Cronica unui stelist la Chindia 0-1 FCSB

N-am avut ocazii. Sacrificiu, organizare și toate astea în zece oameni. Hai siktir ! Singura problemă avută a fost asta: n-am penetrat, iertați-mi porno exprimarea. Au fost măcar cinci ocazii uriașe, ceea ce e ok la cât de organizată e Chindia. Dacă una era transformată, cred că-i cocoșam. Și știi ce contează : doar Steaua și Voluntari au patru victorii la rând, dar Steaua are cele mai multe goluri marcate din campionat. 20. Fără golgheter, accidentat. Și tocmai a ajuns pe locul doi.

Mă, fără insulte și mitocănii, dar cine e duduia, dacă o știți, care ceartă lumea la interviurile de după meci ? Voce de vecină cu soțul plecat la muncă în străinătate, deci singură de ceva vreme. Cine a învățat-o că să fii țață e echivalent cu a fi incisivă ? Nu e. Zici că au transferat-o de la vreun tabloid, e Natalia MATEUȚ când s-a dus prin surprindere să-i ia interviu Andreei Marin de era să îi dea cu microfonul în gură.

https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=2042819109190889&id=100003884592122

Câteva considerente:

 1. Văd că mulți vor ca steliștii să-și facă harakiri pentru că au câștigat așa. Există mai multă revoltă în presa obiectivă, decât în tabăra adversarilor. Da, se câștigă și așa. CFR a câștigat în felul ăsta campionate, nu gâlgâia revolta în nimeni. Mai ales în unchiul Fester Miriuță care îl pupă în cur pe Bursuc, „dați-i timp”, dar crede că Edw, care are și el nevoie de timp, „joacă grețos.” Te-ai uitat în oglindă, Fester ?
 2. Voi ați văzut cele trei ocazii ale lui Olaru ? Cele două mari ale lui Keșeru, inclusiv bara ? Da, meciul a fost încâlcit, dar terminați cu căcaturi cum că Steaua nu a creat. Pur și simplu nu a înscris repede, dacă o făcea se relaxa totul. S-a chinuit, dar și Chindia, of, Doamne! antijoc. Iar Iacob a fost „răsplătit” pe final. Băiatul a făcut un teatru grotesc, tăvăleală, șchiopăta de la începutul meciului, ziceai că are ligamentele rupte, dar nu ieșea neam, se mai arunca pe gazon din când în când. L-am blestemat, iar eu am gură de babă, pe final, bang, penalty.
 3. Pentru Edw….o înghițim victoria cu ghionturi și acceptăm că nu îl poate învăța el pe Cordea cum să paseze și pe Crețu cum să centreze. Dar vine pauza și după această pauză va fi greu să ne mai furnizeze scuze. După pauză trebuie să ne furnizeze răspunsuri, deși am prefera rezolvări, la criza lui Olaru care pasează la adversar cu o voluptate…..la căderea de formă a lui Cordea, la cum va rezolva problema închizătorului, Șut pare de un an prea lent pentru postul ăla pe care să-l patruleze singur.
 4. Singurul jucător de clasă de pe teren a fost Keșeru. Scoaterea lui, în vremuri pe care sperăm să nu le mai trăim, ne-ar fi făcut să bănuim patronul de imixtiune. Încerc să îmi explic ieșirea „francezului” prin regula U21. Nu putea fi scos Stoica, trebuia să aleagă între Cordea și Keșeru și, poate, a….nu știu.
 5. Azi Ianis Stoica a rămas pe teren doar datorită/din cauza regulii U21. Iar Cordea, bine că a venit pauza, altminteri nu cred că mai prindea banca etapa viitoare. Pare că și-a amintit că vine de la Clinceni, totuși, prea bine jucase până atunci.
 6. Olaru dă pasă cu călcâiul pe zonă centrală, noaptea minții. Contră Chindia, noroc cu Ov. Popescu care ia un galben de sacrificiu. Era să imite episodul Clinceni. Mi se pare dureroasă căderea lui Oli, care are un potențial ce-l poate face să joace oriunde la mijloc. A părut periculos, in stilul lui, cu venirile lansate din spate în careu. Dacă marca la una din cele trei MARI ocazii, altfel vorbeam.
 7. Atât de slab a fost flancul nostru drept încât Popa a părut CR7. Uneori îmi părea că steliștilor le era frică să-l atingă. Popa e iute, solid, dacă avea minte ajungea mai sus, dar nici în halul ăsta, să se distreze cu roș albaștrii. Jenant.
 8. Arbitraj crunt în compensație. Repet, să nu dai roșu la Popadiuc, să inventezi lovituri libere din preajma careului lui Vlad, contact ridicol Cordea-Corbu, să nu dai corner la o fază în care Iacob trimite în afară și cade făcând tumbe, iar arbitrul dă fault în atac, minutul 64….mai bine nu îl elimina pe băiatul ăla, decât așa. Să mai vorbim de tragerile de timp tolerate grosolan ?
 9. Cinci victorii consecutive, patru în campionat. O singură înfrângere. Asta rămâne, dincolo de campania Gsp de a-l reactiva pe Gigi și de a arăta lumii că Edw e totuși slab, nu vrei să te întorci, Gigi ? Nu mai avem materiale. Semnat Udrea și Răureanu. Hai și tu, Crăițoiule, semnează și tu, mănânci și tu o pâine !

