[Update] Șoc și groază la CSA. Florin Talpan: “Am fost bătut și vreau ca Marius Lăcătuș să-și dea demisia!”

Juristul Florin Talpan se afla intr-un conflict monstru cu conducerea CSA Steaua.

Talpan sustine ca a fost agresat fizic de fostul antrenor de floreta la CSA Steaua, Ducu Petre, si ii cere public demisia antrenorului Marius Lacatus.

“Nu am nici o retinere si doresc sa va spun doar adevarul. Pe data de 21 mai am fost agresat de Ducu Petre (N.R.- colonel, antrenor de floretă la CSA Steaua) intr-o sedinta la care a participat si domnul comandant Petrea. Domnul Ducu Petre a sarit la mine la bataie. M-a bruscat in piept si mi-a rupt camasa, pe langa insultele pe care mi le-a adus. Pe data de 23 mai am depus plangere pentru ultraj impotriva acestui domn, la Parchetul Militar, si va spun sincer ca nu il voi ierta”, a spus Talpan pentru Fanatik (N.R. – e link  la articol).

In ceea ce-l priveste pe Marius Lacatus, juristul CSA sustine ca acestuia i-a fost schimbat contractul pentru a nu fi demis dupa ratarea promovarii din Liga a 4-a.

Vreau ca lumea sa afle ca lui Marius Lacatus i s-a schimbat contractul, iar cei care au facut acest lucru trebuie sa raspunda. Am si facut plangere la Corpul de Control si am semnalat aceste nereguli. Ma voi duce si la DNA. Nu mai accept nimic. Eu cu mana mea i-am facut contractul lui Lacatus la inceputul proiectului de Liga 4 si i-am pus clauze de obiectiv, adica am specificat clar acolo ca este vorba de promovare.

Lacatus stia clar ca daca nu promoveaza trebuie sa plece. Daca are demnitate trebuie sa plece si el si Iovan, dar mai bine spus trebuie sa plece toti cei care aveau obiectiv promovarea. L-au sacrificat pe Ion Ion si nu este corect. Hai sa aflam adevarul. Hai sa vedem ce s-a intamplat la clubul Steaua. Hai sa aflam de ce Marius Lacatus sta mereu doar prin birourile lui Codrin Munteanu? Ce interese are de umbla doar pe acolo?”, a tunat Talpan.

CSA Steaua a ratat promovarea in Liga a 3-a in favoarea celor de la Academia Rapid.

Sursa www.ziare.com

Reacția lui Ducu Petre: “Domnul Talpan e dezechilibrat emoţional”
 • Petre Ducu, antrenorul de floretă al Stelei, care are și grad de locotenent – colonel, l-ar fi atacat pe Talpan în timpul unei ședințe a clubului CSA. Talpan susține că a fost lovit și cămașa i-a fost ruptă de Petre Ducu. Tot scandalul s-a produs sub ochii comandantului Petrea, care nu a avut nicio reacție.
VIDEO. “Terminator” Talpan făcut praf la ProX – Ora exactă în sport

Pe scurt

După scandalul cu “bătaia coloniilor” de la CSA, în presă au apărut și brusc contractele lui Lăcătuș. Unde? Cum unde? La vuvuzela lui Talpan, despre care vă tot scriam, Matei Uderea, prosport.ro. De unde le are? Pe buneeee? “Ghici ciupercă ce e!”. 

Deși Steaua a fost învinsă clar de Rapid în toate întâlnirile, conducerea CSA l-a păstrat pe bancă pe Marius Lăcătuș, acesta fiind plătit cu un salariu impresionant pentru Liga a 4-a, potrivit Prosport.

1) Primul contract cu obiective clare

În decembrie 2016, Marius Lăcătuș semna cu CSA Steaua și urma să coordoneze activitatea echipei. Fostul fotbalist avea un contract până în 2021, în care obiectivul stipulat era promovarea succesivă, până în Liga 1. Lăcătuș primea în primul sezon un salariu de 120.000 de lei pe an, aproximativ 26.000 de euro, suma urmând să crească în fiecare an cu 20%.

