FCSTEAUA.RO

Dică vs patron cu cărțile pe masă

Joi seara, Ncolae Dică a fost învitatul lui Radu Naum la emisiunea Fotbal Club de la TV Digi Sport. În contextul în care presa acuză pe Dică că Gigi Becali  îi dictează echipa și cum să joace, antrenorul Stelei a dat cărțile pe față.

Echipa și Primul 11

Faptul că ceea ce declară Becali cu o zi înainte de meci, se și aplică în ziua meciului din punct de vedere tactic, este numai o consecință a faptului că Dică îi comunică intențiile sale patronului în prealabil, a explicat Dică la Fotbal Club.

Nicolae Dică a explicat că au fost și momente cu discuții aprinse în el și  Gigi Becali:

Transferuri

La Steaua numai Gigi Becali face politica de transferuri. Nicolae Dică a vorbit despre modul cum se fac achiziții.

Nicolea Dică a recunoscut că jucătorii care sunt aduși la FC Steaua sunt aleși de Gigi Becali. Hristo Zlatinski este ultimul exemplu.

 

Tehnicianul roș-albaștrilor a mai precizat că a încercat să îl convingă pe Gigi Becali să cumpere un jucător, însă nu a avut sorți de izbândă. “Am vorbit cu Meme de Olaru, Meme i-a transmis patronului, dar…Avem discuții tehnice, dar uneori se poate, alteori nu”, a mai spus Dică. Mijlocașul de 20 de ani, Darius Olaru, este prezent în lotul U21.

Olimpiu Moruţan, Kamer Qaka, Raul Rusescu,  Alexandru Stan, Mihai Roman şi Hristo Zlatinski sunt cei 6 jucători cumpăraţi de Becali în ultimele luni. Kamer Qaka s-a întors la Poli Iaşi după numai 7 meciuri disputate în tricoul roş-albaştrilor.

Cazul Qaka

Kamer Qaka l-a cucerit definitiv pe Nicolae Dică.  Albanezul a făcut cel mai bun al său în tricoul Stelei după o discuție lămuritoare cu Dică, cel care s-a arătat foarte mulțumit de evoluția mijlocașului. La finalul acelei partide cu Viitorul, antrenorul l-a găsit plângând în vestiar, iar Qaka i-a mărturisit că plângea de bucurie, pentru că jucase bine.

Dică și MM au încercat, fără succes, să îl convingă pe patronul Gigi Becali să îl păstreze. Qaka a fost trimis înapoi la Poli Iași, dar Dică spune că ar vrea să îl aibă la orice echipă ar activa, nu doar la Steaua.

Reprofilarile pe posturi

Cazul Dragos Nedelcu

Dragoş Nedelcu, considerat unul dintre mijlocaşii de perspectivă ai fotbalului românesc, va fi folosit și ca fundaş central la Steaua (FCSB). Nicolae Dică, a oferit câteva explicații pentru care Nedelcu va evolua și ca mijlocaș central, poziția pe care s-a remarcat în momentul când a făcut pasul la echipa mare a Viitorului, de unde a fost transferat la FC Steaua în vara lui 2017.

La flash interviul de după meciul cu FC Botoșani
– Reporterul: “Finanțatorul FCSB-ului a spus că vei juca numai fundaș central? Îți convine postul?”
– Dragoș Nedelcu: “Am avut o discuţie cu Nicolae Dică şi mi-a explicat că o să mă folosescă fundaş central din când în când. Finanţatorul face ce vrea şi jucătorii trebuie să se adapteze. Trebuie să joc oriunde mă bagă şi trebuie să mă adaptez”.

Presa a interpretat asta ca pe un ordin dat de Becali lui Dică să-l nu mai folosească niciodată mijlocaș și îl acuză șulfănește pe tânărul Nedelcu de atitudine slugarnică față de Becali.

În interviul din videoclip, Radu Naum pune și el paie pe foc inexistent, dar Dică îl pune la punct!

VIDEO. Dică vs Presă în cazul Dragoș Nedelcu

Schimbările de la pauză

Nicolae Dică a dezvăluit că uneori Gigi Becali îl sună în pauza meciurilor pe MM Stoica pentru a-l întreba de anumite schimbări. Dică ne-a obișnuit să facă două schimbări după pauză și a explicat de ce aplică această strategie. Nu sunt făcute la ordinul lui Becali.

Întrebat dacă Gigi Becali îi sugerează să NU mai facă schimbări la pauză, Dică a răspuns: “Da, uneori”. Dar Dică a făcut în continuare.

De altfel, Gigi Becali a făcut public faptul că decizia de a face schimbări la pauză îi aparține exclusiv lui Nicolae Dică. 

“Îl schimbă cineva pe Man la pauză? Nu-l schimbă nimeni. În schimbă cineva pe Pintilii la pauză? Nimeni. Pe Planic, pe Momcilovic, îi schimbă cineva când joacă titulari? Nimeni. Ce să le faci? Să fie clar pentru totdeauna! Îi schimbă numai Dică și numai Dică face echipa. Nu fac nicio schimbare, niciodată. Nu mă bag, Dică are nebunia lui, să schimbe numai câte doi la pauză. Eu îi spun: ‘Bă, Dică, nu mai schimba, mă, câte doi! Schimbă și tu, câte unul’ El: ‘Nu, domne’, așa merită. Că n-au valoare și de aia îi schimb’. Nu că n-au valoare, dar a zis: ‘Domnul Becali, ce să le fac, domne’, dacă ei nu joacă ce-mi trebuie mie? Eu îi schimb'”, a declarat Gigi Becali, în cadrul emisiunii “Fotbal Club”, de pe Digi Sport 1.

X Ray