Ciocu’ mic, javrelor!

­čĺąNota de plat─â FRF pentru c├óinii „ro╚Öii” ├«nchide gura dinamovi╚Ötilor ╚Öi la o parte a presei, cei care urlau cu spume c─â ├«n Derby de Rom├ónia au fost fura╚Ťi cu un penalty inventat ╚Öi un ro╚Öu acordat „ilegal”ÔÇ╝

ÔťůIeri, Comisia de disciplin─â FRF a validat drept CORECT─é decizia luat─â ├«n minutul 75 de arbitrul FIFA Radu Petrescu, penalty cu eliminare, la derbiul FCSB – Dinamo 3-2, ╚Öi NU A ANULAT cartona╚Öul ro╚Öu  primit de juc─âtorul Ismael Lopez, a╚Öa cum au solicitat oficialii dinamovi╚Öti.

­čôâ”├Än baza art. 63.1.1, raportat la 63.2.1 din RD, se sanc╚Ťioneaz─â juc─âtorul Ismael Blanco Lopez (Dinamo) cu suspendare pentru un joc ╚Öi o penalitate sportiv─â de 740 lei; ├Än baza art. 63.1.b, raportat la 63.2.4.a din RD, se sanc╚Ťioneaz─â Alexandru Ilie Rauta (Dinamo) cu suspendare pentru trei jocuri ╚Öi o penalitate sportiva de 3.500 lei”, se arat─â ├«n comunicatul LPF.

­čĹëCare este VINA lui I. Lopez re╚Ťinut─â de Comisia de disciplin─â FRF, conform Regulamentului la Articolul 63 ÔÇô Abateri sanc┼úionate cu eliminare (cartona╚Ö ro╚Öu) de arbitru:

La Art. 63.1 litera e) scrie Ô×í´ŞĆ „oprirea unei ocazii clare de a marca, a unui adversar aflat ├«n atac care se deplaseaz─â spre poarta advers─â prin comiterea unei gre┼čeli sanc┼úionabil─â cu lovitur─â liber─â sau lovitur─â de pedeaps─â (penalty)”

­čĹëPEDEAPSA
La Art.63.2.1 scrie Ô×í´ŞĆ „Suspendare pentru un joc: pentru abaterile prev─âzute de art. 63.1. lit. d), e) ┼či g).”

Ôťů├Än concluzie, Comisia FRF a constatat c─â juc─âtorul echipei Dinamo, Ismael Lopez, a fost sanc╚Ťionat regulamentar cu cartona╚Öul ro╚Öu pentru c─â l-a ├«mbr├óncit pe Dennis Man aflat ├«n situa╚Ťia descris─â de Art.63.1 litera e). Asta demonstreaz─â c─â ├«n opinia Comisiei FRF a existat fault, implicit penalty valabil ╚Öi cartona╚Ö ro╚Öu.

Ôä╣De exemplu, ├«n meciul dintre FC Boto╚Öani ╚Öi Chindia (scor 0-2), Paul Iacob, funda╚Öul central al oaspe╚Ťilor, a v─âzut eronat cartona╚Öul ro╚Öu din partea arbitrului Iulian C─âlin (33 de ani). Comisia de disciplin─â a recunoscut eroarea grav─â comis─â de Iulian C─âlin ╚Öi a anulat suspendareaÔÇ╝

Aceea╚Öi Comisie de Disciplin─â a decis ieri c─â dinamovistul Alexandru R─âu╚Ť─â, 28 ani, eliminat ├«n prelungiri pentru un cot criminal ├«n figura copilului de 17 ani Octavian Popescu de la FCSB, s─â fie suspendat 3 etape ╚Öi s─â pl─âteasc─â o penalitate sportiv─â ├«n valoare de 3.500 de lei.

Q.E.D
Ciocu’ mic, javrelor!

#cartonasrosu #comisiefrf #dinamo #fcsbdinamo

X Ray

Las─â un r─âspuns