Sezon 2017-2018: 120.000 de lei net
Sezon 2018-2019: (promovarea în Liga 3): 144.000 de lei (120.000 + 20%)
Sezon 2019-2020: (promovarea în Liga 2): 172.800 de lei (144.000 + 20%)
Sezon 2020-2021: contractul urmează a fi renegociat în funcţie de obiective, dar salariul nu va fi mai mic 224.640 de lei net (172.000 de lei + 20%)

2) Un nou contract, care îl înlocuiește pe primul, fără niciun obiectiv și o soldă mai mică

În octombrie 2017, când CSA se lupta cu Rapid pentru promovare, CSA și Marius Lăcătuș au semnat un nou contract, și s-au scos obiectivele care trebuie îndeplinite pe durata înțelegerii.

În sezonul 2018-2019, Lăcătuș va încasa 119.388 lei, adică 25.710 de euro.

Sezon 2017-2018: 99.904 lei (față de 120.000 de lei)
Sezon 2018-2019: 119.388 lei
Sezon 2019-2020: 143.265 lei
Sezon 2020-2021: 186.246 lei

În noul contract al lui Lăcătuș, sunt clauze desprinse parcă din scripte comuniste:

 • “Antrenorul trebuie să îşi folosească întreaga capacitate fizică şi intelectuală, precum şi aptitudinile şi talentul conform programului orar stabilit: luni-vineri, între orele 8.00-12.00 şi 15.00-19.00, şi atunci când este cazul, în timpul competiţiilor”.

Karma e o curvă! Se știe! 

[Update]

Talpan a reiterat și la prosport declarația dată la fanatik.ro

“Vă confirm faptul că am fost agresat în data de 21 mai 2018 chiar de ziua mea ce către lt. Col Ducu Petre care a sărit la mine la bătaie, bruscându-mă, luându-mă de piept şi rupându-mi cămaşa, pentru motivul că nu avizasem favorabil o solicitare primită de la Mariana Bitang, solicitare neconformă prevederilor legale”, a declarat Florin Talpan în exclusivitate pentru ProSport.

Juristul CSA Steaua a continuat: “În loc să se dispună măsurile disciplinare care se impuneau împotriva lt col Ducu Petre, col Cristian Petrea şi Secretarul General Codrin Munteanu i-au luat apărarea lt. Col Ducu Petre aceştia ameninţându-mă tot pe mine”.

Talpan a depus plângere împotriva agresorului şi i-a chemat ca martori pe toţi cei prezenţi la şedinţa respectivă. “Am depus plângere la parchetul de pe lângă Tribunalul Militar Bucureşti şi aştept soluţionarea dosarului.

Este un conflict între subsemnatul, col Petrea şi Secretarul General Codrin Munteanu care a escaladat şi a ajuns la cote maxime deoarece eu refuz motivat să semnez acte care nu sunt conform legii.

Pe aceasta cale le transmit celor avizaţi că nu ma pot obliga şi că nu voi semna niciodată acte care sunt contrare legislaţiei şi nici acte care sunt contrare intereselor statului”, a mai spus Florin Talpan pentru ProSport.

Documentele intrate în posesia ProSport arată că juristul cere daune morale de 1.500.000 de lei, în jur de 333.000 de euro.

OMG!!!! OMG!!!! Apocalipsa, Apocalipsa!!! 😁

X Ray

Documentul de la prosport

 • Nu spunea Balint ca asta e Steaua care-l repre!zintă? Îmi pare sincer rău că legende ale echipei ca Lăcătuș sau Iovan au intrat in această mizerie.

  13
  3
 • Lacatus, Iovan, Bumbescu au intrat pt “privilegii” frumoase de la statul roman, ailalti, in special Tudorica, cu speranta unor “privilegii”…
  Au dus “marca notorie” intr-o zona pe care putini si-o puteau imagina.
  Ziceau ca ciobanul o denigreaza…
  Mno, amu’ astea-s “plus valoare”, nu?

  11
  3
 • Si…CSAul a mai primit o lovitura…din instanta de data asta…si nu direct…da’ cu niste rezultate foarte bune pentru adevar.