Sergi Lopez

Preluare de pe pagina personală de facebook.

 • In linii mari sunt de acord cu cele scrise, am cateva mici observatii:
  1.Punem prea mult pret pe ce guita unii prin niste studiouri de videochat.
  2. Din cate stiu, regula U21 s-a schimbat si este necesara prezenta pe teren a unui singur jucator U21 pe toata durata meciului. Ianis putea fi schimbat pentru ca il aveam pe Vlad in poarta. Parca Vlad este jucator u21. Nu cred ca schimbarea lui Keseru a fost o greseala.

  2
  1
 • Un comentariu care imi merge la inima! Chiar ma intrebam si eu cine-i fatuca aia impertinenta care ii executa pe toti la sfarsitul partidelor.
  Iata cu cine avem de-a face:

  https://www.mediafax.ro/life-inedit/natalia-mateut-a-fost-arestata-in-olanda-8127953

  Oare cine s-o incurca cu „fata” ( scris si cu sedila sub „t”..) asta in afara de Naum & Co de la digisport?? -:)

  Cat despre trioul de Mazetari Sportivi, care nu pot scrie decat toti trei odata (oare cum or face…) am zis destule, asa ca nu-i mai bag in seama. Se vede de la o posta ca ei, ca si multi alti pseudo-jurnalisti, au dat in balbaiala, fara cel in care si-au luat „doctoratul”, Becali, sunt neica nimeni si mor de foame -:)

  3
  1
 • Jocul nu a fost extrem de strălucit și asta și datorita adversarului. Chindia e o echipa buna, foarte greu de bătut, fără mari individualități dar disciplinata și închegată, omogena, e greu pentru oricine s o învingă. Cu toate astea victoria a fost meritata și dacă nu am fi ratat cu seninătate în prima parte cred ca meciul ar fi fost rezolvat cu mult înainte de ultimul minut. Presa exagerează pentru ca nu le convine liniștea și normalitatea Stelei. Lor le plăcea pâinea și circul. UE lor, pseudo jurnaliștilor. Victoria a fost pe deplin meritata iar jocul deși nu a fost extraordinar a produs vreo 4 ocazii rarisisime. Arbitrajul ne a avantajat doar dacă ne referim la cotul lui Cretu dar la fel de bine se putea da rosu și la întrarea lui Popadiuc la Miron. Întrarea aia cu talpa pe tibie lângă genunchi, ma refer la primul rosu, a fost criminala, cei care susțin ca nu a fost rosu pentru ca nu la luat în plin sunt fie rău intenționați fie săraci cu duhul. Pana la urma am luat 3 puncte, jocul va creste calitativ dar treptat, lent, nu cum am vrea noi sau prestării, nu am dubii. Forza Steaua!

  6
  1
 • Apropo, știe cineva câte mii de spectatori sunt la clona infecta infiintata în 2016? Mi as plia în sufletul lor de trădători, loviți de amnezie, susținători ai echipei infiintata în eprubeta acum 4 ani, pe post de unealta anti ooer, obiectul șantajului cum s ar spune. Ăștia sunt mai rau ca dinamoviștii, trădătorii ăștia retarzi care sustin clona talpanista!

  7
  1
  • Cică au fost prezenți 0 Martori ai lui Talpan la meciul pe care clona zămislită in eprubeta politrucilor l-a disputat pe stadionul de cca. 100 bulioane, pe care poporul român l-a făcut cadou unei unități militare NATO. 😄⚡😂

Faci un comentariu sau dai un răspuns?