Florin Talpan începe “războiul” cu fanii CSA

Potrivit ProSport, prin Cristian Scutariu, Florin Talpan a făcut mai multe plângeri oficiale pe adresa Ministerului Apărării şi a acuzat Asociaţia Steliştilor 1947 că foloseşte marca Steaua fără a avea dreptul să facă.

https://www.prosport.ro/fotbal-intern/florin-talpan-impotriva-tuturor-juristul-csa-a-facut-o-reclamatie-la-mapn-contra-suporterilor-stelei-reactia-fanilor-nu-vom-ezita-sa-luam-atitudine-exclusiv-17867385

Juristul susţine că asociaţia care îi reprezintă pe fanii Stelei se foloseşte de însemnele clubului în programele de meci pe care le distribuie gratuit la jocurile roş-albaştrilor, din liga a patra.

De fapt, acţiunea ar fi îndreptată împotriva unei acţiuni prin care AS47, o asociaţie non-profit, strânge bani de la suporterii cotizanţi, deşi cea mai mare parte a sumei strânse este folosită pentru sponsorizarea echipei. Talpan este de părere că CSA Steaua este prejudiciată, din cauza faptului că marca este folosită în scopuri comerciale.

Răspunsul Asociaţiei Steliştilot 1947 pentru Florin Talpan. Replica suporterilor nu s-a lăsat aşteaptată, iar aceasta a venit sub forma unui scurt comunicat transmis sursei citate.

“AS47 militează pentru o stare de linişte la club, pentru că doar aşa preconizăm să putem evolua. Am fost martorii a prea multe dispute interne, pe care ne-am dori să le lăsăm în trecut şi facem tot ce ţine de noi, astfel încât corpul juridic să aibă tot sprijinul în demersurile sale. Încercăm, prin toate demersurile, să promovăm culorile roş-albastre şi ne pare rău când nu suntem lăsaţi să facem acest lucru. Spre exemplu, cu toate că ajutăm clubul, de mai bine de un sezon şi jumătate, prin conceperea programului de meci distribuit gratuit la partidele de acasă având acordul clubului pentru folosirea mărcii, există personaje care încearcă să minimalizeze orice efort de-al nostru şi să ne împiedice, deşi în teorie suntem de aceeaşi parte a baricadei. Reiterăm faptul că rămânem alături de club şi nu vom ezita să luăm atitudine, lucru pe care l-am demonstrat, în cei aproape doi ani de existenţă”, se arată în comunicat.

Același Scutariu mai scrie pe blogul său:

Fapte, nu bârfe de pe Calea Turzii

Mi-a fost atrasă atenția, mie și altor oameni din presă, că Florin Talpan a reclamat către MApN faptul că Asociația Steliștilor 1947 folosește însemnele Stelei pe programul de joc pe care îl distribuie gratuit.Pentru că ”atenția” mi-a fost atrasă de un simplu fan, printr-un mesaj pe Facebook (mesaj pe care l-au primit mai mulți oameni din presă), am încercat să iau legătura cu părțile în cauză pentru un punct de vedere.

Am scris materialul doar cu poziția AS47, asociația fiind cea care mi-a răspuns printr-un comunicat trimis pe internet, în numele… AS47, nu în numele unui membru.

Florin Talpan a reacționat târziu. Dar mi-a confirmat toate (repetăm, TOATE) lucrurile pe care le-am publicat. Da, i-a reclamat! Da, i-a reclamat când a văzut că apare promo pentru ”Națiunea Stelistă”. Da, știa că AS47 folosește însemnele Stelei de o grămadă de timp, dar a făcut-o doar acum din motivul menționat mai devreme și pentru că ”există o ruptură între noi”.

Florin Talpan mi-a confirmat că tot ceea ce am scris e adevărat, urmând să revină, când va putea, cu o reacție pe subiect. Repet pentru idioți. Nu a contestat nimic din ceea ce am scris, niciun cuvânt, nimic. Bună seara, bună seara, toate bune!

A doua zi dimineață, vineri adică, un coleg a fost sunat de Talpan cu rugămintea de a publica în ProSport ceea ce ar fi trebuit să fie un ”drept la replică”. Dreptul la replică era, în fapt, un articol scris pe un site care nu contează. Nu sunt texte asumate, sunt texte publicate în funcție de evoluția proceselor lui Talpan. Foarte bine că se întâmplă așa, dar site-urile de tipul ăsta nu pot oferi ”drept la replică”. Dreptul la replică trebuie asumat.

Revenind către Florin Talpan, aflu în primă fază că nu el i-ar fi provocat pe cei doi inși de la site-ul cu pricina să scrie, să scrie și împotriva mea. Ulterior, lucrurile n-au mai fost atât de categorice din partea lui. El i-a sunat, el le-a spus despre ce e vorba, el le-a dat ”de scris”. Nu există dubii.