  Sergi Lopez (Facebook link: https://www.facebook.com/kala.snikov.77?ref=br_rs) a zis cel mai bine:
  “procesul asupra palmaresului ,pierdut de csu, arata, fara putinta de tăgadă ,marea înșelătorie, manipulare privind identitatea marca-palmares, minciuna lansata de talpan si sustinuta de vuvuzelele de la prosport. in cazul de fata, curtea de apel a pastrat solutia data de tribunal si le-a taiat aripile celor de la csu, dar solutia ar trebui sa le arata si fanilor, putini, ai csa, de ce echipa lor nu are nici o legatura cu steaua istorica.

  — mai intai, tribunalul diferentiaza brutal marca de palmares. aici: https://3.bp.blogspot.com/…/MjOdrjuiprIB-I-DOBY…/s1600/3.png
  tribunalul arata ca deciziile date in favoarea csu vizeaza marca, nu palmaresul, citez: ”obiectul vizeaza marca, așadar o alta chestiune de drept decat cererea dedusa judecatii ce are ca obiect dreptul de proprietate asupra palmaresului.”

  — mai mult, curtea de apel le anuleaza motivul de apel celor de la csu, care sustineau ca avand hotarari favorabile privind marca, printre altele, au palmaresul. iata ce sustine curtea: ”obiectul dedus judecatii prin respectivele hotarari, este dreptul asupra marcii, nu asupra palmaresului.” vezi aici linkul: https://2.bp.blogspot.com/…/222oEO1SQiIm-Knr9ln…/s1600/4.png

  — si in final, curtea de apel arata, ceea ce eu, in imensa mea ințelepciune, am tot spus: palmares = continuitate. citez: ”csu nu a dovedit continuitatea activitatii fotbalistice CEEA CE REPREZINTA IN ESENTA PALMARESUL !!” vezi aici linkul: https://1.bp.blogspot.com/…/mhJtqYLi9s4fkACG24b…/s1600/2.png

  “intre palmares si dreptul de participare (n.m. care nu a fost contestat fcsb-ului niciodata !) exista o interconexiune obligatorie intrucat persoanele juridice ulterior infiintate (cazul nostru afc, sc fcsb sa) au continuat activitatea sportiva.” aici linkul: https://3.bp.blogspot.com/…/gBH8N_h5CFo2FlyzAAK…/s1600/1.png

  In concluzie, hotararea data de curtea de apel in cazul csu arata ca ,raportat la fcsb, echipa infiintata de ministerul apararii nationale (Doamne ce sovietic suna !) nu va fi niciodata recunoscuta ca steaua istorica. exista fie fcsb ,fie niciuna. daca, prin absurd, fcsb pierde palmaresul, se pot întâmpla multe ticalosii, csa nu se va putea revendica drept steaua care a castigat cce. pt ca nu are continuitate fiind proaspăt infiintata. basca nu e afiliata la frf. lupta care se da este pt steaua care sa traiasca prin unicul mod posibil, fcsb, sau steaua moarta, istorie, orice alta echipa neputând, prin precedentul creat de curtea de apel (de tribunal, dar confirmat in apel) fi conectata la trecut. ATENTIE ! Conform hotararii c.a. universitatea craiova lui balaci, tilihoi, stefanescu e moarta ! asa e si cazul steaua: e fcsb sau e moarta in 2003.
  SI DA ! PELUZA SUD SUSTINE O CLONA ORDINARA. De acum e limpede.
  #SteauaEsteFCSB”

  11
  2
 • [Update]
  Talpan a reiterat și la prosport declarația dată la fanatik.ro

  “Vă confirm faptul că am fost agresat în data de 21 mai 2018 chiar de ziua mea ce către lt. Col Ducu Petre care a sărit la mine la bătaie, bruscându-mă, luându-mă de piept şi rupându-mi cămaşa, pentru motivul că nu avizasem favorabil o solicitare primită de la Mariana Bitang, solicitare neconformă prevederilor legale”, a declarat Florin Talpan în exclusivitate pentru ProSport.

  Juristul CSA Steaua a continuat: “În loc să se dispună măsurile disciplinare care se impuneau împotriva lt col Ducu Petre, col Cristian Petrea şi Secretarul General Codrin Munteanu i-au luat apărarea lt. Col Ducu Petre aceştia ameninţându-mă tot pe mine”.

