După „Pat și Patachon” a grăit și don’ Patron

După declarațiile lui Boroi și Argăseală de miercuri, joi a ieșit la rampa TV și Gigi Becali cu trei teme principale:

  1. Negocierile și propunerea CSA Steaua pentru închirierea siglei și a stadionului, pe care le intercondiționează: „se dau numai la pachet„.
  2. Întărirea managmentului la FC Steaua cu Gică Popescu și Mihai Stoica.
  3. Continuarea dezvăluirilor de documente în legătură cu marca și palmaresul Steaua.
1. Cum mai poate evolua FC Steaua în Ghencea: Vă dăm stadionul, dacă luaţi şi sigla, pe care am evaluat-o la 60.000 euro pe lună

Steaua poate reveni în Ghencea şi își poate recupera vechea siglă, dacă va plăti atât cât cere CSA:  chirie pentru siglă de 60.000 euro pe lună, plus 30.000 euro pe lună chirie pentru  stadion, și se înțelege că a fost o propunere „la pachet” contra a 90.000 de euro pe lună, ca o condiție de închiriere a stadionului.

Să evolueze în Ghencea, SC FCSB SA trebuie să închirieze și sigla sau să-și schimbe numele SC Fotbal Club Steaua București. 

Deși inițial a agreat închirierea la „pachet”, siglă și stadion, suma cerută de CSA pentru închirierea siglei e considerată mult prea mare de Gigi Becali, care a dezvăluit cum au decurs ultimele negocieri cu reprezentanţii Armatei şi a lăsat din nou să se înţeleagă că nu e dispus la nicio concesie.

Au zis „vă dăm stadionul dacă luaţi şi sigla, pe care am evaluat-o la 60.000 pe lună„. Du-te, bă, de aici, că nu-ţi dau nici 6 euro pe lună!

Ei aşa vor, pentru că sigla, de fapt, este impactul. Evaluează ei impactul suporterilor. Păi, care suporteri? Păi impactul cu sigla e la mine, nu la ei. Ei cât au produs pe sigla asta într-un an, au produs 1.000 de euro pe ea?

Hai să vorbim de lucruri pe inteligenţă, pe legi pe care le-a făcut lumea asta. Pe drept roman, pe dreptul lui Napoleon, pe dreptul lui Hristos şi pe dreptate. Sigla face cât produce ea. A produs 1.000 de euro într-un an? N-a produs. Păi, la revedere atunci„, a declarat Becali pentru Digi Sport.

În acest context, se pare că SC FCSB SA nu mai este dispusă să continue tratativele cu conducerea CSA pe tema siglei.

Păi ăştia sunt oameni cu care să te întâlneşti? Au ei vreo conştiinţă? Ar trebui ca un ministru al Apărării să zică: „Bă, ia staţi! Ce facem aici, batjocura României? Ce facem aici? Normal că sunt dezamăgit de discuţiile astea” , a mai spus Becali.

În acelaşi timp, Gigi Becali crede că situaţia ar putea fi rezolvată dacă autorităţile se vor implica şi vor media conflictul dintre cele două părţi în privința închirierii stadionului, pe care CSA o condiționează abuziv la SC FCSB SA ( fiind vorba de o achiziție prin licitație publică): fie închiriază și siglă,  fie schimbă denumirea societății comerciale SC Fotbal Club Steaua București SA.

Ar trebui să se implice autoritățile. Dacă stadionul e al statului, de ce nu e lăsat Becali acolo, să facă fotbal? Păi, ce, stadioanele sunt făcute pentru Boroi, ca să stea el şi alţii să bea bere şi să mănânce mici?.

Eu am arătat un statut în care scrie că palmaresul și tradiția sunt preluate de noi. Este logic ca atunci când o secție se desprinde de un club sportiv să continue tradiția, chiar dacă nu scrie. Ce să îi mai spun lui Boroi? El nu înțelege că o siglă nu are legătură cu palmaresul.

Dacă ei vor palmaresul, să îl ia. De ce nu vor echipa? Eu o dau și gata. Să facă ce vor cu ea. Să se spele pe cap cu echipa. Dacă nu este bine că am adus zeci de milioane de euro în țară, atunci s-o ia și să o distrugă.

