CNA interzice numirea echipei Armatei din Liga 2 „Steaua” sau „Steaua București”

Într-o scrisoare de atenționare trimisă postului Digi Sport, Consiliul Național al Audiovizualului îi solicită televiziunii să prezinte pe post numele echipei Armatei în conformitate cu ce apare pe site-ul FRF: Clubul Sportiv al Armatei Steaua!

Întrunit în ședința publică din data de 05.10.2021, CNA a analizat raportul de monitorizare întocmit de direcția de specialitate cu privire la difuzarea de către Digi Sport 1 a meciului de fotbal Mostiștea Ulmu – Steaua, în data de 08.05.2021, în intervalul orar 11:26:58-13:21:02, în cadrul căruia Ioan Viorel (comentator) a folosit următorii termeni: „Steaua București”, „Steaua”, „Stelei”. Scorul partidei s-a afișat de mai multe ori și s-a titrat: „MOSTIȘTEA ULMU – STEAUA”. 

După vizionarea unor secvențe relevante din meciul respectiv și audierea punctului de vedere al reprezentantului postului, CNA a decis, la finalul dezbaterilor, să transmită o scrisoare de atenționare prin care solicităm ca, în viitor, să se afișeze denumirea echipelor în conformitate cu cea de pe site-ul FRF pentru informarea corectă, respectiv Clubul Sportiv al Armatei Steaua„, se scrie in avertizarea CNA.

Florin Talpan a luat foc: „Decizia CNA de a atenționa postul Digi Sport 1 să nu mai folosească numele „Steaua” și „Steaua București” când se referă la Clubul Sportiv al Armatei „Steaua București” este total greșită, abuzivă chiar, care nu ține cont de realitate și nici de prevederi legale, dispoziții ale instanțelor române, neluând în considerare faptul că Clubul Sportiv al Armatei Steaua București este singurul posesor al mărcii si al denumirii de „Steaua București””.

Toată filipica lui Talpan o găsiți aici:
https://www.gsp.ro/fotbal/liga-2/numele-steaua-pe-masa-cna-644195.html

Documentul integral prin care Consiliul Național al Audiovizualului (CNA) avertizează televiziunea Digi Sport să nu mai spună echipei militare din Liga a 2-a ” Steaua” sau „Steaua București”, ci „Clubul Sportiv al Armate Steaua” (CSA Steaua, cum spunem noi pe aici!).

X Ray

 • Talpan continua sa se tina de……filipici ! Foarte corecta atenționarea CNA pentru televiziuni si presa scrisa ! Mai corect ar fi pentru echipa amatoare din liga a 2-a urmatoarea formulare : CSAT-2017 ( CSA-Talpan-2017)….. Iar cei circa 1000 de sustinatori pentru echipa amatoare din liga a 2-a sa scandeze la meciurile pe care le are : Talpan, Talpan….! 🙂

  6
  1
 • Bre. „Ne-a gigi” nu mai are echipa de joc si pe-aci tot de filipici se vorbeste.

  1
  2
 • @ioanfcsb

  Iar a aparut asta… cand totul merge bine, nu-l vezi pe aici cu un mesaj. Cand e ceva care nu e ok, apare pacaliciul asta si critica. Ma, tu esti cumva platit de talpanezi sa scrii pe aici? Ori o faci doar pentru ca esti idiot?

  12
 • Zile oamenilor in halate albe ca te-au directionat gresit. La acest topic nu e vorba de niciun portar!… -:)

 • CNA-ul se leaga de prostii marunte, iar televiziunile care se ocupa cu dezinformari grave sunt iertate sau ignorate. Conform CNA-ului, Steaua nu mai exista, a disparut brusc. Daca spui FCSB-ului Steaua, primesti atentionare. Daca spui Stelei CSA-ului Steaua, primesti atentionare.
  Eu personal consider, ca orice om normal la cap, ca echipa din liga I, actuala FCSB, e Steaua. Dar e stupid, ca autoritate, sa spui ca FCSB nu poate folosi denumirea Steaua, ca aia apartine CSA-ului, dupa care spui ca nici CSA-ul nu poate folosi Steaua.
  Corect sau nu, Steaua face parte din numele respectivei echipe si nu vad de ce comentatorii ar fi obligati sa foloseasca mereu intreg numele oficial, cand nu exista pretentia asta la alte echipe.
  Inteleg ca multi de aici sunt scarbiti de tot ce inseamna Talpan si initiativele lui idioate, dar in cazul de fata logica ar trebui sa aiba prioritate fata de antipatiile personale.

  3
  2

Comments are closed.