  Talpan a depus plângere împotriva agresorului şi i-a chemat ca martori pe toţi cei prezenţi la şedinţa respectivă. “Am depus plângere la parchetul de pe lângă Tribunalul Militar Bucureşti şi aştept soluţionarea dosarului.

  Este un conflict între subsemnatul, col Petrea şi Secretarul General Codrin Munteanu care a escaladat şi a ajuns la cote maxime deoarece eu refuz motivat să semnez acte care nu sunt conform legii.

  Pe aceasta cale le transmit celor avizaţi că nu ma pot obliga şi că nu voi semna niciodată acte care sunt contrare legislaţiei şi nici acte care sunt contrare intereselor statului”, a mai spus Florin Talpan pentru ProSport.

  Documentele intrate în posesia ProSport arată că juristul cere daune morale de 1.500.000 de lei, în jur de 333.000 de euro.

  OMG!!!! Apocalipsa, Apocalipsa!!! 😁

  Nota. Am pus și documentul (plângerea) lui Talpan.

  6
  1
 • Holy shit… Cum mah asa ceva? Un club mai curat presus de toate? Cu dezechilibratu asta pe post de jurist? Pe cine dracu are ăsta in spate de încă mai respiră?

  9
  3
 • Și încă o data te miri cât de prost s a aparat berbecul în cazurile de judecata cu acest schizofrenic….

  8
  1
  • berbecul s-a aparat rezonabil, a câștigat de fiecare data la fond și la recurs, a pierdut la apel… si nu pe geniul lui Talpan, ci pe motiv de justiție… injusta. Si aceasta justiție l-a făcut pe talpici mare, indirect, nu pentru ca individul asta efeminat si instabil ar fi vre-un geniu al dreptului, ci pentru ca berbecul TREBUIA sa piarda, iar astfel mass-media de doua kopeici ruginite de la noi la prezentat ca un mare jurist…

   3
   1
 • “Ofiterul de justitie” Talpan – inca o data la rampa !

 • in mod normal, maculatura lui talpan a fost reciclata instant, nu sta UEFA sa piarda timpul dupa fanteziile unuia dezechilibrat (emotional)…logic ar fi ca UEFA, daca se hotaraste sa analizeze problema, sa ceara pdv al FRF, cum ar veni treaba asta, actuala FCSB a preluat locul in Divizia A (cum se numea), lotul de jucatori, a folosit coeficientul UEFA dar nu are palmaresul ? tocmai palmaresul i-a conferit coeficientul UEFA la momentul respectiv, ar fi interesant ca vreun burlean sa-si asume in scris o alta pozitie

  pana una-alta, talpanica vrea sa-si asigure o batranete linistita, daca-si rotunjeste pensia de bugetar cu despagubirile primite de la cioban, eventual de la Petre Ducu, nu are decat sa-si doreasca virgula ca sa-i sparga mufa cat mai multi, sa mai iasa un ban

  10
  1
 • iii ce bucurieee
  E jale in talpanie
  csa o mare cacanarie

  10
  2
 • Ba, eu mai le las câte un ciment celor de la scânteia, dacă ești imparțial și nu zici ceva legat de fcsb toți încearcă sa te convingă ca trebuie sa crezi în csa bla bla… Îmi place maxim sa ma distrez cu ei, dacă ai un comentariu mai documentat ori îl șterg ori nu răspund pt ca mulți dintre ei suferă de analfabetism funcțional, și dacă zici ceva legat de fcsb ești oaie:)), săracii, cum își bate csa pl de ei…

  9
  2
 • Update
  VIDEO. “Terminator” Florin-Costeluș Talpan făcut praf la ProX – Ora exactă în sport
  https://youtu.be/r_e5LQAPsKo

  Nu ratați startul (min. 00:00)! 😉

 • Steaua libera o da l-a întors, ca minte presa plătită de cioban. Chipurile, Talpan nu a cerut demisia lui Lăcătuș, ci el doar a contestat al doilea contract, cel fără obiective, cu care CSA l-a înlocuit ilegal pe primul.