Cei de la Armată au dușmănie și invidie pentru că eu am făcut performanțe și ei nu au făcut. Nu le convine. Luați voi tot. Ia, Boroi, Steaua și fă tu performanță!

Nu ai cu cine să te înțelegi. Ei nu au făcut nimic pentru Steaua. Coloneii stau și fac grătare cu mici și beau bere pe teren. După aia joacă o miuță de 10-20 de minute și gata, a declarat Becali la televiziunea sportro.

2. Gigi Becali a dezvăluit că în curând managementul la Steaua va condus de Gică Popescu și Mihai Stoica.

„Am vorbit cu Mihai Stoica și mi-a zis că se va ocupa el de echipă. Și alături de el o să fie și Gică Popescu. A vorbit cu el și ei doi vor face totul la echipă. Se ocupă de jucători și de transferuri, iar pe mine nu mă mai interesează. Nici declarații nu mai dau. Vin doar la meci.

MM mi-a spus că nu vor bani, decît în cazul în care vom intra în UEFA Champions League. Vom lua campionatul an de an și vom domina Liga 1.

Din ce am înțeles de la Mihai, Popescu va ieși din închisoare într-o lună, iar el va ieși în trei luni, a spus Becali la televiziunea sportro.

„Eu nu am vorbit cu Gică Popescu. Am vorbit cu Meme Stoica. Mi-a zis Gigi, noi venim. Lucrăm la asta de un an de zile şi noi ne ocupăm. Eu nu mai am nevoie de celebritate şi nu mă mai interesează. Nu pot să las Steaua în drum, nu-i frumos că nu sunt laş. Mai sunt 6 milioane şi le-o dau cu banii ăştia cu tot, poate încă unu-două milioane de la mine. Mai mult nu. Dar sa nu credeti ca vine prostul de Becali sa arunce 10 milioane. Gata, prostul nu mai e prost. M-am desteptat, nu mai vreau sa fiu hingherit.

Au interdicţie să reprezinte clubul de fotbal, să pună ştampila şi să semneze. Ei nu vor reprezenta club de fotbal. Ei vor lucra în club şi ei vor fi sfătuitori, nu vor pune ştampila şi nu vor semna. O să facă Argăseală ce zic Gică Popescu şi Meme”, a declarat Becali.

3. Gigi Becali a anunțat o nouă conferință de presă pe tema nume și palmares: ” Vă arăt mâine toate semnăturile de aprobare! 


Gigi Becali s-a arătat decis să nu dea niciun pas înapoi în lupta pentru numele și palmaresul clubului FC Steaua București, despre care spune că este de drept al Campioanei Romaniei, potrivit documentelor semnate in urmă cu mai bine de un deceniu.

„Campionatul il luam sigur, aici n-am emoții. Luăm tot. E adevărat, n-am văzut în viața mea așa un joc slab ca ăla de la Timișoara, dar o să ne revenim.

Sigla pe care o au ei nu exista înainte, au inscris-o la OSIM în 2013. Deci să-mi spuneți ce tradiție au ei? Măcar noi avem palmaresul din 2003, deși eu o să vă arăt că și cel de dinainte e tot la noi”.

În acest sens, Gigi Becali a anunțat că vineri, 18 septembrie, va organiza o nouă conferință de presă in care va prezenta în detaliu mai multe dovezi care demonstrează că Ministrul Apărării și generalii CSA au semnat pentru cedarea dreptului de folosință a mărcii, ca echipa să se numească „Steaua București” și au aprobat statutul Asociației Fotbal Club Steaua București (AFC) în 1998.

„Vă arăt eu mâine, într-o conferință de presă, semnăturile tuturor”

Transcripturile din declarații au fost preluate de la sport.ro și digisport.

XRay

 

 


  • Fatal error: Call to a member function email2id() on null in /var/www/vhosts/fcsteaua.ro/httpdocs/wp-content/themes/fcs/fcs.comments.template.php on line 11