FC Steaua București cucerește al treilea titlu consecutiv!

Steaua a devenit din nou campioana României, după ce în ultima etapă a Ligii 1 a încheiat 0-0 cu CSMS Iași, partidă disputată 90 de minute la poarta ieșenilor. ASA Tg. Mureș a fost invinsă pe teren propriu de Oțelul Galați.

Cu 3 puncte avans, Steaua este campioană pentru a treia oară consecutiv și obține al 26-a titlu din istorie. Când după un meci iți adjudeci titlul de campioană a României, nu mai interesează pe nimeni cronica. Bucuria șterge orice nemulțumire din meci și din sezonul 2014-2015. În istoria clubului, CV-ul jucătorilor și staff-ului rămân titlul și hegemonia Stelei în ultimele trei campionate din Liga 1.

Titlul 2015UEFA:  „FC Steaua București made it three Romanian titles in a row as a final day draw against CSMS Iaşi was enough to ensure they finished three points clear of newly-promoted ASA Târgu Mureş. FC Steaua București secured a 26th Romanian title as they ended three points clear of newly-promoted ASA Târgu Mureş thanks to a 0-0 draw against CSMS Iaşi coupled with a defeat for the chasers.site UEFA )

Nu voi face cronica a meciului, ci incerc să răspund la intrebarea: Cine merita titlul de campionă?

ASA Tg. Mureș, cu siguranță nu merita.

– În retur a beneficiat de nenumărate decizii „pro” de arbitraj, de 3 puncte, care corelate cu punctele pierdute de Steaua, au ajutat-o să recupereze din handicapul de 13 puncte acumulat în tur.

– În 34 de etape a fost pe primul loc doar  4 etape din retur (29 – 32), când a profitat de pașii greșiți ai Stelei pe teren propriu.

– Din etapa a 33-a, când a pierdut vremelnica poziție de lider, titlul de campioană nu mai depindea ea, ci de Steaua.

– În ultima etapă, a jucat cu ultima clasată, retrogradată și fără niciun obiectiv, Oțelul Galați. Nu numai că nu a învins, dar a fost învinsă când nici un rezultat de egalitate nu îi era suficient. La egal, Steaua era campioană, chiar dacă ar fi pierdut la Iași.

– Nu merită titlul nici ca joc. A practicat un fotbal urât, cu durități excesive prin „killerii” Mureșan, N’Doye, Sepsi, Marius Constantin … și tactica fundului în poarta a lui Liviu Ciubotariu.

– Nu-l merită nici ca etică sportivă. Abia trecuseră pe primul loc, și dinspre Tg. Mureș s-a ridicat un val de aroganțe desănțate înspre Steaua, din gura jucătorilor și a celor care conduc clubul mureșan. Inclusiv de la ex-stelistul Narcis Răducan, devenit globe-trotterul Badea Cârțan al Ligii 1, dar și comicul Fantozzi când voia 3-0 la masa verde după înfrângerea la scor administrată de Astra sau declarația de aseară: „noi suntem campionii morali”, după ce au luat bătaie, ca măgaru-n pantă, de codașa clasamentului.

FC Steaua București a meritat titlul și este campioana fără dubii.

Steaua a fost cea mai completă și puternică echipă din campionat. A practicat un joc combinativ, ofensiv și spectaculos, fiind cea mai prolifică echipă în atac din Liga 1 cu 59 goluri marcate, dar și cea mai bună în apărare cu doar 23 goluri primite.

– A condus autoritar tot turul. În retur, cu excepția a 4 etape, a fost liderul Ligii 1 în 13 din cele 17 etape. În întreg sezonul 2014-2015, a fost lider în 30 din 34 etape, ceea ce reprezintă 88,23 % din campionat.

A câștigat campionatul cu 71 de puncte pe mâna ei! În acest retur a avut parte de multe decizii de arbitraj dictate eronat împotriva ei și de ratări fără număr care puteau să o coste titlul, dar a găsit puterea să revină și să treacă prima linia de sosire.

Înainte de ultima etapă avea 2 puncte avans. Infrângerea echipei ASA nu a mai contat. Și la meci egal, tot Steaua era campioană. „Dacă” învingea ASA, iar Steaua remiza la Iași, mureșenii beneficiau de meciurile directe, acelea în care arbitrii au făcut praf Steaua! În fine, „dacă” … Eternul „dacă” de după război!

În fond, nu Oțelul a făcut-o pe Steaua campioană, ci chiar ASA Tg. Mureș, incapabilă să conserve avansul de 2 puncte luat în etapa a 29-a , încapabilă să învingă pe teren propriu lanterna campionatului într-un meci de totul sau nimic. În ultimele 4 etape (30- 34), ASA a pierdut cu 5 puncte mai mult decât Steaua, de la +2, la -3, și a terminat la 3 puncte în spatele vechilor și noilor campioni.

Steaua nu este campioană la masa verde, nu este pe criteriu de departajare, ci a luat titlul la 3 puncte distanță față de locul 2! Puncte câștigate pe teren, nu „donate”.

În final, respect pentru CSMS Iași și Oțelul Galați care au jucat cu fair play, respectând competiția, deși nu mai aveau obiective! Asta a închis gura cârcotașilor, mai ales pentru meciul Stelei de sub Copou.

Felicitări și echipei ASA Tg. Mureș pentru că a dinamizat returul de campionat, care după tur se prefigura a fi unul monoton cu defilarea solitară a Stelei.

Felicitări echipei FC Steaua București pentru TITLUL 26 și al TREILEA consecutiv!

Campionii, Campionii, ole, ole, ole !!!!

XRay

P.S. Răspunsul campionilor la aroganțele celor de la ASA.  L-au îndoit cu glumele pe N’Doye:)

N’Doye a declarat după Steaua – ASA 0-1: „Steliştii au fost ca nişte avioane de hârtie, iar noi am fost ca nişte gâini bătrâne, care fac ciorba bună. Am bătut Steaua într-un picior.


  • Fatal error: Call to a member function email2id() on null in /var/www/vhosts/fcsteaua.ro/httpdocs/wp-content/themes/fcs/fcs.comments.template.php on line 11