  Mare e gradina ta, Doamne!
  Scrieți-le trepanatilor ca ce zic ei acum tocmai asta înseamnă: DEMISIA lui Lacatus.

  Logic! Dacă în opinia lui Talpan e valabil primul contract, atunci Lăcătuș, Iovan & Co. trebuie demiși pentru neîndeplinirea obiectivului. Deci Lăcătuș & Co. continua acum ilegal activitatea.

  2
  1
 • @Xray
  Oricum liberii dețin adevărul absolut, nu ai cum sa i contrazici… Acești băieți de când a început “proiectul” nu au făcut nimic altceva decât sa cotizeze la bilete, ei sunt mai presus de club, ei vor sa fie în centrul atenției și lucru asta îl știm cel mai bine când erau pro Stelei adevărate și scriau pe aici…oamenii aia nu fac nimic altceva decât sa urască și sa distrugă din orgoliu imens și prostia fără margini… Talpan e doar un cârlig de care sa se agate, dacă mâine e dat afara își vor găsi altul și altul…

  2
  1
 • Ce îmi place mie e că propagandiștii lui Talpan de la site-ul insolvent prosport sunt atât de inteligenți încât n-au fost în stare să acopere datele personale, CNP-ul și numărul de telefon.
  Din CNP-ul ăla rezultă că Talpan e înnăscut pe 22.04.1973 în județul Botoșani și că-n ciuda vocii, cică ar fi bărbat.

 • Deci omul a vorbit cu 2 ziare separate, ambele au inteles acelasi lucru (iar declaratiile lui sunt sigur inregistrate pentru ca e in ABC-ul oricarui ziarist ce interactioneaza prin telefon cu cineva) dar cei de la Steaua Libera zic ca “presa minte”. Mai mult, dupa ce a vorbit mult si prost, Talpan s-a dus repejor sa se planga la pieptul stelemistilor de la Scanteia, sustinand ca el nu a fost rau cu Lacatus, ca e opresat de ziaristi etc..

  Daca as fi in locul ziaristilor, as baga inregistrarea conversatiei online… nu de alta dar au nevoie cei de la CSA de o doza de realitate, bagata intravenos prin cur.

 • @xray

  Normal, boul asta de Talpan se crede patronul “adevaratei Steaua”, parintele clonei din Liga a 4-a de amatori, pune antrenori, concediaza antrenori! Pana cand vreun judecator decent nu-i da peste bot, tot asa o sa-l avem pe acest “cavaler al tristei figuri”, stidardul #peluzasud!…

 • Inca un “shot” de realitate pentru CSAtisti:

  Daca Steaua a fost a Armatei pana in 2003…cum explica ei faptul ca echipa era organizata in privat in conformitate cu Legea sportului 69/2000?

  De ce spun asta?

  In cadrul Legii sportului se spune foarte clar obligatiile clubului PROFESIONIST, iar Liga 1/Divizia A de atunci era PROFESIONISTA, si anume:

  Art 31
  (2) Cluburile sportive profesioniste se organizează numai pentru o singura disciplina!!!!!!!!
  Cu alte cuvinte CSA NU AVEA DREPTUL SA PARTICIPE LA COMPETITIE ASA CUM ERA SI CUM ESTE ORGANIZAT IN CONTINUARE!

  LEGAL, clubul trebuie sa fie organiza pentru o singura disciplina, si anume FOTBAL, iar CSA, pe langa faptul ca nu mai avea sectia de fotbal din 1998, NU MAI AVEA NICI IN OBIECTUL DE ACTIVITATE DISCIPLINA FOTBAL!!!

  Aliniatul respectiv exista in Lege in 2000, Legea fiind completata de mai multe ori cu alte prevederi pentru a fi foarte clar ce inseamna profesionalismul in sport…

  Sunt curios cum pot ei sa arate ca au continuat activitatea din 1998 pana in 2003 fara sa aiba ca obiect de activitate FOTBALUL???
  Poate judecatorii lui Oprea sa gaseasca vreun motiv…probabil pentru ca “de aia”, asta ar fi un motiv bun, chiar valabil, pentru justitia PeSeDista a lui Oprea!

  2
  1
 • A sarit si Ion Ion la beregata lui Lacatus 😉

Comments are closed.