[Video] Becali: „Modificarea numelui va intra în vigoare începând din sezonul viitor” și anunță când va reveni echipa la numele FC Steaua București

[Update] Gigi Becali anunță planurile de revenire la denumirea Steaua București.

Gigi Becali a ținut să facă precizări importante la sport.ro. Vă invităm să ascultați declarația integrală.

FCSB are termen de expirare. Becali anunta cand va reveni echipa sa la numele FC Steaua Bucuresti pe www.sport.ro

Steaua si-a schimbat numele la Registrul Comertului astazi, noua denumire fiind „FCSB”. Gigi Becali, patronul echipei, vrea sa evite astfel eventualele probleme cu legea si sa nu fie nevoit sa schimbe numele echipei in timpul sezonului, in cazul in care judecatorii vor da inca o decizie favorabila Clubului Sportiv al Armatei.

Becali spune insa ca echipa va reveni la denumirea FC Steaua peste circa un an.

„Maxim un an de zile ne vom numi FCSB. Vom castiga la Curtea Suprema si ne vom lua numele inapoi. Si va mai promit ca vom juca in fiecare an la masa bogatilor cu numele de Steaua.”

Numele FC Steaua ramane oricum rezervat la Registul Comertului timp de doi ani. La Curtea Suprema mai dureaza maximum un an de zile procesul cu CSA”, a spus Gigi Becali la Ora Exacta in Sport, IN DIRECT la Sport.ro

Astfel, Steaua va incepe sezonul urmator cu denumirea „FCSB”, urmand sa revina din 2018-2019 la numele Steaua Bucuresti, daca va castiga procesul cu Armata la Curtea Suprema.

 Sursa: sport.ro


George Becali a anunţat, miercuri, că a schimbat oficial numele formaţiei roş-albastre FC Steaua Bucureşti în FCSB, iar modificarea va intra în vigoare începând din sezonul viitor.

În data de 21 decembrie, societatea comercială înfiinţată de către George Becali a pierdut dreptul de a mai folosi numele „Steaua”, în urma unei decizii a Curţii de Apel. Finanţatorul formaţiei bucureştene a apelat şi la ultima cale de atac înainte ca hotărârea să fie definitivă, la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Pănă când ICCJ va da un verdict final, hotărârea Curţii de Apel este executorie, astfel că  nu Fotbal Club Steaua Bucureşti mai poate folosi numele „Steaua Bucureşti”. Deşi a înregistrat mai multe denumiri la OSIM, FCSB, Fotbal Club Sport Bucureşti şi Fotbal Club Sporting Bucureşti, Becali s-a decis asupra primei titulaturi, adică FCSB. Dacă până acum era abrevierea de la Fotbal Club Steaua Bucureşti, începând  din sezonul următor FCSB va fi numele societății comerciale care deține echipa „Steaua”, SC FCSB SA.

„Eu am schimbat numele la Registrul Comerţului. Am schimbat în FCSB. Am anunţat Federaţia şi Liga. Nu aştept până în vară, nu stau să mă cert cu ei. Lumea ştie care e Steaua”, a declarat Gigi Becali, la Digi Sport Matinal.

Liga Profesionistă ne-a întrebat pe ce nume vrem să facem licenţierea în sezonul viitor. Pe mine mă interesează să fim un club serios la UEFA şi FIFA, care să aibă acelaşi nume. Am schimbat numele oficial în FCSB, avem şi o marcă. Nu voiam să mai existe discuţii, mai ales că există riscul să ne oblige instanţa să ne schimbăm numele. Ca să nu mai existe confuzii, cum zice Talpan. Nu mai stau să contest deciziile, le-am transmis judecătorilor că pun orice nume vor ei. Ei vor să distrugă, nu vor să construiască.

Am schimbat numele la Registrul Comerţului, iar echipa va juca mereu meciurile de acasă pe Arena Naţională. Nu aştept până în vară, nu stau să mă cert cu ei. Lumea ştie care e Steaua. De aia nu mai dă Alibec goluri, că nu se mai cheamă Steaua şi se cheamă FCSB. Eu sunt continuatorul Stelei, asta e Steaua. Se pot da peste cap 7 miliarde de judecători, şi Lăcătuş, şi Papa de la Roma, şi forţele NATO. Nu au cum să schimbe firea, aşa e lăsat de la Dumnezeu”, a declarat George Becali la DigiSport.

Nu am capitulat. Pentru mine FCSB e Steaua, pentru toţi e Steaua. Eu cred 100% că judecătorii de la Înalta Curte vor întoarce decizia. Eu nu cred că toţi judecătorii din România sunt nebuni la cap. Lucrurile sunt clare, am palmares, istorie, eu sunt continuatorul. Doar am plecat de acasă, din Ghencea. FCSB e Steaua şi aşa va rămâne în vecii vecilor! Amin! Ei contestă şi FCSB, dar au pierdut peste tot. FCSB va fi şi la UEFA sau FIFA, pe marca FCSB iau licenţa”, a mai spus Becali.

3 întrebări la care Becali a răspuns pentru GSP.ro: ”ce se întâmplă cu palmaresul și ce va face LPF”

Contactat de GSP.ro, finanțatorul stelist a răspuns unui set suplimentar de întrebări. 

1. Ce se întâmplă cu palmaresul după schimbarea denumirii?

„Eu am palmaresul, rămâne la mine. Echipa mea este Steaua care a câștigat Liga Campionilor în 1986. Este continuatoarea acelei echipe. Armata nu a mai putut ține echipa și a dat-o. A transformat-o în societate pe acțiuni și eu am cumpărat-o.

Niciun judecător din lumea asta, oricât s-ar da peste cap, nu poate schimba numele. Dacă în România un judecător zice că zăpada e neagră, asta e. Dar nu poți schimba lucrurile firești. Eu am tot palmaresul Stelei”.

2. Riscă echipa să fie retrogradată de LPF după ce și-a schimbat denumirea în timpul sezonului?

„Nu are de ce să fie retrogradată echipa. Eu am schimbat numele societății comerciale. Nu este nicio problemă dacă fac asta. Nu contează cum se numește societatea.”

3. Cum credeți că vor reacționa fanii?

„Nu contează numele echipei. Fanii au arătat ce cred. Ei au spus că sunt alături de mine și știu că echipa mea e Steaua. Contează ce e în suflet. Echipa se poate numi FCSB, MCSB sau oricum. Suporterii susțin echipa asta”.

Surse: digisport.ro, gsp.ro


  • Fatal error: Call to a member function email2id() on null in /var/www/vhosts/fcsteaua.ro/httpdocs/wp-content/themes/fcs/fcs.comments.template.php on line 11