa le mai evaluez.