Și acum, comentarii:

Nu există nicio răscoală, nicio ruptură între fani. Sunt fanii Stelei și sunt niște amețiți care scriu sub protecția anonimatului la un site de pe un laptop din Cluj. Amețiți care, la început de ianuarie, mă sunau în încercarea de ”a gasi soluții pentru luptă și să facem pace”. Le-am explicat că nu sunt taliban, că nu există războaie altele decât cele din capul lor, că eu nu sunt implicat și nu văd tabere, că nu au răbdare, că scriu tot ce le dă Talpan, că audiența lor e irelevantă. Desigur, le-am dat și dreptate unde aveau dreptate. În special când reclamau starea presei.

Florin Talpan își face treaba bine, dovadă fiind procesele. Dar asta nu îl califică drept autostivuitor, vorba recent încarceratului. Boroi era rău. Petrea era rău. Bixi e rău. Lăcătuș e rău și trebuie demis. AS47 face rău. Peluza face rău. Totul e rău, nimic nu merge cum trebuie. Nu zic că nu are dreptate în multe cazuri, dar plânsul aiurea pe termen lung nu produce nimic bun. Și cred că cel mai bine e ca fiecare să își facă partea lui de treabă cât poate de bine. Pentru că pe partea lui de treabă, Florin Talpan merită 10, mărire de salariu și alte beneficii. Dacă ar rămâne doar acolo…

Pentru cine are îndoieli cu privire la activitatea AS47, cred că invitația de a verifica totul e deschisă. Sunt chestii publice, iar simplul fapt că ai o asociație care ți-a sponsorizat echipa și care a cumpărat drepturile TV pentru televizarea partidelor echipei mi se pare un lucru extraordinar de tare, ieșit din comun pentru România.

În rest, pompino picant. Au la Fornetti!

Sursa: cristianscutariu.ro

X Ray

 • Daca citim comenturile de pe Scânteia, parca revăd disputele între CV Tudor si Tokes de acum vreo 25 de ani, plus articolul in sine arata ca o epistola din oficiosul pc din Coreea de Nord. La următorul meci parcă văd iar 2 grupuri…. Adevărații si Adevărat adevărații, cu specificația ca nu va ști nimeni care sunt aia adevărați…. Probabil nici unii… Aia e, back in the dark ages.

  15
  3
 • Eu nu inteleg de ce aceasta asociatie nu-si face propria echipa cum au procedat cei de la Timisoara?

  10
  2
  • Care societate ? AS47 ? Nu au cum, e interzis de la Talpan.

   8
   2
 • A fost tras de urechi Adita?

  10
  2
 • Adita si prietenii lui in conflict cu Peluza Sud…

  Zici ca e 2012 once again 😀

  7
  1
 • Vestea buna e ca scutariu joaca cu um 02301 in fotball manager 2019. Vestea proasta pentru scutariu e ca s-ar putea sa ramana doar cu fotball manager 2019.
  Sa auzim de bine! 🙂

  3
  3
 • Ofiterul de justitie Florin Talpan …

  2
  1
 • FC Praz Psd a batut azi pe cfr…Daca ne incurcam maine cu Sibiul, tre sa se lase toti de fotbal, cu oieru in frunte….daca nici acum nu recuperam, suntem prostii lumii

  6
  2
 • Să câștige gloabele noastre mâine ca să ne apropiem și noi de CFR.

  4
  2
 • @killertits Chiar și dacă vom câștiga, tot va fi greu să câștigăm campionatul.
  Cu domnișoare ca Nedelcu, Tănase sau Coman în primul 11 nu poti face performanță.

  4
  1
 • Nedelcu ala mi se pare cel mai varza jucator care l-am avut la mijloc, Filip e cu 3 clase peste… 😁😁

 • Ce drăguț, mai sunt oameni care mai speră la titlu pe aici. Eu mă mulțumesc să prindem preliminariile EL. Lotul e la pământ, mai ales partea defensivă.
  Antrenorul e neica nimeni cu acte. Performanța lui maximă în cariera de peste 10 ani e că a fost 5 minute antrenor principal la spurcați, dar cu toate astea Teja se bucură pe site de mai mult credit decât a avut vreodată Dică, stelist de-al nostru get-beget, jucător emblematic, care a contribuit la câștigarea a 2 campionate, o cupă, o super și a fost principalul nostru înaintaș în sezonul uefantastic, iar ca secund a contribuit la eventul din 2015. De ce? pentru că logică …

  1
  4
  • @siegfried

   Ma lași cu Dică ? Nu trebuia sa vina din liga a III-a direct la Steaua. Măcar un singur an sa fi antrenat o Chiajna, ceva de genul .

   A fost depășit de foarte multe ori, plus ca era preș in fata lui Giginhio.

   Ca și jucător, jos pălăria .

   Forza Steaua !!!

Comments are closed.