Ciocu’ mic, javrelor!

💥Nota de plată FRF pentru câinii „roșii” închide gura dinamoviștilor și la o parte a presei, cei care urlau cu spume că în Derby de România au fost furați cu un penalty inventat și un roșu acordat „ilegal”‼

✅Ieri, Comisia de disciplină FRF a validat drept CORECTĂ decizia luată în minutul 75 de arbitrul FIFA Radu Petrescu, penalty cu eliminare, la derbiul FCSB – Dinamo 3-2, și NU A ANULAT cartonașul roșu  primit de jucătorul Ismael Lopez, așa cum au solicitat oficialii dinamoviști.

📃”În baza art. 63.1.1, raportat la 63.2.1 din RD, se sancționează jucătorul Ismael Blanco Lopez (Dinamo) cu suspendare pentru un joc și o penalitate sportivă de 740 lei; În baza art. 63.1.b, raportat la 63.2.4.a din RD, se sancționează Alexandru Ilie Rauta (Dinamo) cu suspendare pentru trei jocuri și o penalitate sportiva de 3.500 lei”, se arată în comunicatul LPF.

👉Care este VINA lui I. Lopez reținută de Comisia de disciplină FRF, conform Regulamentului la Articolul 63 – Abateri sancţionate cu eliminare (cartonaș roșu) de arbitru:

La Art. 63.1 litera e) scrie ➡️ „oprirea unei ocazii clare de a marca, a unui adversar aflat în atac care se deplasează spre poarta adversă prin comiterea unei greşeli sancţionabilă cu lovitură liberă sau lovitură de pedeapsă (penalty)”

👉PEDEAPSA
La Art.63.2.1 scrie ➡️ „Suspendare pentru un joc: pentru abaterile prevăzute de art. 63.1. lit. d), e) şi g).”

✅În concluzie, Comisia FRF a constatat că jucătorul echipei Dinamo, Ismael Lopez, a fost sancționat regulamentar cu cartonașul roșu pentru că l-a îmbrâncit pe Dennis Man aflat în situația descrisă de Art.63.1 litera e). Asta demonstrează că în opinia Comisiei FRF a existat fault, implicit penalty valabil și cartonaș roșu.

ℹDe exemplu, în meciul dintre FC Botoșani și Chindia (scor 0-2), Paul Iacob, fundașul central al oaspeților, a văzut eronat cartonașul roșu din partea arbitrului Iulian Călin (33 de ani). Comisia de disciplină a recunoscut eroarea gravă comisă de Iulian Călin și a anulat suspendarea‼

Aceeași Comisie de Disciplină a decis ieri că dinamovistul Alexandru Răuță, 28 ani, eliminat în prelungiri pentru un cot criminal în figura copilului de 17 ani Octavian Popescu de la FCSB, să fie suspendat 3 etape și să plătească o penalitate sportivă în valoare de 3.500 de lei.

Q.E.D
Ciocu’ mic, javrelor!

#cartonasrosu #comisiefrf #dinamo #fcsbdinamo

X Ray

Lasă un răspuns