De la Vlădică până la Dică

Putine lucruri sunt perfecte la fotbal, dar aseara am avut o mostra de perfectiune. Stelistii au transformat mica lor perfectiune intr-o victorie istorica impotriva lui Lazio. In orice moment ai meciului te-ai fi uitat, oriunde ai fi intors privirea, ai fi fost multumit.

Dar lucrurile nu mergeau perfect fara un start perfect. Primul lucru laudabil e ca pe teren Steaua a intrat cu cea mai buna echipa. Fara promovari inutile a unor jucatori cu scopul de a-i vinde, fara pedepsirea din orgoliu a altora, fara figuri! Primul bravo pentru Dica! OK, e remarcabil poate si acceptul dat de Becali in formarea echipei. Presupunem ca si el exista.

Ne place sa credem ca lui Dica i-a apartinut ideea cu Gnohere in atac, mai ales daca tinem cont de cacealmaua cu Alibec din timpul saptamanii. Acum se vede clar ca nu avea rost altfel. Alibec a avut si el sansele lui, dar de ce sa nu fie anul asta anul lui Gnohere? Stilul de alergare de la gol, facut ca sa ii sfideze pe sprinterii de la suta de metri arata inainte de orice, multa patima. Cata foame de fotbal sa ai ca sa te duci ca disperatul sa dai un gol in felul ala?

Dar mai ajungeai la perfectiune fara pasa dintr-una cu schimbare de directie a inginerului in aeronautica Budescu? Dar fara pasa cu exteriorul a lui Denis Man spre Budescu? Iar imi vine sa ma intreb cum s-a infipt si Denis Man, copilul asta fara niciun fel de complexe, in echipa Stelei, dar nu am timp. Nu avem timp pentru ca ochii ne fug si in poarta, unde a aparut alt copil, Vlad portarul. Sa-i zicem asa.

Nu cumva Steaua a trecut la ora Europei de Vest? De ceva vreme stelistii au dat ceasurile inapoi cu cativa ani cand vine vorba de marile talente. Ce inapoiati eram mai adineauri, nu? cand consideram marile sperante ale Romaniei jucatorii de 24-25 de ani, care „cresc, promit” si alte vrajeli prin care ne minteam singuri ca ne va fi bine intr-un viitor care nu mai venea.

In 1986, Maradona a adus handbalul in fotbal prin acel gol marcat cu mana. La meciul cu Lazio, Steaua a adus handbalul in fotbal prin asezare. Toti jucatorii in atac si toti in aparare! Chiar, ce indrazneala! Stelistii sa atace la 1-0 fara nicio frica.

Si din ce ii auzim, nu au vreo teama nici pentru meciul retur. Hai sa fie ca voi, baieti! Hai sa uitam de treaba facuta bine doar pe jumatate, cum a fost in vara cu Sporting. Hai dati-o cu Lazio!

Bogdan Hofbauer – ProX
Sursa: https://hoffi.ro

Nota Redacției

Notele GSP

  • Aberatie de articol. Toti tinerii Stelei au fost jucati la “indicatia” patronului, care a recitat primul unsprezece cu o zi inainte de meci. Alibec a avut ruptura musculara, altfel ar fi fost “jucat” si el de patron.

    Sa nu ne ambalam degeaba. Ratarea lui Budescu mi-a adus aminte de ratarea prostului de Enache din finalul meciului cu Sporting. Desi am un feeling ca ne vom prabusi dupa primul gol la Roma, sper sa ma insel.

Comments are closed.